Meillä mökillä on pientä edistystä tapahtunut parvekkeen suhteen tänä kesänä. Vanhanpuolen lattiaremontti vei mieheltä parikuukautta. Mutta nyt parveke on saatu tyhjennettyä ylimääräisistä remonttikamoista ja tarpeista. Tilattua siihen lattiamateriaalit. Puhkastua vanhalta puolelta sinne oviaukko ja pojan kanssa asennettua ovi paikoilleen.
Tuleva lasitettu parveke on itsessään 20 neliön kokoinen ja sitten siihen tulee 18 neliön avoterassi eteen.
Avoterassin tekoa varten piti kaataa ensin iso vaahtera pois . Vaahtera oli kaksijakoinen ja sen oksat kaartuivat jo itse mökin katonpäälle. Mies kaatoi sen helmikuussa.
Kannonpoistoon ja pois kuljetukseen saatiin onneksi apua koska sen juuret oli valtavan paksuja ja kovia.
Lankkumerilohta valmistettiin . Koivulankku pitää ensin olla likoamassa vedessä noin kaksitoista tuntia. Meillä oli se pidempäänkin . Lankun päälle pesin ison kiven mikä piti sen kokonaan veden alla .Aikaisemmin kun olemme tätä tehneet olemme laittaneet yrtit kalan päälle. Nyt saimme uuden ohjeen että yrtit kalan alle. Näin yrtit eivät pala ja kalan maku imeytyy niihin.
Toisen kalan alle laitoimme raparperiä ohuina siivuina ja kalan päälle suolan lisäksi juoksevaa hunajaa ja valkosipulia. Toiseen kalan alle tuli siis porkkana leipää ja ne yrtit. Kalan päälle suola . Kala on myös nahaton joten kaikki maut imeytyy raparpereihin ja porkkalaleipään .
Savustus tapahtuu kaasugrillin päällä. Kansi pidetään auki niinkauan kuin savua alkaa muodostua ja senjälkeen annetaan savustua kansi kiinni. Välillä joutuu sumuttamaan vesipullolla lautaa altapäin jos lauta syttyy palamaan. Se pitää vain kyteä . Joten vesisumutin pitää olla valmiina. Poisottaessa on varottava lauta on kuuma ja tavalliset pannulaput voi kärähtää . Samoin pitää katsoa minkä päälle laudan laittaa se kun on hiiltynyt alapuolelta .Folion kun laittaa päälle niin kala pysyy erittäin kauan kuumana. Meillä on kyllä savustinkin mutta näin savustettuna se saa taas uusia ulottuvuuksia ja näköä . Ja kellä ei ole savustinta näin se on mahdollista.
Ja eikun syömään.
Mutta tällaista tällä kertaa
Tuloo teille mahtavat ulukotilat ja viälä lasitettua tilaa nuan palio. Mäki haluaasisin, vaan isäntä ei (turhaa ja maksaa). Kala näyttää ja varmasti maistuuki erittäin herkulliselta. Aaaaah!
VastaaPoistaKiitos sinulle ja kala oli herkullista ja mukavan näköinen kun sen voi tarjoilla suoraan lankulta. Ja ennenkaikkea se pysyy kauan kuumana.
PoistaOnhan herkullisen näköistä lohta :) Mukava uusi savustusvinkki kaasugillin käyttöön ja tuo terassitoteutus, hieno! :)
VastaaPoistaKiitos sinulle ja ajattelin esittää tämän ohjeen sentakia kun kaikilla ei ole savustinta.
PoistaKohta riittää parveke- ja terassitilaa. Lasitettu parveke on kyllä käytännöllinen, pidentää myös monen kasvin kasvukautta.
VastaaPoistaKyllä näitä tiloja on odotettukkin. Lasitus tulee ehkä keväällä.
PoistaLohesta varmasti tulloo hyvvee, ja kokkeillaan myökin kuhan kalakaupassa käyvään. Mitenkähän kävis leppälankku?
VastaaPoistaLohi oli hyvää ja yrtit, leipä ja raparperi. Kyllä varmasti käy myös leppälankku, mutta kun se palaa niin herkästi kannattaa varmasti liottaa lautaa kauemmin.
PoistaKomea terassi tulon päällä ja mielenkiintoinen ohje. Pitää näyttää miehelle jos innostuisi😉
VastaaPoistaKiitos sinulle ja kyllä se mies varmasti innostuu . Se on vähän erilainen savustus versio ja näyttävän näköinen kun sen voi tarjoilla suoraan lankulta.
PoistaHieno terassi tulossa ja herkkukalaa!
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi.
PoistaTuleepa ihana terassi ja oi oi - ihan herahti vesi kielelle tuosta lohesta.
VastaaPoistaTerassista tulee vielä ihana kunhan valmistuu . Kala on aina hyvää on se miten vain valmistettu mutta valmistimme sen nyt näin tällä kertaa.
PoistaTeille tuleekin hulppea terassi.
VastaaPoistaNuo kalat näyttävät herkullisilta.
Meillä myös syödään paljon kalaa.
Hyvää viikon jatkoa sinulle!
Kiitos sinulle sanoistasi ja meillä syödään myös tosi paljon kalaa erilaisia valmistustapoja käyttäen . Tällä kertaa näin.
PoistaKiva terassi taitaa olla tulossa. Herkullisen näköistä kalaa!
VastaaPoistaKyllä tämä terassi jatkaa keväällä ja syksyllä niinsanotusti ulkona oloa kun se saa lasituksen . Kala oli tosi herkullinen.
PoistaHieno terassi. Kala näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos sinulle ja kala oli herkullista myös näin savustettuna.
PoistaHieno terassi tuloillaan...ja nam mitä lohta!
VastaaPoistaKiitos kyllä siitä hyvä tulee kunhan saadaan valmiiksi. Lohi on yksi meidän herkuista.
VastaaPoistaParveke näyttää todella lupaavalta, siitä tulee varmasti hyvä. Helteillä rakentaminen on hikistä puuhaa! Lankkulohi näyttää oikein hyvältä, toivottavasti maistui :)
VastaaPoistaParveke tuo lisää aikaa käyttöön keväällä ja syksyllä kun se saa lasituksen ja kamiinan. Kyllä mekin toivomme että hyvä tulee. Hikistä puuhaa se on ollut. Mutta kaksi edellistä vuotta taisteltiin vesisateen kanssa etenkin kattoa tehdessä ja seinien eristyksissä. Lohi oli mahtavaa kuten aina.
PoistaHyvältä näyttää niin lohi kuin terassikin!
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi.
Poistaterassista tulee hieno!
VastaaPoistaNäin mekin toivomme. Kiitos sinulle .
PoistaVoin vain kuvitella miten upea tuosta parvekkeesta / terassista tulee! Ja lasitus pidentää käyttöaikaa pitkälle syksyyn. Herkulta kuulostaa myös savukala.
VastaaPoistaLasitus tuo sille oman arvonsa ja pidentää tosiaan sen käyttöä molemmista päistä . Kala oli herkullista kuten aina.
PoistaOi, teille tulee iso ja upea terassi. Lasitus on kyllä viisas teko. Antaa pidempään aikaa viettää aikaa terassilla. Kuulostaa mahtavalta tuo teidän savulohenne. Aurinkoista viikonloppua!!
VastaaPoistaKyllä me heti tosiaan harkittiin lasituksen laittamista ja lohen voi tosiaan näinkin savustaa . Hyvää oli.
Poistatommottos
VastaaPoistaKiitos sinulle .
Poista