Nyt on ollut taas vähän enemmän aikaa keskittyä leivontaan joten väänsin tässä olikohan se Pirkasta otetun omenaruusukkeiden ohjeen . Idea oli aika kiva mutta jotenkin sitä pitää tuunata että se olisi enemmän minun mieleeni . Erittäin kauniita niistä kyllä tuli mutta maku jäi vähän laihanlaiseksi. Laitan kuitenkin tämän ohjeen jos joku kiinnostuisi kokeilemaan ( tuunattuna) 😁
Minä laitoin jopa kaksi kerrosta omenapiipaleita.
Nämä Vilhelmiinat on aina yhtä hyviä ja helppoja tehdä vaikka jouluksi .
Minä teen niitä silloin tällöin kun keksejä kaipaan .
Vilhelmiinat
200 g voita
2di sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmunan keltuainen
5dl speltjauhoja
2tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan speltjauhot joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja sooda. Leivo taikinasta neljä pyöreää tankoa. Nosta tangot leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteen uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen erikseen toisistaan ja paloiksi. Anna senjälkeen jäähtyä kunnolla.
Minun olisi saanut olla ehkä vielä hetki uunissa mutta ei se makua haitannut. Nämä on kyllä todella hyviä ja helppoja tehdä.
Suosittelen kokeilemaan niistä tulee kerralla suosikkikeksejä .
Mutta tällaista tällä kertaa .
Näyttää hyviltä! Omat leipomiset o jääny nykyysin torella vähälle.
VastaaPoistaKiitos, minä olen leiponut aina paljon mutta kesällä nykyisin vähemmän.
PoistaOlis ruusu-haaste tarijolla :)
PoistaNäyttää herkullisilta. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!
VastaaPoistaKiitos, ja kuin myös sinulle.
PoistaVoi, miten kauniilta nuo ruusukkeet näyttävät.😛
VastaaPoistaAika vähän tulee nykyisin leivottua, mutta otan ohjeen talteen, kun nuoriso kyselee joskus reseptejä. Kiitos!
Hyvää tätä viikkoa!
Kiitos, kauniita ne kyllä on ja helppoja mutta kuten kirjoitin vähän pliisun makuisia niitä pitää tuunata jotenkin vielä. 🤗
PoistaKiitos ja hyvää viikonjatketta myös sinne.
Hyvältä näyttää ja tehtäväks nuo ruusukkeet männöö. Vilhelmiinoja oonkin aina jouluks tehny.
VastaaPoistaKiitos helppoja ovat nämä ruusukkeet tehdä. Vilhelmiinat kuuluu myös meidän joulumme valikoimaan.
PoistaVoi että mitä herkkuja! Nyt tekisi heti mieli leipoa, harmi vain kun uunini on tällä hetkellä rikki.
VastaaPoistaKiitos kävin lukemassa myös tämän postauksen blogissasi.
PoistaHarmillista juuri ennen joulua ei tiedä kuinka kauan kuitenkin kestää korjaus.
Ohhoh mitä herkkuja. Omenaruusut meni kokeiluun.
VastaaPoistaKiitos, omenaruusut on helppoja mutta vähän pliisun makuisia niitä pitää tuunata jotenkin vielä.
PoistaHYvännäköisiä omenaruusuja! Omppuaikaan tuli leivottua pelkästtään omenajuttuja, ja niitä oli pakkasessakin näihin päiviin asti. Omenasta saa kyllä vaikka mitä.
VastaaPoistaKiitos, omppuaikaan nämäkin tuli tehtyä 🤗
PoistaOlenkin nähnyt noiden ruusukkeiden kuvat jossain. Näyttävät kivoilta. Wilhelmiinoja minäkin olen usein tehnyt, kun pikkuleipiä kaipaan!
VastaaPoistaJossain lehdessä se oli 🤗
PoistaVilhelmiinat on meillä suosittuja ja teenkin niitä aina silloin tällöin.
Näyttääpä herkulliselta. Kiitos hyvistä ohjeista. Pakko kokeilla.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa sinulle.
Tässä sinun vastaus uudelleen.
PoistaKiitos molemmat ohjeet on tosi helpot.
Kiitos mukavaa viikonjatketta myös sinne.
Omenaruusukkeet ovat hauskan näköisiä. Varmasti myös herkullisia.
VastaaPoistaVilhelmiinoja en ole koskaan itse tehnyt. Äiti tapasi ostaa niitä silloin, kun tulossa oli vieraita. Ehkä siksi niistä on jäänyt hienostunut muisto mieleen.
Kiitos, molemmat ohjeet on tosi helpot.
VastaaPoistaKiitos mukavaa viikonjatketta myös sinne
Taas meni vastaukset ristiin.
VastaaPoistaNyt tämä on Betweenille vastaus.
Omenaruusukkeiden maku oli minusta aika pliisun oloinen sitä pitäisi vähän kyllä tuunata että olisi minun makuuni. Hauskan näköisiä kyllä ovat.
Kokeile tehdä, Vilhelmiinat on helppo tehdä mutta saa varoa niihin jää koukkuun.
Ihania herkkuja! Noita ruusukkeita minäkin olen tehnyt, ovat maukkaita ja kauniita. Hyvää marraskuun loppua!
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi ja hyvää marraskuun loppua myös sinne.
PoistaKiitos vinkeistä, näyttävät herkullisilta :).
VastaaPoistaOleppa hyvä vain, helppoja ohjeita. Kiitos.
PoistaMiten kauniita omenaruusuja. Aivan suussa maistoin ihanan maun.
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi ❤
PoistaMakoisalta näyttää! Ihana saada kotonaleivottuja herkkuja.
VastaaPoistaKiitos totta minä leivon kyllä joka viikko sämpylöitä ja jotain makeaa, paitsi kesällä ei tule sitä tehtyä. Kiirettä pukkaa silloin 🤗❤
VastaaPoistaMolemmat ohjeet näyttää kokeilemisen arvoisilta, etenkin, kun olet jo koemaistanut :)
VastaaPoistaKiitos, Vilhelmiinat on meillä usein pöydässä.
PoistaOmenaruusukkeita, jopa nyt jotakin 🌹 🍎 ja hauskoilta näyttävät myös nuo Vilhelmiinat.
VastaaPoistaSuosittelen Vilhelmiinojen tekoa. 🤗
PoistaNyt tuli yllätyksenä, että suussasulavat vilhelmiinat ovatkin noin helppoja tehdä. Eikun kokeilemaan vaan 👍
VastaaPoistaNe on kyllä tosi helppoja tehdä, eikun kokeilemaan. 🤗
PoistaKiitos! Nila!
VastaaPoistaSelkeistä omenaruusu-ohjeista! (tarvikkeet valmiina;)
ja minä rakastan vilhelmiinoja yhtä paljon kuin mämmiä pääsiäisenä:)🐣🐤🐥..kerman kanssa!:)
ihan varmasti teen vilhelmiinoja ,OlEN AINA KUVITELLUT ETTÄ OVAT VAIKEA TEKOSIA! kiitos!
Mukavaa viikkoa!Sinulle Nila 😊
Lämpöisin halauksin Liisukka 🤗🧡
Omenaruusukkeet on kyllä helppoja tehdä samoin Vilhelmiinat.
PoistaKiitos, mukavaa viikonjatketta myös sinne.
Kiitos halaus lämmitti ihanasti ja halinallet myös sinne ❤
Herkullisilta näyttävät. ❤️
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi ❤
VastaaPoistahienoa, tollast tehny mut en yhtä kauniita.
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi ❤
VastaaPoista