keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Kirpparilla ja kierrätyskeskuksessa käyntiä .


Mikäköhän tämän kapistuksen käyttötarkoitus on ❓ Joka tapauksessa se lähti matkaan kierrätyskeskuksesta hintaan 2  e. Minua jostain syystä kiehtoi tämä , se oli tehty faneerista. 


Se koostui kuudesta " kalasta " mitkä sai nostettua omaksi alustaksi .  Ajattelin että se olisi lasien alustat mutta aika korkeita on . No mikä on teidän mielestänne tämän tarkoitus  ❓Jokatapauksessa aion sen hionta kevyesti ja kuultomaalata . Käyttötarkoitus on sitten vielä auki . 



Kirpparilta tuli hankittua kaksi virkattua ehkä sängynpeittoa . Molemmat olivat upeaa käsityötä tämän hinta oli 15 e . 
mitat on  214 cm  / 135 cm


Tämä oli virkattu pitkänä kaistaleena ja sitten kaistaleet oli yhdistetty huomaamattomin pistoin . Virkkaustyö oli ehjä ja kaikinpuolin siisti  ja tahraton, reunat suorat ja tanakat . 


Toinen oli toteutettu samalla virkkaustyylillä  . Tämäkin oli ehjä ja siisti  . 
Tämän mitat on 190 cm /  150 cm . 
Hinta oli 12.50 e. 


Päiväpeitoksi nämä kumpainenkaan ei päädy eikä pöytäliinoiksi , mutta jotain suunitelmia kuitenkin jo muhi ajatuksissa .  Josko näistä olisi verhoiksi tulevaan kasvihuoneeseen ❓Kasvihuoneen suuniteltu paikka on niin aurinkoinen että jotain varjostusta varmaan pitää  kuitenkin saada . Jos näihin pujottaisi vaijerin toiseen päähän niin olisi tukevammin ripustuksessa . Onko teillä hyviä muita ehdotuksia mihin näitä voisi käyttää ❓



Sitten matkaan lähti vielä yksi kanttinauha 5 m  paketti 50 centtiä 
ja kolme leveää vinokanttia  5 m  kussakin 50 centtiä paketti . 




Oletteko käyneet viimeaikoina kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa   ❓



Mutta tällaista tällä kertaa   . 






59 kommenttia:

  1. Hyviä löytöjä! Minä pidän liian pientä, virkattua sängynpeittoa sängyn jalkopäädyssä, ei se haittaa vaikka on liian pieni. Kyllähän nuo verhoiksikin sopii, mutta mitenkähän ne kestää auringon valoa kasvihuoneessa? Tuosta vanerijutusta en osaa sanoa mitään. Toivottavasti joku lukija tietää. Kävin ennen paljon kirppareilla, mutta tänä talvena en juurikaan. Omia ryysyjä oli myynnissä ennen joulua. Olen vältellyt kirppareita kun mitään ei tarvis ostaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä ne varmasti auringonvaloa kestää... luulisin siinä missä muutkin kankaat. Tämä vanerijuttu on vaan jännä ja tosiaan lähti kierrätyskeskuksesta mukaan vaikka käyttökohdetta ei ole. Minullakaan ei mitään sellaista tarvetta ole ja pitää laittaa sitten taas toisesta päästä kiertoon. Ompahan vaihtelua.

      Poista
  2. En osaa minäkään sanoa mikä tuo esine mahtaa olla. Hienot sängynpeitot, tai miksi ne nyt sitten tulevatkaan. En ihan juuri ole kierrätyskeskuksissa käynyt, mutta aina silloin tällöin käyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole juuri kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa käynyt mutta nyt on muutamia kertoja sentään.

      Poista
  3. Erikoinen esine, en kylläkään osaa sanoa mikä voisi olla.
    Kyllä minulla tulee säännöllisen epäsäännöllisesti käytyä kirppareilla, joskus löytyy löytyöjä joskus ei mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoinen esine ja siksi kiinnostava. Samoin aika samoilla mennään nämä kierrätyskeskukset ja kirpparit . Joskus tulee käytyä tiheämmin kuten nyt on tapahtunut. Useimmiten en löydä mitään.

      Poista
  4. Superhienoja löytöjä <3 Nuo virkatut sängynpeitot! Sinulla oli hyviä käyttöideoita niille. Kasvihuoneen varjostukseen ne olivat suorastaan hurmaavat <3 Sängynpeittona ja pöytäliinoina toki myös. En ole käynyt riviin Kirpparilla. Pitäisi kyllä käydä, kun tiedä mitä löytöjä siellä tekisikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kasvihuoneeseen tarvitaan kuitenkin jotain varjostusta niin mietitään miten nämä kävisi🤔. No aikaa on vielä.

      Poista
  5. Hauskan kapistuksen löyrit. Ei mitää hajua, mikä vois olla.
    Kävin kirpparilla viimme viikolla. Löyrin pari alusastiaa kukille ja vanhan leivinpellin taimikasvatusten alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kapine ja erikoinen toteutus. Leivinpellit olen minäkin säästänyt vanhoista uuneista ja muutaman olen myös saanut, hyviä juuri tähän tarkoitukseen kuten sanoit.

      Poista
  6. Kasvihuoneen verhona kuulostaa hyvältä minun korviini! Puukapistuksen käyttötarkoitus: minulla tulee mieleen, että noille alustoille voisi laittaa jonkun kuuman astian kuten raclette-pannun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kasvihuoneeseen verhoiksi on toistaiseksi minunkin aatoksissa.Ja hyvä ehdotus tämän puukapistuksen käyttötarkoitus ehdotuksesta.

      Poista
  7. hauskanen kapistus toden totta on käsiisi päätynyt! kyl kait se jonkinlainen tarjoilualusta on ollut. näin silmissäni siinä pienet keraamiset yrttiruukut ihaninen yrtteineen keittiön pöydälläsi...
    onpa kauniit pitsipeitot ja miten hyvään hintaan oletkaan ne saanut. sinulla onkin jo hyvä käyttötarkoitus mietittynä. kasvihuoneen kosteus voi ehkä pilata, siis mustuttaa puuvillan muutamassa vuodessa. kauniit ne kylläkin olisivat kasvarissa, hieman romatiikka sielläkin pitää olla:))itse olen hankkinut vanhat alumiinisälekaihtimet kasvariin, valoisuutta on helppo säädellä.
    teillä on muistaakseni iso ovi mökin terassille. voisikohan tuosta pienemmästä peitosta tehdä hyttyssuojan, pingottaa puukehyksiin ja laittaa saranat eli tehdä siitä kevyen verkko oven. tai laittaa molemmat terassin ikkunoihin...
    helmikuun alussa kävin viimeksi kirpparilla, jotain tuli hamstrattua, kirppariblogini päivitykset vaan raahaa pahasti myöhässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska on kapistus ja siksi kai se mukaan lähtikin, kiitos ehdotuksesta sen käyttöön. Täytyy miettiä vielä pitsipeittojen uusiokäyttöä, meillä on jo laitettu pitsiverhot kehyksiin lasitukseen. Sunnuntai 4 elokuuta 2019 tehdyssä postauksessa kerron tästä projektista ja tämä peitto on liian harva tähän tarkoitukseen mutta kiitos ehdotuksesta. Eiköhän ne paikkansa löydä kuitenkin.

      Poista
  8. Minäpä veikkaan:)
    oisko kala-juttu dippi.kuppien alusta??,pysyiskö noissa kaloissa pienikuppi?tai raskisko niihon laittaa ,pientä purtavaa.
    Mutta joka tapauksessa tuo aivan ihana,erikoinen ja huippu hyvä löytö!!koristeena jouluisesssa kalapöydässä:))
    ja samaa saa sanoa noista "sängynpeitoista",todella siistit tasaista ja tiivistä virkkausta.
    :))Minä ajattelin etä laitat terasille /oviverhoksi/liukuoviin??
    Mutta kasvihuone valosuojat,,noista saakin hienot.Ikeassa muuten taitaa olla halvimmat vaierit.
    EDulliset vinokantit olet ostanut,kauniin väriset:))
    Täytyypä sanoa että kohta ei muista että mikä se kirppis on:)),niin harvoin tulee lähettyä isollekirkolle.
    Oikein ihanaa alkanutta maaliskuuta!!
    onko se ensimmäinen kevätkuu se jää nähtäväksi!

    jk.meillä tuiskuttanu koko yön lunta..lumityöt kutsuu.mutta päivemmällä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä voi jäädä mysteeriksi koko alusta mutta kiitos veikkauksesta. Ja näiden peittojen käyttö kirkastuu aikanaan. Pitää muistaa Ikean vaijerit jos niitä tarvitaan ja vinokanttia minä tarvitsen paljon kun teen pyöreitä pöytäliinoja ja pussukoita joten halpoja olivat ja siksi mukaan lähtikin. Meillä täällä on kolmekin kirpparia aika lähellä sekä kierrätyskeskus joten matkan takia ei tarvitse poissa pysyä. Maaliskuun lopussa on luvattu tänne jo kymmenen astetta lämmintä.... saa nähdä sitten. Hyviä lumityöhetkiä 😰

      Poista
  9. Kauniita nuo virkattupeitot. Hienoa löytöjä kirppikseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peitot on kauniita ja hyvin tehtyjä. Minustakin nämä kannatti pelastaa jatkokäyttöön. Kiitos sinulle.

      Poista
  10. Onpa viehättäviä pitsejä 🧡

    Kattaus kuudelle tulee heti mieleen tuosta vaneriesineestä. Jotain niihin syvennyksiin ja jotain niistä pois nostettujen kalojen päälle. Esimerkiksi koloihin currykastiketta tai chiliä tai mitä voi kuvitella jos pääruokana on kalaa, ja irrotetut läpsyt voisivat toimia "ruototelineinä" tai snapsilasien alustoina. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, peitot viehätti minua ja arvostan käsityönkauneuttta. Kiva ehdotus sinulla tämän vaneriesineen käyttöön.

      Poista
  11. Erikoinen kalahärveli. Siihen minunkin silmä ois kiinnittyny ja eka ajatus, että pitäis jotenkin maalata. Vaan käyttötarkotusta en keksi.
    Mitenkäs keinun päälle peite?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoinen on härveli ja pitää miettiä sen maalaamistakin, kestääköhän maali jos käyttää sitä kuuma- alustana. Keinun päälle peite.... pitää miettiä itsessään se liukuu varmasti herkästi pois mutta jos se olisi paksumpi... Kiitos ehdotuksesta. Pitää suunnitella.

      Poista
  12. Lasinaluksiksi minäkin olisin ajatellut. Hienot peitot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasinalusiksi minusta liian korkeat ja pienet, kokeilin valkoviinilasia ja juuri kanta mahtuu. Mutta kiitos ehdotuksesta. Peitot on hienoa käsityötä.

      Poista
  13. Kivoja löytöjä. On mukavaa kun tulee tehneeksi onnistuneita hankintoja. Iloista torstaita!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kyllä se mukavalta tuntuu jos saisin nämä uusiokäyttöön johonkin. Mukavaa viikonjatketta.

      Poista
  14. Onpa erikoinen kapistus tuo kalapannu, kirppiksiltä ja ekoilta voi löytyä hyväkuntoista ja erikoista tavaraa, sitä vain kertyy turhaa ostamista, kun aina jotain sieltä käteen jotain jää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoinen on tämä kapistus ja hienoa työtä kuitenkin. Minulla ei aina jää käteen mitään ja olen karsinut toisesta päästä pois taas sellaista aika paljon mikä ei ole enää itselle tärkeää mutta voi ilahduttaa jotakuta.

      Poista
  15. Voisin käyttää pannun/kattilan alustana pöydässä. 'Kaloja' erillisinä alustoina. Tuo kasvihuoneessa käyttö noilla virkatuilla peitoilla olisi minunkin idea. Tukeva vaijeri tai muu tuki yläreunaan/sivulle niin voi tarvittaessa ottaa pois ikkunasta, niin ei aurinko porota pilalle. Jossain vaiheessa tuli käytyä enempi kirpparilla, pitää taas innostua :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johonkin alustaksi se varmasti päätyy. Kasvihuoneeseen juurikin näin minäkin ajattelin ensin mutta katsotaan mihinkä sitten päätyvätkään.

      Poista
  16. Hienoja löytöjä! En ole itse käynyt aikoihin kirppiksellä. Minulle tulee noista puisista mieleen omenat. Jotain kuumaa siihen tarjolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, muuten mies sanoi samaa että omenia ne on eikä kaloja 🤗. Muuten kun nyt katselen niin voit olla oikeassa.

      Poista
  17. Hienoja hankintoja Nila. Uskon, että tiedät jo mihin näitä tulet käyttämään, joten en käy ehdottelemaan.
    Käy reissuilla aina kirpparilla katsomassa, jos sellainen kohdalle osuu. Mikä Uudessa Seelannissa kummastuttaa, on korkeat hinnat suhteessa uuteen tavaraan. Esimerkiksi uudet farkut tavallisessa kaupassa 110 dollaria. Kuluneet Kirpparilla 80 dollaria . Kotimaassa ostan kirjoja.
    kohta alkaa pitkä kotimatka.
    Hyvää loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle. Kirjoja minäkin ostan mutta lähinnä keitto, puutarha ja lastenkirjoja jos löytyy sopivia. Turvallista kotimatkaa teille molemmille ja tervetuloa kotiin.

      Poista
  18. Kauniit virkatut sängynpeitteet. Löydät varmasti niille sopivaa käyttöä. Äitini virkkasi muuten aikoinaan tuolla alemman kuvan mallilla päiväpeiton.
    Kivat kala-aiheiset aluset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniit on peitot ja kyllä ne löytää paikkansa. Onko äitisi virkkaama peitto vielä tallessa? Tässä jo heitettiin että niistä tulee omena mieleen ja voi hyvinkin olla 😁.

      Poista
    2. Minulla on vielä visusti tallessa kaksi äitini virkkaamaa sängynpeitettä.Toinen on iso parisänkyyn tarkoitettu ja toinen sitten vähän kapeampi. Kävin tarkistamassa omien saamieni sängynpeitteiden kuviot, mutta niissä malli on erilainen, kuin noissa sinun hankkimissasi peitteissä.
      Äitini virkkasi paljon ja sängynpeitteitäkin muistini mukaan kaikkiaan ainakin kolme. Ehkä tuo kuvio oli tuttu juuri siitä kolmannesta tai jostakin muusta hänen työstään.

      Poista
    3. Kiitos, sinulla on ihanuudet ihan äidin tekemiä joten tunnesiteet on niihin varmasti suuret.

      Poista
  19. Hei, löysin uuden blogin, jee! Minä näen nuo kalat omenoina😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi, pitää käydä katsomassa myös sinun blogiasi pikimmiten. Tässä tuli jo kommenttia et ole ensimmäinen omenoiden näkijä mieskin oli samaa mieltä. 😁

      Poista
    2. Ehkä me Lohjalaiset nähdään omenia vähän kaikkialla😊

      Poista
  20. enpä kyllä ilkeäisi käyttää kasvihuoneenverhoina,on niin iso työ virkata.ei valmistu päivässä,mutta menevät pilalle parissa vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olen leiponut piirakan, sen valmistus kesti pari tuntia ja syötiin kymmenessä minuutissa. 🤔

      Poista
  21. Kivat löydöt!
    Eipä ole vähään aikaan tullut käytyä kirpparilla...
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on joskus pitkiäkin aikoja kun ei tule käytyä. Iloista viikonloppua, aurinko paistaa ainakin nyt.

      Poista
  22. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  23. Omenaiset lasialuset vois olla nuo lettuset!
    Löytöjä oot kirpparilta tehny. On ollu aikonaan hirmuhomma noilla virkkoojilla ja kaunista jäläkii on tehneet!

    VastaaPoista
  24. Kiitos, omenaiset hyvinkin ❤. Löytöjä oli nämä peitot ja ison, kauniin työn on tehneet.

    VastaaPoista
  25. Kyllä tuo näyttäisi joltain "pannunaluselta".Joka tapauksessa kivan näköinen. Hienot peitot olet löytänyt. Mikä ettei niitä voisi laittaa verhoiksi, sillä varmasti ovat kestävät. Kirpparilla käyn silloin tällöin. Mukavaa tulevaa naistenpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku alusta se varmaan on ja todennäköisesti sellaiseksi päätyykin. Peitot on hienoa käsityötä ja kirpparit on ihan kivoja paikkoja tehdä joskus löytöjä.

      Poista
  26. Enpä osaa sanoa mikä tuo kapistus on. Päiväpeittoja en raaskisi laittaa kasvihuoneeseen, minulla ne menisi puusohvan päälle.

    VastaaPoista
  27. Kiitos sinulle ja peittojen käyttö on vielä vaiheessa.

    VastaaPoista
  28. Upeita löytöjä olet tehnyt ja nuo virkatut pitsiset peitot ovat kyllä niin kauniita.❣️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos upeita peittoja käsityön taitoa parhaimmillaan.

      Poista
  29. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  30. Mieleen tulee tapakset, voisiko siihen kasata jokaiselle oman pienen kalaisan tapasannoksen, olkoon sitten vaikka savumuikkua tai fiinimmin mätiä sipulin ja smetanan kera...?

    VastaaPoista
  31. Kiitos sinulle kivasta vinkistä. Mäti on meidän herkkua. 🤗

    VastaaPoista