perjantai 5. marraskuuta 2021

Omena paistos uudella ohjeella .

 Meillä on parvekkeella vielä paljon omia omenoita ja teinkin kaksi omena kakkua samalla kertaa silikoni vuokissa. Kakuista tuli todella meheviä ja parani ja mehustui vielä jääkaapissa olon aikana muovipussissa. 


Mutta mennään itse ohjeeseen . 

3 munaa 
hieman vajaa 2dl sokeria ( 150g) 
1 tl vaninja uutetta ( tällaista minulla ei ollut joten käytin vaniljasokeria)  
Vaahdota . 

Lisää vaahtoon 
Vähän yli 1dl jugurttia tai kermaa ( 125 g)  minä laitoin kermaa. 
75 ml öljyä . 

Lisää vielä 
vehnäjauhoja 3,5 dl 
leivinjauhetta 2tl

Tämän ohjeen otin jostain ulkolaiselta sivuilta ja jouduin muokkaamaan ne itse. Mutta vaiva kannatti koska tämä oli hyvä ohje. 


Kaadoin taikinan puoliksi näihin silikonivuokiin ja leikkasin ohuet omenan siivut päälle ja painoin hieman taikinan sisään . Ladoin mahdollisimman paljon niitä vuoron perään . Pinnalle vielä ripottelin sokeri, kaneli seoksen  . Paistoin 170 asteessa 45 min . Paistamisen jälkeen ripottelin vielä uudestaan sokeri, kaneli seoksen pinnalle . 
Tämä tosiaan parani vain pari päivän jääkaapissa ja pussi päällä olon jälkeen . 





Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 




37 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta. Hyvää viikonlopppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ ja hyvää alkanutta viikkoa.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, näyttää herkulliselta! Voisikin kokeilla tuota vaikka jo tänä viikonloppuna. Kaikkia aineita nimittäin löytyy kaapeista. Silikonivuokia ei kyllä ole, mutta varmaan teflon-pintainenkin toimii tai ihan normi piirasvuoka? Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä vain kyllä muutkin vuuat käy tottakai.
      Kiitos mukavaa alkanutta viikkoa. ❤

      Poista
  3. Näyttää herkulliselle ja sievälle! Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa.

      Poista
  4. Parahiksi etsin helppoa piirakkaohjetta omenalle, gluteenitonta sellaista. Korvasin vehnän desillä riisijauhoa ja kahdella desillä tattarijauhoja. Vasta opettelen näitä korvaamisia ja pitkälti yhä kokeilupohjalta menen, välillä surkein tuloksi. Hyvin ainakin näyttää kohoavan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusia ohjeita on mukava kokeilla. Minäkin olen joutunut harjoittelemaan gluteenittomia leipomuksia kun on nykyään niin paljon meilläkin vieraita mitkä tarvitsevat tällaisen vaihtoehdon.
      Hienoa, olisi kiva kuulla minkälainen lopputulos kuitenkin oli 🤗

      Poista
  5. Ah, näyttää herkulliselta. Tämä resepti vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista
  6. Hei Nila!
    Näyttää oikein hyviltä, ja varmaan maistuu.
    Hyvää viikonloppua ja Pyhäinpäivää.
    /Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle.

      Poista
  7. Juku kiitti ohjeesta🥰
    Uudet ohjeet ovat aina tervetulleita ja kiva kokeilla.
    Herkullinen paistos😊
    Mukavaa pyhäinpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä vain kannattaa kokeilla vaikka jossain vaiheessa oli kyllä hyvä ohje.
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa. ❤

      Poista
  8. Nam nam, kaikki omenaiset leivonnaiset ovat herkkua, ja ihanaa kun omppuja on vielä omassa puutarhassa:) Mukavaa viikonloppua ja Pyhäinpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidän myös omenapaistoksista ja tuoremehusta mitä teenkin kun niitä omenia vielä kuitenkin on.
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa ❤

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos herkullisen makuista oli myös, suosittelen 🤗

      Poista
  10. Tuoksuu tänne asti, ja maistuu suussa!

    VastaaPoista
  11. Kaikki kahvileipä käy mulle, myös erimomaisesti tekemäsi omenakakku, voisikin kokeilla tehdä, tykkään kokeilla aina uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin täällä, suosittelen kyllä kokeilemaan helppo ohje. Minäkin kokeilen uusia ohjeita ja jos ovat hyviä menevät jatkoon. Tämä meni 🤗

      Poista
  12. Meilläkin on vielä paljon omenoita ja meinasin tänään tehä ohjeellasi paistoksen!

    VastaaPoista
  13. Kiva juttu tämä oli minusta kyllä hyvä ohje. 🤗

    VastaaPoista
  14. Tätä pitää kokeilla. Kiva kun ei aina ole pyöreä.

    VastaaPoista
  15. Kokeile ihmeessä minustakin joskus jopa muoto tuo vaihtelua. 🤗

    VastaaPoista
  16. Hyvää oli ja helppo. Kokeile ihmeessä 🤗

    VastaaPoista
  17. Panin ohjeen vissiin talteen. Omat omenat hillottiin ja mehustettiin, mutta onneksi kauppa ei ole kaukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje kannattaa laittaa talteen ja tehdä vaikka joskus myöhemmin 🤗 ja täältähän se löytyy.

      Poista
  18. Vesi kielellä, herkuttelu mielellä katson.
    Mehevää, varmasti hyvää. 😋

    VastaaPoista
  19. Hyvää on kokeile joskus 😁

    VastaaPoista
  20. Jee, teinpä minäkin. Ihan hyvää tuli, vaikka ei ollutkaan vuokia!

    VastaaPoista
  21. Hieno juttu missä sen teit 🤗🤔

    VastaaPoista
  22. No nyt on pakko mennä hakemaan silikoni vuoka, tahdon kokeilla tuota kakkua, näyttää ihanalta! Onnistuukohan se tavallisessa kakkuvuoassa yhtä hyvin? Nyt kokeilemaan!

    VastaaPoista