sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Oho ainakin kerta kiellon päälle.

No tähän sitä jouduttiin kun käytiin  anoppilasta tullessa  Lappeenrannan   Plantagenissa. Sieltähän lähti matkaan kaksi syreenin pottitainta. Ilmoittelin jo tässä että viimeiset istutukset ja ostokset on tehty , mutta........ Tässä lapussa lukee jalosyreeni rungollinen. Tarkoittaako se että se on jalostettu johonkin muuhun syreenin runkoon vai mitä se tarkoittaa?  Olisikohan kenelläkään muita syreenin ostoehdotuksia, viimeksihän ostin sen Moskovan kaunottaren? Olenko ymmärtänyt oikein että niitäkin olisi useampia värivaihtoehtoja? Jos vaikka ensivuonna taas johonkin uuteenkin törmäisin. 


Samoin tässä lukee rungollinen. 
Nämä olisi tarkoitus istuttaa viikonloppuna mökille ja näin tapahtuikin. Lähtöhinta oli jotain 26.69 e - 80 % kappale joten hintaa jäi 7.30 e. kappale. Ei paha. 


Aiemmin tuli ostettua muutama kukkasipuli pussi ei mitään suurta määrää mutta kuitenkin. Näiden iiriksien kohdalla erehdyin luulemaan niiden olevan matalia. Ostin pari pussia. Istutan ne todennäköisesti kotiin korkeuden takia. 


Tulppaaneja ostin pari pussia ja yllätys kun kuvasin nämä huomasin että minulla on väriä vaihtavia tulppuja. Hetki sitten ihmettelin blogeissa että onko tällaisiakin olemassa ja en silloin vielä huomannut että olen jo ostanut niitä. 😂. Nyt vain keväällä seuraan että käykö todella niin. 


Ja jotain muutakin tarttui mukaan.




Uusi yritys myös viimekerralla täydellisesti epäonnistuneen valkosipulin istutuksessa ja kasvatuksessa.  Tälläkertaa ostin tämän lajikkeen.  Mikäköhän on tämän lajikkeen sato? onko kellään tästä kokemusta? 



Tervetuloa uudet lukijat. 



Mutta tällaista tällä kertaa 

34 kommenttia:

  1. Sensation on ihana, minäkin luin, että se on Plantagenin valikoimissa, mutta se myymälä, jossa kävin, olikin jo sulkenut taimipihansa. En tiedä, vartetaanko pihasyreenejä, mutta pikkusyreeni on usein vartettu eli sen tyveltä nousevaa toista, isompaa lajia (yleensä kai joku puistosyreeni) täytyy vahtia ja leikata pois, muuten syreenistä tulee melko pian ihan muu kasvi.
    Ei parane tehdä lopetuspäätöksiä ennen kuin viimeinenkin alennusmyynti on loppunut :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen alkanut ostamaan joitain syreenejä alesta ja hyvä tietää näistä sivuversoista. Näköjään loppuun asti on katsottava nämäkin alet.

      Poista
  2. Hyvät ostokset ja edullisesti! Ainakin minun ostamani Palibin syreenit ovat vartettuja, joten sivuversot pitää napsasta pois (väärä verso on helppo havaita), Sensationista minulla ei ole kokemusta. Kauniita ovat joka tapauksessa. Tyttäreni Palibin teki muuten väärän sivuverson aika ylös, melkein kun sarvi päässä, mutta kun sen leikkasi pois, ei uusia ole ainakaan toistaiseksi tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minulla kun ei ole aiempaa kokemusta näistä syreenin ostoista. Mökillä on sitä tavallista ja Unkarin.

      Poista
  3. Paljonpa olet vielä näin syksystä ostanut. Sanoo kateellinen. Tätä minun selkää kun ei vieläkään saatu kuntoon, vaikka toukokuussa leikattiin, taas. Olen nyt sairastanut tätä selkääni vuodesta 2003. Se on niin kipeä, ettei puutarhassa voi kuin kävellä ,ihailla, kuvata... Mutta kaikki pois nypittävä nauttii, niin kuin nokkonen. Mä en ymmärrä miten yhden ihmisen kohdalle voi sattua niin paljon nokkosia.
    Äkkiä menee puutarha pilalle, jos siellä ei voi mitään tehdä.
    Nautihan sinä istutus puuhista ja keväällä kättesi jäljistä.
    Oikein mukavaa alkanutta viikkoa, eihän sitä tiedä mitä ale kasveja tulee vielä vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna on tullut ostettua vähän reippaammin. Perennoja en ole ostanut pitkään aikaan , niitä on jo ihan liikaakin. No ikävä juttu on tuo sinun selkäsi kanssa jos mitään ei voi puutarhassa tehdä. Se todellakin taantuu nopeasti. Jaksamisia sinne ja toivotaan että ensi vuosi on parempi.

      Poista
  4. Erinomaiset ostokset, eikä ollut paha hinta. Sensation on todella kaunis.
    Ostamasi valkosipuli ei ole minulle tuttu. Me laitamme nykyisin Aleksandraa, joka on hyvä ja tuottelias.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minulle on uusi juttu nämä jalosyreenit ja Aleksandraa ei ole ollut missään saatavilla. Mutta katsotaan mitä nämä tuovat tullessaan.

      Poista
  5. Keväällä jänittävää seurattavaa...mitkä kukat nousevat talven jälkeen.
    upean löydön teit ja edullisen!
    talvivalkosipuli ihan uusi tuttavuus.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti keväällä kaikki ovat hengissä ja sipulien kohdalla on aina erilainen jännitys. Talvivalkosipulua kasvatin viime vuonna ja pieleen meni. Saa nähdä miten nyt muijan käy?

      Poista
  6. Edulliset ostokset olet tehnyt.
    Kiva nähdä kuvia näistä uusista ensi keväällä ja kesänä.
    Joskus, kun kasvatimme purjon ohella valkosipulia myyntiinkin, meillä oli hollannista tilattua talvilajiketta, nimeä en muista. Kerrot myöhemmin varmaan kokemuksiasi tästäkin :)
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti on positiivista kuvattavaa keväällä ja kesällä. Teillä on suurenmoinen taito kasvattaa kaikkea. Pitää kertoa sitten kokemuksista sipulien suhteen. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinne.

      Poista
  7. Sinulla olikin hyvä tuuri ostosten suhteen. Palibin on tosiaan ympätty toiseen runkoon samoin kuin varmaan myös tuo Sensation. Perusrungosta lähtevät oksat kannattaa poistaa heti niiden ilmaantuessa.
    Muistaakseni nuo Iris hollandicat eivät talvehdi ulkona penkissä joten ne kannattaakin syksyllä nostaa ylös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt kuule pitää kysyä että mistä tietää että mikä on perusrunko? Oksia kun varressa on. Minulla ei ole mitään kokemusta näiden jalosyrenien kanssa. Kyllä kai nämä iirikset on talvenkestävät kun nyt kerran niitä myyvät.

      Poista
  8. Hyvät hankinnat olet tehnyt! Muilta onkin tullut pätevän kuuloisia neuvoja syreenien kasvattamisessa. 'Hemisphere'-tulppaani on upea! Niitä kukki äitini puutarhassa yo-juhlieni aikaan. Muistaakseni jäivät suht lyhytikäisiksi, mutta olivat todella kauniita. Tuo valkosipulilajike ei ole minulle tuttu, mutta kahta erilaista minulla on ollut muutaman vuoden kasvamassa. Kummatkin olen istuttanut syyskuun lopulla kompostilla ja kanankakalla parannettuun maahan 5-10cm:n syvyyteen. Laitan yleensä puunlehtiä vielä katteeksi. Keväällä ja alkukesällä lannoitan kahdesti kanankakalla ja kesän aikana laitan ruohosilppua katteeksi. Näillä opeilla valkosipulit ovat minulla kasvaneet oikein hyvin. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle näistä tiedoista. Pitää taas yrittää kasvattaa. Minä en tainnut istuttaa ihan noin syvälle, no ehkä siinä on 5cm multaa päällä. Mukavaa viikonjatketta myös sinne.

      Poista
  9. Kyllä saat kunnon kukkaloiston keväällä! Onpahan, mitä odotella...
    Pirteää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti on keväällä sellainen tunne että kyllä syksyllä kannatti istuttaa. Pirteitä päiviä myös sinne.

      Poista
  10. Ihana syreeni!
    En tiedä tuosta talvivalkosipulista, minulla on ollut Aleksandraa. Isoäidin kasvit myy sitä pieniä määriä, mutta ovat tältä vuodelta loppu.
    Hyötykasviyhdistyksen sivuilla on hyvät viljelyohjeet https://hyotykasviyhdistys.fi/puutarhatieto/talvivalkosipulin-luonnonmukainen-viljely/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle näistä linkeistä pitää käydä kurkkaamassa.

      Poista
  11. Onpa hieno väriä vaihtava tulppanilaji! Sen menestys nähdää sitten keväällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli jopa minulle yllätys kun kuvatessa sen vasta huomasin. Sitä ennen ihmettelin jonkun blogissa että onko tällaisiakin olemassa. 😁. Keväällä se sitten nähdään.

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Syksyllä tulee vielä tehtyä jotain ostoksia kun halvalla saa.

      Poista
  13. Tilaasuushan pitää aina käyttää hyäryksi, ku kohoralle sattuu :) Tykkään syreeniistä, oli ne sitte mitä tahansa. Tua fritillaria oli mulle pettymys. Kasvoovat hujopiiksi ja kaatuulivat sinne tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen alkanut katsoa syksyllä sillä silmällä ale myyntiä josko sieltä löytyisi joitain pikkupuita mökille. Vai on fritillariakin sellainen kaatuja minulla oli viimevuonnakin yhtä mukamas matalaa tulppaania jonka nostin siitä paikasta heti ylös ja vein kellariin. Nyt taidan heittää sen johonkin sivuun kasvamaan ja katsoa oliko se paikasta kiinni. Nämä lähtee samaan paikkaan jos liikaa huojuilevat ja kaatuilevat.

      Poista
  14. Ihania kukkavärejä, muusta en tiiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaikesta ei tosiaan tarvitse edes tietää sen enempää. 😀.

      Poista
  15. Hyviä ostoksia oletkin tehnyt. Minä haluaisin niin kasvattaa valkosipulia, mutta en ole saanut onnistumaan. Runkosyreeni on itsellänikin ja kun varresta tai juuresta tulee versoja, niin pois leikattava. Mukavaa lokakuuta <3

    VastaaPoista
  16. Kiitos, kuule minulla on juuri sama ongelma... en osaa sitä kasvattaa. Sanovat sen olevan helppoa mutta viime vuonna se meni ihan mönkään, katsotaan nyt sitten uudestaan. Mukavaa lokakuun jatkoa.

    VastaaPoista
  17. Miekin haaveilen noista rungollisista syreeneistä. Jos nuo koivut suatasiin kuajettuu, syreenejä siihen tilalle istutan. Hyvät ostokset oot tehny. Miulle ei nyt sattunu noin huippu tarjouksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen vasta nyt innostunut jalo syreeneistä ja koivujen tilalle saat monta erilaista jalo syreeniä ja vielä jotain muutakin ehkä? Minä yritän juuri noita viimeisiä aleita katsella, silloin on parhaat alennukset.

      Poista
  18. Kauniita kukkavärejä,mukavaa odottaa ensi kesää ja niiden kukintaa.
    Onpa kaunis kansikuva lyhdyistä.

    VastaaPoista
  19. Kiitos mukavaa se tosiaan on ja kansikuva olisi kai pitänyt vaihtaa jo kauan sitten.

    VastaaPoista