sunnuntai 26. elokuuta 2018

Valkoinen sinisarja ja yhden penkin pionien ja muidenkin perennojen istutusta.


Madeiralta joitakin vuosia sitten ostettu valkoinen sinisarja kukkii toisen kerran nyt kahdella kukalla. Johtuneeko lämpimästä kesästä vai mistä koska välivuosiakin oli. 
Satoi juuri ennen kuvan ottoa .Mutta nyt yhden penkin uudistukseen. Palataan kuitenkin ensin alkuun Tästä se lähti. 

18. 4. 15. 
Penkin reunat on tehty puusta ja alle olen laittanut kankaan ettei puu ole kosketuksessa suoraan maahan  jos ne vaikka kestäisivät vähän paremmin. 
Koivu kaadettiin myöhemmin samalla kuin useita muitakin puita .
26.6.17.
Saimme apua puiden kantojen poistoon. Penkin vasemmanlaidan jouduin poistamaan kasveista ennen kannon kaivuuta. 
19.7.17.
Penkin oikeassa päässä kasvoi runsaasti nauhuksia ja pikkusydäntä, hopeahärkkiä ja saksankurjenmiekkoja. Nauhukset lahjoitin hyvään kotiin. Näin sain myös tilaa taakse tuleville tuijille. Vasemman laidan penkistä peitimme pressulla .
30.9.17.
Ostin halvalla seitsemän tuijaa jotka istutin paikalleen samana viikonloppuna .
1. 10. 17.

Tuijat oli istutettu ja penkki oli valmis ottamaan vastaan loppusyksyn ja talven. 
18. 11. 17.

Penkin oikeaan päähän jäi vielä joitakin kasveja odottamaan seuraavaa vuotta ja siirtoa. 11.7.18.  keskiviikkona jäimme mökille yöksi ja minä aloitin ensimmäisten pionien siirron. Penkki ei ole aivan symmetrinen mutta halusin pionien olevan rivissä. Ajattelin että yhteistuenta myöhemmin olisi helpompaa .
Laitoin molempiin penkin päihin kepit ja viritin narun. Tapitin penkin niin että siihen tulisi kymmenen pionia. Väreinä on joka toinen vaaleanpunainen ja valkoinen . 
Penkki sai myös reunat eteen. Puiden alla on myös kangas suojana .
Osa penkin reunoista on kestänyt jo kolme vuotta .Tuijien väliin taakse olen istuttanut samanlaista sinistä iiristä. Kahdesta viimeisestä välistä vielä puuttuu . Istutan ne myöhemmin . Sitten tuijien eteen tulee erivärisiä saksankurjenmiekkoja. Kuitenkin niin että niitä olisi useampi samaa väriä . 
Pionien eteen olen istuttanut  keskelle vaaleanpunaista pikkusydäntä sen vasemmalle puolelle taas saksankurjenmiekkoja mutta nyt matalia. 
Pionien varret leikkasin lyhyeksi jotta ei turhaan voimia kulu muutakuin juurtumiselle. 
Takana näkyvään alulla olevaan penkkiin olen myös istuttanut jo nyt 19 pionia, mutta se on sitten toinen juttu. Palataan siihen myöhemmin. 

Tervetuloa uudet lukijat .


Mutta tällaista tällä kertaa. 
46 kommenttia:

 1. Sinulla on tiedossa kaunista pionien kukintaa tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 2. Hieno määrä pioneja, upeaa kukintaa tiedossa jossain vaiheessa. Pionit ja iirikset on hyvä yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioneja on tullut vuosien varrella saatua ja nyt vasta sain ne siihen paikkaan mihin halusin. Pionit ja Iirikset minustakin on hyvä pari .

   Poista
 3. Kylläpäs olet ahkeroinut:)
  Pioni on erittäin kaunis.En omista yhtään pionia,mutta naapurissa on minunkin edestä:) ja siellä käyn ihailemassa.
  Touhukasta elokuun loppupuolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Hyvä että naapurissa on mitä ihailla. Kyllä sitä vielä pitää jotain istutella vielä ensi kuussakin.

   Poista
 4. Nyt tulee upea penkki, runsaasti samaa lajia tekee alueesta näyttävän! Ja tuijat takana ovat hyvä idea suojaamaan ja antamaan siistin taustan. Odotellaan kukkaloistoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin vihdoin yhdistää ne samoihin penkkeihin. Tuijat on ihania taustalla ja kukkaloistoa odotan minäkin .

   Poista
 5. Sinulla on sama tilanne kuin minulla:mökkipihalla on runsaasti tilaa tehdä istutuksia. Tosin minä en tee penkkejä enää lisää, koska niitä pitää sitten hoitaakin. Nykyiset riittävät. Minä tykkään tuijista, vaikka ne melko yleisiä pihoilla onkin. Olen itsekin joskus ostanut halvalla tuijia, jotka eivät ostohetkellä ole kummoisia olleet. Hyvällä hoidolla niistä on tullut ihan kelpoyksilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kukkapenkit minullakin kohta riittää. Vanhoja pitää uudistaa ja ehkä jotain uutta vielä tulee. Tuijat rajaavat meillä tonttia ja joitakin alueita. Lisää olen vielä hankkimassa tänäkin vuonna jos tulee hyviä aleja.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää jo nyt ja tulee varmasti olemaan upeaa, kun pionit ehtivät kukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja toivottavasti monet kukkivat jo ensivuonna.

   Poista
 7. Ja sitte het kunnon penkit :) Nii sitä pitää, joson kerran tilaa ja innostusta. Ylenpalttista pioonien kukintaa orotettavis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun on mökillä iso piha-alue pienet penkit ei näytä miltään . Innostusta vielä riittää josko hieman alkaa tänävuonna hiipumaan . Toivottavasti pionien kukinta palkitsee tämän vuoden ahkeroinnin.

   Poista
 8. Sinulla on kohta upea kukkaloisto siellä... Pionit ovat vallan upeita kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja ensivuonna nähdään moniko jo kukkii. Toivottavasti moni sillä minustakin pionien kukinta on upeaa.

   Poista
 9. Hienosti ovet hyödyntänyt maaston muodon ja puut. Tuskin maltan odottaa, että näen penkin ensi kesänä täydessä loistossaan.
  Mukavaa tätä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi sitten meitä on kaksi jotka odottaa malttamattomana upeaa kukintaa mitä saadaan toivottavasti jo ensivuonna ainakin osittain odottaa.

   Poista
 10. Ihanasti tilaa ja hienot istutukset tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja tilaa olisi vaikka mihin, mutta pitää olla kuitenkin järkevä kukkapenkkien paljoudessakin .

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kaunis on mutta miksi sen nimi pitää olla valkoinen sinisarja. Ihmettelen? .:-)

   Poista
 12. Voi miten ihanalta kuulostaa sinun suunnitelma laittaa pionit väreissä vuorotellen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa vaan nähdä muistanko oikein pionien värit. Kuvia olen yrittänyt hyödyntää.

   Poista
 13. Valkoinen sinisarja on tosi kaunis! Iso istutusalue on varmasti oikea katseenvangitsija, kun kasvit pääsevät oikein vauhtiin :) Innolla odotan pionien kukkaloistosta kuvia sitten kun sinne asti päästään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisarja on kaunis ja meidän mökkipiha on niin suuri ja siksi se myös näkyy penkkien koossa. Toivottavasti voin esitellä niiden kukintaa edes osittain riippuen moniko jo kukkii ensivuonna.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja olen samaa mieltä kauneudesta .

   Poista
 15. No nyt on penkillä kokoa. Valtava työ, mutta taatusti tulee komea. Valkoinen sinisarja on lumoava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkillä on kokoa mutta lisää on luvassa seuraavan penkin muodossa onhan siihen istutettu jo useampi pioni ja muutakin. Valkoinen sinisarja on upea mutta ei kuki minulla ainakaan jokavuosi. Mutta nautitaan nyt tästä.

   Poista
 16. valkoinen on kaunista, olettepa ahkeria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Valkoinen väri tasapainottaa perennaryhmiä, vaikka tämä valkoinen on kyllä ruukussa.

   Poista
 17. Hyvät valmistelut takaavat loistavan tuloksen.
  Onnea puuhiinne ja ihanaa elokuun viimeistä viikkoa 🌻

  VastaaPoista
 18. Aina nämä valmistelut eivät ilahduta haluaisi heti alkaa istutuspuuhiin. Mutta jatkohoito on helpompaa. Ihania elokuun loppupäiviä.

  VastaaPoista
 19. Voi mikä työ tuossa penkissä on ollut, vaan tuleepa siitä varmasti aivan ihana♥ Hauskat nuo puut reunuksina. Tuollaista reunusta voisi suunnitella omallekin pihalle, meillä kun on yksi uusi penkki jonka ympärille en ole vielä osannut päättää mitä laittaisi:) Pionit on niin kauniita ja niin on tuo valkoinen sinisarjakin! Mukavaa päivää ja leppoisaa elokuun loppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin puureunukset on nopeita ja kivoja asentaa . Kestävät aika hyvin kun on kangas alla . Kiitos sinulle ja hyviä elokuun loppupäiviä.

   Poista
 20. Tällaisesta minä pidän, että tehdään kerralla kunnon kokoisia istutusalueita eikä sinne tänne pikkulänttejä. Veikkaan, että sinua ei saa pois mökiltä pionien kukinta-aikaan sitten kun istutuksesi ovat kotiutuneet ja alkavat kunnolla kukkia :) Todella kaunis sinisarja! Minullakin on samanlainen, mutta se on vasta pieni eikä ole kertaakaan kukkinut. Selvästi se viihtyi tämän kesän helteissä. Toivottavasti jo ensi vuonna tekisi edes yhden kukkavanan. Iloista viikkoa!

  VastaaPoista
 21. Meillä on niin suuri mökkipiha että siinä ei pienet piiperrykset näy missään . Sanoin jo miehelle että kun pionit alkaa kukkimaan pitää olla se kokoaika mökillä. Minulla kesti muutaman vuoden ennenkuin sinisarja alkoi kukkimaan.

  VastaaPoista
 22. Puuhaa on ollut! Kaunista ja viihtyisää! Oikein mukavaa loppuviikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 23. Puuhaa riittää vielä pitkään tänäkin syksynä jos vain ilmoja piisaa. Mukavaa loppuviikkoa myös sinne.

  VastaaPoista
 24. Hirmu työn olette tehneet! Mutta sillä lailla saa kunnon istutuksia joissa kasvit viihtyvät.
  Meilläkin olisi tilaa vielä vaikka kuinka mutta kuka hoitaa🙄

  VastaaPoista
 25. Pääsääntöisesti minä teen puutarhan ja perennapenkit ja isäntä tekee mökkiremontin tai laajennusta. Seuraava penkki on jo meneillään.

  VastaaPoista
 26. Ihana tuo sinisarja. Tänäänkin ihailin sinisarjoja livenä, mutta vain sinisiä (itselläni ei niitä ole). Kiva odotella, että kukkapenkkisi kukkii!

  VastaaPoista
 27. Sinisarja on kyllä ihana. Minulla on myös sininen mikä kukki viime vuonna mutta surkeasti . Minäkin odotan kukintaa innolla .

  VastaaPoista