perjantai 2. marraskuuta 2018

Rivarinpihan kuulumisia, hyvästi vesiallas.


Nyt oli aika luopua vesiaiheesta se on tullut tiensä päätökseen. Se on ollut meillä vuosia ja siitä on ollut meille ja linnuille suunnattomasti iloa. Mutta mökin oston jälkeen olemme siellä voi sanoa kaikki viikonloput joten sen hoito on jäänyt vähän retuperälle.  Samoin vähän istutuksetkin. Minä tyhjensin siitä veden ja mies kiskoi sen muovialtaan pois. 
Jouduin hakkaamaan jääkannen ensin rikki ennenkuin pääsin tyhjentämään . Sinä aamuna oli pakkasta nyt sataa vettä. 
Meillä alkoi pumppu jo vetää viimeisiä joten sekin olisi pitänyt uusia , vesi levättyi aika nopeasti kun ei ollut runsasta liikettä.


Lisäsin siihen yhden kerroksen reunakiviä. Muutamaa jäi vaille mutta ostamme mökille näitä samoja , joten sieltä tuodaan sitten aikanaan lisää. 
Linnut eivät millään meinannut uskoa että siellä ei ole enää vettä 
seisoivat mullan päällä ja ihmettelivät pää kallellaan. 

Tähän olisi tarkoitus istuttaa  lisää perennoja. Istutin jo melkein reunaan krookuksia
ja ihan reunaan matalaa maksaruohoa.


Penkin toiseen laitaan tulee myös uudistusta. 
Matala kurjenpolvi saa jaadä ja tumma keijunkukka. Mutta osa nauhuksista sai lähtöpassit .Toinen katajista ruskettui kevään ja kesän aikana joten se kaivettiin ylös.
Meillä kiertää istutukset rivarin takapihalla pitkin reunoja joten istutuksia on aika paljon täälläkin vaikka harvemmin teen täältä postauksia. Myös etupihalla on jonkinverran.Niin olisi minulla se kanttauslapiokin . Leikkasin siitä jo sen hintalapun pois .Tähän nurkkaan ostin näitä pieniä sipuleita . Penkkien reunoissa on vielä parantamisen varaa paljonkin. Mutta kiviä lisätään.Laventeleja ostin pari vuotta sitten kuusi pientä alkua ja nyt ne on kasvanut yhteen ja nyt niitä on kaksi puskaa. Toivottavasti säilyvät taas talven yli 

Mutta tällaista tällä kertaa. 


58 kommenttia:

 1. Tuollainen vesiaihe on kyllä kaunis ja veden solina rauhoittava, mutta vaatii tietysti hoitoa, joten ymmärrän ettei intoa ja jaksamista kaikkeen riitä, kun teillä menee viikonloput mökillä.
  Hieno tulee tuosta uudesta kukkapenkistä. Mulla on laventeleita mökillä ja ovat viihtyneet jo muutaman vuoden. Toin niistä osan tänne kotipihallekin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Laventeli on lehdiltään eritoten kaunis ja joku tekee siitä tuoksupussukoita. Kiitos sinulle ja mukavaa loppuviikkoa myös sinne.

  VastaaPoista
 3. Aika aikaa kutakin. Kiva siitä tuli noinkin.

  VastaaPoista
 4. Juurikin näin . Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 5. Aluksi ihmettelin, miten kummassa hennot luopua vesiaiheesta, mutta selityskin löytyi.
  Näitä postauksiasi vasta loppukesästä seuranneena, ihailen tarmoasi. Sinulla on aina jotain uutta meneillään.
  Kun katson kuvia meneillään olevista projekteista, tulee halu nähdä samat paikat valmiina :)
  Oikein hyvää pyhäinpäivää ja viikonloppua sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun luin tätä sinun kommentiasi ja kehuja niin tunsin jopa itseni tarmokkaaksi 😁 Ja oikein mukava kuulla että sinulla on halua nähdä nämä myös valmiina. Hyvää pyhäinpäivää myös sinne teille kaikille.

   Poista
 6. Täälläkin ois kanttauslapiolla töitä, sellainen kyllä löytyy. Voipi jäädä ensi kevääseen... Vielä varmaan tarjous kukkasipuleita istuttelen, ilmat hyvin sen sallii. Nyt on ollut +9 ja vettä tulee kaatamalla. Onneksi vetenä eikä lumena. Joo noi vesiaiheet ovat kivoja, mutta tarvitsevat huoltoa ja uusimista. Uudesta penkistä tulee kyllä hieno. Ehkä laitat linnuille jonkun pienen lintualtaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanttauslapio on ollut huono sopimaan minun käteeni .En ymmärrä. Linnuille on kaksikin muuta pientä allasta . Vesiaiheen oli nyt väistyttävä ja vettä tulee täälläkin edelleen. Kiitos sinulle.

   Poista
 7. Hyvän näköinen tuosta tulee ilman vettäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ja ehkä vähemmän hommaa tai ainakin erilaista. Kiitos sinulle.

   Poista
 8. Teillä on kaunis ja iso rivaripiha.
  Meillä oli samanlainen vesiallas monta vuotta. Ympäristön lehtipuista, varsinkin koivuista tuli altaaseen paljon roskaa ja vesi oli vaihdettava ja allas putsattava monta kertaa kesässä. Lopulta kyllästyin ja vaihdoin altaan pienempään. Viimein kaivoin senkin ylös. Luultavasti vesialtaan pitäisi olla merkittävästi isompi, jotta se toimisi. Kaipaan veden lorinaa ja vesielementtiä pihalle, mutta ei sellaista taida tulla.
  Ostin toissakesänä kanttausraudan, jolla olen kantannut yhden pätkän. Palasin lapiokanttaukseen, jolla homma hoituu ihan yhtä hyvin. Kanttauksen opittuani tykkään siitä. Alkuun kanttaamiseen meni enemmän aikaa, mutta nyttemmin pääsee jo vähemmällä, kun säännöllisin välein putsaa kanttausvälit mahdollisista rikkaruohoista. Nurmellahan on into pyrkiä kukkapenkkehin, jollei sitä pidä kurissa.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 9. Meilläkin on iso mänty aidan takana mikä karistaa neulasia valtavasti vesiaiheeseen etenkin tänä vuonna taas. Maa on myös siksi aika hapanta että kaikki perennat eivät menesty vaikka kalkitsen joka vuosi. Minun täytyy opetella oikein tosissaan tämä kanttaus juttu. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 10. Harmi, että jouduitte lopumaan vesialtaasta, vaikka järkevältähän se tuossa tilanteessa kuulostaa. Ja hienon näköinen penkki tulassa tilalle. Ison oloinen piha rivitalopihaksi. Mukavaa viikoloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vaan menee kaikkeen ei jää aikaa ja kun ollaan niinpaljon mökillä se suihkuttelis täällä yksinään. Toivottavasti perennat viihtyy uudessa penkissä .Tai on siinä jo nyt ollut jotain perennaa ennestäänkin. Mukavaa viikonloppua myös sinne .

   Poista
 11. Kaunis piha. Meilläkin oli aikoinaan vesiallas, kun muutimme niin möin sen pois! Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle tämä allas menee kuitenkin roskikseen . Mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 12. Kaunista tulee penkistä,Laventeli on kaunis.
  Hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja laventeli on minustakin kauniin hopeinen. Hyvää pyhäinpäivää myös sinne,

   Poista
 13. Vesiaihe on työläs, sen tiedän minäkin, kun olen sitä kohta kymmenen vuotta siivonnut. Mutta veden lorina ja auringonsäteet pisaroissa ovat edelleen voittaneet työn haasteet. Mutta eipä ole uusi istutusalueesikaan lainkaan huono vaihtoehto! Hienoa, jos laventelisi selviävät talvesta. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut vesiaihe jo kohta kaksikymmentä vuotta se tuli tiensä päätökseen. On meillä toisenlainen vesiallas mikä tuottaa juuri sen solinan. Laventelit on toistaiseksi selvinnyt . Hyvää pyhäinpäivän viikonloppua sinne.

   Poista
 14. Mekin luovuimme omasta vesialtaastamme juuri tuon puhtaanapidon haastavuuden, sekä lastenlasten turvallisuuden tähden. Päivääkään en ole katunut altaan poistoa.
  Nyt sinulla on kiva penkki perennoille ja sipulikukkiahan sinne oletkin jo istuttanut.
  Mukavaa alkanutta viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että mekään sitä kadumme ja tosiaan penkki on mihin istuttaa . Mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 15. Näyttää kukkapenkkinä ilman kukkiakin oikein hyvältä.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä se nytkin aika kivalta näyttää. Hyvää viikonloppua myös sinne.

   Poista
 16. Ny on tilaa taas jollekki uurelle. Tuallaane valamisallas o meiltäki saanu lähtöpassit. Kiva ettoot onnistunu laventelin kans. Sei oo ollenkaa ittestänsä selevä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee yhden asian loppu on toisen asian alku. Haastavaa on myös perennat mitä istuttaa kun neulasia tulee männystä koko ajan . Pitää miettiä. Laventelit on kiva juttu kun on menestynyt.

   Poista
 17. Kyllä sinä olet tarmokas ja toimelias !
  Vaihtelu virkistää,ja suihkulähteet kauniita:)
  Mutta tuo uusi kukkapenkki ,siitä tulee hieno ,kunhan jaksetaan ootella kevvääseen niitä kukkien
  kasvua,krookukset taitaa olla ekoja:))Onko nuo mustaraitaisia krookuksia?vautsi ,hienoja:))))
  Empä oo ikinä noin isoja tuijia nähny.komea.! :)
  Oikein hyvää pyhäinpäivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin olemme ajatelleet että vaihtelu virkistää ja aikansa kutakin. Krookukset on aika jännän värisiä. Kiitos sinulle ja hyvää pyhäinpäivää myös sinne.

   Poista
 18. Sääli, että jouduit luopumaan vesialtaasta. Se oli niin kaunis, kuten ne yleensä ovat. Mutta ymmärrettävää, jos sitä ei ehdi hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesiallas oli aikanaan kaunis mutta vaatii hoitoa johon meillä ei nyt vain enää ei ollut aikaa . Ja jää meille yksi vähän toisenlainen jäljelle . Kiitos sinulle.

   Poista
 19. Kaunis tulloo tuosta alueesta vesialtaan poistosta huolimatta. Se on työläs tuommonen allas pittee puhtaana. Meillä muutama mänty ruskettu, joku tauti niihen tul. Oisko siellä katajalla ollu sama!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allas oli nyt liian työläs hoitaa kun olemme niin vähän kotosalla. Luulen että kataja kuoli kevään paahteeseen ,miksi sitä en tiedä mutta paljon muitakin ruskettui osittain .

   Poista
 20. kaunis piha! Lintuja käy kyllä sääliksi, jos ne allasta edelleen kaipailevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja on meillä pienempiä altaita mistä ne voivat jatkossakin juoda ja kylpeä.

   Poista
 21. teillä on rehevän näköinen piha. Meilläkin oli alkuaikoina vesilähde, mutta vuosien saatossa se pieneni ja nyt sitä ei ole ollenkaan. Kukkatarha on sen paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kukintaa tulee nyt meillekkin tilalle.

   Poista
 22. Vesiaiheet on nättejä ja tunnelmallisia solistessaan, mutta ne on vihoviimeisen työläitä pitää siistinä. Aika aikaansa kutakin, sanotaan. Ja vaihtelu virkistää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juurikin, meillä ei nyt vain riitä aika sen hoitoon . Uudet tuulet puhaltavat meidän rivarinpihalla. Kiitos sinulle.

   Poista
 23. On sinulla ollut työmaata!
  Toisaalta sitten on kiva, kun kaikki on teloillaan.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmaata kun on myös mökillä pitää tehdä jossain vähän helpommaksi. Mukavaa viikkoa myös sinne.

   Poista
 24. Välillä joutuu jostain luopumaan pihallakin. Voi tipuja, täytyykö teidän hommata heille joku pieni allas?
  Nyt vasta käsitin, että rivitalopihanne on näin ison kokoinen. Eipä ihme, että kanttaukset ovat tekemättä, kun mökillä puuhaatte niin mahdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipuilla on kaksikin pienempää allasta kyllä ne toimeen tulevat, mutta hämmästyneitä olivat. Kiitos sinulle.

   Poista
 25. Kaikella on aikansa, kuten tuolla vesialtaallakin. Kivat muistot jäävät. Pakko hymyillä noille linnuille jotka ihmettelevät missä vesi on. Minulla samantapainen kokemus vuosia sitten kun keräsin vanhempien mökillä ulkorappusille ison puskan luonnonkukkia maljakkoon. Siinä kävi mehiläisiä mettä keräämässä viikon päivät kunnes heitin kimpun kompostiin. Mehiläiset lensivät siihen paikkaan ilmassa missä kukkia oli ollut ja ihmettelivät niin hemmetisti 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesiallas oli tullut vain tiensä päätökseen ja minuakin hymyilytti ne tintit . Samoin meillä on samanlaisia kokemuksia mehkujen kanssa. Jouduttiin hävittämään niiden pesän terassin teon takia ja kyllä niitä hääräsi siinä paikassa todella monta päivää .

   Poista
 26. Voi lintuparat, mutta eivätköhän ne totu asiaan. Ja voihan niille laittaa jonkun pienemmän vesiaihion. Kyllähän vesialtaan hoitaminenkin vaatii oman aikansa. Olen sen itse huomannut. Minä laitan sinne klooria, mutta siitä huolimatta vettä joutuu vaihtamaan, kun pohja ei ole musta eli näkyy kaikki lika ja roskat. Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaksikin pienempää vesiaihetta linnuille ei ne pulaan joudu . Oravakin kävi ihmettelemässä veden puutetta. Mukavaa sunnuntaita myös sinne.

   Poista
 27. Todella rehevät istutukset pihassanne! Harmi tuo vesialtaan lähteminen, mutta vaatiihan sen ylläpito paljon työtä (ehkä siksi meidän pihassa ei sellaista olekaan, vaikka toisinaan siitä haaveksin)... Perennapenkki sopii paikalle ihan yhtä hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja vesiallas on hieno elementti mutta vaatii paljon työtä ollakseen siisti ja kaunis.

   Poista
 28. Ahkera olet, kun kaiken pidät kunnossa. Kivoja puutarhakuvia! Mainiota marraskuun alkua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää marraskuun alkua .

   Poista
 29. Sinulla on siellä on ensi kevään kukkaloisto varmistettu ja työtä tehty paljon sitä ajatellen valmiiksi. Meilläkin oli joskus kauan sitten vähän vastaavan näköinen vesiallas, mutta luovuimme siitä muutaman vuoden jälkeen juuri levän kasvamisen yms. likaantumisen takia.
  Kiitos kauniista kuvista!

  VastaaPoista
 30. Vesiallas on kaunis hoidettuna mutta meillä se ei enää ollut, joten jäi vain yksi vaihtoehto. Kiitos sinulle itsellesi .

  VastaaPoista
 31. Aikansa kutakin. Ensi kesänä alue on varmasti entistä ehompi. Kuulosti hauskalle tuo lintujen hämmennys. Toivottavasti löytävät ensi vuonna uusi kesäbaareja. 😊

  VastaaPoista
 32. Toivottavasti ei kesällä sitten kumminkin harmita vaikka en kyllä usko. Linnuille kyllä löytyy kaksikin pienempää allasta missä kylpeä ja juoda .

  VastaaPoista
 33. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa kun kiinnostuit blogistani toivottavasti tulet toistekin.

  VastaaPoista
 34. Muutokset piristävät aina ja on varmasti kiva odottaa uutta kevättä, kun on uutta luvassa.
  Teillä on hieno piha!

  VastaaPoista
 35. Näin mekin ajateltiin että muutokset piristävät . Kiitos sinulle sanoistasi.

  VastaaPoista