perjantai 31. maaliskuuta 2023

Ennenkuin lunta tuli lisää .

 Tulimme lastenlapsien kanssa mökille viime lauantaina grillaamaan ja kun tässä sopivasti lasten kasvot on muualle päin tohdin laittaa tämän kuvan tänne  . Ukki haki tämän pienemmän kelan pöydäksi ja tuolit heille mihin istuvat . Puolitoista makkaraa on nyt syöty ja nyt pulla ja mehua päälle  . Ukki grillaa juuri meidän makkaroita mutta pitää nämä saada  ensin tyytyväiseksi . Mutta kyllä näille epeleille maistuu vaikka koko eikä ikä ole vielä suuri  ?😀 .


Lähdin makkaran , kahvin ja pullan jälkeen kierrokselle näkyisikö piippoja missään  ?
No kyllä näkyi ja ilokseni muutakin  . Olen hakenut paikkaa missä jouluruusut viihtyisi edes jotenkin  , olen siirrellyt jo niitä muutamiin epäonnisiin paikkoihin . Nyt on enää nämä kaksi puskaa jäljellä tässä on valkoinen ja nuppuja näkyy kuitenkin jo aika kivasti siirrosta huolimatta .


Tämän toisen väriä en edes muista  , mutta nyt saatan sen jopa nähdä sillä tässä pienessä alussa on myös minusta pari pientä nuppua  .




Minä olen istuttanut vain Darwin tulppaaneja ja mukavasti nousussa neljässä eri paikassa ja kahdessa eri penkissä  . Ihanaa  .


Tulppaanien edessä on komea maksaruoho jo pyrkimässä näkyviin  . Pitää katkoa nämä kuivat oksat pois kun hieman kuivahtaa  .



Punainen esikko näyttää jo halunsa kukintaan .


Minulla on kolme pehkoa tätä ruusujuurta ja näkyvyyttä haluaa myös nämä  .


Tässä uusimmassa penkissä istutin syksyllä myös Darwin tulppaaneja ja iiriksiä siirsin myös pionien takaa  .



Tilannehan muuttui sunnuntaina aivan talviseksi uudestaan  .

Mitä huomenna kun ollaan taas uudessa lauantaissa ?





38 kommenttia:

  1. Ihanaa! Olette aloittaneet grillikauden! Tuo kela on hieno ja passelin kokoinen pöytä <3 Meillä ei maata näy, kun lunta on vielä niin tolkuttomasti. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitihän se grillaus aloittaa vaikka ei näitä grillissä tehtykään vaan avotulella tai siis hiilloksella .
      Lisää lunta mekin saatiin .
      Kiitos kuin myös sinne .

      Poista
  2. Voi ihanuus teillä siellä noin vähän lunta, täällä rämmitään lumessa.
    Siellä kevät kolkuttelee kasveja maan alta, tuliko sinne paljon lunta viikolla?
    Ihanat lapsoset teillä seurana, mekin oltiin oman murusen kanssa yksi päivä laavulla.
    Lasten kanssa tulee puuhattua ja tehtyä kaikkia mitä normi arjessa ei tule.
    Itse koko ikäni työn sarkaa tehneenä varhaiskasvatuksen parissa, niin lasten kanssa puuhastelut ovat niin itselle antoisaa aikaa.
    Keväisiä ajatuksia huhtikuun alkuusi. Älä tule tänään aprillatuksi heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille tuli noin 10-15 cm lunta lisää mutta sulaahan ne . Lapsia kanssa puuhastelua ollaan jo omien poikien kanssa tehty aikoinaan paljon .
      Kiitos samoin sinne ja hyvää sunnuntaita

      Poista
  3. Ei ihan lähipäivinä tarvi piippoja hakea meilläpäin. Olikin jo niin keväinen tunnelma ulkona, mutta talviturkin veti viikoiksi harmiksemme. Kivan keväiseltä teilläkin jo näytti, ja siellähän ne ovat, hangen alla piipot jo lähtökuopissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tarvitse täälläkään piippoja etsiä mutta toivottavasti pian taas .

      Poista
  4. Teilläpä näytti hetken aikaa keväiseltä. Pääsit piippojahtiinkin ja löytyihän niitä vaikka miten paljon. Onnittelut jouluruusujen nupuista! Nyt ne varmasti kukkivatkin joka vuosi kun ovat mieleisen paikan löytäneet. Meillä ei ole vielä päässyt edes haaveilemaan piipoista mutta olemme kohta lähdössä kokeilemaan, kantaisiko hanki käydä pienellä kävelyllä. Aurinko paistaa niin nätisti eikä ole enää kuin viitisen astetta pakkasta. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväiseltä näytti mutta eiköhän ne lumet lähde kuitenkin nyt aika nopeasti. Toivottavasti löysin jouluruusuille vihdoin paikan , lupaavalta nyt näyttää . Kohta sinäkin pääset piippojahtiin. Mukavia aurinkoisia päiviä sinne .

      Poista
  5. Upeasti vihertää kevät siellä. Kaunista vihreää.
    Kyllä lasten lasten kanssa vietetty aika on sitä aivan ihaninta aikaa.

    VastaaPoista
  6. Oi joi, kaikenlaista ihanaa siellä on tulossa, lumesta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos innostunut olen minäkin mitä kevät tuo tullessaan .

      Poista
  7. Lupaavalta näyttää! Eiköhän tämäkin lumi häivy ja sitten saadaan taas tutkia, mitä kaikkea maasta nousee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli jo lupaus tulevasta vaikka hieman takapakkia saatiinkin .

      Poista
  8. Oi miten keväisiä kuvia! Ihana evästelyhetki ja piippojen etsintä ollut siellä. Kaikenlaista kivaa näyttää olevan jo kasvussa. Täällä on kaunis aurinkoinen sää ja ilmeisesti jopa plussan puolella, mutta huomiseksi taitaa taas pakkanen kiriä. Piippoja tuolta hangen seasta tuskin löytää, mutta auringosta menen nauttimaan, kunhan vauva lopettaa ateriansa. Toivottavasti sielläkin on hyvä ulkoilusää! Ihanaa huhtikuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos säät on suosinut vaikka söisi ulkona useamminkin mutta makkara juttuja kuitenkin aika harvoin .Onneksi kuitenkin lunta tuli lisää kasvien kannalta vaikka silloin tuntui että ei enää . Sinulla on siellä kiireistä vauva arkea.
      Kiitos samoin sinne .

      Poista
  9. Hei Nila!
    Nopeasti se lumi on sulannut. Meillä tuli uutta keskiviikkona, ja se on vielä täällä. Toivottavasti sulaa pian. Makkara maistuu ulkona, oikein kiva istumapaikka lastenlapsille.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei toistaiseksi ole enää näin paljon maata näkyvissä mutta aurinkoa on saatu nyt niin paljon että kyllä ne siitä sulaa .
      Makkaraa paistamme ulkona harvoin mutta hyvältä maistui .

      Poista
  10. Sieltähän löytyi vaikka mitä herkkuja. Grillimakkaran lisäksi. Alkuviikon lumimyräkän jälkeen tuntui, ettei kevät saavu ikinä. Tänään mittari näytti -8, mutta niin vain aurinko lämmittää ja sulattaa päivällä. Kyllä tästä vielä kevät ja kesä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyi löytyi ja noista jouluruusun nupuista olin todella iloinen . Aamulla on ollut todella kylmää mutta pääsiäiseksi on nyt ainakin luvattu lämpimämpää .

      Poista
  11. Joo, taitaa olla hieman erinäköistä. Tänne meille tuli tosi paljon lunta. Mutta onneksi ne sulaa myös vauhdilla.

    VastaaPoista
  12. Lapsille tuollaiset retket ulkona ovat tosi mieleisiä!
    Meillä ei ole missään vaiheessa vielä ollut maa noin paljaana kuin näissä kuvissasi, siellähän on noussut esiin vaikka mitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsille mukavaa mekin oltiin mummulassa poikien kanssa aikoinaan useamman kerran ulkona grillaamassa . Kohta saan taas ihailla näitä nousukkaita .

      Poista
  13. Oi, siellä teilläkin on saatu nauttia lastenlasten aina niin ihanasta vierailusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä juu ne on noin kerran kuukaudessa talvella yhden yön ja kesällä kaksi yötä . Talvella on niin hankalaa noiden vaatteiden kanssa kesällä mökillä voi mennä vaikka alasti ulos .

      Poista
  14. Suloiset grillikaverit ovat siellä käyneet kylässä. Ulkona ruoka maistuu muuten aina paremmalta :)
    Ihanaa viikonloppua sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gillikaverit on kovia auttamaan mutta tässä ollaan kyllä passattavina . Ulkona maistuu kyllä kummallista erilaiselta .
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa .

      Poista
  15. Lystikäs pöytä ja söpöläiset pikkuihmiset 🧡
    Nyt alkoi tehdä niin mieli grillimakkaraa, että sitä on saatava ensi tilassa! 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pöytä on kyllä näppärä ja se tullaan säästämään .
      Me syömme aika vähän grillimakkaraa mutta nyt kyllä maistui .

      Poista
    2. Harvoin mekin makkaraa syömme, mutta nyt tuli tänään grillattua uunissa, kun siihen postauksesi herkullisuudellaan usutti ♥

      Poista
  16. Mukava ulkoilusää kun jo voi syödäkin ulkona, se on kevään merkki💚Mekin saimme tänne takatalven, joka kesti 1.5 päivää ja yhden yön, mutta ae oli kiva juttu täällä lämpimässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoilu säitä on nyt ollut todella kauniita ja aurinkoisiakin mutta lumet vielä pysyy . Ompa teillä ollut pitkäkestoinen takatalvi 😀 .

      Poista
  17. Krillikausi on teillä alotettu! Lapset on varmasti tykänneet ja aikuisetkin. Onneks sato lunta suojaks, kun on ollu koviakin pakkasia öisin. Meilläkin varmaan on intopinkeenä tuolla hangen alla kasveja vuottamassa kevättä! Routoo ei oo ja veit on liikkeelä ojissa.

    VastaaPoista
  18. No todellisuudessa nämä tehtiin avotulella tai hiilloksella grilliä ei vielä kaivettu esille .
    Pitää kokeilla tuota routaa onko täällä vai ei?

    VastaaPoista
  19. Ihanaa yhteistä aikaa teillä ja keväänmerkkejä etsimässä ennen takatalvea... no, kyllä se kevät voittaa... sulattaa tuon uudenkin lumen ihan silmissä. Ihanat epelit teillä!!

    VastaaPoista