Meillä on ollut jo vuosia pakurikääpää saimme sitä anopilta ja miehen työkaverilta , on ollut tarkoitus tehdä siitä teetä tai yleensä juomaa . Sen teko on jäänyt kuitenkin taka-alalle ja unohtunutkin välillä mutta nyt tällä viikolla kunnostauduin tässä asiassa .
Pakurikääpä on yleinen koivun ja eräiden muiden lehtipuiden lahottajasieni . Siitä valmistettua teetä on nautittu luontaislääkityksenä satoja vuosia . Valitsin tällaisen pienen palan teehen alapuolelta se on vaaleamman ruskea .
Keitin sitä hetken ja annoin sitten hetken hautua . Vettä en laittanut kuin noin kaksi desiä ja sen nautimme puoliksi miehen kanssa . Olisi vettä voinut laittaa enämpi mutta halusin "makua" enemmän ja tämä on nyt vasta kokeilua . Tätä samaa palaa voi käyttää niinkauan kuin siitä lähtee väriä . Ensimmäimmäisen kerran tutustuimme tähän pakuriin jo vuosia sitten lapin reissulla . Yksi eräopas tarjosi meille nokipannu teet pakurin kera . Siinä oli tietysti paljon enemmän vettä ja oli pakuri myös isompi mutta minusta myös teessä oli vähemmän makua kuin meidän teessä .
Tuttu kyllä mutta ei ole tullut kokeiltua. Itse kerään muut metsän antimet valtion yhteiskeruu alueilta ja lupakin löytyy.
VastaaPoistaIhanaa kumpa minullakin olisi lupa tällaiseen olet oikein onnen "sirkka" 🤗❤
PoistaOlen kuullut pakurinkääpäteestä, mutta koskaan en sitä ole maistellut.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Nila!
No maku nyt ei ole kummoinen mutta ei pahakaan.
VastaaPoistaKiitos kuin myös sinne sinulle ❤
Vuosia sitten luin pakurikäävästä, ja sitä kai saa terveyskaupoistakin jossain muodossa, mutta en ole koskaan maistanut.Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle.
VastaaPoistaSitä kai saa ostaa jauhettuna.
PoistaKiitos mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle. ❤
On tuttu, mutta en ole kokeillut tahi käyttänyt mihinkään. Mukavaa sunnuntai iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa sinulle ♡
VastaaPoistaMinäkin olen ajatellut kokeilla jo vuosia mutta nyt vasta sain niinsanotusti pään auki.
PoistaKiitos ja hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle. ❤
Minä olen kyllä kuullut pakurikäävästä ja sen terveysvaikutuksista on tehty kokeita ainakin Kiinassa. Pakurikääpäteetä en ole koskaan päässyt maistamaan.
VastaaPoistaJuu ja vientiin menee muuallekkin moneen maahan. Mielenkiintoinen tuttavuus ja maku.
PoistaJuku waude,en ole kuullutkaan tuollaisesta.
VastaaPoistaKuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!
Kiitos, mielenkiintoinen tuttavuus ja maku.
PoistaKiitos kuin myös sinne.
Se on ollut rohkea joka on tuota kokeillut ekana 🌹
VastaaPoistaHauskaa että esittelit meille 🍎
Hyvää uutta viikkoa.
Niin tämähän on jo todella vanha keksintö.
PoistaKiitos ja hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle. ❤
Olen kuullut, mutta en kokeillut. En ole oikein teeihmisiä useista kokeiluista huolimatta :)
VastaaPoistaTämä on kyllä minusta kaikkea muuta kuin teen makuista mutta ei pahaa.
PoistaEn ole minäkään tätä kokeillut vaikka paljon olen tästä lukenut. Pitää kyllä maistaa joskus.
VastaaPoistaEi kun maistamaan niin on yhtä kokemusta rikkaampi.
PoistaHei Nila!
VastaaPoistaEn ole ennen kuullut tästä. Miltä se maistuu?
Terveisin Marika
Jos kiinnostaa googleta niin saat hyvää tietoa.
PoistaNo makua on hieman hankala kuvailla vähän puulle se maistuu jos joskus on puupalaa pureskellut. Ei hyvää mutta ei pahakaan.
Olen lukenut hyödyistä, mutta itseltä vielä täysin kokeilematta. Enkä ehkä tunnistaisi luonnossa, jos tulisi vastaan ;)
VastaaPoistaJuu voi se ensin vähän olla epävarmaa mutta oppii kyllä äkkiä tunnistamaan.
PoistaOlen tässä tammikuussa juonut pakuriteetä varmaan monta kattilallista. Nyt viikon olen pitänyt taukoa. Keitän tuollaista yhtä palaa 1,5 litran kattilassa niin pitkään kun siitä irtoaa väriä. Yöksi voi sen kattilan laittaa jääkaappiin ja aamulla taas keittää. Ensimmäisen kerran kun juo sitä keitettä, niin se on kuin melkein kahvin väristä. Tuli mieleen että jos kahvi loppuu, niin tuota voi juoda sen asemesta, eikä tarvitse maitoakaan siihen. Pitääpä alkaa keitellä sitä taas.
VastaaPoistaEntisessä asuinpaikassa meillä oli hyvä ystävä, metsänomistaja joka toi meille jatkuvasti pakurikääpiä metsästään, kun teki koivuhalkoja joka talvi. Niitä nyt onneksi riittää. Pilkottiin ne tuoreena "annospaloiksi", kuivattiin uunin päällä ja säilytän kuivassa paikassa.
Pakurikääpäjauheita en ole kaupasata koskaan ostanut.
Pakurin terveellisyydestä on kirjoitettu kirjoja, varmasti siitä löytyy tietoa vaikka kuinka paljon.
Ne pakuripahkat kyllä tunnistaa, jos koivikossa liikkuu. Mut eihän niitä saa ilman lupaa irrotella. Eikä sen irrottaminen olekaan ihan helppoa.
Hienoa että jollakin on jopa näin hyvää kokemusta. Pitää meidänkin juoda vähän enemmän mutta alussa olen ollut vähän varovainen. Minkäkokoinen sinun palasi on suunnilleen halkaisijaltaan 🤔😁
PoistaUpeaa kun on paikka ja ihminen keltä tätä saa.
Jauhetta en minäkään ole koskaan ostanut.
Näinhän se on ilman lupaa ei ole ottaminen.
Kiitos sinulle ❤
Tuttu. En ole juonut koskaan.
VastaaPoistaHyvä hinta on pakurilla mutta liene kevyttä, joten kiloon tarvitaan iso kimpale pakuria.
Olen nähnyt tätä jossain Koillismaan metsässä koivuissa vuosia sitten, mutten osannut silloin ajatella sitä syötäväksi. Olen valokuvannutkin joskus pakurisia runkoja.
Näin varmaan on onhan se aika kevyttä.
PoistaPitäisi joskus minunkin kuvata kun kohdalle sattuu
En ole ennen kuullut tästä.
VastaaPoistaKivaa viikkoa sinulle
Aina sitä jotain oppii 🤗
VastaaPoistaKiitos kuin myös sinulle.
Kiva, kun kerroit pakurikäävästä ja sen käytöstä. Meillä kaadetaan omalta tontilta lähiaikoina muutamia koivuja, joten täytyykin tarkistaa, löytyykö niistä pakurikääpiä.
VastaaPoistaHieno juttu kannattaa katsoa pakuri talteen. 🤗
PoistaMinulla on tuttava pariskunta joilla on oma luontaistuote kauppa, he valmistavat itse mm.pakurikääpästä voidetta, saippuaa ynm.myös kuusenkerkästä, kuusenpihkasta.
VastaaPoistaJos googletat Donna Taponero, niin löytyy enempi tietoa, pariskunta on ihan suomalaisia, he keräävät lapista raaka-aineet.
purkkien kyljessä on DT.
Olen kokeillut montaa purkkia mm. kuivalle iholle, ja kylmiin jalkoihin.
Kiitos sinulle pitää googlettaa. 🤗
VastaaPoista