perjantai 3. elokuuta 2018

Sadon tarkasteluaPuutarhan satoa marjojen suhteen on tullut mukavasti. Punaisetviinimarjat  olen jo kerännyt ja tehnyt niistä mehua, lisännyt sekaan vähän kirsikkaa ja mustaherukkaa. 
Myös vihreää herukkaa tuli jonkinverran ja sen käytin myös sekamehua tehdessä. Kirsikkaa tuli valtavasti .


Vadelmasato näytti lupaavalta mutta sitten kuivuus vei ja loput ampiaiset.  Saimme vain muutaman litran. Omenasato näyttää tällaiselta tänä vuonna mökkipuutarhassa. Sama näkymä kaikissa kolmessa puussa. Rivarinpihalla on yksi omenapuu Lobo ja siitä näyttäisi sentään tulevan satoa syötäväksi asti. 


Mutta on myös jotain onnistunutta muunmuassa angervojen runsas kukinta. 
Minulla on niitä runsaasti kahdessa penkissä. 
Myös  muuta kukintaa riittää niin että kuvata ei meinaa kerkiä. 


Tervetuloa uudet lukijat. 


Mutta tällaista tällä kertaa .

64 kommenttia:

 1. Niin kauniita kuvia, meillä myöskin marjasato oli ihan mukava, mehuina jo. Kirsikkaa tuli myöskin ja sitä taitaa vieläkin olla korkealla puussa. Paljon olemme syöneet ja linnutkin varmaan vieneet osansa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on niin monta pensasta että vielä on keräämistä . Kirsikkaa jäi meilläkin ylemmille oksilla. Ei viitsitty edes yrittää kerätä . Jäipähän vähän linnuille ja pölyttäjille.

   Poista
 2. Mehukkaita ja kukkivia näkymiä riittää kuivasta kesästä huolimatta, onneksi olkoon. On siinä ollut välillä tekemistä kun on yrittänyt kastella kaikkea. Jotkut jäivät pieniksi, jotkut kukkimatta, suurin osa pärjäsi meidän pihassa 🌺 Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kesä on teettänyt uudenlaista puuhaa kasvien suhteen. Eivät perennatkaan ole pärjännyt omillaan. Kaikki eivät minullakaan edes kukkineet. Ja osa tosiaan jäi aivan onnettoman pieneksi . Hyvää sunnuntaita ja uuden viikon alkua .

   Poista
 3. Angervot ovat kivoja! Tekisi mieli mökkipihaankin joku laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Angervoja on minulla mökillä sekä kotona. Syksyllä siirrän keskuspenkkiin lisää angervoja ja se rentoakankaali saa väistyä . Minä tykkään niistä . Ne on keväälläkin upeita.

   Poista
 4. Angervot näyttävät upeilta. Istutin niitä tänä vuonna ekaa kertaa ja kuivuus on tehnyt tehtävänsä, ei kukan kukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Angervot on upeita kun ne kukkii ja keväällä jotkut on upean punasävyisiä kun alkavat kasvun . Muutamat minullakin kituivat ja eivät kukkineet .Toivottavasti saat ensi vuonna hyvän kukinnon .

   Poista
 5. Upeaa kukintaa <3 Mehujen keittäminen on mukavaa puuhaa <3 Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Kyllä se mehujen keittäminen menettelee. Mutta kun sitä riittää pari kolme viikkoa niin alkaa kyllästyttää . Meillä kuluu kesällä paljon mehuja aina syksyyn saakka . Mökillä kun on koko ajan menossa jotain projektia. Talvella mehujen menekki on huonompaa. Mustaherukkaa menee vähän. Sen pakastan osittain vain puolenlitran pulloihin. Hyvää viikonloppua myös sinne.

   Poista
 6. Voi miten upeita kukkia!! JA marjasato. Meillä on tuossa lähellä autiotalo, jonka pihassa kasvaa kirsikoita...namm..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja kirsikat on kyllä hyviä .

   Poista
 7. Harmi omppujanne. Mahtavaa kukintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitä vähän harmittaa kun se tavallaan on eka sato niistä mitkä on täällä mökillä. Muutaman tekivät viime vuonna. Ja kaikki pilalla . Eikä tästä taida satokorvauksiakaan saada .:-) Kiitos sinulle .

   Poista
 8. Onpa sinulla runsaasti kukkiva ja kaunis puutarha.. marjasato näyttää myö herkullisen hyvältä.
  Leppoisaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa kukkii nyt runsaasti vieläkin . Marjasatoa on valmisteltu pikkuhiljaa joka päivä. Hyvää viikonloppua myös sinne.

   Poista
 9. Meilläkin näyttää viinimarjasadosta tulevan hyvä. Ja omppujakin jonkin verran. Ihania kirsikoita siellä! Viime syksynä hankin ihka ensimmäisen kirsikkapuun, saapa nähdä miten sen tulee käymään. Ainakin viime talvesta selvisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinimarjasato on hyvä mutta kypsyy epätasaisemmin kuin ennen . Ja mustat alkaa jo osittain varista. Toivottavasti kirsikkapuusi selviää jatkossakin.

   Poista
 10. Nuo sinun angervosi ovat tosi kauniita.
  Vuodet eivät ole puutarhassakaan veljeksiä. Mutta aina jostain tulee hyvä sato.
  Takapakit tietysti harmittavat, mutta iloitaan siitä, mitä on <3
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 11. Kiitos sinulle . Tosiaan me olemme oppineet käyttämään sitä satoa mitä on . Takapakit harmittaa mutta esimerkiksi vadelmat on mennyt ennenkin ampiaisille. Hyvää viikonloppua myös sinne.

  VastaaPoista
 12. Jaloangervosi ja hortensiasi kukkivat kerrassaan upeasti.
  Meillä tulee tänä vuonna erinomainen omenasato, mutta jokaikinen on täynnä toukkaonkaloita. Harmillista, vaan minkäs näille luontoilmiöille mahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja omenasato on erinomainen mutta tosiaan toukanonkaloita ja muuta ötökkää täynnä. No ensi vuonna on taas edessä uudet odotukset.

   Poista
 13. Oi sun omput....mutta muut ihanuudet näyttävät kasvaneen ja kukkivat niin kauniisti! Upeita hortensioita <3. Vielä ehditään kaikesta nauttimaan! Uhkeaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä omenat kyllä harmittaa mutta ensi vuonna on uudet sadot onneksi. Hortensiat on upeita ja helppoja kasvatettavia. Elokuu on vielä edessä.

   Poista
 14. On tosiaan todella komeat angervot!

  VastaaPoista
 15. Hyvä herukkasato näyttää tulleen. Minulla on muutaman vuoden ikäinen kirsikkapuu enkä ole saanut satoa kertaakaan. Kirvojen kanssa saa taistella. Saisi edes sen verran, että pääsisi maistelemaan. Kauniita angervoja. Mukavaa viikonloppua ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herukkasato on aika runsas. Kirsikkasato vaihtelee vuosittain. Harmi että et ole päässyt kirsikan makuun . Kiitos sinulle ja mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 16. Minkä niminen lajike on tuossa kirsikassa? Haaveilen kestävästä kirsikasta.

  VastaaPoista
 17. Valitettavasti en tiedä se oli täällä kun me ostimme tämän paikan. Kannattaa kysyä jostain puutarhalta kestävää lajia. Varmasti löytyy.

  VastaaPoista
 18. Upeaa puutarha herkuja syötäväksi jakauniita kukkasia :)

  VastaaPoista
 19. Runsaasti herukoita ja kirsikoita! Ihanat angervot, niitä pitäisi lisätä omaan puutarhaani vielä enemmän. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kymmenen mustaherukka pensasta ne pitäisi vielä kerätä . Olen vasta aloittanut niiden keräämisen. Angervoja minäkin lisään keskuspenkkiin kunhan helteet vähenee . Mukavaa sunnuntaita .

   Poista
 20. Kirsikoita tuli tänä vuonna paljon, meillä toinen puu teki muutaman ja toisen teki satoa valtavasti. Lähes kaikki syötiin tuoreeltaan. Hienot jaloangervot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikoita tuli tosiaan reilusti tänä vuonna . Angervot on minustakin hienoja ja aion vielä lisätä niitä .

   Poista
 21. Upeat angervot. Hieno satokin tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja satoa taitaa tulla jopa yli oman tarpeen.

   Poista
 22. Onpas komea hortensis!
  Olen käynyt täällä aiemminkin, tosin toisella nimimerkillä 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja kiva kun liityit lukijaksi ja nyt minua alkoi kiinnostaa että millä nimimerkillä?

   Poista
 23. Hih..minä täällä ihan posket lommoillaan luin postausta kun yritin pidätellä kosteuden valumista suupielistä:) Niin herkullisen näköisiä kesäherkkuja! Nuo kirsikatkin..että voikin olla niin kauniin, kutsuvan punaisia voi ah!!:) Upeita kukkia, tuo hortensia on aivan ihana♥ Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä puutarhan herkut saa veden kielelle. Hortensiat ovat nyt parhaimmillaan . Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle.

   Poista
 24. Harmi noita omenoita. Vadelmat jäivät jo alusta lähtien hyvin pieniksi kuivuuden takia, mutta on niistä makupaloja riittänyt. Kuvissa katse kiinnittyi väkisinkin nurmikkoon. Miten se noin vihreä on? Täällä nurmikot alkavat olemaan jo melko kuivia, mutta ehkä ne vielä elpyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne omenat harmittaa vieläkin ja samoin vadelmat. Minun piti oikein katsoa itsekkin uudelleen omat kuvat niiden nurmikoiden osalta. Nämä pienet kaistaleet näyttää vain hyvältä . Näkisit koko komeuden. Nurmikko on ihan ruskea osittain . Mutta nyt täällä saatiin aika reipas sadekuuro jospa se siitä.

   Poista
 25. Kauniit angervot ja hortensia on myös kaunis. Teille on tullut hyvä sato.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja sato oli kohtuullinen . Toisissa kun ei saatu juuri mitään .

   Poista
 26. Voi miten paljon kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
 27. Onneksi herukat ja kirsikka tuottivat satoa. Ja penkeissä kukinta on komeaa!

  VastaaPoista
 28. Näin on onneksi jotain satoa. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 29. Upeat hortensiat! Meilläkin vadelmat kuivuivat ja sato jäi pariin rasiaan... Kirsikoiden kannalta on kyllä ollut hyvä vuosi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 30. Kiitos sinulle. Kyllä se vadelmien kohtalo vähän harmitti. Ei voi mitään. Onneksi tuli muuta satoa. Mukavaa viikkoa myös sinne.

  VastaaPoista
 31. Upea kirsikkasato. Meillä sato jäi pienemmäksi, mutta sitä onneksi kuitenkin tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näin se voi vaihdella eripaikkakunnilla.

   Poista
 32. kuivassa ei helppoa omenille, sama täällä.

  VastaaPoista
 33. Omenasato tosiaan meni pilalle mutta katsotaan ensi vuonna. Kiitos sinulle .

  VastaaPoista
 34. Upea on kirsikkasato☺
  Mehut on tääläkin keitetty ja marjat pakastettu ☺

  Mukavaa viikonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista
 35. Kirsikkasato oli hyvä. Mukavaa kun olet saanut marjat kerättyä ja valmistettua. Mukavaa viikonloppua myös sinne.

  VastaaPoista
 36. Onneksi osa kasveista antaa kuitenkin hyvin satoa, vaikka toisten osalta sato jää niukaksi. Meillä vadelmia ei tullut kuin muutama desilitra. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, että onneksi jotain satoa sentään aina saadaan. Mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 37. Ihania kirsikoita ja kauniita angervoita. Meillä angervot ovat jo loppuun kukkineet. Ja omenat ovat kovin samannäköisiä, matojen täyttämiä, kuin sielläkin.Harmi! Vaan onpa sinulla upea pallohortensia, ihan mielettömän kaunis!! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkasato oli hyvä ja kyllä ne meilläkin angervot nyt jo on kukkinut loppuun. Pallohortensijoita on minulla kolme kaksi on isoa. Kiitos sinulle kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi minä olenkin jo lukenut sinun blogiasi. Mukavia yhteydenottoja puolin ja toisin.

   Poista
 38. Kauniita angervoita :) Minullakin samoja, mutta ei nyt ihan kuki noin kauniisti. Minun kirsikkasatoni oli tasan 2 kirsikkaa. Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 39. Kyllä ne angervot on minullakin jo kukkineet. Ikävää että sinun kirsikka satosi oli näin suppea . Onneksi on uudet sadot ensi vuonna.

  VastaaPoista