maanantai 10. heinäkuuta 2017

Heinäkuun puutarha.

Mökillä oli taas työntäyteinen viikonloppu. Kaunis ilma toi mukanaan paarmat. Oli joskus jopa vaikeaa kun ne puri koko ajan. Mutta saatiin kaivausalue tasoitettua ja pressut päälle. Saavat olla nyt jonkin aikaa. Istutus puuhat alkaa myöhemmin, kun kerkiää. Ja näin siihen ei tule ainakaan rikkaruohoja. Mies onneksi teki tämän tasoitus puuhan senverran raskasta se oli. 










Hyötypuutarhassa oli pakko käydä kuvaamassa. 
Punakaneli on saanut ensimmäiset raakileensa. Tämän omenapuun me siirsimme omaan puutarhaan 24.6.15. Katsoimme kuukirjasta parhaan mahdollisen päivän. Se oli naapurimme puutarhassa ja vähän liian syvälle istutettu ja ehkä myös vähän väärin leikattu. Jokatapauksessa kaivoimme puun ylös kyseisenä päivänä. Harmi kun ei tullut kuvattua juurien kokoa. Niitä tuskin oli ja vain toisella puolella oli isoimmat juuret. Sentakia se myös kasvoi vinossa. Isosta multapaakusta ei ollut tietoakaan. Oli vain ne paljaat juuret. Lehtiä oli vain nimeksi. Kuljetimme sen mökille peräkärryllä. Pelkäsin että viimeisetkin lehdet varisee matkalla kohti uutta kotia. Mutta mikä ihme, tässä on tulos. Kyllä minä sitä silittelin ja paijasin ensimmäisen syksyn aikana mikä oli onneksi pitkä ja lämmin. Sanoin että jos se selviää niin se saa kasvaa melko vapaasti ilman suuria leikkauksia. 



















Vadelma on jo hyvässä raakilevaiheessa. 


Vee- tyyliin istutettuna uusi seuraavan vuoden kasvu saa hyvin valoa. 




Perenna penkeissä ja rinteissä avautuvat uudet kukat. 
Tämän kukan nimeä en tiedä joku angervo lajike varmaan. 





Leimurakkaudella on mahtava lehtien väri, vielä se ei tosin ole kukassa. Melkein pidän siitä enemmän näin ilman kukintaa. 



Ritarinkannusta minulla on useampaa väriä ja useammassa paikassa. 


Alppiasteri kukkii tänävuonna runsaasti. Toissavuonna peurat kaivoi talvella sen kasvuston esiin ja söi. Joten viimevuonna se ei kukkinut ollenkaan. Nyt siitä viisastuneena peitin sen havuilla syksyllä. 








Rotkolemmikki on kukkansa menettänyt, mutta lehdet ovat kauniita. 


Keijunkukista pidän myös paljon niitä on minulla useampaa lajia. 


Pesupaikalle menevässä rinteessä tuoksukurjenpolvi on hyvässä kukassa. Lisään sitä vielä syksyllä. Rinnettä piisaa vielä, mitä ei kuvassa tule  nyt esiin. 









Kuunliljoissa on myös paljon nuppuja ja kun kukkia on paljon niin ne aika mukavan näköisiä. 





Tähkäkeijunkukan tähkät on venynyt pituutta tänä vuonna ihan mahdottomasti. Näin korkeita ne ei ole koskaan ollut. 








Valkoinen verenpisara on jo ihan hyvän kokoinen vaikka siirsin sitä viimevuonna ja se ei oikein tykännyt muutosta. 


Keskuspihalla kuunliljat on saanut rehevyyttä.


Rivarin pihalta oli pakko kuvata jasmikkeet oli niin upeassa kukassa ja tuoksu jopa liiankin huumaava. 




Minun on tämä sininen hortensia. 




Kiitos vaalean vihreää ja Kirsi kun liityitte lukijaksi toivottavasti pystyn pitämään teidät hereillä jatkossakin. 
Mutta tällaista tällä kertaa. 







36 kommenttia:

  1. Vihdoin ehdin sinuun blogiisi! Mahtavia istutuksia, onneksi ei näy miten naamani vihertää:-D. Kasvurikasta jatkokesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kävit blogissani toivottavasti tulet toistekin.

      Poista
  2. Ihania kesäpäiviä kauniin mökkipuutarhasi puutarhasi parissa.
    Mahtavat kuunliljakasvustot.
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  3. Kiitos sinulle ja toivottavasti kesäpäiviä on jäljellä vielä monia. Ja mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos sinulle Kirsti liittymisestä lukijaksi kirjoitin nimesi virheellisesti. Ja päivämäärä on pakko korjata omenapuunsiirrosta se oli 22.6.15.Minulle tulee näitä virheitä kaikkea pientä en viitsi edes korjata, mutta nämä oli pakko.

    VastaaPoista
  5. Voiiioh miten ihanaksi puutarhasi on kasvanut! 😍 Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kun vierailit plogissani.

    VastaaPoista
  7. Sinulla on todella ihana puutarha. Niin paljon upeaa kukintaa. Tuo kuunliljarivistö on kaunis. - Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
  8. On sinulla mahtava puutarha💚💛🌼🌹⚘Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
  9. Oi kun sinulla on kaikkia ihania juttuja pihallasi.. varsinkin tuo kuunliljapolku on aivan super-ihana, tykkään kovasti sen kiemurtelusta! Tuo maan peittäminen pressulla onnoiva idea, eivätpähän rikkaruohot pääse valloittamaan maata ja se on sitten istutusvalmiudessa koko ajan, hienoa :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos. En tiedä milloin kerkiän uutta aluetta istuttelemaan.kun alkaa marjakausikin kohta. Toivottavasti. Silloin on hyvä asia tuo pressu ja meillä on mökin laajennuksen myötä niitä aika monta.

    VastaaPoista
  11. Kyllä on sinulla penkeissä kokoa. Nämä omat pienet penkit ovat postimerkin kokoisia.

    VastaaPoista
  12. Meillä on iso tontti ja olen vähän suuruuden hullu kun siihen on mahdollisuus. Ja postimerkit ovat mitä suuremmassa määrin erittäin viehättäviä.

    VastaaPoista
  13. Upea puutarha ja niin kauniita kuvia♥ Kyllä siinä kesällä on hommaa kuin noita "hellii":) Kaunista kesää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä ja toivottavasti tulet toistekin.

      Poista
    2. Kaunis kiitos sinullekkin!:) vasta muutaman päivän olen tähän blogimaailmaan tutustunut ja ihastellut mitä kaikkea sitä löytääkään..niin upeita kuvia/juttuja blogit täynnänsä♥

      Poista
  14. Voi miten mahtavat hyötyviljemät! Saatte isot määrät satoa ja varmaan riittää säilöttäväksi. Teillä on tosiaan isoja hommia menossa, mutta kukat sen kun kukkivat. Hyvää jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hyötytarha yli 600 neliötä, aika paljon kyllä sitä on. Mutta vielä on jaksanut hoitaa. Hyvää viikonloppua.

      Poista
  15. Mulla söi rusakko viime syksynä pari asterin alkua... nyt on oltava tarkkana kun istutin uusia juurakoita jotka ovat mahtavassa kasvussa 😊
    Aivan mahtavat hyötykasvit sulla! ❤ Ja uskomaton selviytymistarina omenapuulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Taru, kun poikkesit taas täällä. Ja se omenapuun istutus jäi kyllä meillekin ikuisesti mieleen. Ja peitä ne asterit havuilla.

      Poista
  16. Kaunista kukintaa. Hieno tuo tähkäkeijunkukka. Enpä ole ennen sitä nähnytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja eipä tähkäkeijunkukkaa ole minullakaan tullut vastaan muualla kuin anopilla, jolta sen aikoinaan sain. Se on aika kivan näköinen isoina aloina tai jossain väleissä pilkahtaen. Ja ennenkaikkea tähkät pysyvät pystyssä. Hyvää viikonloppua.

      Poista
  17. Onpa hienoja ja erikoisia kukkasia sinulla! Mitä teille on tulossa tuohon isoon alueeseen? Jännittävä projekti. Minä en ole nähnyt yhtään paarmaa tänä kesänä, olen oikein ihmetellyt asiaa. Nytkö ne sitten tulevat. Onnittelut omenapuun sadosta, punakanelit ovat niin namia. Oma keltakanelini ei tee koskaan hedelmää, huokaus. Iloista kesää!

    VastaaPoista
  18. No tuo alue tulee istutuksille. Me joudumme poistamaan yhden kukkapenkin osittain poreammeen tieltä. Se ei vielä ole ajankohtainen, mutta kasvit kasvavat liian isoiksi. Pesäkuuset ja yksi tuija ovat jo aika isoja. Ja sitten on vielä yksi toinenkin penkki mistä pitää poistaa tuijia. Syy seuraa toistaan. Uusi alue on aika iso, mutta aloitan syksyllä sen työstämisen. Ja pionit pitäisi myös saada sinne ja paljon muuta.

    VastaaPoista
  19. Voi miten paljon kukkaloistoa ihanaa vihreyttä onkaan puutarhassasi <3 Ihanaa katseltavaa <3 kivaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
  20. Miten ihmeessä ehdit hoitaa kaiken kuvissa näkyvän, en voi kuin ihailla. Siirtelen tänään omia kuunliljoja mökillä uuteen paikkaan uuden terassin kylkeen. Sinun kuunliljarivejäsi katsellessa omat näyttävät kovin pieniltä. Onpa kaunista katseltavaa nuo sinun kukkasi ja kasvisi.

    VastaaPoista
  21. Kiitos sinulle sanoistasi ja kiva kun kiinnostuit blogistani toivottavasti tulet toistekin.

    VastaaPoista
  22. On kyllä upean näköistä kukintaa. Kauniita nuo kuunliljat polun vieressä. Ja nyt sain nimen yhdelle kukalle, joka oli tähän mennessä nimellä 'joku keijunkukka' :D Se on siis tähkäkeijunkukka. Minullakin on ihan hurjan pitkät kukkavanat siinä, aikaisemmin ei olekaan vielä kukkinut.

    VastaaPoista
  23. Kiva kun tulit vastavierailulle toivottavasti tulet toistekin. Minäkin olen löytänyt muutamalle kukalle nimen toisten plogien sivuilta. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista