maanantai 24. helmikuuta 2020

Myrskytuhoja mökillä .


Menimme mökille kahden viikon paussin jälkeen sunnuntaina 16. 2. 20. Huomasimme myrsky oli kaatanut meillä ison kuusen.  Nyt oli vaarassa pesupaikan / vessan  sekä tallituvan kulma ja katto jos se olisi päässyt kaatumaan lopullisesti , mutta se jäi konkeloon kahden muun kuusen väliin  . Tallituvan päädyssä on noin 12 neliön vierashuone ja sen ikkunat olisi kaikki mennyt varmasti myös rikki ja niitä kun ei ole ihan vähäinen määrä. 


Meillä on täällä notkossa todella märkää ja se on lähteitä täynnä . Joten kaatoja on edessä varmasti seuraavana talvena . 
Soittelimme mistä saataisiin pikaisesti apua . Kyllä siellä kävi katsomassakin metsuri mutta ei kuitenkaan uskaltanut hommiin ryhtyä kun koneilla ei päässyt lähelle. Muutamille lähetettiin kuvia josko joku tohtisi ja olisi sellaista kalustoa  . 
Vihdoin saimme miehen mikä lupasi hoitaa homman  . 


Kyllä kaikessa näkyy että ammattilainen on ollut asialla  . Kuvan vasemmassa laidassa olevista kahdesta alppiruusuista ei katkennut kuin yksi kymmenen sentin pätkä  . 


Puu ei näyttänyt päällepäin mitenkään laholta ja latva oli vielä aivan terve  . 
Eikö olenkkin söpössä rivissä  . Myrskyn taideteos . Tai oikeastaan metsurin taidonnäyte. Ne on napsittu vain siihen siistiin riviin  . Kyllä nyt taas riittää puusavottaa..... 😣 . 
Mutta onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä ja 
vakuutusyhtiö tulee ilmeisesti korvauksiin mukaan , hyvä niin alustavasti kun kysyttiin kustannuksia niin se on ainakin se 600 e  . Sain myös edellisen postauksen pajuveneen salaisuuden selville ja tekijän . 
Siitä seuraavassa postauksessa. 

Mutta tällaista tällä kertaa . 
57 kommenttia:

 1. Myrskyt on kyllä niin arvaamattomia ja saavat toisinaan suurtakin tuhoa aikaan. Onneksi te selvisitte pelkällä säikähdyksellä ja hyvä jos vakuutusyhtiö tulee korvauksiin mukaan. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskytuhot on arvaamattomia ja kyllä meillekin oli yllätys tämä kuusen kaatuminen koska se ei todellakaan näyttänyt siltä että kaatuisi. Nyt meni mietintään muutamien muidenkin kaato. Mukavaa kun pistäydyit toivottavasti tulet toistekin.

   Poista
 2. Nyt nämä myrskytuulet koettelevat, onneksi selvisitte säikähdyksellä ja saitte taitavan metsurin paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli hankalaa saada sellainen paikalle kellä oli tarvittavat tiedot ja taidot. Useimmille soitimme sellaisille ketä muuten kaataa paljon mutta tämä oli tosi haastava paikka.

   Poista
 3. Onneksi ei käynyt huonosti ja taitava tekijäkin löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikki on ohi nyt. Tämä vaati kaatajalta paljon taitoa ja välineitä.

   Poista
 4. Myrskyä on nyt piisannut vähän joka puolella. Onneksi selvisitte sentään näinkin helpolla ettei henkilövahinkoja tullut tai ettei puu kaatunut noiden rakennusten päälle. Hiukan sydän syrjällään nykyisin lähestyy mökkiä myrskyjen jälkeen, kun ei koskaan tiedä mitä yllätyksiä tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on jo toinen kuusi mikä on kaatunut mökillä omia aikojaan. Se kaatui myös saman tallituvan päälle mutta eri suunnasta. Silloin saatiin apua naapurista millä on koneita, aiemmasta kuusesta selvittiin muutamalla oksan reiästä kattoon. Sydän syrjällään saa näköjään olla.

   Poista
 5. Kyllä nyt on tuuli riepotellut siellä täällä! Onneksi ei isompia vahinkoja teillä siellä tullut ja rakennukset säilyivät ehjinä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivottavasti jää nyt tähän tämä koettelemus. Onneksi ei mitään kuitenkaan menetetty, paitsi rahaa 😀

   Poista
 6. Onneksi kuusi ei ehtinyt kaatua rakennusten päälle. Maksoiko konkelon kaataminen 600 e? Kysyn siksi, että meidän pitäisi kaataa vaaralliseksi luokiteltu mänty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi. Lopullista laskua ei ole vielä tullut mutta sanoi puhelimessa arvion olevan n.600 e.ennenkuin oli työtä edes aloittanut mutta paikalla kuitenkin . Tämähän on aivan kiinni siitä minkälainen tilanne on ja onko tasamaalla, saako johonkin vetoon vaijerit jne. Meillähän mikään näistä ei tullut kysymykseen. Sillä oli ilmeisesti pitkä varsi ja kori jossain koneessa minkä ne toi yläpuolelle tallituvan eteen. Ilmoitan vielä kun lasku tulee, voi olla että tämäkään hinta ei riitä.

   Poista
 7. Vahinko olisi voinut olla tosiaan melkoinen. Tuollainen konkelopuu on aina annettava ammattilaisen tehtäväksi. Siinä piilee paljon turvallisuusriskejä, joita amatööri ei hallitse! Nyt on kaikki hyvin ja polttopuu tulee käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, mutta ei meinannut löytyä ammattilaistenkaan joukossa ketään tässä meidän tapauksessa oli niin kinkkinen paikka. Mutta nyt kaikki hyvin ja polttopuita lisää. Niitä onkin jo seuraavalle kymmen vuodelle ennestäänkin 🤗.

   Poista
 8. Olipa hyvä tuuri kaatuneen puun kanssa.

  VastaaPoista
 9. Meilläkin oli kova tuuli ja ihan autoa viskeli, kun ajoin Joensuusta Nurmekseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovia tuulia on ollut ympäri Suomea. Anoppi asuu muuten Joensuussa talvisin.

   Poista
 10. Kuusi on varmasti se joka ekana kaatuu. Ikävä kyllä. Meidän naapurissa kaatui kerran kuusi, mutta siististi kahden auton väliin. Näinkin voi käydä. On onnea onnettomuudessa. Hyvä että selvisitte pahemmilta vaurioilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaatunut jo kerran kuusi tämän tallituvan päälle mikä nytkin oli vaarassa. Puusavottaa on taas tiedossa varmasti myös ensi talvena.

   Poista
 11. Olipa hyvä, ettei puu kaatunut rakennusten päälle! Ja hienoa, että saitte ammattitaitoisen tekijän paikalle, konkeloiden kaataminen vaatii todella ammattitaitoa - siinä on haasteita ja riskit suuret. Toivottavasti vakuutus tulee avuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä helpotti kun puu oli pätkissä maassa. Onneksi vihdoin saimme sinne miehen. Laskua ei vielä ole tullut joten ei olla vielä voitu lähettää sitä vakuutusyhtiölle. Mutta ollaan oltu heihin yhteydessä jo ennen kaatoa.

   Poista
 12. Oli teillä tuurintynkääkin tässä ikävässä tapahtumassa.
  Toivottavasti saatte mahdollisimman kattavan korvauksen vahingoista.
  Näin teistä tai oikeastaan miehestäsi unta viime yönä.
  Kaikkea ihanaa viikkoonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuurista kyllä voidaan puhua. Omavastuu taitaa olla 150 e.mutta jos loput saataisiin vakuutuksesta. Toivottavasti unesi oli hyväuni 🤗. Kaikkea hyvää myös teille.

   Poista
 13. Tosi hyvä tuuri. Eräs tuttava koki samaa. Heillä puu kaatui nätisti rakennusten väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuria kun on monenlaista tänä oli onneksi se hyvä. Kaverisikin on ollut onnen sirkka. 🤗

   Poista
 14. huh```onneksi selvisitte säikähdyksellä!
  Tuho ois ollut mahdottoman iso!
  Ja saitte hyvän metsurin apuun!
  Polttopuita,useammaksi vuodeksi!
  Myrskyjä on ollutkin ,paljon tänä talvena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskytuhoja on ollut ympäri ämpäri. Tuhot olisi ollut kyllä suuria mutta nyt kuitenkin jo helpottaa. Polttopuita on jo nyt vuosiksi ja pitää ilmeisesti kaataa ensi talvena taas lisää.

   Poista
 15. On kyllä ollut myrsky! Onneksi ei kaatunut rakennusten päälle. Puusavottaa nyt riittää! Toivotaan, että vakuutusyhtiö korvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei kaatunut ja puusavottaa pitää jatkaa myös ensi talvena ettei sama toistuisi. Laskua ei vielä työstä ole tullut, kyllä kai korvauksia saadaan.

   Poista
 16. Onkin hankalaa, kun puu jäi tuollalailla konkeloon. Meillä mökkipihassa on ammattilainen puunkaataja käynyt kaatamassa hankalat puut. Jotkut vaan ovat niin taitavia tuossakin hommassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me itse ollaan kaadettu mökillä puita mitä on pystynyt ja kolme kertaa on otettu myös ammattipuunkaataja. Puita on kaadettu kymmeniä ja lisää pitää kastaa ensi talvena ettei sama toistuisi jälleen. Kerran on jo kuusi kaatunut tallituvan päälle mutta silloin tuli kovista oksista muutama reikä kattoon.

   Poista
 17. Onneksi ei käynyt pahemmin ja puu kaatunut rakennusten päälle

  VastaaPoista
 18. Onneksi kuusi oli pysyny paikallansa. Jäläki oliski voinu olla aika rumaa. Kyllä ammattilaaset osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi pysyi paikallaan melkein viikon ja uutta myrskyäkin oli. Kyllä helpotti ja täytyy vain ihailla tämänkin ammattilaisen työtä ja taitoa.

   Poista
 19. Tuuria oli mukana, että rakennukset säilyivät ehjinä. Erikoisesti katkennut tyvestä; yleensähän kuusi kaatuu juurineen. Onkohan tuossa rinteessä kuusetkin kasvattaneet juurensa tukevammin maahan kuin tasamaalla ja siksi runko onkin antanut tuulessa ensimmäisenä periksi? Hyvä, että löytyi taitava metsuri sitä kaatamaan. Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meillä on kaatunut kuusia juurikin juurineen, tämä oli outo kaatuminen kun puu ei ollut ylhäältä yhtään laho ja päällepäin ei kyllä olisi voinut arvata tyven lahoa. Todella ammattilainen oli asialla. Mukavaa helmikuun loppua myös sinne.

   Poista
 20. Onneksi ei kuusi kaatunut kokonaan eikä saanut aikaan vahinkoa. Ja ammattimies on aina paikallaan.
  Meilläkin ihan täs muutaman kymmenen metrin päässä kuusi kaatui, mutta ei aiheuttanut vahinkoa.

  Mukavaa tiistaita Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi todella ja oli ilo kun saimme lopulta näin hyvän ammattilaisen tekemään tämän. Mukavaa loppuviikkoa.

   Poista
 21. Onnenkantamoinen, että puu jäi konkeloon. Kyllä nuo ammattimiehet metsureina ovat oikea aarre!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että jäi konkeloon kahden kuusen oksiin mutta saimme jännittää monta päivää pysyykö se siellä niin pitkään kuin saamme sinne tekijän.

   Poista
 22. Hyvä ettei käynyt huonommin! Nyt on sitten puusavottaa kevääksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me jo sunnuntaina saimme osan pätkittyä moottorisahalla ja nyt viikonloppuna yritetään saada ne loput korjattua ja oksat poltettua. Tietysti se on taas ilmoista kiinni. Ja ensi talvena on pakko jatkaa kaatoja ettei tämä toistuisi enään.

   Poista
 23. Jestas, mikä tilanne!!!!!!!!!! Siinä on ollut kyllä taitava puunkaataja, kun on tuosta selvinnyt noin hyvin. Tuossa olisi ollut kyllä kaikki mahdollisuudet katastrofiin. Hui! Aika hurjia kuvia. Se tuuli oli kyllä ihan mahdoton! Ei meinannut uskaltaa nukkua, kun vartos, että koska joku puu kaatuu. Onneksi ei kaatunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yllätys oli melkoinen kun mökille mentiin että se oli tämä puu mikä oli kaatunut ja tyvestä laho. Onneksi tilanne on ohi,

   Poista
 24. Onneksi ei tullut pahempia vahinkoja. Olipa aika hintava puun kaato ja hyvä, että vakuutukset olivat kunnossa. 👍👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tullut, lopullista laskua ei ole vielä tullut mutta voi jopa ylittää arvion. Vakuutus ilmeisesti korvaa kuitenkin paitsi oman vastuuden. Mutta hyvä näinkin.

   Poista
 25. Onneks ei rakennuksiin piälle kuatunu! Kallis puunkuato, vaan hätä ei lakkii luve!

  VastaaPoista
 26. Kiitos, lopullista laskua ei vielä ole tullut.

  VastaaPoista
 27. Onneksi löytyi osaava metsuri! Meillä ei ole onneksi pihapuita kaatunut, niitä on PALJON.

  VastaaPoista
 28. Tosiaan onneksi. Me olemme kaataneet itse sekä ostaneet kaatajan muutaman kerran. Nyt ei pihapiirissä ole enää niin paljon puita mutta niitäkin on vielä mitä pitäisi kaadattaa ennenkuin käy huonosti. Onneksi teillä ei ole tätä ongelmaa ollut.

  VastaaPoista
 29. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 31. Huh😟paha tilanne, onneksi saitte ratkottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tilanne oli viikonverran aika paha, mutta onneksi kaikki meni hyvin.

   Poista
 32. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista