torstai 12. syyskuuta 2024

Haasteväri musta .

 Tämä haaste oli jopa minulle helppo mustaa löytyy vaikka mistä mutta nyt tästä vinkkelistä .

Tämän pienen mustan radion/ cd soittimen hankin muutamia vuosia sitten enkä tiedä miksi...minulla on kotona pikku/ todella vanha radio mitä kuuntelen . Itseasiassa tämä oli halpa ja no....Mutta tämä on tullut myöhemmin keskeiseksi erittäin tärkeäksi esineeksi jos näin voisi sanoa lapsenlapsille  . Tässä soi joka ilta kun ovat yökylässä Valtteri Torikan  Sininen uni ...toistona useita kertoja niinkauan kuin nukahtavat (hieno ominaisuus näin halvassa pelissä) Tämä ollut jo vuosia soitannassa ensin vanhemman pojan kanssa ja nyt molemmat yhdessä tytön kanssa. 

 Menimme tänä vuonna yöpymään mökillä tallituvassa ihan ensimmäistä kertaa kaikki neljä "siskonpetiin" ja olin unohtanut tuoda soittimen kotoa . Tyttö 5 v laittoi kädet puuskaan ja meni mököttämään jalkopäähän . Sanoi että uni ei tule ilman Valtteria 😃 . Ehkä uusi paikka oli myös syynä mutta seuraavan kerran kysyi heti autossa kun haimme että onko Valtteri mökillä ja olihan se. 


Tämän ledilampun hankimme noin kymmenen vuotta sitten ja vuosi sitten siihen vaihdettiin vasta ekat patterit  . Lapset tykkää tällä leikkiä ja pistää välillä "vahingossa " jopa sihti mummin silmiin . Tämä on myös aina mukana kun menemme tallitupaan nukkumaan .


Kiikari on ollut minulla yli kolmekymmentä vuotta . Tämä on ollut isäni joka varmaan tilasi sen jostain postimyynnistä aikoinaan  . Lapset juoksee voi sanoa ensimmäisenä laatikolle missä tämä on ja menee kiikaroimaan maisemaa ikkunasta  . Onneksi siellä on kaksi muutakin kiikaria että molemmilla jotain . Mutta tämä otetaan ensimmäisenä käteen....kumpi kerkiäääääää .


Repolaisen musta haaste Kiitos sinulle  .🖤

23 kommenttia:

  1. Suloinen tarina Valtterista! Myös minullaon yli kymmenen vuotta kestäneet ledivalotulppaanit, ovat vessassa ja valot päällä jatkuvasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kyllä näköjään jotkut kestää 😃

      Poista
  2. Tosiaan... kiva juttu Valtterista ja vähän muistakin.

    VastaaPoista
  3. Hauskat Mustat. Kivasti tarinoit!

    VastaaPoista
  4. Ihana tarina mökin tallituvasta ja Valtterin Sininen Uni -laulusta. Ja myös muista mustista esineistä - nuo ovat niitä rakkaita ja iloisia asioita joita aikuisena muistellaan; ehkä silmäkulmat hiukan kostuen.
    Minä juuri yhtenä iltana etsin youtubesta jotain lastenlaulua ja osuikin kohdalle Mari Laurilan "Aja hiljaa isi" - olin kuin vesiputous kun sitä kuuntelin ja muistelin omaa isääni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tämä Valtteri juttu tuntuu olevan tärkeä heille .
      Kyllä ne silmäkulmat kostuu ja mitä enemmän ikää sitä kosteammat silmät 🤣

      Poista
  5. Hauska juttu, erityisesti koska itselläni on myös hyvin samannäköinen, minulle tärkeä pikkuradio 😊 Radio on minulle tosi tärkeä taustaääni. Laitan Radio Suomen päälle aina ensimmäiseksi aamulla, ja suljen viimeiseksi illalla 😊 Minulla oli aiemmin vain yksi radio alakerrassa, mutta sitten löysin kirpputorilta tämän pikkuradion yläkertaan. Piti nyt oikein tarkistaa, että vaikka aivan samalta näyttääkin, niin tämän merkki on Peego. Lienee siis alunperin peräisin siitä saksalaisesta kauppaketjusta. Hyvin on asiansa hoitanut 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos radio tulee tärkeään rooliin myös minulle syksyn ja talven aikana kun olen enemmän sisällä .

      Poista
  6. Kiva tarina Valtterista,ja hyvin löytyi mustia esineitä🖤

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Lämminhenkistä tarinointia jokaisesta mustasta, varsinkin tallitupa Valtterin unilauluineen. Mustat kuvauskohteet olivat sinulla suht käden ulottuvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Valtteri viedään kohta kotia laulamaan...kun siellä taidetaan yöpyä jatkossa .
      Mustaa löytyy paljon mutta nämä olivat hyvät parit minusta .

      Poista
  9. Voi kuule, nyt soi korvamatona koko päivän ellei ihan Valtteri, niin oma omalta saundilta kuulostava: "Joka ilta kun lamppu sammuu...
    Ihanasti kerrttu tuo "kädet puuskassa kohtaus" - rutiinit on tärkeitä ja oih, meilläkin oli tuollainen kiikari, mutta väistyi jonnekin pienempien ja kevyempien tieltä... vaan eivät ole veroisia.Voisi todeta, että vanhassa vara parempi...
    Niin ihanan persoonallinen koppi mustasta, ettei tosiaan synkistänyt tippaakaan - vaan toi iloa! Syysiloja teille kaikille siskonpeteilijöille!!

    VastaaPoista
  10. Mustaa löytyy meiltä paljon sisustuksessa ja myös vaatteissa mutta minusta nämä parit kuuluivat yhteen .

    VastaaPoista