tiistai 28. helmikuuta 2023

Haaste milloin kukkii ?

 Minä sain haasteen kahdeltakin taholta   Navettapiian blogista ja Saaripalstan blogista  . Kiitos molemmille  . Tämä on kyllä kinkkinen juttu  arvata  talvet on niin erilaisia  . 

Minulla ei ole oikein paljon ihan aikaisia kukkijoita mutta nämä kevätkurjenmiekat taitaa olla ensimmäisiä  ne kukki viimevuonna  


10 .5 .22.    kyllä nyt pitää heittää että samanlaista kukintaa näkyy jo 2.5 .23


Tämä esikko on voi sanoa ensimmäisiä esikoita mitkä kukkii näin kivasti  .
Tämä oli kuvassa  20 .5 .22 taas villi veikkaus tai toivo että aikaisemmassa ollaan sanotaan 15.5.23 tänä vuonna  .Omenapuun Kadetin  kukka oli viimevuonna tässä vaiheessa 23.5 .22 Samoihin aikoihin uskon nytkin kukinnan osuvan elikä 20.5.23
Vielä jos yrittäisi arvata tämän pienen  , matalan rusettinukin kukintaa  . Siirsin sitä syksyllä taas eri paikkaan joten arvaus on vaikeaa  . 
Tämä kukki näin hyvin  5.6.22 .Tämä viimeinen ei ole ehkä paras vaihtoehto kun on kukassa kuitenkin vasta näinkin myöhään mutta ompahan sitten jännitystä pidemmäksi aikaa  . Kun nyt aikaistin melkein kaikkien kukintaa edelliseen vuoteen verrattuna mennään nyt samoilla linjoilla  . Veikkaan 1.6 23 tämä olisi samassa kukinnan hurmiossa siirrosta huolimatta  . Onkohan se niin että kun on taas luvattu aikaista kevättä se vaikutti minunkin arvioihin .🤔Säännöt ovat seuraavat: Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuja. Kasvien kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi olisi lähtenyt kasvuun. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen (tai kuukausien) päähän. Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä (sitähän me kaikki teemme jossain vaiheessa kevättä), mutta harsoviritelmät ynnä muut, joita et normaalisti tekisi, lasketaan dopingiksi. Ja tietysti kukintaa saa myös viivästyttää vaikkapa peittämällä lupaavan näköiset piipot lumella, jos jotain niin järjetöntä haluat oikeasti tehdä. Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Laitan postauksen näkyville selainversion sivupalkkiin, niin se on helppo sieltä bongata. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.

Mukaan haastan Päivänpesän elämää blogin ja Pikkuinen puutarhani blogin  .


Mutta tällaista tällä kertaa 😀 .


28 kommenttia:

 1. Ai että sinulla kukkii aina kauniisti kaikki esikot. Onko kuvassa oleva esikko kenties julianesikko?
  Rusettinuki on tosi kaunis. Onko sen kasvatus vaivatonta?

  VastaaPoista
 2. Kiitos esikot todella viihtyvät mökki maassa. En usko että on julia mutta en ole varma .Olen ostanut sen vuosia sitten eräältä mummolta Tÿristä ja minusta siinä on nuppuja kaikkein ensimmäiseksi mutta voihan riippua myös paikasta . Rusettinukin kasvatus on todella helppoa ja lisääntyy mukavasti .

  VastaaPoista
 3. Kiitos kukkapiristyksestä 🌸🌺🌷
  En ole uskaltanut ostaa yhtään kevätesikkoa kotiin kun keittiöremppaan hupeni niin isot rahat.
  Ehkä siksi tuntuu niin valtavan ihanalta nähdä kukkia sun blogissa 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minä ostin yhden kevätesikon ja maksoin 1.50 e istutin sen uuteen multaan ja vein mökille viileään .Yritän jos saisin sen ulos kasvamaan pihalle penkkiin .

   Poista
 4. Nyt on ollut niin erikoinen talvi, että on todella vaikea arvuutella, milloin kevät saapuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on mutta silti ihan kivaa puuhaa ja joka vuosi sitä toivoo aikaiseksi tulevan .

   Poista
 5. Ihania kasveja valitsit tähän 😊 Esikkosi kukkii niin runsaasti! Ja tuo viimeisen kuvan rusettinukki on ihastuttava, niitä haluan itsellenikin 🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos esikot on ihania ensimmäisiä kukkijoita minun puutarhassa .Pitää syksyllä katsoa jotain aikaisemmin kukkivia. Olenkin lisännyt jo viime syksynä jotain .
   Tuo rusettinukin kukinta on kyllä ihanaa olen ostanut sitä joskus Tÿristä muutamia vuosia sitten täällä sitä taitaa olla aika harvassa paikassa myynnissä .

   Poista
 6. Voi kun jo odotan ensimmäisien kukkien näkemistä luonnossa ja mansikan kukkimista omalla takapihalla.
  Mukavaa tiistai-iltaa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sitä ilostuu kyllä kun ensimmäiset leskenlehdet näkyy ja siitä se sitten lähtee . Sinulla on mansikkaa takapihalla ihanaa....
   Kiitos mukavaa viikonjatketta .

   Poista
 7. Kiva, että osallistut haasteeseen! Saatkin noilla lajeilla jännittää pitkään :D Oikein mukavat seurattavat olit valinnut. Pidetään peukkuja, että arvauksesi osuvat oikeaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle alkuun laitosta . Minun pitäisi lisätä näitä aikaisemmin kukkivia lisäilin jotain jo viime syksynä mutta nyt pitää taas miettiä mitä ? Jos arvaukset ei osu kohdalle niin mielenkiintoa on ollut sitäkin enemmän .

   Poista
 8. Jos oli viime kevät vaikeaselkoinen, taitaa tästäkin tulla sellainen. Jotenkin on kutina, että kevät olisi edellistä aikaisempi. Nyt vaan jännätään, miten arvaukset osuvat.

  VastaaPoista
 9. Juurikin näin minulla on sama kutina vai onkohan minulla joka vuosi sama juttu tähän aikaan vuodesta 🤔 . Oli miten oli nyt jännätään näitä arvauksia .

  VastaaPoista
 10. Nämä vuodet eivät kyllä ole koskaan veljeksiä keskenään.

  VastaaPoista
 11. Näinhän se vaan menee ja mielenkiinto säilyy .

  VastaaPoista
 12. Valitsit tosi kivoja lajeja arvaukseen. Minäkin löysin viime keväänä Helsingin reissulla rusettinukin taimen ja ostin sen, koska muistin sinun kiitelleen tätä perennaa.

  VastaaPoista
 13. Kiitos. Hienoa kun löysit rusettinukin taimen niitä on harvoin myynnissä olen erittäin tyytyväinen tähän pikkuperennaan toivottavasti viihtyy myös sinun puutarhassasi .

  VastaaPoista
 14. Olipa kiva, että osallistuit! Ihanan keväiset kuvat. Nyt kun ensi viikolle onkin luvassa taas pakkasta, saa nähdä, koska kevään tulo jatkuu.

  VastaaPoista
 15. Sähän nopiasti vastasit :) Kiva. On tainnu melekee kaikki toiveekkaina aikaastaa kukinta-aikoja. Meillon taas lumet maraltunu, mutta pakkaasia on taas luvas, joten kevään orotus on yhtä jännää, ku aina ennenki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu jotenkin irtosi nyt nopeasti . Ollaan oltu tosiaan melkein kaikki toivekkaita kevään edistyksen kanssa . Pakkasia on taas koko tämän viikon luvassa mutta pidetään toivekkuutta yllä edelleen .

   Poista
 16. Niinpä mutta toisaalta minulla on kaikki kylvöt melkein tekemättä mitä yleensä teen samoin koulimatta .

  VastaaPoista
 17. Voi lämmin kiitos Sinulle ihanasta haasteesta ❣️ Kiitos kun haastoit minut❣️❣️❣️❣️🌟🌟🌟🌟🎁🎁

  VastaaPoista
 18. Mielenkiintoista katsoa sinun ennusteet. 😀

  VastaaPoista