sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Vanhan penkin uudistus suunnitelma ja linnunpönttöjen putsaus.Minulla on suunnitteilla useamman penkin myllerrys keväällä ja ajattelin aloittaa sen ensimmäisestä penkistä minkä teimme mökille. Laitoimme silloin muutamia vuosia sitten taakse kankaan ja sen päälle kiviä. Se ei ollut hyvä vaihtoehto kauaa. Rikkaruohot pomppasivat armotta kivien yli penkkiin . Joten nyt on uudistuksen aika. Aloitin jo lokakuussa 2016  raivaamaan penkistä kiviä ja kukkia muualle 
Penkin kokonaispituus on 12 m ja leveys 1.60 m
Penkki lyheni noin 2 m kun tehtiin uuden puolen pohjaa v. 2015.
Piti saada tilaa sementtiautolle ja myöhemmin puutavaralle.
Nämä tuijat saavat uuden paikan ja nyt penkissä ei ole etu eikä takapuolta.

Toistaiseksi penkki saa pitää toisen puolen puukehyksen.
Toiselle puolelle missä oli ennen kivet käytämme näitä vanhoja kattotiiliä .Kerroinkin jo aiemmin että pesen nämä ensin painepesurilla. Laitoimme rikkahuohoa edistävän kankaan tiilien taakse sekä lappeellaan olevien kivien alle. Näitäkin kiviä on meillä siellä ennestään .
Näin on hyvä leikata nurmikkoa ,voi kuljettaa leikkurin pyörää kiven päällä.


Keskelle penkkiin tulee kahta päivänliljaa 
Penkissä on yksi puska keltaista tullut aiemmin  jo istutettuakin 
Lisää kyseistä liljaa on minulla useassa paikassa kasvamassa. Nyt yhdistelen niitä vähän samaan paikkaan isommiksi ryhmiksi. Ja sitten niiden siirrettyjen tilalle taas muuta kasvamaan.Tässäkin penkissä takana on sitä muutama pehko.Tätä punaista lajia ajattelin myös .
Tämä on hieman matalampaa kuin keltainen mutta se ei haittaa koska penkkiä katsellaan molemminpuolin
Reunoille pitää suunnitella vielä mitä laittaa, ehkä ainakin narsisseja ja helmililjaa
Puput ainakin tykkää
kenties jotain muutakin jos vielä mahtuu .


Tänään sunnuntaina mies putsasi linnunpöntöt meillä on mökillä niitä 10 kpl.
Tänävuonna ei kerkiä lisää tekemään.

Aikamoisen kasan ne saavat aikaiseksi kahdessa vuodessa me putsaamme ne joka toinen vuosi . Tällaiset ohjeet me olemme saaneet.
Tervetuloa uudet ja vanhat asukkaat.

Mutta tällaista tällä kertaa .


Tervetuloa uudet lukijat .


47 kommenttia:

 1. Voi hurja miten työteliäitä te olette, mutta sillä sitten saakin aikaan oman mukavan paratiisin, kun aikansa pöyhii, möyhentää, siistii ja nikkaroi 🌲 ♥️ 🦋 Kauniit tuijat ja muutenkin ihastuttavat puskat ja pehkot.

  En muuten päässyt Mikko Kuustosta kuuntelemaan; Firefoxini osoittautui vanhaksi, päivittämättömäksi, ja Safari-selaimella ei pääse yrittämääni linkkiin. Mutta kiitos sinulle kuitenkin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja joskus jos tulee vastaan mahdollisuus kuunnella, suosittelen . Ne lumiset Hesan maisemat mitä kuvasit ja ne eka kuvat ainakin vain toi sen kappaleen heti mieleen. Kirjastosta voisi saada lainaamalla ehkä? .

   Poista
 2. Uusi reunus vaikuttaa vallan mukavalle. On tosiaan hyvä laittaa betonikivet noin siihen reunaan. Nurmi on sitten kätevä ajaa, eikä tarvitse mitään siimata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi reunus toimii varmaan paremmin kuin luonnonkivet. Ja jää se reunuksen siimaus pois . Kiitos sinulle.

   Poista
 3. Luonnonkivet ovat kauniita reunuksissa, mutta työläitä pitää siistinä. Tuo uusi kivireunus on kivan näköinen ja helppohoitoinen.
  Paljon oli töhnää meidänkin linnunpöntöissä. Kaksi on vielä putsaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkivet on kauniita mutta ei tosiaan toimi tässä asiassa. Kivireunus tehtiin olemassa olevilla tarvikkeilla. Koska rahaa piti säästää. Yllättävän paljon oli tavaraa jo yhdessä pöntössä. Kiitos sinulle.

   Poista
 4. Siistin näköinen tuo uusi reunus ja pysyy paremmin puhtaana rikkaruohoista. Kattotiiliä täältä kyllä löytyy, mutta tuo ei oikein toimi ilman noita eduskiviä/laattoja. Päivänliljat on ihania. Tein erilaisista niistä viime vuonna aidanteen etupihan autopaikalle. Toivotaan että kasvavat tänä vuonna hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toimii reunuksen kanssa hyvin. Päivänliljoja on minulla useampaa väriä, mutta nämä ajattelin tähän penkkiin. Minustakin ne on ihania ja ne kyllä on aika kiitollisia kukkijoita . Toivottavasti sinunkin linjasi menestyvät valitsemallasi paikalla.

   Poista
 5. Tuleepa penkkiin siisti reunus. Uudistuksesi on muutenkin hyvällä mallilla. Kunhan lumi sulaa, pääset heti istutuspuuhiin. Minun perennapenkkini odottaa myös uudistusta. En kuitenkaan vielä pitkään aikaan pääse uudistuspuuhiin, kun lunta on vielä niin paljon. Toivottavasti kuitenkin toukokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Kyllä meilläkin lunta on vielä reippaasti ,mutta viimeistään sitten toukokuussa.

   Poista
 6. Sellaista se on tämä puutarhurin elämä, milloinkaan ei ole puutarha valmis. Perennapenkitkin pitää aika ajoin uusia, säilyypä mielenkiinto. Tuo kivireunus vaikuttaa kätevältä.
  Meilläkin oli tänään linnunpönttöjen siivouspäivä. Koko viime viikon tintit huutelivat kiukkuisina pönttöjen katoilla kelvottomille vuokranantajille, että kevätsiivous on edelleen tekemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä niitä pitää uudistaa, mutta minulla taitaa tänä vuonna olla aikamoinen urakka. Kun tämä penkki ei ole ainoa uudistus kohde. Tinteillä on tosiaan jo kevättä rinnassa senverran ne jo titittävät.

   Poista
 7. Perennapenkkejä joutuu ajoittain uusimaan. Ensin se tuntuu hirmu töisevälle, mutta vauhtiin päästyä se onkin mahdollisuus uusille lajeille ja sommitteluille. Jostain syystä minusta kuitenkin on kivempaa tehdä ihan uutta, kuin korjata vanhoja istutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä kivempaa on tehdä ihan uutta penkkiä ja siihen on minulla myöskin mahdollisuus jos vain puhtia ja aikaa riittää. Meillä on yksi iso alue odottamassa pressun alla. Mutta katsotaan.

   Poista
 8. Siisti ja käytännöllinen penkinreunus ja hienoa, että sinulla on miehistä apua.
  Meillä on vielä linnunpöntöt putsaamatta ja kohta alkaa olla jo kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti keksiä jotain sellaista mikä ei maksa mitään. Mies kerkiää joskus auttamaan ja olen siitä iloinen. Yhdestä linnunpöntön sisältä löytyi pieni päästäinen . Siinä pöntössä oli vähän suurempi aukko joten se voi olla jonkun pienen pöllön.

   Poista
 9. Toivottavasti tuleva kesä on hyvä sekä linnuille että meille ihmisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä sitä toivotaan joka ikisen kesän alussa toivottavasti tämä kesä vastaisi odotuksia.

   Poista
 10. Onpas teillä paljon linnunpönttöjä ja ihanan ahkeria puutarhureita olette☀️☀️☀️☀️Aurinkoista viikkoa💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnunpöntöt on ihania ja niitä olisi kiva vielä lisätä. Kiitos sinulle ja aurinkoista viikkoa toivotellen myös sinne.

   Poista
 11. Komea penkki! Päivänliljat ovat ihania ja luotettavia kasveja. Minäkin juuri tyhjentelin linnunpönttöjä ja ripustin pari lisääkin. Niissä uusissa alkoi heti hirveä hyörinä. Kai tintit ovat kaipailleet vaihtelua pesimiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja linnunpönttöjen puhdistus puuhissa on ollut useampikin blogi ystävä. Uusia pönttöjä meillä ei ole mutta toivotaan kuitenkin hyörintää niidenkin ympärillä.

   Poista
 12. Komee penkki tulossa. Mullakin on tuota keltaista liljaa. Siirsin sen viime kesänä uuteen penkkiin. Katsotaan talvehtiiko se, on ainakin hyvä lumisuoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänliljat ovat sitkeitä kasveja uskon että kyllä ne pärjää vaikka siirtäisikin. Ja lunta on ollut peittona runsaasti.

   Poista
 13. Kiva idea penkin reunaksi. Mukavaa puuhaa teillä!
  Linnuilla onkin siellä kivasti kotipesiä. :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytettiin olemassa olevia tarvikkeita niin ei tarvinnut ostaa. Toivottavasti linnut taas pesivät pöntöissä. Mukavaa viikkoa myös sinne.

   Poista
 14. Siisti reunus tuli. Ahkerina olette olleet. Meilläkin on joka puussa pönttö linnuille. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kyllä se on kiva sitten taas seurata niitten pesintä puuhia . Aurinkoisia päiviä odotellen .

   Poista
 15. Kätevä tuo penkin reunus. Meilläkin on putsattu linnunpönttöjä. Harakat nauraat ja varmaan on pesänteko puuhat mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kun kiinnostuit blogistani ja tulit vierailulle. Näin minäkin löysin tieni sinun blogiisi ja oli niin mielenkiintoinen että jäin heti lukijaksi.

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää alkanutta viikkoa .

   Poista
 17. Siisti reunus ja kivan näköistä puuhailua!
  Linnut ovat täällä ainakin jo äänessä ja harakat selvästikin jo kosiolla :)

  Hyvää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kyllä täälläkin linnut jo on alkanut pyöriä pönttöjen ympärillä ahkeraan .

   Poista
 18. Kivoja pihapuuhia. Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja aurinkoista viikkoa toivotellen myös sinne.

   Poista
 19. Tuleepa kivan näköinen penkin reunus noista tiilistä. Mullakin on tuota päivänliljaa, mutta liian kapeassa penkissä, kun sen mukulat täyttävät penkin ja saa olla joka vuosi harventamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja sentakia että saavat rauhassa kasvaa ajattelin laittaa oman penkin niille.

   Poista
 20. Todella kivan näköinen tuija-aitaistutus :)

  VastaaPoista
 21. Uusi reunus antaa ryhtiä penkille, hieno! Ahkeria olette olleet taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti reunus pitää paremmin rikkaruohot pois penkistä .

   Poista
 22. Kauniin näköinen tulee penkistä. Paljon olette jo tehneet. Meilläkin linnunpönttöjen putsaus oli vuorossa viime viikonloppuna. Hauskaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle . Linnunpöntöt on hyvä olla puhtaana kun niillä on kohta täysi tohina päällä nyt jo käyvät katselemassa.

   Poista
 23. Joka toinen vuosi minäkin puhdistan linnunpöntöt. Vaikka nyt on vielä kovin talvista, tintit ovat jo alkaneet varata pesäpaikkoja. Muutama uusi pönttö odottaa vielä ripustamista. Linnut ovat hyötyeläimiä puutarhassa.

  VastaaPoista