sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Kotihankintoja.


Aikoinaan kun me teimme yläkerrassa remonttia yhdistettiin poikien huoneet poistamalla väliseinä näin saatiin yhtenäinen ja iso huone. Olohuone siirtyi yläkertaan. Hankimme silloin mustan ison nahkaisen kulmasohvan. Nyt vasta se sai eteensä pöydän tai oikeastaan pöydät.  Olihan siinä aikaisemmin " väliaikaisesti " muutaman vuoden lasipöytä . Jotenkin ei ole ollut puhtia kun mökkiremontti ja sen laajennus on vienyt kaikki mehut. Nämä hankinnat oli edulliset ja kevyet siirtää. 





Matto on  paksu aidoista lampaanvuodista kudottu kotimainen  kaksipuolinen matto.




Ja samalla innolla piti saada uudet tyynyt sohvalle. Jotenkin vain se valikoitui mustavalkoiset kaupunkityynyt . Vaikka sohva on musta ja tapetti on mustahopea.

Mutta toinenpuoli isoa olohuonetta onkin sitten valkoinen. .







Kausikukkia alkaa myös mieli hankkia sisälle. Nyt kun puutarhassa alkaa olla loppusoinnut meneillään. Vielä ei ole tullut hankittua mitään.

Ostin aikaisemmin alkukesästä pari kaktusta toinen on venähtänyt kesän kuluessa valtavasti. Minua jostain syystä viehättää erilaiset kaktukset . Joskus minulla oli niitä useampikin. Mutta nyt ei ole tilaa ja paikkaa niille. Nämäkin kököttää tässä pöydän päässä vailla omaa paikkaansa.





Santpauliat on lopettanut kukinnan joten lisäsin muutaman ravinnepuikon. Jospa siitä piristyisivät uudelleen kukkimaan. Keväällä hankin niille uudet altakasteluruukut.




Tässä ne kukki vielä hyvin heinäkuussa .








Oletteko jo hankkineet kausikukkia sisälle tai muuta piristystä.



Mutta tällaista tällä kertaa. 

49 kommenttia:

  1. Kaunista sisutusta. Huippukiva kilpikonnatyyny ♥ Minulla ja siskollani oli lapsena kilpikonnat. Saintpauliat ovat tosi ihania. Meillä oli ennen aina monenvärisiä, minne lienevät kadonneet vuosien saatossa. Jotenkin ei paljon jaksa sisäkukkiin paneutua kun on tuo puutarhan tapainen ulkona. Kevyet sohvapöydätkin minua puhuttelevat... yhä mukavuudenhaluisemmaksi taidan muuttua. Hih. Olemme juuri aikeissa lahjoittaa yhden raskastekoisemman sohvapöydän Fidaan. Kun vain saisi aikaan tilata nouto :) Mukavaa sunnuntain jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi . Kilpikonnan on tehnyt minun entinen työkaverini . Minustakin se on aivan ihana . Sisäkukkia minullakin on vähän, mökillä vielä muutama . Siivouksen kannalta kevyet sohvapöydät olivat meidän valinta. Mukavaa alkanutta viikkoa .

      Poista
  2. Kutsuvan näköistä.
    Sinun Sainpauliat näyttävän viihtyvän.
    Tässä iässä mieluummin luopuu jostakin kuin hankkii uutta.
    Sisäkukkina meillä on vain joulukaktuksia ja orkideoita. Juuri nyt ne ovat pimeässä autotallissa vetämässä henkeä ulkona vietetyn kesän jäljiltä. Kun pääsevät sisälle valoon ja lämpöön toivottavasti jaksavat taas kukkia.
    Mahtavaa ensi viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Santpauliat tuntuvat viihtyvän aamuauringossa. Yksi joulukaktus on minullakin anopin, anopin vanha alkuperäinen juurakko. Eli tosi vanha . Kun sain sen hoiviini jännitti että jos se heittää henkensä, mutta vielä on hyvässä hapessa. Toivottavasti sinun kukkasi jaksavat kukkia. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinne .

      Poista
  3. kaunis olohuone:)sohvanpäällä oleva kilpikonna,ihana:) kaunis talja ,Tyynyt ovat nättejä onko tuota kaupunkikangasta metritavarana vai ostitko tyynynpäälliset? Joululahjaksi voisin ommella miniälle ja pojalle sohvatyynyt:=) ,tuosta kaupunkikankaasta,tykkään .
    Matto huikean kaunis,
    Santut kauniissa ruukuissa,ja kukkivat "viherpeukalon" hyvässä hoidossakauniisti:))
    Meillä koira ja kukat silkkisiä:),keittiönpöydällä,krysantteemi ,kohta syklaami,joulukaktukset
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja kyllä tyynyt on ostettu ihan valmiina molemmat, siis mukana oli tyyny sekä päällinen. Hyvää alkanutta viikkoa myös sinne.

      Poista
  4. Viihtyisää ja tunnelmallista ja jännittävää musta-valkoasetelmaa! Ja iki-ihanat saintpauliat, niitä ei ole koskaan liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja santut on kyllä ihania.

      Poista
  5. Kauniilta näyttää. Upeat santpauliat. Mukavaa alkanutta viikkoa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja santut tykkäsivät kun saivat uudet ruukut. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle .

      Poista
  6. Mukavasti sinulla hyväkuntoisia santtuja! Keskimmäisen kuvan keskimmäinen santtu; onko jokin normilajikkeista poikkeava kun näyttää hentoisemmalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se santtu on jokin erikoinen. Siinä on ryppäässä kukkia hennon varren varassa ja kukat on kerrottuja . Lajia en tiedä kun olen sen saanut . Kiitos sinulle .

      Poista
  7. Kaunis huone!
    Kaktuksen ovat vaan niin ihania..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja minäkin ottaisin kaktuksia lisää kun vaan olisi tilaa.

      Poista
  8. Santpauliat saa hyvin uudelleen kukkimaan ja talvella hyvin voimaan, kun nipsaisee kynsillä tai laikkaa saksilla ne suurimmat eli alimmat/uloimmat lehdet pois. Ainakin yksi kolmasosa, mutta ei puolta enempää.
    Sitten kun tyrkit leikatut lehdet uuteen, märkään multaan, niin saat ilmatteeks uusia kukkia ja jos viellä laitat eriväristen lehtiä samaan ruukkuun, niin saat kirjavia kukkia!!

    Mukavaa päivää sulle sinne!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle vinkeistä ja mukavia päiviä sinne sulle.

      Poista
  9. Santpauliat näyttää niin kivoille. Siitä onkin aikaa, kun meillä niitä on viimeksi ollut. Minäkin olen ne saanut uudelleen kukkimaan. Ihana yllätys on ollut kun lehtien alta on alkanut nuput nousta.

    Kutsuvan näköinen sohva!

    Mukavaa uutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
  10. Minä olen ostanut niitä joskus ja heittänyt sitten pois kun kukinta loppuu . Nyt nämä jäivät pidemmäksi aikaa juurikin uuden kukinnan toivossa. Kiitos sinulle ja mukavaa alkavaa viikkoa myös sinne.

    VastaaPoista
  11. Kivan näköisiä hankintoja!
    Sain äidiltäni saint paulian alkuja mutta vielä en ole toimeentunut istuttamaan niitä omiin ruukkuihinsa. Kaunis ja perinteikäs kukka👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle ja santtu on perinteikäs kukka kuten sanoit.

      Poista
  12. Hei, blogissani olisi sinulle haaste :)

    VastaaPoista
  13. Tyylikästä ja niin kaunista... oi että, ja nuo ihanat Santpauliat ovat niin upeita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja santut on kyllä ihania ja terveitä kukkia.

      Poista
  14. Kaktukset on kivoja! Tykkään. Onpas teillä mahtava nahkasohva💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ottaisin enemmänkin kaktuksia jos johonkin mahtuisi. Kiitos sinulle.

      Poista
  15. Kivan näköistä. Tykkään noista kaupunkityynyistä.

    VastaaPoista
  16. Heip, tulin vastavierailulle sieltä omasta blogistani :)
    Aika mahtava sohva teillä ja tuo matto kiinnosti kovin. Näin nyt kesällä lampaantaljasuikaleista kudottuja mattoja ja ne olivat aivan ihania. Hinta ei ollutkaan niin ihana, jäi vielä myyjälle se matto... mutta voi olla että vielä joku päivä hankin sellaisen maton.
    Kukkia meillä on vain lattiaruukuissa tai amppeleisa kun ei ole sohvapöytä (ne koirat) eikä ikkunalautoja (se mies). Telkkaritason kulmalle sitten ostelen värikkäitä kimppuja tuomaan piristystä syksyn synkkyyteen, kesällä niitä ei tarvita kun piha kukkii täysillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja toivottavasti tulet toistekin.

      Poista
  17. Vastavierailulla minäkin ja miten kauniisti sisustettu olohuone sekä ihania hankintoja :)
    Kauniita santtuja ja minullakin on niitä useampia.. kukkivat minullakin vielä.En hanki kausikukkia koska olen joutunut luopumaan joistakin kukista tilanpuutteen vuoksi.
    Leikkokukkia maljakkoon piristää kummasti :)


    VastaaPoista
  18. Kiitos sinulle kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi minä tein samoin liityin lukijaksi blogiisi. Olet oikeassa leikkokukat on parasta näin syksyllä ja talvella.

    VastaaPoista
  19. Mukavannäköiset, kevyet pöydät. Kiinnostavannäköinen teekannukokoelma näkyy myös vitriinissä :) En ole varsinaisesti vielä hankkinut kausikukkia sisälle, mutta isoon ruukkuun tehdyn miniatyyripuutarhan "hajoitin" ja jaoin kasvit omiin ruukkuihinsa ja toin kuistiin. Myös kesän ulkona viihtyneet muratit toin sisälle kuistiin, josko ne säilyisivät ensi kesään. Meillä viileä ja valoisa kuisti on paras paikka kasveille. Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  20. Kiitos sinulle .Pöydät valittiin juuri niiden keveyden takia . Minun piti oikein katsoa itsekkin että näkyykö teekannut kuvassa . Kyllä... ne on vanhoja Venäjän aikasia . Minä ostin ison valkoisen tulilatvan , mutta unohdin suojaruukun mökille . Olisi ihanaa omistaa viileä ja valoisa kuisti missä talvettaa kukkia . Olet oikea onnensirkka.

    VastaaPoista
  21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  22. Kaunis olohuone :) Santut on kauniita ja tuovat kivasti väriä. Mulla ei ole mitään kausikukkia, mutta aina on leikkokukkia.

    VastaaPoista
  23. Kiitos sinulle leikkokukat on kyllä kauniit ja minäkin ostan niitä usein. Nyt ostin ison valkoisen tulilatvan .

    VastaaPoista
  24. Hienolta näyttää! Tuo puu tapetti on ihana!!

    VastaaPoista