keskiviikko 28. elokuuta 2024

Leimut esittäytyy

 Leimuja minulla on todella monia lajikkeita ja värejä löytyy  . Poistin puutarhan puolelta niin sanotusti reservi penkin viime vuonna osan ja tänä vuonna loput  . Siellä oli monia lajikkeita annoin viime vuonna paljon pois ja tänä vuonna loput ylimääräiset  .Kaksi sai oikein kunnon leimu penkit meinaa niput oli isoja mitä annoin  . Oli siellä muutakin perennoja jotka siirtyivät pois  . Leimut viihtyy täällä oikein hyvin   . Tuliko kaikkia kuvattua mutta jotain sentään  .
















Kiirettä on pitänyt mutta kuvioissa taas mukana .😀 .

perjantai 2. elokuuta 2024

Suruvaippa ja punahattu .

 Olin ulkona istutus puuhissa kun huomasin suruvaippa perhosen punahatun kukassa .  Aiemmin tänä vuonna olen nähnyt vain kerran lentelevän tämä oli ilahduttava näky  . Olin tutkimassa syksyn penkissä mihin olen kadottanut kaksi erilaista vaaleanpunaista väriminttua .Olen vaihtanut kymmeniä perennoja viime ja tänä vuonna eikä ole tullut merkattua kaikkia tikuilla joten olen voinut ne kitkeä . En tunnista ja muista kaikkia mitä olen istuttanut  . Onneksi keräsin siemeniä talteen taitaa vielä olla kotona jossain  .....pitää katsahtaa kun käydään .



Luin Suomen Perhoset  sivuilta että Suruvaippa vierailee vain harvoin kukilla ?? Näin myöhemmin sen leimun kukassa missä viipyi vain hetken  . 


Se pyöri ympäri kukkaa itse keskellä ja imi kukan reunoilta .  Minulla oli sattumalta kännykkä mukana taskussa joten sain kuvattua muutamia kuvia . Se kaartui välillä todella etukenoon imiessään . Mietin että miksiköhän se vain reunoilta aterioi eikö olisi ollut helpompaa istua keskellä ja siitä vaan suoraan alas ..


Tämä penkki kuhisee kaikenlaisia öttiäisiä ja pörriäisiä että on jo kumma jos en saa sitä haastetta tehtyä . Pitää mennä vartavasten kuvaamaan . 



Laitoin hieman tukea myös näille punahatuille varmuudeksi vaikka tanakasti nämä ovatkin pystyssä  . Vietin hetken muidenkin  tukemisen merkeissä ...perennat on kasvanut todella korkeaksi  . Minulla on runsaasti näitä vihreitä metalli tukia mitkä jäi osittain käyttämättä kun sain pioneille niitä harjaterästukia ja nyt niistä osa on hortensioilla .😀 .



Mutta tällaista tällä kertaa  .