torstai 13. helmikuuta 2020

Puutarhan vuosi 2019 haaste .



Sain tämän mukavan haasteen Sari Hannelta  Olipa kerran puutarha blogista ja alkuun sen laittoi Minna Hiidenkiven puutarhassa blogista . 
Kiitos teille molemmille . 

1. Mitä sellaista teit puutarhassa, mitä et ole koskaan ennen kokeillut?
a. Suunnittelua / Suunnitelmissa pysymistä
b. Laiskottelua / Hullun lailla ahkerointia
c. Kasvattaa hyötykasveja / koristekasveja
d. Betonitöitä / Romutaidetta / Kierrätystä




Otin taimet mukaan kun menimme talvilomalla anoppia auttamaan. Onneksi meillä on tarpeeksi iso auto mutta kyllä se vähän hullunpuuhaa oli . Tänä vuonna en sitten sentakia esikasvatuksessa mitään kasvatakkaan koska mukaan niitä en enää ota ja yksin niitä ei voi viikoksi jättää  . 








2. Pysyitkö viime talvena tekemissäsi puutarhasuunnitelmissa?
a. Tarkasti
b. Ai missä?
c. Suunnilleen kyllä
d. Hmm... *viheltelyä*... "suunnilleen"...




 ( Tässä kohtaa penkissä tapahtuu joitain siirtoja)  



   Hmm...Minä suunnittelen paljonkin etenkin öisin sängyssä kun herään ja en jostain syystä saa nukuttua uudelleen . Silloin tulee käytyä penkki poikineen joko kokonaan uusiksi tai vain osittain . Aamulla ne voi tuntua jo ihan turhilta siirroilta . 


3.Tuliko puutarhaasi kesän aikana uusia kasveja?
a. Ei
b. Yksi
c. Muutamia
d. Autolastillinen... eikun kaksi... eikun...



Kyllä minä aina jotain ostan lähinnä kyllä syksyllä aleaikaan  . Ja kerran oli todella yksi autolastillinen matkassa  , johtuen isojen 5kpl tuijien koko oli aika reipas . 





Istutimme ne aidan eteen  kohtaan mistä poistimme karhunvadelmat . Uudet tuijat on saanut kuorikatteen  . Kuorikatteen levittämistä jatkamme nyt keväällä  ilmojen sallittua muille tuijille . Muovikangas  aukkoihin on istutettu ruusuja mitä olen saanut Ritavuoren juurella blogista . Edessä on taas sireeniä  . 


Tämän sireenin ostin myös tuijien kanssa . 






4. Menetitkö kasveja?
a. En. Kasvatan vain luotettavia kasveja ja varjelen niitä suurimpina aarteinani.
b. Joskus tulee talvituhoja, joskus kesätuhoja. Joka vuosi vähintään yksi kasveista toteaa viihtyvänsä paremmin jonkun toisen puutarhassa. Suurin osa kuitenkin selviää puutarhassani.
c. Olen innostunut vyöhykkeiden venytyksestä ja haluan kokeilla aina jotain uutta ja eksoottista. Tuhoja tulee väistämättä.
d. Älä edes kysy, kuinka monta!





Ihme ja kumma muistaakseni menetyksiä ei ollut yhtään  . 




5. Mitä sellaista haluaisit puutarhaasi, mitä et ole vielä(kään) saanut?



No se on se kasvihuone  . 

Tekemistä on vielä niin paljon että ei taida olla edes top kymmenen listalla  . Mutta se tulee sijoittumaan tämän penkin vasemmalle puolelle aidan taakse puutarhan puolelle . Tämä kuva on 2018 otettu ja siihen keskelle tulee poreallas joten olen alkanut poistamaan jo kasveja  . 




Tähän rikkaruoho alueeseen  . Pitää poistaa sieltä joitain kasveja vielä ja peittää se pressulla  . 




6. Mikä asia viime puutarhakaudelta tulee aina muistuttamaan sinua kesästä 2019?
a. Sää
b. Kukkaloisto

 c. Joku muu. Mikä?


C =Minä en kerkinyt ottamaan edes paljonkaan kuvia silloin kun olisi ollut aikaa ei joko jaksanut, viitsinyt tai muistanut. Ja se valtava puristus laajennuksen kanssa siinä ohessa puutarhassa ja pihassa olevat tehtävät   .



7. Mikä oli suurin saavutuksesi puutarhassa viime vuonna?



Nämä ponnistelut eivät kaikki suoranaisesti liity puutarhaan mutta ovat kuitenkin osa sitä ja kokonaisuutta . 

Niitä suuria juttuja oli useampia viimevuonna  . Saatiin huikea määrä räystäänaluslautoja maalattua ja isäntä sai ne vielä naulattua kiinnikkin  . Lautoja oli jokapuolella kuivamassa  .



Toinen iso juttu oli uudenpuolen väliseinien koolaus sähköjohtojen vedot . Isäntä teki kaikki mitä itse pystyi tekemään  . 





Uudenpuolen seinien ja lattioiden laatoitus . 





Piippujen ja hormien asennus saunaan sekä terassille  . Tulipesien asennus molempiin ja terassin lasitus  . Uuden ulko-oven asennus  . Vaikein tässä kuitenkin oli lompakon aukaisu se vaati paljon se . 


Itse puutarhaan tuli myöskin joitakin projekteja . Saatiin pensasmustikoille uusi kasvupaikka ja kehikko  lehtikuusesta . 





Karhunvadelmille uusi kehikko pensasmustikoiden jatkoksi  . 


Osa puutarha vadelmista uusittua ja uusia istutuslaatikoita lisättyä . 




Muutamia uusia mansikantaimia istutettua . 






8. Mikä oli paras ostoksesi/hankintasi?


Kyllä se taisi olla ykkösenä terassin lasitus  mutta kyllä kaikki muutkin oli huippujuttuja  kuorikatekuorman ja olkipaalin osto sekä rosteripylväiden - 60% . Ne tulevat kesällä terassin tasaanteelle ja portaisiin . 








9. Tuliko tehtyä virhehankintoja?
a. Ei, on vain erilaisia kokeiluja!
b. Ehkä...
c. Aivan liian monta!
d. Virhe? Mitä? Minullako?! Eeei suinkaan...!



Onko ne virheitä  nehän on uuden oppimista ❓



10. Mikä kasvi yllätti sinut positiivisesti?



Sain syksyllä omakseni tämän ihanan ruusunnuppu belargonian Emman  . 








11. Mikä kasvi oli suurin pettymyksesi?


Kyllä ne olivat ne valkosipulit jälleen kerran . 





12. Mihin käytit suurimman osan puutarhabudjetistasi?
a. Kasveihin
b. Kiviin / Kiveyksiin
c. Pihan rakenteisiin, perustuksiin, toimintoihin...
d. Puutarhamatkailuun





Kyllä se c = oikea vaihtoehto. 



13. Mitä opit?




Mitä ei oppisi..? jokainen vuosi on erilainen ja erityinen . 




14. Odotatko tulevaa/alkanutta kasvukautta...
a. Suurin suunnitelmin?
b. Kunnianhimoisin odotuksin?
c. Kauhunsekaisin tuntein?
d. Into pinkeänä ja sormet syyhyten?


Kyllä sitä kunnianhimoa  pitää senverran löytyä että  sillä mennään tämä kausi 😁



Haasteen säännöt:
1. Kerro, keneltä sait haasteen.
2. Kerro haasteen aloittaja (Minna Hiidenkiven puutarhassa -blogista).
3. Haasta muutama blogiystäväsi mukaan.

4. Käy laittamassa haasteen aloituspostaukseen kommentti, niin postauksesi lisätään haasteeseen osallistuneiden listalle.



Minä en haasta nyt ketään mukaan mutta kenestä tuntuu siltä että tähän olisi mukava osallistua niin siitä vaan haasteeseen kiinni . 




Mutta tällaista tällä kertaa  . 



56 kommenttia:

  1. Teilloli tooosi toiminnalline vuasi. Palio saitta aikaaseksi. Ohan palio sellaasiaki kasvia, jokka voi kylyvää myähemmi ja monesti myähääsempi kylyvös kasvaa palio nopiempaa ku aikaasempi. Valua o jo paremmi. Erua ei loppupeliis välttämätä eres huamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitää katsoa nyt sitten mitä sitä tulee istutettua. Se on totta vielä kerkiää hyvin istutella vaikka myöhemminkin.

      Poista
  2. Herran jestas mitä kaikkea olet ehtinyt. Päällimmäisenä jäi mieleen tosi herkullisen väriset angervot, komia laatikkotarha ja muut vermeet sekä suloiset pikkutaimet matkalaisina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kyllä mies oli hyvänä "apulaisena" . Toivottavasti tämä vuosi olisi vähän rauhallisempi. Minä rakastan angervoja ja niitä on minulla tosi paljon myöskin keskuspenkissä. Juu pikkuisia oli paljon matkalla mukana.

      Poista
  3. Hauskaa, että haaste kiertää edelleen! Lisäsin sinutkin listan jatkoksi. Tuo pikkutaimien reissaaminen kertoo oikein tosiharrastajasta :D Meidän puutarhaprojektit alkoivat juuri tuntua mitättömän pieniltä, kun luki noita kaikkia, mitä teillä on kesän aikana tapahtunut. Jospa ne valkosipulit tänä vuonna antaisivat vähän paremmin satoa. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä niistä pikkutaimista oli paljon suoranaista harmia matkalla. Kyllä teillä siellä on saatu myös paljon aikaiseksi ja olihan meillä myös työmiehiä mitkä teki sellaisen osuuden mitä itse ei voinut tehdä. Toivottavasti kohta alkaa vähän rauhoittua. Valkosipulit on kyllä aikamoinen haaste meikäläiselle ja toivottavasti satoa saataisiin. Mukavaa loppuviikkoa myös sinne.

      Poista
  4. Jaan kanssasi tuon yöllisen suunnittelun, niin usein tulee valvottua, että pitää keksiä mukavaa ajattelupuuhaa ... ja monenlaisia istutuksia syntyy silloin. Tuo taimien matkustelu oli hauska juttu, ymmärrän, että ei ole järkevää aloittaa aikaisia kylvöjä. Teillä oli kesällä tosi monenlaista rakennusurakkaa, onnittelut niistä! Nyt uutta puutarhakautta kohti, saatte ainakin nauttia noista aikaansaannoksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä tulee yöllä kulutettua aikaa tällaisiin mukaviin ajatuksiin ja joskus niistä on jopa hyötyä. Taimien mukaanotto oli pakonsanelema juttu. Kiitos onnitteluista toivottavasti kohta vähän hellittää mutta ei se toisaalta meitä ole kovin paljon rasittanut enemmänkin lompakkoa.

      Poista
  5. Olipas hauska haaste ja kiva oli lukea sinun vastauksia, upeiden kuvien kera! Minäkin olen kasvihuoneesta pikkuisen haaveillut:) On kyllä kiva kun kohti kevättä mennään ja jos ilmat samanlaisena pysyy niin tänä keväänä ei kauaa tarvitse odotella lumien sulamista..meillä kun ei ole yhtään:) Ihanaa, iloista ystävänpäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kasvihuone olisi kyllä kiva juttu mutta odotellessa voi sitten toteuttaa jotain muuta. Meilläkään ei ole yhtään lunta ja hyvää Ystävänpäivää myös sinulle.

      Poista
  6. Hauska postaus! Hyvää ystävänpäivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle.

      Poista
  7. Aivan mahtavan paljon olette yhdessä kesässä saaneet aikaiseksi.
    Voitte olla ylpeitä menneen kesän saavutuksista.
    Tällaiseen haasteeseen vastaamalla omat hankinnat ja työmäärä konkretisoituvat myös itselle.
    Puhumattakaan siitä, miten hauskaa vastauksia lukemalla ja kuvia katsomalla on "tirkistellä" toisen puutarhaan.
    Minäkin päätin tänä vuonna esikasvattaa vain syötäviä kasveja, koska menee pitkään kunnes saan kylvöt tehtyä.
    Oikein hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  8. Kiitos tässä kävi juuri niin kun aloin ajattelemaan mitä kaikkea kesän aikana tuli tehtyä niin asia oikein valkeni minulle että hurjasti tämä projekti jatkoi jalkojaan. Mukavaa kun käyt "tirkistelemässä". Syötäviä ollaan mekin ajateltu kasvattaa ja nekin suoraan maahan. Pari kesäkukkapussia ostin mutta nekin suoraan maahan. Oikein hyvää ystävänpäivää myös teille.

    VastaaPoista
  9. Kivoja kysymyksiä ja ihania vastauksia kuvien kera <3
    Hyvää Ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle ja Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle.

      Poista
  10. Hyvää ystävänpäivää :)
    Olispa ilo omistaa tuollainen puutarha, mut kun en osais pitää siitä huolta ;)

    VastaaPoista
  11. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää ystävänpäivää myös sinne.

    VastaaPoista
  12. Teillä oli ahkera vuosi niin rakennuksessa kuin puutarhassakin. Kasvimaakin muuttuu ja kehittyy vauhdilla.
    Minulla on samanlainen tapa ryhtyä yöllä valvoessa suunnittelemaan puutarhajuttuja. Useimmiten ne suunnitelmat tuntuvat aamulla vähän omituisilta, jos aina edes kaikkea kunnolla muistan.
    Hyvää ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kasvimaata yritän kehittää tänä vuonna ja panostaa siihen kunnolla. Yöllä tulee suuniteltua tosiaan kaikkea kun aikaa on. Hyvää viikonloppua.

      Poista
  13. Teillä on ollut koko vuosi suuria ja merkittäviä uudistuksia, joten niistä olsi ollut vaikea valita ykkösjuttuja. Kaikki on toteutettu taitavasti ja varmasti tuo terassilasitus tulee näyttelemään suurta osaa taas ensi kesänä. Ensimmäsen kerran kuulen siitä, että joku on ottanut taimet mukaan lomalle - se on todellista asiaan paneutumista. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, terassi on kyllä mahtava juttu kohta saa laittaa jo tulenkin taas tulisijaan. Ensimmäisen kerran kuulit minun kohdalla että taimet mukaan matkalle ja viimeisen kerran. Kyllä se minunkin mielestä vähän hassulta tuntui �� mutta kun me mennään talvilomalle aina vasta huhtikuun lopussa niin taimet on jo silloin aika isoja ja ei niitä voi viikoksi jättää yksin. Nyt en laita muuta kuin kesäkurpitsan siemenet esikasvatukseen ja ne kerkiää sitten vielä. Loput laitan suorakylvönä maahan. Hyvää loppuviikkoa kun tuo ystävänpäivä jo menikin.

      Poista
  14. Hyvää Ystävänpäivää! Voin vain huokaista, niin on paljon ja niin monenlaista noissa kuvissasi!

    VastaaPoista
  15. Kiitos, hyvää loppuviikkoa kun tuo ystävänpäivä jo menikin.

    VastaaPoista
  16. Kyllä sinulla on ollut melkoisen isoja projekteja ja hommaa. Toivottavasti taimesi voivat hyvin :) Mukavaa helmikuuta <3

    VastaaPoista
  17. Kiitos, niin nämä on viimevuotisia taimia ja muutama taisi kuolla mutta loput on maassa ja voivat suhteellisen hyvin. Mukavaa helmikuuta myös sinne.

    VastaaPoista
  18. Tälläisessä haasteessa on varmasti se hyvä puoli että tulee muisteltua kaikkea sitä mitä vuoden aikana tapahtuikaan, paljonhan teillä tapahtuikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näin juurikin tapahtui että tuli muisteltua ja kaikki toki ei tullut edes kirjattua ja ompahan sitten täällä päiväkirjassa ylhäällä.

      Poista
  19. Teillä oli tosi montaa rautaa tulessa. Muistan kyllä😊ja aina sitä keksii lisää, eikö ole hassua? Kun vois vaan olla ja nauttia.

    VastaaPoista
  20. Kiitos, kyllä sitä kerkis nauttiakkin välillä mutta kyllä se väkisinkin jollain tavalla vähenee kun saadaan uusipuoli kuntoon.

    VastaaPoista
  21. Sinä olet oikea multasormi. Aivan ihania kukkaistutuksia. Minä asun kerrostalossa, joten parveke on ainoa paikka jossa voi jotain kasvattaa. Joka kesä pitää kukkia laittaa kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, parvekkeelle kyllä saa vaikka mitä kaunista kasvamaan kiva kun kävit blogissani toivottavasti tulet toistekin.

      Poista
  22. Niin minäkin sain vasta seitsemän vuotta sitten puutarhan. Hyvää sunnuntaita myös sinne.

    VastaaPoista
  23. Taitava multasormi olet!!
    Paljon todella paljon olette touhunneet,ja valmista monta upeaa asiaa!
    Kauniit kukkapenkit!!...;)
    Tykkään havuista,ja tuijista!
    Mukavia touhuja Sinulle Nila!!

    VastaaPoista
  24. Kiitos, paljon on tullut tehtyä mutta paljon on vielä. Minäkin tykkään todella paljon havuista.

    VastaaPoista
  25. olitpa ahkera, minä tykkään laiskottelusta.

    VastaaPoista
  26. Kiitos, laiskottelua tulee harvemmin kokeiltua.

    VastaaPoista
  27. If you're attempting to lose pounds then you certainly need to start using this brand new personalized keto diet.

    To create this keto diet, licensed nutritionists, fitness trainers, and chefs have joined together to develop keto meal plans that are useful, convenient, cost-efficient, and satisfying.

    From their grand opening in January 2019, thousands of clients have already completely transformed their figure and health with the benefits a good keto diet can give.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover eight scientifically-tested ones provided by the keto diet.

    VastaaPoista
  28. WELCOME TO ILLUMINATI GRAND LODGE!!!!

    Now is your greatest opportunity, i believe you won't want to miss it. So we are delighted that your life's journey had led you to discover our prestigious organization, perhaps you earnestly want to change some aspect of your life for better.

    This is an open invitation to everyone who is ready and willing to become part of the world's biggest conglomerate and reach the peak of your career. While many of our operations require anonymity for the safety of our members, we strive to create a better understanding between us and the people we have been entrusted to protect.
    Illuminati is a secret society that strives to promote spiritual and moral values. Illuminati brings together people of good will, regardless of their differences and origins, and ensure that these men and women become better in the society. Do you wish to be a member of the Illuminati brotherhood and receive a weekly salary of $50,000usd, it is good to see the light and brilliance for the whole world to see, everything in the world is managed by the system "the new world order", what are your dreams and your goals, is be a famous artist, dancer, writer, politician, pastor, footballer, business man/woman etc. you name it, everything is managed by the system of the new world order, you never reach the top unless you are a member of the movement, system "the new world order" wake up today and make a decision that will change your life forever. The new world order will ensure that you are separated from the minions of society and introduce you to an enlightened and illuminated society without brain wash, without control and with power, we'll help you archive great superiorities and prowess in your discipline.

    If you're interested in joining this great organisation, then contact our Lodge in Pennslyvania via
    WhatsApp: +1 315 203 9948 or our official Email: illuminati666grandlodge@gmail.com

    Or click on our WhatsApp group link to join the brotherhood: https://chat.whatsapp.com/Bach38Vu4AgL7hTcaxoyBm

    Regards!!!

    VastaaPoista
  29. Tämä on virallinen valaistu viesti maailmassa
    HUOMAUTUS: EI OLE OSALLISTETTAVA IHMISEN UHRAA, EIKÄ VALITTU MYÖS REKISTERÖINTIMAKSUA
    Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: +1661-777-5633

    Oletko liikemies, poliitikko, muusikko? Haluat olla rikas

    kuuluisa, voimakas elämässä, liity Illuminatin veljeyden kulttiin

    tänään ja saat rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa ja ilmainen

    Auto, jossa päätät asua tässä maailmassa ja saat jopa $

    1 000 000 hyödyksi uuden elämän aloittamiseen.


    Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
    Sähköposti: illuminate666temple@outlook.com tai
    Whatsapp: (+ 1661-777-5633)

    VastaaPoista
  30. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
    HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
    Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

    Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat asua tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

    Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
    1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
    2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
    3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

    Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
    Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
    WhatsApp: (+905526952390)

    VastaaPoista
  31. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
    HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
    Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

    Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat asua tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

    Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
    1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
    2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
    3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

    Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
    Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
    WhatsApp: (+905526952390)

    VastaaPoista
  32. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
    HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
    Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

    Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat asua tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

    Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
    1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
    2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
    3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

    Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
    Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
    WhatsApp: (+905526952390)

    VastaaPoista
  33. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
    HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
    Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

    Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat asua tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

    Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
    1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
    2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
    3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

    Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
    Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
    WhatsApp: (+905526952390)

    VastaaPoista
  34. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
    HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
    Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

    Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat elää tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

    Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
    1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
    2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
    3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

    Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
    Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
    WhatsApp: (+905526952390)

    VastaaPoista
  35. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
    HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
    Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

    Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat elää tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

    Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
    1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
    2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
    3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

    Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
    Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
    WhatsApp: (+905526952390)

    VastaaPoista
  36. Terveisiä ILLUMINATIN SUURELLA TILAUKSELLA maailmanlaajuisesti. Oletko yritys, mies vai nainen, poliitikko, muusikko, pastori, lakimies, näyttelijä, näyttelijä, pankkiiri, jalkapalloilija, malli, jatko-opiskelija, insinööri ja haluat olla rikas, kuuluisa ja voimakas elämässä. Voit saavuttaa unelmasi olemalla suuren ILLUMINATI-veljeskunnan jäsen. Tämän avulla kaikki unelmasi ja sydämesi halusi voidaan saavuttaa täysin, jos todella haluat olla jäsenenä suuressa ILLUMINATI-veljeskunnassa. Huomautus; vasta rekrytoiduilla jäsenillä on oikeus suuriin etuihin ja palkintoihin, ei ole ihmisuhreja. Jos olet todella kiinnostunut liittymisestä Illuminatiin, ota meihin yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja WhatsApp: +12342487286
    Sähköposti: illuminatikingdomempire@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Hei rakas, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittääkseni herra marcus damea, joka lopulta auttoi minua tulemaan täysivaltaiseksi Illuminatin veljeskunnan jäseneksi ja nyt elän elämääni onnellisuudessa. ja olin kerran köyhä ja elän elämääni äärimmäisessä köyhyydessä ja elintaso muuttui niin köyhäksi ja matalaksi, että opetin jopa itsemurhasta, köyhyys kuristi minut syvästi ja minulla ei ollut kehoa auttamaan minua, syödä on ongelma minulle ja perheelleni, kunnes tapasin suuren antelias illuminaatin miehen nimeltä herra James, joka kertoi minulle, ettei minun tarvitsisi minun kuolla, ja hän esitteli minut rikkauksien ja maineen valtakuntaan. Hän käski minun hankkia jäsenlomakkeen, jonka tein, ja hän käski minun valmistautua vihkipäivääni varten ja että kaikilla uusilla jäsenillä on tietty palkinto 500 000 dollaria vihkipäivänäsi. Joten minut aloitettiin Illuminatin maailmaan ja muutama päivä minulle myönnettiin miljoonien dollareiden arvoinen sopimus. Liiketoiminnassani pärjään tällä hetkellä hyvin, tein juuri sen, mitä minulta pyydettiin ja tänään tarina on muuttunut, minä pankkitililläni on jopa 100,000000 dollaria, olen elävä todistus, unelmani ja kaikki rikkaudet, maine, menestys ja rikkaudet, joita olen koskaan toivonut, on toteutunut. Sama kiitos herra marcus damelle, joka teki unelmistani totta auttamalla minua liittymään suuren Illuminatin jäseneksi. Kiirehdi nyt, voit lisätä hänet whatsappiin +19739833966 tai lähettää hänelle sähköpostia; marcusdameilluminati@gmail.com
    onnea

    VastaaPoista
  38. OLÁ
    O espectador está aqui para compartilhar meu depoimento sobre como eu finalmente entrei para o bairro dos Illuminati e me tornei RICO, FAMOSO E PODEROSO. Fiz o meu melhor para me tornar um membro do bairro, mas fui roubado várias vezes, antes de finalmente encontrar um testemunho sobre a net então entrei em contato com o agente, fiquei com tanto medo que ele me pedisse muito dinheiro antes que eu pudesse entrar no bairro mas para minha surpresa ele só pediu para comprar os itens que eu fiz e hoje estou muito feliz em contar ao mundo que é rico e tem sido capaz de construir muitos negócios com tudo isso, tenho a soma de 20 milhões de dólares em minha conta pessoal e também sou conhecido mundialmente pelos negócios que me foram confiados pelos Illuminati e que também têm o poder fazer o que quero ... sei que muita gente pode estar a caminho e buscar ajuda aqui é o e-mail oficial deles: templeexcellent2@gmail.com
    www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
    Cuidado com os golpistas, e você deve ter mais de 18 anos.
    WhatsApp: +1-912-200-8671

    VastaaPoista
  39. Willkommen in der großen ILLUMINATI BROTHERHOOD. ORGANISATION ..... Wenn Sie als Bruderschaftsorganisation Mitglied der Illuminaten werden möchten, werden Sie in der Welt reich und berühmt und haben die Macht, die Menschen an der Spitze der Welt zu regieren. Egal, ob Sie ein Geschäftsmann oder eine Frau, ein Künstler, ein Politiker, ein Musiker, ein Student sind, Sie möchten reich, berühmt und mächtig in Ihrem Leben sein, sich heute dem Kult der Illuminati-Bruderschaft anschließen und sofort eine reiche Summe erhalten. 2 Millionen Dollar pro Woche und ein freies Zuhause. Jemand, bei dem Sie sich dafür entscheiden, in dieser Welt zu leben und außerdem monatlich 20 Millionen US-Dollar als Gehalt erhalten% 2026 Vorteile für neue Mitglieder, die ILLUMINATI beitreten. 1. Bargebühr von 800.000 USD 2. Neues elegantes Traumauto im Wert von 500.000 USD 3. Traumhaus unabhängig im Land gekauft 4. Einmonatiger Urlaub (voll bezahlt) zu Ihrem Traumreiseziel. 5. Einjähriges Golfmitgliedschaftspaket 6. VIP-Behandlung an allen Flughäfen der Welt 7. Alle Änderungen des Lebensstils 8. Zugang zu Bohemian Grove 9. Als Mitglied werden monatlich 8.000.000 USD auf Ihr Bankkonto überwiesen. 10. Ein Monat verhandelbar Vereinbarung mit den Top 5 Weltführern und Top 5 Prominenten der Welt. Wenn Sie daran interessiert sind, sich dem satanischen Symbol des Illuminati des großen Bruders anzuschließen, können Sie uns für weitere Informationen über whatsApp kontaktieren. + 2347026412927 oder emali illuminativictory6@gmali.com

    VastaaPoista
  40. Veljeskunta. Haluatko olla Illuminatin veljeyden jäsen, joka tekee sinusta rikkaan ja kuuluisan maailmassa ja sinulla on valta hallita ihmisiä korkeilla paikoilla ympäri maailmaa. Olet liikemies tai nainen, taiteilija, poliitikko, muusikko, opiskelija. Haluatko olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeyden kulttiin tänään ja saada heti rikas summa. 2 miljoonaa dollaria viikossa ja ilmainen koti. Kaikki, joissa voit asua tässä maailmassa, ja saat myös 10 000 000 dollaria kuukaudessa maksuna,% 2026 UUDET JÄSENET, JOTKA LIITTYVÄT ILLUMINATIIN. 1. 500 000 dollarin rahapalkinto 2. Uusi tyylikäs unelma-auto, jonka arvo on 300 000 dollaria. 3. Unelmakoti, joka on ostettu valitsemastasi maasta 4. Kuukauden pituinen loma (täysin maksettu) unelmakohteeseesi. 5. Yhden vuoden golfjäsenyyspaketti 6. VIP-kohtelu kaikilla lentokentillä ympäri maailmaa 7. Yleinen elämäntavan muutos 8. Pääsy Bohemian Groveen 9. Kuukausimaksu 1 000 000 dollaria tilillesi kuukausittain jäsenenä 10. Kuukausittain varattu tapaaminen maailman top 5 johtajien ja top 5 julkkisten kanssa. Jos olet kiinnostunut liittymään meihin suuremmassa Illuminatin veljeyden saatanallisessa symbolissa sähköpostitse (gloryilluminati90@gmail.com) tai WhatsApp-numerossa (+19143037798)

    VastaaPoista
  41. Testimony on how i received my loan at 2% ( Frank Loans Services )

    I would without reservation recommend working with Frank Loan Services, If you are in the market for a home mortgage. I have spoke to many brokers while shopping for my mortgage loan online, From the first contact, I could tell he's the type of person I could trust to help me make the best decision for me and my family, They offer both short and long terms loan off within 1-30 years loan duration, with or without collateral but no credit check and their services are fast, Reliable and trustworthy because they have been tested and trusted by me unlike other companies. E-mail: k.frankloans@gmail.com

    Their services include Refinancing Loans, Truck Loans, Education Loans, Student loans, Personal Loans, Car Loans, Debt consolidation loans, Business Loans, secured and unsecured loan, Mortgage Loan, Home Loans, kindly contact them today for further inquiries via E-mail: k.frankloans@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Oletko etsinyt lainaa? Jos kyllä, älä huoli enää ja ota meihin yhteyttä välittömästi sähköpostitse osoitteella goodcreditsfoundation@gmail.com tai käy verkkosivuillamme https://goodcreditfoundation.wixsite.com/home saadaksesi lisätietoja.

    VastaaPoista
  43. Todistukseni siitä, kuinka minusta tuli Illuminatin jäsen. Haluan kertoa ihmisille, jotka haluavat liittyä suureen Illuminatiin, tietää kuinka suuri Illuminatin jäsen on auttanut minua. Hänen nimensä on Lord Morgan. Auttaa minua saamaan elämäni takaisin kuoleman vaiheelta. Vapautettu noin 5 vuoden ja kuuden kuukauden kuluttua. Sen jälkeen kun monet Illuminatin jäsenet ovat pettäneet hänet. Vuosien varrella olin toivoton ja taloudellisesti lattialla. Mutta eräänä päivänä Internetissä surffaillessa törmäsin suuren Illuminatin jäsenen Lord Morganin virkaan ja sanoin, että jos olit Suuren Illuminatin jäsen, voit olla kuuluisa, rikas ja menestyvä elämässä. Heti otin yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli minua ja auttoi, ja minä maksoin jäsenyyden rekisteröintilomakkeesta, jolla aloitin minut, ja minut avattiin Illuminatin uuteen suureen maailmanjärjestykseen. Sen jälkeen he antoivat minulle kaikki ohjeet ja kertoivat minulle, että aloittamisen jälkeen kaikki uudet jäsenet palkitaan 1 000 000 dollarin käteisellä. Lord Morganin avulla. Olin täysin vihitty Illuminatin täysjäseneksi. Jos olet epäonnistunut huijareiden kanssa aiemmin tai etsit jotakuta apua liittymään, neuvoni on, että yrität Lord Morgania. Se on paras mahdollisuutesi tulla haluamaksi tulevassa elämässäsi. Ota yhteyttä häneen sähköpostitse: felixmorganilluminati@gmail.com tai WhatsApp +2348056051569.

    VastaaPoista
  44. Vapaamuurariyhteiskunta on muuttanut pienyritykseni monen miljoonan euron yritykseksi, omistan hyvin pienen ravintolan Amerikassa täällä Los Angelesissa, mutta koska liityin vapaamuurariyhteisöön, he tukevat minua 14 miljoonalla eurolla ja hyvillä ideoilla, jotka ovat muuttaneet elämä, Vapaamuurariyhteiskunta uskoo, että raha ei voi tehdä sinusta rikkaampaa, mutta suuret ideat oikeiden ihmisten kanssa tekevät sinusta rikkaan voimakkaan ja kuuluisan, tämä on meidän herramme ylin numero +16573540459 sähköpostiosoite lordfranksupremefreemasons@gmail.com, jos olet onnekas ja olet hyväksytty yhteiskunnassa vain ole onnellinen ja tiedä, että olet oikeiden ihmisten kanssa.

    Nimi: Steve Yhdysvalloista

    VastaaPoista
  45. Todistukseni siitä, kuinka minusta tuli Illuminatin jäsen. Haluan kertoa ihmisille, jotka haluavat liittyä suureen Illuminatiin, tietää kuinka suuri Illuminatin jäsen on auttanut minua. Hänen nimensä on Lord Morgan. Auttaa minua saamaan elämäni takaisin kuoleman vaiheelta. Vapautettu noin 5 vuoden ja kuuden kuukauden kuluttua. Sen jälkeen kun monet Illuminatin jäsenet ovat pettäneet hänet. Vuosien varrella olin toivoton ja taloudellisesti lattialla. Mutta eräänä päivänä Internetissä surffaillessa törmäsin suuren Illuminatin jäsenen Lord Morganin virkaan ja sanoin, että jos olit Suuren Illuminatin jäsen, voit olla kuuluisa, rikas ja menestyvä elämässä. Heti otin yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli minua ja auttoi, ja minä maksoin jäsenyyden rekisteröintilomakkeesta, jolla aloitin minut, ja minut avattiin Illuminatin uuteen suureen maailmanjärjestykseen. Sen jälkeen he antoivat minulle kaikki ohjeet ja kertoivat minulle, että aloittamisen jälkeen kaikki uudet jäsenet palkitaan 1 000 000 dollarin käteisellä. Lord Morganin avulla. Olin täysin vihitty Illuminatin täysjäseneksi. Jos olet epäonnistunut huijareiden kanssa aiemmin tai etsit jotakuta apua liittymään, neuvoni on, että yrität Lord Morgania. Se on paras mahdollisuutesi tulla haluamaksi tulevassa elämässäsi. Ota yhteyttä häneen sähköpostitse: feliamorganilluminati@gmail.com tai WhatsApp +2348056051569.

    VastaaPoista