torstai 1. helmikuuta 2018

Vielä vähän käsitöitä ja katajien tukemista.

Olemme siirtyneet jo helmikuun puolelle olen lukenut jo monista blogeista kuinka sitä on jo aloitettu istutus puuhat. Minä en ole vielä aloittanut vaan olen vielä tehnyt käsitöitä ja muuta kotiin liittyvää.

Sain valmiiksi pojanpojan neulenutun. 

Hihoihin tuli palmikkokuviot Huppu oli runsaan kokoinen ja hauskan näköinen päässä. 


Huppu ja takaosa on pelkkää oikeaa neuletta. 


Toivottavasti menee käyttöön. 


Kävimme mökillä lauantaina. Kyllä piha oli liukas. Onneksi meillä on piikkikumisaappaat. 
Keskuspenkissä jouduttiin puulla pönkäämään katajia, kun jatkuvasti painuivat lumen taakan alla. Aiemmin oli laitettu verkot ympärille mutta sekään ei auttanut joten nyt sitten puut tukemaan. Pallotuijiin laitamme aina myös  verkot ympärille. Ja samat verkot laitamme sitten komeaamaksaruohoa tukemaan. Ne kun laittaa ajoissa ja kasvu lähtee käyntiin niitä ei huomaa ollenkaan.Ne tuppaa minulla ainakin lamoamaan muuten.Nyt lauantaina ei lunta ole kovin paljon. Muuten kohta ovat varmasti tämän näköisiä koska tällähetkellä lunta sataa todella kovaa ja tänne on luvattu jopa 20-30 cm. Tuet on tarpeen ja etenkin puut. 


Tässä kuvassa verkot on komeamaksaruohojen ympärillä .Eikä niitä nytkään huomaa juuri mitään ja myöhemmin ei sitten yhtään. 
Ja näin minä sain mukavasti ujutettua muutaman  kesäkuvan mukaan .Jäljellä olevan mullan peittona oleva pressu on niin hapan, että on revennyt eikä suojaa juuri mitään. Keväällä otamme uuden kuorman samaan paikkaan silloin pressu pitää uusia. Näin rikkaruohot eivät pahasti iske. 
Viime vuonna talitiainen teki pesän tähän tulevaan valopylväs aukkoon .Pesää ei näkynyt senverran syvällä se oli. Mutta armoton piipitys kyllä kuului. 
Mietittiin onko ihan järkevää, kun oli niin sateinen kesä eikä siinä ollut juuri suojaa. Kun satoi sisään luulisi pesäaineksien kärsivän .Mutta kyllä ne poikaset sieltä  lähtivät kukin vuorollaan. Syyskuun 30 päivänä istutetut 7 tuijaa näyttäisi juurtuneen hyvin. Pitää muistaa peittää ne keväällä. Mustialanhortensiassa oli vielä jokunen kuiva lehti törröttämässä. Aika hauskan näköisiä. Mutta eikun nokka taas kotia kohti .

Tervetuloa uudet lukijat. 

Mutta tällaista tällä kertaa. 


38 kommenttia:

 1. Suloinen villatakki, pelkka katsominen lämmittää :)
  Talvisuojaukset ovat tarpeen näin vaihtelevilla säillä. Hyvä idea laittaa tukiverkko valmiiksi lamoaville kasveille, pioneille laitan aina tukirenkaan valmiiksi, jottei tarvitse häiritä kukkivaa kasvia. Tintti parka löysi katottoman pöntön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on muutamia kasveja joille joutuu laittamaan tukiverkon tai renkaan. Tintti tosiaan valitsi kummallisen paikan. Pitää laittaa siihen tänävuonna jotain päälle, koska valoja ei siihen tänä vuonna vielä tule. Mutta kiitos sinulle.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa kun kiinnostuit blogistani ja vierailit täällä. Toivottavasti tulet toistekin. Mukavaa helmikuuta myös sinne .

   Poista
 3. Kaunis nuttu. Mukavaa Helmikuun alkua joka täällä alkoi lumipyryllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja lumipyry myös jatkuu täällä. Mukavaa helmikuun alkua myös sinne.

   Poista
 4. Voi onnenpoikaa - kyllä on tyylikäs ja lämmin tuollainen klassikkoneule! Nyt on kyllä hyvää aikaa tehdä vielä käsitöitä, sillä tänäänkin on ollut oikein kolea myrskytuuli lumen tuiskuessa. Hyvä kun muistutit tuosta kevätsuojauksesta, sillä kohta se pitää hoitaa! Mukavaa talven jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Kevätsuojia sellaisia valmiita huippuja pitää ostaa lisää tämä vuonna kun on havujakin lisätty. Käsitöitä tehdään vielä jonkin aikaa. Hyvää päivän ja talven jatketta.

  VastaaPoista
 6. Luonto on ihmeellinen; kasvit ja linnut. Tuntuvat osaavan hommansa 💚

  Tutustuin katajaan puulajina aikanaan kesätöissä sellaisessa liikkeessä jossa myytiin käsintehtyjä esineitä Liikkeen omistaja valisti minua että kataja on niin hidaskasvuinen että sitä pitää kunnioittaa ja vaalia.
  Katajaiset voiveitset ja muut esineet tuoksuivat aivan ihanasti 🌲

  Voi miten suloinen neule pikkuiselle. Kiva että näytit sen jokapuolelta 💙

  Mahtavan hieno pyry tänään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä katajat on hidaskasvuisia mutta ei se haittaa, toivottavasti aikaa on. Lunta on täällä tullut jo 20 cm ja jatkuu vain. Viikonloppua .

   Poista
 7. Kaunis neule. Varmasti saaja (tai saajan vanhemmat) ilahtuu.
  Naapurin kataja ei sen marraskuisen tykkylumimyräkän jälkeen ole noussut pystyyn. Mahtaako jäädä vinoon loppuiäkseen?
  Samanlaista lumetonta ja paikoin jäistä oli täällä, vaan tänään on ihan toisennäköistä. Lunta on satanut koko päivän, eikä loppua ole vielä edes luvassa. Saavatpa kasvit suojaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on tosiaan tullut paljon, täällä Lohjalla on satanut jo 20cm ja tosiaan jatkuu vain. Saavatpahan kasvit tosiaan suojaa. Pysyis nyt vähän aikaa.

   Poista
 8. Kyllä passaa pikkupojan lämmitellä uudessa neuleessa. Minun alkoi tehdä mieli mökille, kun tätä luin. Siellä on taatusti lunta ja paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä mökille tekee mieli. Me kyllä käymme joka viikko kerran tai kaksi. Meillä kun on sinne matkaa vain 30 km. Onneksi meillä on mukavia naapureita ne auraa meille mökillä tien osittain.

   Poista
 9. Ihana neuletakki hauskan mallisine huppuineen!
  Tykkylumi on kyllä ikävä siinä kun saa puut ja pensaat lamoamaan maahan. Hiihtolenkillä oli ihan pakko sauvalla sohia lumitaakkaa pois pienten kuusten ja mäntyjen niskasta. Niin kävi sääliksi taipuneita puita :)
  Vihreä verkko on kyllä hyvä, kun häviää näkymättömiin kasvien kasvaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi .Puut on nyt meilläkin taas lumen peitossa. Täällä on satanut ainakin 20 cm lunta ja lisää tulee .Kiva kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi. Hyvää loppuviikkoa.

   Poista
 10. Hortensiat on hauskoja talventörröttäjiä. Minun hortensiat on jänikset lyhentäneet niin ettei keväällä tarvitse edes leikata niitä. Pitääkin tarkistaa mitä omille katajille kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä myös meillä jäniksiä on mökillä . Välillä on syöty, kylläkin vähän jotain. Mutta useimmiten on saanut olla rauhassa . Minä leikkaan ne jo syksyllä. Paitsi mustialanhortensiaa kuulemma ei leikata. Katajat on hankalia etenkin isoina kun kasvattavat useamman latvan ja sitten jokainen latva taipuu erisuuntaan lumen painosta.

   Poista
 11. Ihanan villatakin saa pikkuinen. Olisikin pitänyt suojata samalla tavalla omat pallotuijat. Kaksi näyttää olevan ihan jäisen lumen painamia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen laittanut tosiaan monta vuotta jo isoiksi kasvaneille pallotuijille kehikon ympärille, muuten ne taipuvat sivuille ja lumimöykky on keskellä. Mutta ensi vuonna sitten muistat.

   Poista
 12. Siis todella kaunis neuletakki lapsoselle. Olet taitava.

  VastaaPoista
 13. Oi miten suloinen villanuttu♥ Olet sinä vaan näppärä käsistäsi! Noista kesäkuvista tulee kyllä heti kesää ikävä:) Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja Ihanaa alkanutta helmikuuta myös sinne.

   Poista
 14. Tosi söpö neulenuttu. Mukavaa tulevaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa kun kiinnostuit uudemman kerran blogistani. Ja laitahan se lukijat osasto kuntoon.

   Poista
 15. Onpa tosi kaunis villatakki. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja hyvää viikonloppua myös sinne.

   Poista
 16. No onpas upea neulos! Minä en voi koun totaalisena käsityötumpelona haaveilla tällaisesta suorituksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa kun kiinnostuit blogistani toivottavasti tulet toistekin.

   Poista
 17. Aika ihana tuo neulehuppari pikkuiselle. Näillä keleillä se tulee varmasti tarpeeseen. Nyt se talvi sitten kunnolla alkoi. Mökkipuutarhassasi on kaunista talvellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti neule menee käyttöön. Talvi tosiaan alkoi ja toivottavasti vähän aikaa olisi kuivaa ja saataisiin nauttia kunnon talvikeleistä . Ja kiitos sinulle sanoistasi .

   Poista
 18. Onpa ihana neuletakki, hupun malli on tosi hauska! :D

  VastaaPoista
 19. Hieno nuttu. Lasten ihan pienet vaatteet on joskus hankalia ja hitaita tehä, vaikka ovatkin pieniä. Mietin aina, että niitä pitäis tehä pari varastoon, kun joku tuttu saa joskus vauvan, niin on mistä ottaa.
  En oo kovin pihaintoinen, mut saan silti välillä kipinöitä muiden pihailuista. Jään seurailemaan puuhailujasi..... :)

  VastaaPoista
 20. Kyllä sinulla kommentista. Toivottavasti tulet toistekin.

  VastaaPoista