maanantai 2. huhtikuuta 2018

Kevät vertailua.


Olemme siirtyneet jo huhtikuun puolelle ja lumipeite senkun vain paksunee. 
Lumisade alkoi tänä maanantai aamuna kuten sääennusteissa oli luvattu. 
Katselin viime vuoden kuvia ja kyllä nyt ollaan reippaasti myöhässä kevään kanssa. 
Tässä muutama kuva esimerkki viimevuoden ja tämänvuoden lumitilanteesta. 

18.3.17.

Punalehtinen rentoakankaali on jännän punainen väriltään. 18.3.17.Puutarhassa on vielä vähän lunta. 
18.3.17.Sama kuvakulma 1.4.18.
Rinne oli sulanut lumesta voi sanoa kokonaan. 
2.4.17.


Tiarella on ihanan punainen väriltään. 
2. 4. 17.Toivottavasti peurat ja kauriit eivät sitä syöneet olivat kaivaneet sitäkin. Onneksi satoi lunta senjälkeen ja nyt parhaillaan vielä tulee lisää. Vaikka nyt olisi lumen jo suonut sulavan. 
1. 4. 18.Lauantaina 31.3.18.poltimme ison kasan risuja ja kannon juuria. 
Kyllä se nopeasti paloi vaikka ruokimmekin sitä jonkin aikaa uusilla risuilla. 
Vielä jäi muutama iso kanto mitä ei jaksanut edes liikuttaa. Mutta antaa niiden kuivua ja multien valua ja huuhtoutua . Sitten niitä voi alkaa jossainvaiheessa vähän pienentämään. 
Matkanvarrella mökille sunnuntaina pieni kauris oli päättänyt päivänsä. Ja lepäili kyllä onneksi jo kuolleena. Tehtiin ilmoitus varmuuden vuoksi. 
Nuotio oli pienentynyt entisestään vielä yön aikana  ja ajattelin levittää tuhkat viikonpäästä puutarhanurmelle. Kalkkia levitin jo yhden säkin viinimarjapensaille ja puille. 
Sitten haketusta oli sunnuntaina vielä ohjelmassa. Laitettiin ne isoihin puiden lehtien  keräyspusseihin. Sieltä minä sitten käytän ne koristepensaiden ympärille .


1.4.18.
Nämä rinteet ovat saaneet jo pälvipaikkoja . Näistä samoista paikoista oli aiemmin peurat ja kauriit pöyhineet ja kuopineet. Olikohan se edesauttanut sulamista? 2.4.17.
Tässä huomaamme vuodet ja keväät eivät ole veljeksiä keskenään .Mutta tällaista tällä kertaa .

60 kommenttia:

 1. Meillä sataa parasta aikaa lunta, on luvattu 20 senttiä päivän aikana. Viime vuonna meillä kukkivat jo ensimmäiset kukat tähän aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lumisade lakannut mutta tulihan sitä. Meilläkin kukki jotkut esikot jo tähän aikaan viimevuonna .

   Poista
 2. Totta on, että jokainen kevät on erilainen. Tänä keväänä tosin sitä lunta on niin paljon, etten muista aikaisempaa. Myrskyähän sitä on luvattu, mutta ei täällä ainakaan ole vielä näkynyt hiutalettakaan. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on satanut koko päivän aamusta asti . Ja lunta on tosi paljon. Kiitos sinulle ja mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle .

   Poista
 3. Eilen pihalla näkyi jo hyvin pälvipaikkoja, mutta tänään ne ovat kaikki kadonneet paksun lumipeitteen alle :( Lämpimiä säitä ja kevättä odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jossain näkyi täälläkin jo maata sieltä täältä. Lämmintä odotellessa katsellaan vaikka puutarhaohjelmia sitä minä tein tänään ja tuli mukavan lämmin olo .

   Poista
 4. Kyllä on erilainen kevät. Voi peura parka! Just eilen näin noita ylittämässä tietä aivan auton edessä. Yritin äkkiä ottaa kuvaa mutta en ehtinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on taas erilainen. Peuria ja kauriita meillä on mökin ympäristössä paljon .Onneksi teille ei sattunut mitään.

   Poista
 5. Täällä ihan sama tilanne. Viime vuonna tähän aikaan oli jo lähes lumetonta. Nyt edelleen yli 20cm lunta ja lisää sataa kokoajan. Mutta kyllä se kevät vielä pääsee alkamaan, ja toivotaan että tulee lämmin sellainen, samoin kesä :) Risuja ja oksia olisi täälläkin hävitettäväksi ihan yllinkyllin. Harmi kun ei saa pihalle laittaa nuotiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli täälläkin reilusti. Risut ja oksat saa onneksi myös viedä ilmaiseksi kaatopaikalle. Mutta me tosiaan haketamme ja hyötykäyttöön myöhemmin. Kaadetun vaahteran oksat oli niin kovia ja käkkyräisiä että ne poltimme .

   Poista
  2. Mekin haketamme risut ja oksat, mutta hakettimeen ei mene kuin max 3cm paksut. Isommat pitäisi viedä kaatopaikalle ja puujätettä ei saa enää täällä viedä ilmaiseksi, vaan sekin on muuttunut maksulliseksi.

   Poista
  3. Tämä oli uutta että puujäte on tullut maksulliseksi. Harmi .

   Poista
 6. Terveisiä Helsingin Jollaksesta..kohta saa kaivaa lumikolan taas esiin..lunta tulee sillä vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä ja kyllä sitä lunta satoi ihan reilusti. Toivottavasti viimeisen kerran tälle keväälle .Hyvää alkavaa viikkoa.

   Poista
 7. Minäkin joku päivä katselin vuoden takaisia blogikirjoituksiani ja viime vuonna oli jo vaikka mitä kukkia piha täynnä. Mutta kyllä tämä tästä. Tuo tänään satanut lumi alkoi samantien sulaa ja loppuviikon vesisateet varmasti hoitelevat loput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä katselin kuvia keväästä ja kesästä. Kumma kun oli taas unohtanut monta asiaa ja kukkaa .Toivottavasti lumet saavat kyytiä ,mutta kuvata ne pitää tänään ensin, että on ensivuonna taas ihmettelemistä.

   Poista
 8. Länsirannikolle sade ei yltänyt lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin eilen televisiosta säätiedot ja huomasin saman. Mutta ei kai se teitä siellä haitannut? Ompahan vähemmän sulatettavaa koska sitähän me kaikki odotamme.

   Poista
 9. Vuosissa on vaihtelua. Meillä on satanut ihan riittävästi uutta lunta tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se toisaalta tylsääkin jos aina vuodet toistaisi toisiaan. Lunta on tullut reippaasti myös täällä.

   Poista
 10. Lunta vaan tupruttaa ja keväästä ei merkkejä. Näin tänä vuonna, mutta ei anneta tämän masentaa. Kyllä se kevät vielä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa ei anneta masennuksen vaivata. Se kevät on kohta edessä varmasti. Hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 11. Eivät tosiaan vuodet ole veljeksiä keskenään. Eilisistä pälvipaikoista ei ole jälkeäkään. Pelkkää lumista vaikeutta.
  Risujen poltto on mukavaa kevätpuuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pälvipaikat hävisi ja lumista valkeutta on tosiaan ympärillä. Risujen poltto on mukavaa puuhaa ja katseltavaa.Sitä siinä samalla sentakia ajattelee. Asuukohan meidän jokaisen mielessä pieni pyrömaani?

   Poista
 12. Keväät ovat kyllä erilaisia. Tänään täällä meillä on satanut koko päivän lunta. Katsotaan tuleeko loppuviikolla luvattuja vesisateita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli myös täällä koko päivän piti käydä välillä vähän karistamassa puiden ja pensaiden päältä etteivät maahan asti taipuisi. Mutta vesisade tai mieluummin aurinko kyllä tekisi hyvää .

   Poista
 13. Täällä oli jo kivasti tiet paljaina, mutta tänään onkin sitten tullut lunta koko päivän.
  Näyttää kyllä niin talviselta, ettei uskoisi, että huhtikuussa jo ollaan. Huomiseksi luvannut aurinkoa ja plus asteita, niin eiköhän lumet saa kyytiä. Tuli tällainen hetkellinen talvi takaisin.Täytyy kyllä myöntää, että kaunista on, mutta kyllä sitä kevään lämpöä ja luonnon heräämistä jo niin odotellaan.
  Mukavaa huhtikuun ensimmäistä viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviselta näyttää ja aurinkoa ja lämpöä odotellessa hyvää alkavaa viikkoa.

   Poista
 14. Kovin on erilaista kuin vuosi sitten, mutta toivottavasti lumipeite on nyt suojannut kasveja. Nyt ei ainakaan mikään lähde kasvuun liian aikaisin.
  Meille ei tänään satanut yhtään lunta, mutta entisiä hankia on kyllä vielä ihan omiksi tarpeiksi täälläkin!
  Jospa se kevät loppuviikolla alkaisi, ainakin on ihan mukavia päivälämpötiloja luvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on hyvä asia että kasvit eivät lähde liian aikaisin kasvuun ja lumi on suojannut kasveja. Mutta nyt olisi jo aika auringon ja kevään. Sitä odotellessa hyvää alkavaa viikkoa .

   Poista
 15. Nyt on paljon lunta ja lisää tuli eilen, mutta ensiviikoksi lupailevat jo kevätilmoja.
  Ihanaa alkavaa huhtikuuta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli paljon ,mutta aurinko paistoi tänään koko päivän joten lumet saavat kyytiä. Hyvää alkavaa huhtikuuta myös sinne.

   Poista
 16. Mielenkiintoista vertailla aikaisempiin vuosiin kuvien avulla ja katsoa päivämääriä. 🌳 Millaista oli samana päivänä vuosi sitten, 5 v. sitten jne 🙂

  Pääsiäinen kun ei ole aina samaan aikaan kalenterissa, on osassa pääsiäismuistojani lunta, osassa näkyi ruohoa... yhden vuoden pääsiäisenä teimme pihatöitä t-paidat päällä. Aurinko paistoi uskomattoman lämpimästi.

  Sitten vielä sanotaan että sää on muka tylsä puheenaihe 😀😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääasiat on turvallinen keskustelun aihe se kiinnostaa kaikkia.Vertailua tulee myös tehtyä. Ja muisti on huono mutta kuvat puhuvat puolestaan. Hyvää alkavaa huhtikuuta sinne .

   Poista
 17. Kovin on vaihtelevat keväät:) Minä muistan kun yhtenä vuotena tuli oikein kunnolla äitienpäivänä lunta..pappa otti tuolloin hienoja kuvia, kun tulppaanit/narsissit kauniisti kukkivat lumihangen keskellä:) Voi pientä kauris parkaa:( Ihanaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihteleehan ne ja näin ei käy aika tylsäksi .Hyvää huhtikuuta .

   Poista
 18. Kyllä oli melkoisen ristiriitaiset tunteet kun pari viikkoa läpsyteltiin flip-floppi-sandaaleissa etelässä ja nyt oltiin lumitöissä Michelin-ukkoina toppikset päällä. Onneksi aurinko lämmitti jo niin, että ohkaisimmat lumikerrokset sulivat ja maata tuli näkyviin. Yksi mitä talvella kaipaan on mullan ja maan tuoksu - talvella ei ulkona tuoksu miltään. Kivaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmasti tuntuu sään vaihduttua kesästä talveen. Mutta eiköhän se tästä meillekkin kevät ja kesä koita.

   Poista
 19. Viime vuonna kevät oli jo pidemmällä.
  Kiva, kun kuvia on muistona niin voi vertailla.
  Kivaa viikon jatkoa!❤️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät oli pidemmällä, mutta sitten se otti vähän takapakkia. Odotellaan.

   Poista
 20. Oi, miten vähän siellä on lunta, vaikka viime vuonna onkin ollut vielä keväisempää! Tällaiset vertailut ovat kivoja ja niistä konkreettisesti näkee vuosien eron. Aurinkoista huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lunta on täälläkin ihan tarpeeksi asti. Aurinko paistoi tänään koko päivän joten se tietää hyvää .

   Poista
 21. Vastaukset
  1. Nyt tänään paistaa taas aurinko ,kevättä täälläkin.

   Poista
 22. Eivät ole vuodet (keväät) veljeksiä keskenään.
  Hyvää kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole todellakaan ja omalla tavalla hyvä näin. Hyvää kevään odotusta .

   Poista
 23. Kevät on ollut myöhässä täälläkin, mutta meillähän nyt ei ole lunta (juuri milloinkaan). Kylmää on ollut ja kaikki kasvu on alkamassa vasta nyt.

  Mukavaa huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka se on teillä myöhässä meihin nähden edellä .Kiitos sinulle ja hyvää kevään odotusta,

   Poista
 24. Kuvat tuovat erot esille konkreettisesti, todella silmiä avaava kirjoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kuvat puhuvat puolestaan kun muisti pettää. Hyvää kevään odotusta .

   Poista
 25. On kyllä eroa viime vuoteen verrattuna lumipeitteen määrällä. Pitäisi kipaista nyt itsekkin ulos ottamaan muutama kuva pihasta.

  VastaaPoista
 26. Kyllä se kannattaa muutama kuva ottaa. Tuo muisti kun on niin lyhyt .

  VastaaPoista
 27. Kiva vertailla! Vuodet eivät ole veljeksiä, todellakaan.

  VastaaPoista
 28. Mukavia vertailuja, kuvat ovat hyviä muistin lisiä. Onneksi lumet ovat nyt alkaneet sulamaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on hyviä kun muisti on niin lyhyt .Lumet on saanut täälläkin kyytiä. Tänään suoritettiin rivarinpihalla kasvavan omenapuunleikkaus.

   Poista
 29. Mukava katsella vanhoista kuvista miten erilaisia vuodet ovat olleet. Olen kyllä aina uskonut,että kevät tulee ajallaan. Nytkin näyttää, että kevät voi tulla ryminällä ja mahdoton lumimäärä sulaa silmissä.
  Kohta meillä puutarhaihmisillä on kiireiset ajat käsillä:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä kuvia on kiva ottaa ja voi sitten vähän tarkemmin muistella vanhoja asioita. Ja sää ja lumijutut on aina kiinnostanut ihmisiä. Meillä sataa parhaimmillaan vettä ja lumet on huvennut silmissä. Kohta meillä alkaa puutarhassa vilske. Mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 30. Vuodet eivät ole toistensa veljiä, tosiaankaan... Harmillisen myöhässä on kevät tänä vuonna, vaan nyt viikonlopun aikana tuntui vähän edenneen ainakin täällä Turun seudulla. Tänään oli peräti 10 lämpöastetta. Voi kaurisressua :( Keväisempää viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 31. Kiitos sinulle ja kyllä se kevät sieltä on tulossa. Meilläkin oli viikonloppuna lämmintä .

  VastaaPoista