torstai 12. syyskuuta 2024

Haasteväri musta .

 Tämä haaste oli jopa minulle helppo mustaa löytyy vaikka mistä mutta nyt tästä vinkkelistä .

Tämän pienen mustan radion/ cd soittimen hankin muutamia vuosia sitten enkä tiedä miksi...minulla on kotona pikku/ todella vanha radio mitä kuuntelen . Itseasiassa tämä oli halpa ja no....Mutta tämä on tullut myöhemmin keskeiseksi erittäin tärkeäksi esineeksi jos näin voisi sanoa lapsenlapsille  . Tässä soi joka ilta kun ovat yökylässä Valtteri Torikan  Sininen uni ...toistona useita kertoja niinkauan kuin nukahtavat (hieno ominaisuus näin halvassa pelissä) Tämä ollut jo vuosia soitannassa ensin vanhemman pojan kanssa ja nyt molemmat yhdessä tytön kanssa. 

 Menimme tänä vuonna yöpymään mökillä tallituvassa ihan ensimmäistä kertaa kaikki neljä "siskonpetiin" ja olin unohtanut tuoda soittimen kotoa . Tyttö 5 v laittoi kädet puuskaan ja meni mököttämään jalkopäähän . Sanoi että uni ei tule ilman Valtteria 😃 . Ehkä uusi paikka oli myös syynä mutta seuraavan kerran kysyi heti autossa kun haimme että onko Valtteri mökillä ja olihan se. 


Tämän ledilampun hankimme noin kymmenen vuotta sitten ja vuosi sitten siihen vaihdettiin vasta ekat patterit  . Lapset tykkää tällä leikkiä ja pistää välillä "vahingossa " jopa sihti mummin silmiin . Tämä on myös aina mukana kun menemme tallitupaan nukkumaan .


Kiikari on ollut minulla yli kolmekymmentä vuotta . Tämä on ollut isäni joka varmaan tilasi sen jostain postimyynnistä aikoinaan  . Lapset juoksee voi sanoa ensimmäisenä laatikolle missä tämä on ja menee kiikaroimaan maisemaa ikkunasta  . Onneksi siellä on kaksi muutakin kiikaria että molemmilla jotain . Mutta tämä otetaan ensimmäisenä käteen....kumpi kerkiäääääää .


Repolaisen musta haaste Kiitos sinulle  .🖤

tiistai 10. syyskuuta 2024

Pelargoniat padassa

 Tästä kaikki alkoi sain naapurilta muutamia pelakuita tai alkuja istutin ne heti kun pystyi ulos ....taisi olla jotain kesäkuun alku päiviä . Istutin ne suureen vesipataan mikä oli aikoinaan täällä juurikin padassa .  Säästimme sisällyksen mikä oli silloin päältä noesta musta .  Nyt muutamia vuosia myöhemmin se on putsautunut itsestään  .



Puut on vuosia sitten kaadetusta vaahterasta niitä löytyy vielä lisääkin kuivatettuna . Puut on taas meidän likakaivojen päällä niinsanotusti kaunistuksena " tilataiteena" kuten sanon .
Ne on helppo nostaa nurmikolle ja pata vierittää tyhjennyksen ajaksi .


Istutin tähän viittä eri lajiketta siksi on nyt aika täyden tuntuista . Keskelle istutin Mörbackan kun on vähän rimpula kasvustoltaan . Luin jostain että kaikki eivät olisikaan sitä aitoa vanhaa mitä myydään  . Omasta en tiedä  . Antseppä on kuulemma vielä vanhempaa sorttia  .

Antseppä. 

Mörbacka. 


Näistä muista en tiedä  . Sain kolme uutta pelakuuta . Turkkilainen jätti ja Princes Aiko ja aiemmin Sarlette . Minä en tiedä mikä näissä viehättää minua nykyään.....onkohan että sopivat mökkiarkeen . Nyt minulla on 14 kappaletta erilaisia  .


Viidentenä on jotain melko tavallista väriä ja nyt en jaksa lähteä sitä kuvamaan . Väsyttää niin vietävästi  .


Nyt tänään katselen haikeena ikkunasta ulos ...pian kaikki on taas ohi myös näiden kukinta  . Vien osan kellariin mutta  Mörbacka ja Antseppä pääsevät mökkiin sisälle talveksi samoin muut kolme uutta .....saa nähdä mitä muuta vielä mahtuu .
Tämä kesä ollut pelakuille suosiollinen .


Miten teillä löytyykö pelargonioita ?









torstai 5. syyskuuta 2024

Kuusama

 

Kuusamassa on tänä vuonna ihan älyttömästi marjoja oksat ihan taipuivat niiden painosta  . Sen marjat on myrkyllisiä tai sanotaan että siemenet.  Yksi harmaa pieni lintu syö joka vuosi nämä marjat....tai linnut  . Arvelin että marjan hedelmäliha ei sisällä myrkkyä kun kerran kelpaavat . Olemme nyt onnistunut näkemään jopa tämän aran linnun ruokailemassa .



Oksat oli pakko tukea ettei tämä kaunis pikku puu repeäisi . Kaunis se nyt tosin ei ole tuennan jälkeen  mutta turvassa repeämältä .


Marjat on nyt syöty....muutama pieni kuiva jäljellä . Keväällä siihen iski ensimmäistä kertaa jokin ötökkä mikä söi sen lehtiä  . Sumutin muutamia kertoja mäntynesteellä ja sain sen loppumaan mutta kovin lehtevä se ei ollut , toivottavasti tokenee entiselleen . Saimme tämän noin kymmenen senttiä korkeana pikku alkuna anopilta .  Olen odottanut että tähänkin kasvaisi jokin uusi alku kun pudonneita marjoja on aina  kuitenkin jonkinverran  .....mutta ei  . Kitkentäkierros on jo aloitettu mutta tänne asti en ole vielä päässyt  .
Rikkaruohot on kasvanut vimmatulla vauhdilla kun on nyt tullut sopivasti vettä ja on ollut samalla myös lämmintä  .


Kukkia ei tässä myöskään tänä vuonna ollut paljoa mutta kukki kuitenkin jonkinverran  .

Tähän kun kärrättiin paljon multaa ajattelin josko siementaimia tulisi ....rikkaruohoja kyllä tuli reilusti  .

Mutta tällaista tällä kertaa.  Olen ollut kiireinen ja laiska postaaja .🙃