tiistai 7. huhtikuuta 2020

Pensasmustikoille uutta kariketta , kanttausta ja kalkin levitystä ja jälleen lisää aitaa.


Nyt alkoi sitten puutarhan puolella tohina . Aloitin sen pensasmustikoiden kehikon kanttauksella ja lisäsin samalla kariketta  . Kanttasin myös reservikukkapenkin reunan  . Näiden neljän mustaviinimarjapensaan alustat puhdistin rikkaruohoista ja levitin kalkin koko tälle alueelle . 
Kahden Lohjan keltaisen luumun alustat myös puhdistin rikkaruohoista , kahden viherherukan sekä vihreän  ja punaisen karviaisen alustan ja levitin myös kalkin . Mutta tämähän on vasta alkua . Meillähän tätä vielä riittää . Ajattelin jos saisin pääsiäisen aikaan koko puutarhan hyötykasvien alustat kuntoon niin voisin senjälkeen keskittyä lavakauluksien siistimiseen  .Tämä aikainen kevät on antanut mahdollisuuden aikaiseen aloitukseen  .


Kalkin levityksen jälkeen suositellaan pitämään kahden viikon väli ennenkuin kevätlannoitteet levitetään  . Me käytämme vain luonnonmukaisia lannoitteita . Ne on huomattavasti kalliimpia mutta me haluamme viljellä vain luomua  niitä on tosin huomattavasti vaikeampaa löytää paitsi kanankakkaa . 


Mies rakensi jälleen aitaa lisää  . Nyt sitä on yhteensä ehkä noin sata metriä . Muutama metri sitä vielä tehdään . Sitten taitaa loppua jo aidanseipäät  . Muutamia jätetään toisiin projekteihin jotka toteutuu aikanaan . 


Kuvassa olevan pressun poistan nyt keväällä ja siihen istutan lisää vuorenkilpeä . Monet eivät pidä siitä ollenkaan mutta minä lisään sitä joka vuosi etenkin meidän moniin rinteisiin se on hyvä vaihtoehto .  Kasvaa niissä toki muutakin  .


Myöskin tässä aidan edessä kasvavien pikkujasmikkeiden eteen ja väleihin tulee vuorenkilpeä hieman olen jo niitä istuttanutkin  . Tässä kasvaa viisi pikkujasmiketta ja istutan niitä lisää kolme tuonne päätyyn missä aita kaartuu vasemmalle ja päätyy kuuseen . 


Myös nämä pressut poistuu toivottavasti tänä vuonna . Ylälaidan pressun kohdalle istutan havuja ja kuvan alalaitaan  kuvanvasemmassa laidassa olevan tuijan takaa menee polku alas notkoon . Aitaan on tehty portti tätä varten . Pressut eivät ole kaunista katseltavaa mutta se auttaa näin suurten alojen nopeaan käyttöönottoon istutusalueena . Ja meillähän on muutenkin rakennusprojekti vielä kesken ulkona niinkuin sisälläkin . Joten siinä suhteessa sopii kuvaan 🤗Mutta tällaista tällä kertaa  . 
Hyvää pääsiäistä kaikille .

43 kommenttia:

 1. Teillä on jo niin kesäistä. Meillä on vielä paljon lunta. Kävin tänään hiihtämässä jäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sun että hiihtämässä. Täällä ei hiihdetty koko vuonna.

   Poista
 2. Kivaa lukea suunnitelmistasi ja katsoa kuvia tämän hetken tilanteesta. Minusta vuorenkilpi on oikein hyvä ja kauniskin kasvi sille sopivissa kasvupaikoissa. On hyvä, että löytyy varmoja ja vaatimattomia maanpeittäjiä, jotka pitävät yllättävän hyvin puolensa rikkoja vastaan.
  Tuo aita näyttää tosi kivalta! Pitäisi itsekin hyödyntää vanhoja heinäseipäitä.
  Minulla on myös suunnitelmana lähipäivinä kalkita hedelmäpuita ja marjapensaita ym. Lisäksi pensasmustikoiden kasvualustaa voisi vähän kohentaa. Touhua riittää kiihtyvään tahtiin. Hyvää pääsiäisviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin vuorenkilpi on hyvä kasvi moneen paikkaan ja kukkii myös kauniisti ja sen lehtiä voi talvella hyödyntää moniin asetelmiin. Muutamia heinäseipäitä me säästämme toisiin tarkoituksiin. Minä kalkitsin myös lisää alustoja ja kukkapenkkejä. Touhua riittää ja hyvää pääsiäisviikkoa myös sinne.

   Poista
 3. Kovasti siellä laitatte paikkoja kuntoon. Mulla on kanssa tuota vuorenkilpeä ja pitäisi sitä jakaa. Mietin vain voiko sen jakaa näin keväällä. Syksyllä iskee aina puutarhaväsymys enkä silloin tule tehneeksi tuota jakoa.
  Mukavia kevätpuuhia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä teen niin vuotenkilven kohdalla että annan ensin kukkia ja sitten vasta teen jaon. Niin teen tänäkin vuonna eli syksyyn ei tarvitse jättää. Mukavia kevätpuuhia myös sinne.

   Poista
 4. Sinulla/teillä on ollut iso vaihde päällä.
  Tuo aita on kaunis.
  Meilläkin käytetään luonnonmukaisia lannotteita.
  Pressut poistuvat aikanaan, enkä usko kenenkään edes huomaavan niitä, kun teille poikkeaa, onhan siellä niin monta kaunista ja hyvin hoidettua katseenvangitsijaa.
  Oikein hyvää pääsiäisviikkoa ja pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi. Luonnonlannoitteet on vain meidän juttumme samoin kuin teilläkin 🤗. Hyvää pääsiäistä myös teille.

   Poista
 5. Pressut on hyvä keino tukahduttaa ei toivottuja kasveja ja kun tietää ettei ne ikuisesti maassa ole niin tilanteen kestää. Nyt on kaunista ja siistiä, jos oli jo aikaisemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Meillä kun on aina jossain päin pressuja niin välillä tuntuu kuin olisi aina sotkusen näköistä. Mutta toivottavasti jossain vaiheessa nämäkin pressutukset loppuu.

   Poista
 6. Kylläpä näyttää siistiltä.
  Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 7. Saittapa jo palio aikaaseksi, tuaston hyvä jatkaa. Tua aita on sitte hianua. Siihe vois sinne tänne laittaa jotaki köynnöstäki kasvamahan. Vuarenkilipihän on ihan eheroton perus/luattokasvi. Hyvää pääsiäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aita ehkä pitää peurat vähän ainakin loitolla vaikka ei koko tonttia kierräkkään ja jollekin köynnökselle tosiaan vaikka kiva tuki. Vuorenkilpeä lisään joka vuosi se on luottokasvi kuten sanoit. Hyvää pääsiäistä myös sinne

   Poista
 8. Hyvällä alulla ovat teidän mökkipuuhat! Aika paljon aitaa! Monet vihaavat vuorenkilpeä. Sitä en ole koskaan ymmärtänyt. Meillä on mökillä sitä ja lisäsin toiseenkin paikkaan siinä toivossa, että viihtyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aitaa on nyt jo aika paljon mutta ei kuitenkaan koko pihapiirin ympäri. Vuorenkilpeä minäkin lisään joka vuosi ja viihtyy hyvin.

   Poista
 9. hienoa ja varmasti tarpeeseenkin pukkaa hienoa aitaa, kyl se ainakin hieman hidastaa peurojen kulkua, toivottavasti käännyttää ne useimmiten helpommin saavutettaville ruokapaikolle.
  mukavaa lukea suunnitelmistasi. vuorenkilvestä tykkään ja meiltäkin sitä löytyy monesta paikasta.
  mukavaa pääsiäisen aikaa Sinulle:))
  ps kiitos ruisrieskareseptistä viel kerran, aion leipoa jatkossakin niitä, hyviä olivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiasiahan on peurat hyppää tällaisen aidan yli jos ne haluaa. Mutta hidastaa kummasti ja ovat toistaiseksi kyllä kiertäneet. Vuorenkilvet on yksi minun suosikeista rinteisiin ja tuntuvat viihtyvän hyvin. Mukavaa että pidit rieskoista minäkin teen niitä taas pääsiäisen jälkeen kun sain jugurttia ostetuksi lisää. Hyvää pääsiäistä myös teille.

   Poista
 10. Kaunis piha-alue siellä odottaa kesää... Hyvää pääsiäistä sinulle.💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää pääsiäistä myös sinne.

   Poista
 11. Siellä on kevät pyörähtänyt käyntiin oikein kunnon ahkeroinnilla! Meillä odotellaan vielä viimeisten lumien sulamista. Eilen olikin oikein lämmin päivä, joten lumet hupenivat ihan silmissä. Tänään on viileämpää, joten vauhti taitaa vähän hidastua, mutta kyllä se kevät sieltä on tännekin tulossa. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättyöt on tänä vuonna saatu aloitettua tosi aikaisin . Lumet häipyvät kohta myös teillä ja silloin se kevättohinat alkaa myös siellä. Aurinkoisia päiviä on ollut jo useita mutta ovat sunnuntaina luvannut jo lumisadettakin. Hyvää pääsiäisenpyhien jatkoa.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja hyvää pääsiäistä myös sinne.

   Poista
 13. Kivalta näyttää.
  Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinne teille.🐣🐣🐥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja hyvää pääsiäisen aikaa myös sinne

   Poista
 14. Teidän aita on todella kaunis ja tunnelmallinen. 💚
  Nam, pensasmustikoita. Kun hyvin valmistelee kaiken, saa nauttia upeasta sadosta myöhemmin.
  Ahkeruutenne palkitaan varmasti. 🌿 Mukavaa pääsiäistä. 🐥🐤🐣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tykkäämme myös itse aidasta todella paljon. Pensasmustikoista odotamme mukavasti jo satoakin. Mukavaa pääsiäisen aikaan myös sinne.

   Poista
 15. joskus munankuoria, kalkkia en ole koskaan ostanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on paljon kalkittavaa joten kuoret ei ihan riitä

   Poista
 16. OIKEIN RAUHALLISTA JA SIUNATTUA PÄÄSIÄISEN
  AIKAA TEILLE ❤️

  VastaaPoista
 17. Hienoa kesänalkua tontilla! Aurinkoista pääsiäistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja aurinkoisia päiviä myös sinne.

   Poista
 18. Taidanpa lähteä ostamaan kanttausrautaa!
  Oma piha lähinnä masentaa, jostain sitä innostusta pitäisi nyt löytää...

  VastaaPoista
 19. Minulla oli monta vuotta kanttausraudan kanssa ongelmia se ei jostain syystä sopinut käteen. Se oli monta vuotta hintalappukin vielä kiinni. Nämä tosin nyt kanttasin lapiolla ja käytin narua apuna kukkapenkin reunassa. Rauta oli jäänyt kotiin. Mutta kätevä vehje se kuitenkin on.

  VastaaPoista
 20. Onpa teillä siisti marja/hedelmätarha, kaikki järjestyksessä omalla paikaallaan. En olekaan ajatellut että lavojen ympäristötkin voisi kantata.. Siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei meillä mitään siistiä ole mutta jotain yritetään kuitenkin. Rakennushommat on edelleen kesken samoin piha -alueet. En minä muita lavoja kanttaa kasvilavojen ympäristöt on laatoilla ja singelikiveä laitetaan myöskin jossain vaiheessa. Mutta kun on niin paljon tekemistä että kaikkea ei kertakaikkiaan kerkiä yhdessä vuodessa. Eikä tarvitsekkaan.

   Poista
 21. On siistiä marjatarha/hedelmätarha!!,on ;)ON ;))
  Kevät on jo tosi pitkällä teillä,,,
  Niin se on yhtenä keväänä/kesän /syksyn aikana,eihirmusti ennätä pihahommia tehä/muutoksia.
  Mutta kevät alulla ja te olette tehneet jo aidan,ja iso puu-show.ym...:)
  Oikein Hyvää pääsiäisen aikaa!,Sinulle Nila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Tosiaan nyt on kevät vasta aluillaan. Hyvää pyhien jatkoa.

   Poista
 22. Tosi kaunis aita! Paljon olette saaneet aikaiseksi. Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 23. Kiitos sinulle sanoistasi ja jotain sentään on saatu aikaiseksi ja toivottavasti se ei nyt kuitenkaan tähän jää. Hyvää pyhien jatkoa.

  VastaaPoista
 24. Oi siellähän on tapahtunut vaikka mitä sitten viime vierailuni blogissasi😮 Olette todella laittaneet tuulemaan. Aita on upea ja tuo kohopenkki mustikoille. Sellainen olisi itsellenikin tarpeen. Olen joskus hölmösti istuttanut kolme pensasta kukin omiin lautakehikoihinsa ja nyt niiden välit on hankala pitää puhtaana. Voisin yhdistää ne yhdeksi alueeksi kun muutenkin alkaa jo vanhat reunukset lahota👍 On tää blogistania ihmeellinen paikka kun heti saa ideoita ja inspiraatiota kun tulee lukemaan postauksia😊

  VastaaPoista