torstai 13. syyskuuta 2018

Pihan " tilataidetta " ja mökin terassin vaihetta.Talvella kaadetun vaahteran pätkiä säästimme runsaasti eri käyttöä varten .
Tässä kaksi mitkä raahasimme ensin vain väliaikaisesti tähän säilytykseen , kun ne oli niin painavia että emme jaksaneet näitä tämän pidemmälle kantaa. Olivathan poissa terassin rakentamisen tieltä. Vähän aikaa kun niitä siinä katselimme päätimme jättää ne " tilataiteeksi  " paikoilleen. Mies tasoitti vielä kaksi tasoa moottorisahalla tasaisemmaksi . Laitoin kaksi lyhtyä päälle mitä löysin. Vähän pieniä ne on mutta saa olla toistaiseksi kunnes ostan isommat. Vielä yksi pelargonia kylkeen.


Terassikin on valmistunut jo tähän vaiheeseen. 

Teimme sen komposiitista. Koska sitä ei tarvitse käsitellä koskaan. Pinta - alaa on nyt noin  60 neliön verran. Keinu mikä oli varastoituna tulevassa saunassa kasattiin väliaikaisesti terassin katoksen alle. Sen paikka on ulkoterassilla . Mutta halusimme sen pois villotuksen tieltä ja mukavaa siinä on istua. Keinun oikeaan nurkkaan tulee takka.  Sellainen edullinen mikä antaa vähän lämpöä jos tarvitsee. Lasit saadaan toivottavasti ensi vuonna. Kattoon asennamme myös villaa jotta lämpö säilyisi .Ostimme viimevuoden aleen alesta keinun alle 80 eurolla ja oikea hintalappu oli vielä kiinni katoksessa 385 euroa. Se oli viimeinen ja näyttely keinu. Jouduttiin purkamaan se ennen kotiin kuljetusta ja siirsimme sen rakennusvaiheessa olevaan saunatiloihin odottamaan.

Keinun eteen ostin nyt pienen tarjotinpöydän mikä palvelee sitten myöhemminkin jatkossa keinun edessä. Lattialautojen väliin tulee vielä nauha lasituksen osalta mikä estää pölyn ja viiman. 
Ostin vielä terassille pari isompaa lyhtyä. Nostimme  sinisarjan sisäpuolelle terassille katoksen alle kun on luvattu aikamoisia sateita ja niitä on myös saatu. 
Terassilta on aika mukavat näkymät eripuolille pihaa .

Terassi tulee jatkumaan tästä portaita alas siitä vasemmalle ja oikealle alas tulee kesäkeittiö pienen  katetun pergolan alle .
Tässä sama penkki  heinäkuussa. Tähän keskelle tulee poreamme. Näin se on sijoitettuna saunan sekä lasiterassin puoliväliin. Kasvit poistuu keskeltä ja osittain myös vaihtuu . Leimupenkin teen aidan toiselle puolelle puutarhan puolelle.
Saunan ovi . Kuvasta vasemmalle seinälle tulee  rimoitus. Näin se antaa näkösuojaa saunasta tullessa ja pyyhkeet ja  "uimahousut " voi kätevästi sioittaa oikealle puolelle koukkuihin seinään. Ja tästä on mukava tepastella terassia pitkin porealtaalle.
Ovi  ja karmit maalattuna.
Projekti jatkuu sisäpuolella.

Mutta tällaista tällä kertaa.

Tervetuloa Maria lukijaksi.48 kommenttia:

 1. Hieno terassi tulee ja kesäkeittiö kuulostaa niin ihanalle. <3 Ihastelin myös runsasta syyskukintaa siellä. Blogissani haaste sinulle, käy kurkkaan. :-) ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkeittiö ei ehkä ole ensivuoden projekti, mutta? Kiitos käyn kurkkaamassa.

   Poista
 2. Terassi on hieno. Meillä on myös terassin lattia komposiittia. Ja se on lasitettu, mutta ei lämmin.
  Teille tulee upea keidas, kunhan saatte kokonaisuuden valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassi palvelee olohuoneen virkaa kun varsinaista sellaista ei ole. Eihän tämä meidänkään varsinaisesti lämmin ole, mutta tulisija ehkä antaa vähän lämpöä. Lattiassa ei ole villaa tai muuta .

   Poista
 3. Upea piha sinulla siellä♥ ja terassi on taatusti näyttävä valmiina♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Näyttävyyttä ei varsinaisesti olla haettu ,mutta haluttiin vähän reilummin terassia.

   Poista
 4. Kivoja näkymiä terassilta, kyllä kelpaa istuskella ja katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä aika mukavasti näkee sen minkä näkee. Ihanan luonnon ainakin. Ja jos istutukset onnistuu niin niitäkin aikapaljon kun terassi on vähän ylempänä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, me todella haluttiin reilunkokoisen terassialueen .

   Poista
 6. Näyttävän terassin olette laittaneet, ja tilavan. Mukava tuolla on istua ja nauttia kun saatte kokonaisuuden valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Kun kokonaisuus on valmis toivottavasti ollaan tyytyväisiä. Mutta siihen menee vielä pari kolme vuotta. Kun mies yksin rakentaa töiden jälkeen ja viikonloppuisin ja lomilla kyllä se kestää, mutta meillä ei ole kiirettä.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää ja suunnitelmatkin kuullostavat hienoilta!

  VastaaPoista
 8. Upea ja ylellinen terassi-kylpylä on tulossa ja ympäristössä kukoistava puutarha! Kyllä kelpaa oleilla mökillä sitten kun kaikki on valmiina, vaikka tekeminenkin on hauskaa, jos on osaamista! Mukavia syyspuuhia!

  VastaaPoista
 9. No kyllä sinä kehaisit oikein kunnolla . Kiitos sinulle. Valmis se on parin kolmen vuoden päästä. Mukavaa syksyä sinnekkin.

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis,kookas ja näyttävä terassi. Tuolla varmasti viihtyy ja näkymät ympäröivään puutarhaan on otettu nekin huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kyllä uskon myös että siellä viihtyy. Onhan se näin keskeneräisenäkin ollut jo kovasti käytössä .

   Poista
 11. Voi mitä kaikkea ihanaa sinne on tulossa. Paikasta tulee sellainen, että tuskin maltat lähteä sieltä pois. Terassi on kivasti riittävän suuri, johon mahtuu monenlaisia toimintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle onneksi paikka on vain 30 km päässä että sinne pääsee nopeasti takaisin. Terassista haluttiin tehdä tarpeeksi suuri koska se myös toimii oleskelutilana aikaisin keväästä myöhään syksyyn. Ainakin kun saamme lasituksen.

   Poista
 12. Ihana tuo "tilataide":)
  Minulla tulossa pihlajasta,samanmoinen ihanuus:)
  Terassista tulee tosi mahtava.Tuo komposiittilauta -huolto-vapaa,siitä hyvä.
  Vaikka tuo terassi näyttää nyt oikeinkin isolta,mutta kun valmis ja siinä ikkunat ym.koko ero jotenkin muuttuu:).
  Niin meilläkin kävi...vieläkin ois saanut tehdä isomman,meillä karvalakki-puoli/grilaus,ja privatti -puoli /oleskelu/ruokailu tila:)
  Aivan ihana kun tulee takka,se on jatke olohuoneelle,eli yksi huone oleskeluun lisää,"mutta niin ihana"-sateella,vilpoisilla ilimoilla.
  Just,noin miksipä hävittää vanha -ovi ,kun maalilla siitä tuli tosi nätti/uusi ovi:)))
  Piha ja kukkapenkit aivan ihania...ihailen:)
  JA oikein mukavia työ-ilmoja terassi-projektinin!

  VastaaPoista
 13. Niin tosiaan säästimme useamman rungon vaahteraa. Jospa vielä johonkin muuallekkin ilmestyy jotain tilataidetta. Olet oikeassa kun terassille tulee lasit tosin ne on ylösasti aukeavat ovet ,mutta kuitenkin. Ja sitten huonekaluja niin silloin tilaa ei ole liikaa. Ovi kyllä oli aivan uusi puuvalmis jonka sai maalata minkäväriseksi haluaa. Tälläerää vain ulko-ovi on vanha käytetty. Mutta niin tai näin hieno siitä tuli maalauksen jälkeen.

  VastaaPoista
 14. kiva keksiä kaikkia muutoksia ja niistä nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on pian nautiskelujen aika . On ollut jo monta vuotta rakentamista.

   Poista
 15. Terassista tulee hieno.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 16. Tulipa hieno terassi. Riittävästi tilaa, jotta siellä voi syödä ja oleskella ja laittaa kukkiakin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 17. Terassilla on tarpeeksi tilaa. Mukavaa viikonloppua myös sinne.

  VastaaPoista
 18. Iso terassi. Hyvät suunnitelmat. Teillä tulee ulkotilojen käyttöön lisää mukavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassi on kyllä aika iso mutta me ajattelimme panostaa siihen. Kiitos sinulle.

   Poista
 19. Iso työ takana, nyt täytyy vähän hengähtää ja nauttia, eikö? Työ ei tekevältä lopu, aina mieli keksii uutta ja uutta.
  Mieheni yllätti minut kertomalla, että haluaa jatkaa terassia uima-altaalla. Hyvänen aika, se tarkoittaisi kokonaisen ruusupenkin siirtämistä muualle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se vielä lopu mies jatkaa talvella sisätilojen tekemistä uudella puolella. Ja kai minä jotain "keksin". Mukava seurata terassin suunnittelua ja toteutusta jos se tulee ajankohtaiseksi. Ja teillähän on suuret koneet millä kaivaa pois ja uudet paikat. Mutta kyllä se töitä ja töitä teettää.

   Poista
 20. Terassi tuo mukavasti lisätilaa :) kyllä siitä on mukava katsella kättensä jälkiä :) ja hyvältä kuulostaa jatkosuunnitelmatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassi toimii todella keväästä syksyyn mukavasti oleskelutilana. Olemme tosi tyytyväisiä jo nyt ,mutta kun se on lopullisesti valmis olemme tosi onnellisia. Kiitos sinulle.

   Poista
 21. Terassista tulee kaunis ja siellä on mukava oleskella.
  Lyhdyt ovat kauniita ja erityisesti tuo iso lyhty on tosi kaunis.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi . Minunkin mielestäni isot lyhdyt on kauniita kun siinä ei ole reunalistoja ollenkaan. Vähän erilaiset. Hyvää viikonlopun jatketta myös sinne.

   Poista
 22. Ihana terassi, ihana, ihana......ja tilatairekki ympäristöhönsä sopiva ja helaposti muunneltava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen molemmissa asioissa samaa mieltä . Tilataidetta tulee vielä lisääkin. Kiitos sinulle sanoistasi.

   Poista
 23. Hyvän terassin ootta tehny ja tuo komposiitti materiaalina on hyvä. Huoltovappaa. Ompa kaunis tuo valakonen sinisarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassin materiaali mietitytti pitkään mutta valinta ratkesi tämän huoltovapaan materiaalin eduksi. Valkoinen sinisarja on kaunis. Kiitos sinulle.

   Poista
 24. Tulipa hieno ja iso terassi. Meillä on kirsikan torso puutarhassa. Kasvatan kesäisin kelloköynnöksen piilottamaan sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Näitä torsoja voi todella käyttää moneen asiaan siksi niitä on vielä useita varastossa..

   Poista
 25. Tykkään tuosta teidän terassista. Olet varmaan itsekin tyytyväinen tulokseen. Kyllä tuolta terassilta kelpaa katsella pihan kauniita istutuksia ja kivoja yksityiskohtia.
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me olemme tyytyväisiä terassiin ja mukavaa sieltä on katsella ympäri pihaa vähän niinkuin ylhäältä käsin. Hyvää loppuviikkoa myös sinne ja kiitos sinulle.

   Poista
 26. Onpas teillä hulppea terassi..aivan ihana! ja tuollaisen tarjotinpöydän haluaisin minäkin😊🍁🍁Aurinkoista sunnuntaita🍁💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja tarjotinpöytä on juuri sopivan kokoinen meille. Aurinkoisia päiviä myös sinne .

   Poista
 27. Hieno terassi ja ihanan kuuloiset suunnitelmat! Kyllä tuossa kelpaa sitten aikaa viettää 😄👍

  VastaaPoista
 28. Kiitos terassi on jo nyt meille mieleen ja varmasti tulee aikaa vietettyä siellä.

  VastaaPoista