tiistai 5. syyskuuta 2023

Paluu niinsanotusti muonavahvuuteen .

 Minulla on ollut kaikkien aikojen kiireisin kesä . On reissattu kivasti , käyty kylpylässä , kesäteattereissa , autettu mummua  ja tehty remonttia nyt mies aloitti työt ja minäkin taas kerkiän hääräämään puutarhassa  ja penkeissä . Aika paljon on satoa kerätty ja säilöntää on ollut liiaksikin asti  muille ja itselle . Penkit on ollut oman onnensa nojassa siitä asti kun satoa alkoi saamaan  . Kanttarelleja on metsät täynnä  , eilen viimeksi putsasin nämä ja keitin kokoon pakkaseen  . Muutamia piirakoita ja kastikkeita on tullut tehtyä tuoreesta . Tanskan vieraat olivat aivan hurmoksissa tästä herkusta .

Muutoksia hieman puutarhan puolella . Ensimmäiseen lavaan on istutettu mesimarjaa ja seuraavaan mansikkaa  .Otin mustan mansikka kankaan jälleen käyttöön.  Lavat on tehty vanhoista laudoista .  Kuvakulma on nyt sellainen että näyttää kuin lavat eivät olisi suorassa linjassa mutta vatupassilla on asennettu . Lavat on jouduttu porrastamaan kun maa laskee tänne alaspäin .  Takana näkyy kurkkupenkki mikä on tämän kuvan ottamisen jälkeen levinnyt entisestään . Kasvaa nyt molempiin suuntiin maata pitkin . Kurkkua on tullut älyttömästi ja nyt alkaa osa lehdistä kellastumaan mutta voimaa emme enää anna  . 


Remontit tieltä evakossa oleva kaktus innostui ulkona kukkimaan toisen kerran  .




Vihdoin saamme levittää tämän penkin keskelle pressun talveksi ja tulevaksi kesäksi  . Kaunis se ei tule olemaan mutta näin taas kuitenkin  .


Tämä seuraava kuva ei ole toki meidän veneestä pressun alla koska siitä luovuimme jo vuosia sitten  .Tämä on taas yksi kaatopaikka kuorma minkä veimme onneksi tässä lähellä on sellainen  .


Lopuksi muutamia kuvia terassilta . Pöytä on katettu tanskan vieraille takassa tuli koska silloin satoi rankasti koko päivän ja kaikki oli niin kosteaa  .



Tein ruusuista  , komea maksaruohoista ja  pionin lehdistä tähän " uuteen " muottikaukaloon  asetelman  .




Olen niin väsynyt mutta onnellinen että meillä alkaa taas olemaan siistiä  . Terassi oli pitkään täynnä laatikoita ja ylimääräisiä huonekaluja oli patjaa ja pöytää  .Toisin kuin kotona mihin lähdemme tänään yhdeksi yöksi . Mies menee sieltä töihin ja minä jään siivoamaan  . Alamme pikkuhiljaa oleskelemaan myös siellä joten pitää laittaa paikkoja kuntoon  . Lähinnä imurointia ja sellaista  . Nyt alan kurkkimaan teidän blogejanne siihen taitaa mennä joku tovi kun selailen aiempiakin postauksia  .




Mutta tällaista tällä kertaa ❤️





32 kommenttia:

  1. Hei Nila!
    Ihanat kanttarellit, niitä löytyy myös täältä, meillä on satanut nyt kaksi kuukautta, toivottavasti syyskuu on vähän aurinkoisempi. Ainakin alku on parempi. Kaunis kattaus pöydässä.
    Tuo kaktus muistuttaa minua äidistä, hän laittoi aina kesäksi ison kaktuksen ulos puutarhaan, siihen tuli myös runsaasti kukkia.
    Oikein hyvää syyskuuta sinulle /Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nyt kanttarelleja on runsaasti. Satanut on meilläkin paljon ja se on osittain rajoittanut ulkona olemiseen .
      Kaktus yllätti toisella kukinnalla .
      Kiitos samoin sinulle .

      Poista
  2. On ollu tapahtumarikas kesä :) Elokuu o hyätypuutarhurilla kiireestä aikaa joten kaikki muu jää vähemmälle. Ihanat kanttarellit. Moon nii noviisi nuaren siänien kans. Innostuupas kaktus kukkimahan komiasti. Hiano asetelma ja taas hyvin hyärynnetty puutarhan omia kasviaki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna on ollut todella kiireinen vuosi ainakin tähän asti mutta toivottavasti rauhoittuu loppuvuoteen .
      Kiitos mukava tehdä jälleen asetelmia ja kaktus innostui uudestaan kukkimaan mutta harmillista kun sen kukintaa pitää käydä katselemassa .

      Poista
  3. Nyt on ollut ihan hurjan hyvä kanttarellivuosi. Juuri laitoin tuoreista kanttarelleista sienikastikkeen, kun oli konemiehiä syömässä. Olemme syöneet usein tuoreena ja pakkasessa on niin paljon, ettei enempää tarvitse.
    Kiva, että olette päässeet vähän reissaamaankin, meillä on tänä kesänä takana vain yksi päiväreissu Jyväskylään. Olisi niin kiva käydä vielä jossain puutarhakohteessa, mutta ehkä syksy ehtii jo liian pitkälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienivuosi on ollut hyvä kanttarellien osalta saa nähdä miten suppilovahveroita tulee .
      Reissua on hieman tehty ja se on piristänyt kummasti mutta remppa venyy .

      Poista
  4. Meilläkin on kanttarellejä syöty ja pakastettu. Rouskujakin jo on kerätty suolasieniks. Säilömistä on ja omenasou kovimmillaan. Päärynästä suahaan hyvä sato ja siitä ajateltiin mehustamolla mehua tiettee, on kuulema hyvää. Tshizhovskaja on lajike.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satoa on täällä myös säilötty ja omenahilloa ajattelin tehdä tänään .
      Meillä on myös päärynäpuu pepi mutta sato on aika vaatimaton . Piirakan ajattelin siitä kokeilla mutta onkohan vielä kypsiä?

      Poista
  5. On kyllä ollutkin tapahtumarikas kesä. Upea tuo kaktus. Minullakin on kaktus ollut koko kesän ulkona. Tykkää kovasti ja kukkii heti kun tuon sisään syksyllä. Nams noita kanttatellejä. Olet löytänyt hyvän paikan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on ollut ennätys kiireinen kaiken kaikkiaan .Toivon ensi vuoden olevan rauhallisempi ainakin remontin osalta .
      Nämä kanttarellit taisi naapuri tuoda mutta nyt on kenen tahansa helppo niitä löytää . Olen keränyt itse pari kertaa kunnon saaliin mutta saanut olen monesti.
      Kaktukset on kyllä ihania .

      Poista
  6. Kiva kuulla sinusta😍
    Oi, ihanuus mitä metsän kultaa noin paljon, kanttarellit ovat niin herkkua. Mekin jonkin verran saatu.
    Niin kaunis tuo mökin lasiveranta, ihana ruokailuhetki teillä ollutkin.
    Kaunis kukkaasetelmakin voi niin paljon kaikkea ihanaa tässä postauksessa🌸
    Upeita puutarha hommia ja reissujakin teillä.
    Mukavia hetkiä sinne😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos en ole koskaan ollut näin kauan poissa blogi maailmasta .😀
      Lasiveranta on taas toiminut hyvin varastona remontin aikana ja sateiden jatkuessa myös kivana paikkana missä voi olla .
      Minä rakastan tehdä kukka asetelmia ja tähän muottiin on niitä helppo tehdä .
      Mukava oli elää muutakin elämää kuin vaan remontin keskellä olemista vaikka näin sitten se myös venyy .
      Kiitos samoin sinulle .

      Poista
  7. Kaunis kattaus ja kukka-asetelma. Mukavia puutarhapäiviä.

    VastaaPoista
  8. No huh-huh... ehtiväisen monipuolinen kesä todellakin ja voi jestas miten kaunis tuo asetelmasi, oli pakko ihan zoomailla!! Vaikka keltaista rakastan ja vaatekaupassakin se osuu silmiin, niin miksi pirskatissa ei osu metsässä silmiin.. ei sitten millään... kateellinen!! Minä jatkan sitten sadonkorjuun kaalien tuhoamista!Hih!! Makoisia syksynmakuja jatkoonkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä rakastan asetelmien tekoa ja tähän muottiin on helppo niitä tehdä .
      Minä olen saanut paljon kanttarelleja ja olen itsekin keränyt. Jos joku on tarjonut en ole kieltäytynyt. Tuoreesta on tullut tehtyä piirakkaa ja kastikkeita keitto on vielä tekemättä mutta eiköhän sekin vielä tule tehtyä .
      Kiitos samoin sinne .

      Poista
  9. Kaunis asetelma ja kattaus. (Pirrenblogi.blogspot.com)

    VastaaPoista
  10. Oi tuota kaukaloasetelmaa ja sen ihanuutta ❤️💚🤎

    Hiukan täällä ihmettelin että missä olet, mutta nythän se selvisi. 😀

    Tosi paljon olet saanut aikaan blogien ulkopuolisessa maailmassa! Ja hienoa että olet päässyt kulttuuriakin harrastamaan ja kylpylään. Hyvä että elämä ei ole pelkkää työntekoa. ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minäkin ihastelen tällaisia mielelläni
      Mukavaa oli viettää muutakin elämää kuin remontti ja mökki mutta remontti viivästyy nyt aika paljon . No se ei kyllä haittaa .

      Poista
  11. Hurjaa ahkerointia Sinulla ollut, hyvää syksyä!

    VastaaPoista
  12. Kiitos sinulle sanoistasi 😀

    VastaaPoista
  13. Kesäpuuhat vievät oman aikansa. Teillä onkin ollut kaikenlaista. Hieno kanttarellisaalis!
    Koti on meilläkin vähän rempsallaan, kun mökki on ollut enemmän mielessä. Kotona ei työpäivien jälkeen hirveästi jaksa aherrella.
    Mukavaa syksyä ja syystouhuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut todella kiireinen kesä mutta toivottavasti viimeinen näin kiireinen .
      Kotona siivoin ja vielä pitää siivoa kun siellä tuoksui tunkkainen ja pöly 😀 pian alkaa kuitenkin siellä olemaan enemmän .
      Kiitos mukavaa syksyn jatketta myös sinne .

      Poista
  14. Nam, kanttarellejä. Upeita kukkia.

    VastaaPoista
  15. Mä olen tänä syksynä innostunut säilömään aiempaa enemmän, vaikka väki kotona on vähentynyt. Kauniin kukka asetelman olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin minä olen säilönyt ja tehnyt ruuaksi todella paljon omia ja metsän syksyn antimia

      Poista
  16. Moro
    Juu Tanskanporukka kyllä hehkutti sinun kanttarelliruokaasi, kukka asetelmaa, kesämökkiä ja teitä. Kaikenkaikkiaan he olisivat tahtoneet tulla uudestaan heti seuraavana päivänä. Suomeen he rakastuivat mutta parasta reissussa heidän mielestään oli teidän seura.
    Olen samaa mieltä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille kaikille sanoistanne . Olimme iloisia vierailusta ja myös teidän tarjoamasta ateriasta Naantalissa ..

      Poista