maanantai 16. huhtikuuta 2018

Hupsista sirkkoja ja muuta mutusteltavaa.



Olimme torstaina ruokaostoksilla  CityMarketissa . Kassajonosta päästyämme  oli jotain energiapatukoita tarjolla ilman esittelijää . Molemmat otimme patukan mukaamme ja kotona laitoin ne laatikkoon. Mutta sitten myöhemmin kaivoin ne esille ja aloimme mutustella patukoita. Sanoin miehelle että jotain uutta ja aloin tarkastella tarkemmin nimeä ja sisältöä. Mies oli melkein patukkansa syönyt ja minulla yhtä haukkausta vaille . Katseeni kiinnittyi sirkan kuvaan ja sanoin että ei kai vaan mitään sirkkaa. Kyllä vain, siinä vaiheessa mieskin alkoi tutkia tekstiä. Katsoimme toisiamme ja minä pistin viimeisen palan suuhuni. Silloin joskus kun näitä sirkkatuotteita alkoi tulemaan kauppoihin ja ohjelmia televisiosta sanoimme että kyllä meidän puolesta saa olla.  Nyt tämä ensimaistelu tapahtui kuin varkain. Pahaa se ei missään tapauksessa ollut ja kynnys on ylitetty . Voin maistaa jotain muutakin tuotetta joskus .  Yhtään ei kyllä tiennyt että siihen yhteen patukkaan oli  käytetty viisitoista sirkkaa. 




Kummallista kun patukoiden ulkonäkö ja nimi ei sanonut meille mitään . Olimme senverran kiireellisiä olevinaan, ettei tullut kiinnitettyä minkäänlaista huomiota näihin asioihin .



Perjantaina aloin lukea ostamaani Viherpihan uutta numeroa niin siellähän siitä oli jo mainoksetkin. 



Uuu että  tällainen sisällöltään. No nämä tuskin ovat jatkossakaan meidän ostoslistassa mutta ilman tätä kömmähdystä olisi nämä ja kaikki  muutkin tuotteet jäänyt varmasti maistamatta . Elikä mikä oli tämänkin tapauksen opetus? 




Mutta sitten toisenlaiseen mutusteluun . Tein perjantaina siemennäkkileipää Tarun Taikakakut ohjeen mukaan . Laitan tähän vähän oikaistun ohjeen se on  erittäin helppo ja terveellinen sopii gluteenittoman ruokavalioon  on munaton ja maidoton.

Siemennäkkileipä pellillinen.

1dl maissijauhoja
1dl perunajauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä
1/2 dl pellavan siemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/ 2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
1 tl sormisuolaa ( minä laitoin tavallista)
suolan voit laittaa joukkoon tai pinnalle. ( minä laitoin joukkoon)
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa
kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon
Sekoita ja tasoita pellille ohueksi. Minulla riitti koko isolle pellille.
Laita muovipussi tai kertakäyttöinen hanska käteen kun levität massaa pellille koska massa on aika öljyinen.
Leikkaa veitsellä tasoitettuun taikinaan viillot valmiiksi.
Paista 170 asteessa noin tunti.




Tai en minä itseasiassa ihan tämän ohjeen mukaan mennyt. En viitsinyt ostaa heti näitä kaikkia siemeniä erikseen vaan päätin kokeilla ensin Litlistä ostamaani  valmista siemenpussia. Se maksoi vain alle 90 senttiä. Siinä pussissa oli näitä kaikkia siemeniä. Se riitti yhteen kokeiluun. Mutta minusta siinä oli kurpitsansiemeniä ehkä vähän liikaakin joten ensikerralla palaan alkuperäiseen ohjeeseen ja ostan siemenet erikseen ja murustan sormisuolat hienona pinnalle kuten alkuperäisessä ohjeessa . Aion tehdä kiertoilmalla kaksi pellillistä kerralla. 



Tähän ohjeeseen jää koukkuun 
Kiitos Taru tästä. 




Lauantaina kävimme Helsingin messuilla katselimme muunmuassa  kertalämmitteisiä  saunan pönttöuunikiukaita. Onko kenelläkään kokemuksia tällaisen uunin lämmitysajoista?  Luettiin vähän käytyjä keskusteluja netistä ja siellä oli melkoinen skaala ajoissa, kivistä myöskin riippuen.
Kuvia en laita messujen sisätarjonnasta koska useammassa blogissa niitä varmasti on. Mutta muutaman kuvan  ostoksista liitän mukaan. 


Paistinpannuja olemme ostaneet  kolmena vuonna samaa materiaalia nyt päädyttiin tällaiseen paistovuokaan kannella tai miksi tätä nimitettäisiin. Se on  33 cm  halkaisijaltaan eli todella reilunkokoinen. Ja korkeuttakin on 7 cm ilman kantta .
Nämä on siitä hyviä tuotteita että paistipannuista saa kahvat irti ja ne käy myös uuniin .







Tämä ihana isokokoinen jouluruusu lähti myös mukaan ja päivänliljoja erilaisia  10 kpl .Vein päivänliljat kellariin odottamaan , mutta jouluruusun jätin ulos pikkumökin taakse varjoon. Routaa on vielä maassa reilusti , kymmenen senttiä oli sulaa ja sitten alkoi routa. Eli maahan sitä ei voinut vielä istuttaa .










Mutta tällaista tällä kertaa.

43 kommenttia:

  1. Siemennäkkäri on hyvää, mutta kyllä sirkat jäisivät syömättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkkileipä on hyvää ja sirkat tuli syötyä vahingossa .

      Poista
  2. Oi miten upea jouluruusu, paljon kukkia. En kammoksu ollenkaan hyönteisruokaa ja varmasti maistaisin, sirkat ovat kuulemma hyviä. Täytyypä katsella löytyisikö täältä kaupasta noita patukoita. Kiitos siemenleipäohjeesta, menee kokeiluu. ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluruusu oli tosi iso ja paljon kukkia, vielä ei saa maahan istutettua kun routa on 10 cm päässä. Kyllä minäkin tämän sattuman jälkeen muitakin tuotteita olisin valmis maistamaan. Siemennäkkileipä kyllä koukuttaa kiitos sinulle .

      Poista
  3. Minun on kyllä pakko sanoa, että sirkat yököttää. Mutta esim. pidän katkaravuista ja simpukoista, mutta taas sammakot ja etanat yököttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin olin samaa mieltä kanssasi ennen tätä sattumalta ja vahingossa syötyä patukkaa. Kun ei tiedä mitä syö niin hyvää oli. Ja vaikka nyt kun tietääkin kynnys on ylitetty.

      Poista
  4. Aikas jännä tuo pellillinen siemennäkkileipä, eikä oo ihan tavallinen juttu tuo paistovuokakaan. Niitä molempia katselen ihmetellen ja ihaillen 🙂 Juu, ja kukka on aivan ihastuttava 🌸 Sirkat sirittäköön vain pellolla. En ilkeä maistaa 😀😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siemennäkkileipä oli tosi hyvää sitä pitää tehdä lisää tälläviikolla .Nämä vuuat ja pannut on meidän juttu ja paluuta ei ole entiseen. Jouluruusua läksin hakemaan messuilta ja sellainen oli kotiin lähtiessä mukana. Minä kun en kuule enään sirkkojen siritystä pellolla niin jotain muuta pitää keksiä.

      Poista
  5. Siemennäkkäriä minäkin tehnyt. Hyvää oli. Sirkkoja kohtaan vähän ennakkoluuloja. Toisaalta: syöhän sitä katkarapujakin. Ovatko ne niin erilaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siemennäkkileipää tulen minäkin jatkossakin tekemään. Sirkkojen suhteen olimme mekin ennakkoluulosia ennen tätä niinsanotusti vahingossa syötyä patukkaa .Emme ole enään. Ja tosiaan hyvä vertaus katkarapuihin.

      Poista
  6. Hyvännäköistä siemennäkkäriä.
    Huh! Tuo patukka jää kyllä minulta testaamatta.
    Vaikkakin makuhan voi olla ihan hyvä, mutta nuo sirkat jotenkin...

    Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkkäri on hyvää naposteltavaa vaikka telkkaria katsoessa ja terveellistä. Kyllä se minullakin olisi jäänyt testaamatta jos olisin tiennyt mitä syön. Mutta hyvä kun en tiennyt niin ennakkoluuloja ei ole enää muidenkaan tuotteiden kanssa.

      Poista
  7. Näyttää herkulliselta siemennäkkäri.
    Minulta jäisi syömättä nuo sirkkapatukat,niin se maailma muuttuu että laitetaan hyönteisiä patukoihin.
    Hyvää alkanutta viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla näkkäriä ,mutta koukkuun jää. Maailma todella muuttuu ja kyllä ne olisivat meilläkin jäänyt maistamatta jos älli olisi kertonut mitä ne on. Mutta nyt vaikka tietäisin niin olisin valmis maistamaan. Ennakkoluuloja ei meillä enää ole ja se oli laitettu siihen muotoon että ei ollut vastenmielistä.

      Poista
  8. Ehkä en tuollaista patukkaa ostaisi, mutta muuten kyllä sirkat ovat tervetulleita maisteluun. Kaunis jouluruusu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään jatkossa ehkä tule ostamaan mekun ei muutenkaan syödä enerkiapatukoita. Jouluruusu on kaunis ja mahtavan kokoinen.

      Poista
  9. Maukkaan näköistä siemennäkkileipää. Ihana jouluruusu. Tykkään tuosta väristä.
    Mukavaa viikon jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukasta näkkäri oli ja lisää laitan tänään. Ihana on jouluruusu ja väriin minäkin ihastuin. Mukavaa loppuviikkoa.

      Poista
  10. Sirkkapatukat kyllä jäis minulta kaupanhyllylle!
    Tuota siemennäkkileipää kyllä mutustelisin vallan mielelläni, nam:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne meiltäkin jatkossa jää kaupan hyllyille koska ei muutenkaan olla energiapatukoiden perään. Näkkäriä mutustelee vallan mielellään.

      Poista
  11. Hih, hauska tilanne teillä ollut sirkkapatukoiden kanssa :) Upea jouluruusu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaan tämä tilanne huvitti ja jotenkin se oli samalla kummallinen, patukan syönnin jälkeen olo oli vähän sekasortoinen että mitä tuli tehtyä ja mitäs nyt. Jouluruusu on upea ja pääsee puutarhaan mökille kun routa sulaa.

      Poista
  12. Olisin minäkin ennakkoluulosena kieltäytynyt, mutta sattuma osui tielle ja kun ei tiennyt mitä söi . Jouluruusu on minunkin mielestäni tosi kaunis. Mukavaa keskiviikkoa myös sinne .

    VastaaPoista
  13. Minulta nuo sirkat jää maistamatta:) mutta näkkileipä kyllä näyttää oikein hyvältä, tuota voisi kokeilla:) Kiitos ohjeesta! Ihana tuo jouluruusu! Leppoisaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne minultakin olisi jäänyt mutta nyt kävi näin. Ohje näkkäriin on helppo ja nopea. Jouluruusu on ihana toivottavasti saan sen viihtymään vuosia .

      Poista
  14. Sirkoista en ole innostunut.Mutta siemennäkkäriä olen tehnyt. Mun "edellisessä elämässä" meillä oli pihasauna,jossa tosi vanha kertalämmitteinen kiuas. Sitä lämmitettiin useampi tunti. Mutta saunoakkin pystyi monta tuntia. Minäkin opettelin tuon saunan lämmityksen ja löylytyksen ym. Aivan ihanat löylyt♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkat on vähän uutta meillä .Kiitos kiuas kommentista pitää katsella vähän ne on muuttunut ja kuulemma lämmitysajat ei pitäisi olla niin pitkiä . Mutta löylyt on kuulemma yhtä hyviä.

      Poista
  15. Jotenkin en syty noista sirkoista. Aivan upea jouluruusu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se vielä moniakaan sytytä . Eikä se meidänkään ruokaostoksiin vielä päädy. Jouluruusu on aivan ihana ja toivottavasti myös pysyy vuosien saatossa .

      Poista
  16. En aivan lämpene noihin sirkkoihin minäkään mutta voihan sitä sitten joskus ehkä kokeilla ... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä taitaa se meiltäkin jäädä kokeiluasteelle.

      Poista
  17. Joo ei, sanoivat aikoinaan pikkupojat - se tarkoitti "ei". En pidä itseäni ennakkoluuloisena, eikä tämä johdu siitä, mutta mielestäni nuo sirkka-asiat saavat jäädä kokematta vain siksi, että se tuntuu epämiellyttävältä minusta. Joskus lapsena tuli yhdellä reissulla vahingossa maistettua sammakon lihaa ja se maistui hyvin pehmeältä kanalta. :) Mutta miksi kaikkien ihmisten pitäisi tykätä samoista asioista? Joka haluaa sirkkoja syödä niin se on ihan ok. Näkkärit sen sijaan!!! Olipa herkun näköisiä! Joskus olen tehnyt kuivatun tillin kanssa, sopii kalapöytään kivasti kesällä. Kiitos reseptistä!!! Mukavaa viikonloppua <3 toivottelee Ulla ja http://simpukkajameriheina.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä sirkat tuntuvat useammasta epämiellyttävältä asialta. Mutta näkkäri oli hyvää.

      Poista
  18. En taida olla oikein innostunut sirkoista, vaikka en olekaan kovin ennakkoluuloinen. Meilläkin tehdään usein siemennäkkäriä ja jopa meidän isäntäkin pyöräyttää sitä joskus. On helppoa valmistaa. Onpa sinulla hieno jouluruusu. Minä yritän pitää omaani hengissä ja istuttaa sen ulos. Omani ei ole enää edes kukassa. Meillä on kertalämmitteinen Aitokiuas ulkosaunassamme, mutta sen lämmittäminen kestää useamman tunnin. Seuraava kiukaamme onkin sitten varmasti jatkuvalämmitteinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siemennäkkileipä on hyvää ja helppoa tehdä. Jouluruusu on hieno ja minulla on toinen jouluruusu joulusta mikä ei myöskään kuki ja odottavat molemmat että maa sulaisi kokonaan. Kiukaankanssa ollaan mietintä vaiheessa.

      Poista
  19. No Johan oli teillä hassu kommellus sirkkapatukoiden kanssa! Hui! Itseä ei ötökän syönti huvita... Vaikka tulevaisuutta se kyllä on. Ihana kun sait kokeiltua mäkkäri! Se onkin tosi hyvää. Oon ohjeeseen lisännyt huomioita kun oon kokeillut uusia juttuja. Esim perunajauhoja. Seuraavaksi kokeilen täysjyväkaurajauhoa kunhan löydän sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassu oli sirkkatapaus ja ilman sitä ei olisi tullut ehkä koskaan maistaneeksi mitään vastaavaa. Perunajauhoja laitoinkin heti näkkäriin ja myös ohjeeseen. Tämä oli hyvä ohje ja sitä on tullut tehtyä nyt kaksi kertaa. Toinen kerta kaksi pellillistä kerralla . Kiitos sinulle.

      Poista
  20. Hauska sattuma😉mulle olis taatusti tullut oksennus😣onneksi ette ole yhtä herkkiä.
    Jouluruusut ovat ruvenneet kiinnostamaan. Ovatkohan kovin kranttuja kasvatettava?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuma todellakin se sirkan syönti mutta ei minua kyllä oksettamaan alkanut. Jouluruusut on minusta helppo kasvatettava ja minulla kukkii se heti vaikka syksyllä siirsin sen paikkaa. Jos kiinnostaa niin suosittelen kyllä .

      Poista
  21. No ohhoh... minulta taitaisi sirkat jäädä maistamatta. Ellei sitten kävisi juuri noin kuin teille :)
    Mekin tehdään siemennäkkäriä. Se on hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi myöhäinen vastaaminen . Oli se melkoinen kokemus tai ainakin toteutus. Siemennäkkileipä on hyvää ja tein sitä myös tänään kaksipellillistä. Kiitos sinulle.

      Poista