maanantai 25. toukokuuta 2020

Vähän erilainen raparperipiirakka pohja ja jotain muutakin.


Mökillä tämä vähän erikoisen värinen esikko oli aloittanut kukinnan .
Tätä minulla on vain tämä yksi pehko mutta toivon sen pulskistuvan että voisin jakaa sitä vähän. 




 Tässä tämä saniaisen alku vetää sormikoukkua itsensä kanssa . 
Näitä meillä kasvaa aivan hirveästi notkossa  , mutta tässä kohtaa ei onneksi kuin muutama . 



Nurmikko leikattiin ensimmäisen kerran, puutarha jäi vielä se on seuraava vuorossa 






Nyt on aika taas nauttia raparperipenkin antimista . Itse olen tehnyt jo muutaman piirakan ja keiton . Eiköhän se riitä vähäksi aikaa mutta ajattelin laittaa piirakan ohjeen kuitenkin myös tänne jos jotakuta kiinnostaa piirakan teko niin tässä olisi helppo ja hyvä ohje tarjolla . Toin tämän piirakan mökille pakkaseen . 


Voita    150 g
sokeria  1/2 dl   
muna   1kpl

mannasuurimoita  1 dl 
vehnäjauhoja    2dl 
leivinjauhetta   1 tl 
vaniljasokeria  1 tl 

Sekoita voi, sokeri notkeaksi ei tarvitse vaahdottaa . Lisää kananmuna . 

Yhdistä mannasuurimot, vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. 
Lisää nämä voi, sokeri, muna seokseen . 

Pinnalle marjoja

Kermaviilipurkki
Kananmuna
Vaniljasokeria ja vähän tavallista sokeria ehkä pari teelusikallista.
Sekoita keskenään ja marjojen päälle.

Minä laitan taikinan aina leivinpaperin päälle ja muotoilen käsin työpöydän päällä jauhoja apuna käyttäen suurinpiirtein vuoan muotoon . Nostan paperin avulla vuokaan ja teen loppumuotoilun niin että myös reunoilla on taikinaa . Leikkaan saksilla ylimääräisen paperin, en kuitenkaan niin tarkkaan koska nostan siitä jäähtyneen piirakan työpöydän päälle ja siitä taas työnnän piirakan ilman paperia takaisin puhtaaseen vuokaan . 

Voihan taikinan laittaa suoraan vuokaankin mutta näin sitä ei tarvitse voidella. 

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. 

Suosittelen ❤


Mutta tällaista tällä kertaa  . 


50 kommenttia:

  1. Herkulliselta vaikuttaa! Kiitos reseptistä. Kiitos myös leivinpaperivinkistä!

    VastaaPoista
  2. Nam, raparperi on minun herkkua! Mannasuurimot piirakan pohjassa on uutta minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperiä minä käytän nyt todella paljon leivonnassa kun ovat nyt parhaimmillaan ja sitten taas jotain muuta kun tuoretta tulee, tämä pohja sopii moneen marjaan. Kokeile tätä pohjaa niin yllätyt mannasuurimot sopii todella hyvin.

      Poista
  3. Onpa erikoinen esikko!
    Ensimmäinen nurmikonleikkuu olisi meilläkin ajankohtainen ja sen urakan päätteeksi voisikin kokeilla tuota sinun ohjettasi, raparpereista taitaakin jo saada ekat varret meilläkin. Itse asiassa, pakastimessa saattaa olla viime vuotisia pussillinen, käytän ne ensin!
    Oletko koskaan kokeillut peittää raparperin alut ämpärillä, tulee kuulema makeampia? Itse en tänäkään keväänä muistanut, nyt ovat jo turhan isoja ämpäröitäväksi (keksin juuri uuden termin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos esikko on minustakin jännän värinen, ostin sen muutama vuosi sitten Týristä. Piirakkapohjan ohje on hyvä ja helppo ja sopii moneen muuhunkin marjaan.
      Olen kyllä kuullut raparperin peitosta mutta ei ole koskaan tullut sitä tehtyä. Minulla on senverran suuri penkki että hyvin voisi kokeilla. "😁

      Poista
  4. Teillä näyttää niin ihanalta tuo mökki ja piha! Esikko on todella hyvinvoivan näköinen.
    Raparperipiirakka on hyvää. Oma raparperini mökillä on niin pieni että siitä ehkä juuri ja juuri yhden piirakan saisi. Pitäisi siirtää se parempaan paikkaan. Nyt vieressä olevat koivut taitavat viedä siltä kaikki voimat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi. Minä annan raparperille joka kevät lehmän lantaa jonka laitan molemmille sivuille ja sitten vähän multaa päälle. Voi myös tehdä juhannuksen jälkeen toisen lannoituksen ja kerätä sitä ennen suurimman osan varsista pois niin saa uuden sadon. Olen tämän tehnyt joskus mutta meillä tuottaa tämä penkki niin hyvin nykyään että on reilusti oman tarpeen.

      Poista
  5. Nam ,hyvän näköinen piirakka, kiitos ohjeesta! Lähdenkin parin päivän päästä kauppareissulle, niin mannasuurimot ja rahka on nyt ostoslistalla :-)
    Heti näyttää niin kauniilta, kun nurmikko siistiytyy. Kaunis tuo teidän mökkitontti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oleppa hyvä vaan. Tämä pohja on hyvä muillekin marjoille ja siihen ei tule rahkaa vaan kermaviiliä mutta kaipa sekin käy 😁.
      Nurmikon leikkuu siistii tosiaan kerralla ympäristöä.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja vierailusta, toivottavasti tulet toistekin ❤

      Poista
  7. Ihana mökki ja herkku piirakka! Aurinkoa sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja piirakkapohja on kyllä hyvä vaikka mille marjalle.
      Aurinkoisia päiviä myös sinne.

      Poista
  8. Vaikuttaa kivalta ohjeelta. Pitää laittaa "korvan taa" muistiin. Meillä ei tosin kaikki tykkää raparperista. Kyllä kai silti edes yhen piirakan vois tehä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on helppo ja hyvänmakuinen eikä sitä raparperistä tarvitse tehdä, minä teen moneen muuhunkin marjaan.

      Poista
  9. Otin piirakkaohjeen ylös... Jos toimeentuisin tekemään 🙊raparperia tulee paljon, ja just mietin, miten käyttäisin. Mehua teen ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla myös muihin marjoihin kun niitä tulee. Mehua pitäisi minunkin tehdä se on niin raikasta ❤

      Poista
  10. Tosiaan vähän erilainen piirakkaohje ;) Nam :) Aurinkoista viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman erilainen ja hyvä voi olla pohjana myös muille marjoille.Kiitos aurinkoa on nyt piisanut kuten varmasti sielläkin 🤗

      Poista
  11. Mannahiutaleita en ole leivontaan tainnut käyttääkään, mutta takuulla herkullinen piirakka ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on sitten aika korjata tilanne 🤗herkullinen on pohja ja voi tietysti käyttää myös muita marjoja.

      Poista
  12. Upean mökin pihan olette luoneet. Monella ei edes kotipiha vedä tuolle vertoja. Huomasin, että teillä on jo ajettu nurmikkoa. Saniaiset ovat tuossa vaihteessa hauskoja.
    Tulisipa aika, jolloin taas kävisi vieraita, tekisin reseptilläsi piirakan. Laitan sen talteen.
    Kiitos, kun jaksoit taas kuunnella ruikutuksiani ja mukavat viikon jatkot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi nurmikon leikkuun avajaiset on ollut.
      Saniaisia on meillä notkossa vähän liikaakin.
      Minä olen tehnyt piirakkaa vain meille kahdestaan nautittavaksi, työn välillä on mukava juoda jotain piirakan kanssa 🤗. Voi myös laittaa muutakin marjaa mustikat on hyviä samoin tuoreet mansikat ❤.
      Sinun äänesi on musiikkia minun korville 🎼
      Mukavat viikonjatketta myös sinne.

      Poista
  13. Onpa kivan värinen esikko.
    Nyt vihdoin saatiin lämpöä ja aurinkoa. Kaikki aika kuluukin puutarhassa puuhastellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos esikko on aika pirteän värinen. Nytlämpöä on ollut jopa liikaakin kun on tehnyt pitkän päivän ulkona. Mutta hyvä näin kuitenkin.

      Poista
  14. Kauniin ,erikoisenvärinen esikko:)
    Piirakka ohje,todella erikoinen,mannanryynejä;)
    Kiitos Nila!
    ,,kunhan raparperit joutuu kokeilen :) Sain myös raparperi/tiikerikakun ohojeen!
    voi miten kaunis piha-alue!
    ,teillä on kesä:)))..nurmiki ajettu:)
    Mukavia mökkitouhuja;))
    Kiitos Nila!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikko on kuin karkki 😁
      Piirakanpohjaa voi käyttää mille marjoille hyvänsä.
      Minä näin myös raparperi /tiikerinkakku ohjeen jossain blogissa, pitää kokeilla.
      Nurmikkoa joutuu ajamaan kohta varmasti uudestaan.
      Mukavia mökkitouhuja on luvassa lisää.
      Kiitos itsellesi Liisukka ❤

      Poista
  15. Kauniin värinen esikko, erikoinen. Ihan uusi piirakkapohjaohje minulle, täytyy kokeilla.
    Aurinkoista tätä viikkoa 🌞🌞🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikko on aika erikoisen värinen.
      Kannattaa kokeilla piirakanpohjaa se käy vaikka mille marjoille.
      Aurinkoa on nyt riittänyt ja hyviä aurinkoisia päiviä myös sinne. 🤗

      Poista
  16. Erikoinen on esikko ja tosi tummat lehdet.
    Piirakkapohja on kyllä hyvää vaikka mille marjalle.
    Nurmikko kasvaa nyt todella nopeasti.
    Aurinkoisia päiviä myös sinne. 😁

    VastaaPoista
  17. Voi miten ihanan värinen esikko! Kiitos myös raparperipiirakkaohjeesta! Meillä raparperi ei ole vielä jaksanut puskea varsiaan kovin pitkiksi, mutta koko ajan kasvavat. Tänä vuonna niitä on sentään jo sen verran monta, että varmasti yhden piirakan saa tehtyä. Kesäistä viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikko on kyllä kiva.
      Meillä raparperiä tulee kyllä mahtavasti olenkin suunnitellut tekeväni siitä vaikka mitä.
      Piirakkapohjan voi hyödyntää muuhunkin marjaan. Minä laitan pinnalle mieluusti jotain tuoretta. Mustikkaa, mansikkaa ja vadelmaa esimerkiksi.
      Kesäisiä päiviä myös sinne. 😁

      Poista
  18. Onpa kauniin värinen esikko! Nurmikon leikkaaminen onkin työlästä hommaa, mutta sen jälkeen piha näyttää heti niin paljon siistimmältä, että viitsiihän sen tehdä:) Kiitos myös raparipiirakkaohjeesta; menee kokeiluun. Mukavaa aurinkoisen viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikon väristä minäkin pidän. Meillä on aika iso nurmikkoalue mutta halusimme näin että olisi joku paikka missä voisi pelata vaikka jotain, Sitten vielä puutarhanpuoli lisäksi. Joskus harmittaa tämä leikkaus. Piirakkapohja käy muihinkin kuin raparperiin. Mukavaa aurinkoista viikonloppua myös sinne.

      Poista
  19. The scenery around your house is very beautiful and cool. Thank you for the recipe you have written.

    Greetings from Indonesia

    VastaaPoista
  20. Mannasuurimot olikin ihan uusi juttu leipomuksissa! Kiitos ohjeesta;) Nyt kyllä alkoi niin tekemään mieli raparperipiirakkaa, kun tuo näytti niin herkulliselta..NAM:) Leppoisaa viikon jatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän harvinaisempaa mannasuurimot on leivonnassa mutta kokeile ihmeessä pohja on tosi helppo ja käy mihin marjoihin vain. Hyvää loppuviikkoa.

      Poista
  21. nami, jospa poimisin vähän puutarhasta

    VastaaPoista
  22. Herkullinen ohje :) Raparperi on niin kesään kuuluva herkku :)

    VastaaPoista
  23. Tämähän oli jännä ohje mannasuurimoineen, täytyypäs kokeilla :)

    VastaaPoista
  24. Voi tuota esikkoasi, aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi. Anteeksi tämä myöhäinen vastaaminen minä kun en saa enää ilmoitusta näistä. Sattumalta selailin taaksepäin postauksia.

      Poista