tiistai 3. tammikuuta 2023

Kalkkunalla ja munalla täytetty leipä .

 Tällaisia hyödyntämisiä voi tehdä muulloinkin kuin jouluruokien kanssa  .Voi ostaa tarvikkeet vaikka suoraan kaupasta ja tehdä iltapalaa  . Me emme yleensä syö tällaisia valkoisia leipiä joitakin erikois leipiä kyllä  mutta tähän tarkoitukseen on tällainen erittäin hyvä valinta  . Pakastin osan joulukalkkunasta ja nyt käytin pienet hilut tähän  .


Leikkasin ensin kannen pois mutta niin että ei rikota pohjaa sitten käsin poistin liiat leivät ja täytin sen paistetulla sipulilla ja savukalkkunalla minkä kevyesti myös paistoin   .



Munat rikoin yksitellen erilliseen astiaan ja kaadoin varovasti päälle  . Munia sen verran kuin tarvitsee se riippuu vähän muun täytteen määrästä  . Laitoin varmaan kahdeksan ja viimeiseksi vielä voitelu munan loput   .



Voitelin vielä kannen ja koko leivän ympäristön  . Laitoin sen paistumaan tähän vuokaan mutta ei se ole tarpeellista sen voi paistaa myös pellin päällä  .


Olisi sittenkin pitänyt paistaa tämä pellin ja leivinpaperin päällä  . En tiedä miksi sain  älyväläyksen paistaa se tässä vuuassa  . No sehän tarttui kiinni . Olisi pitänyt edes voidella pohja  . Ensi kerralla sitten ja  ehkä jopa kaksi erilaista  . Kuten kuvasta näkyy pohjaa on joutunut hieman raapimaan ennenkuin on irtonut  . Mutta mukavan makuista  . Leivästä irrotettu ylijäämä leipä voi käyttää joko munakkaassa tai jauhelihataikinassa missä minäkin sen taidan hyödyntää .
Paistoin 180  asteessa noin reilu 20 min  .


Ei mennyt ihan putkeen  ☺


Mutta tällaista tällä kertaa  .








28 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Varmaan on herkullista.
    Joskus vuosikymmeniä sitten olin kylässä Orimattilassa ja siellä perheessä oli vastaavanlainen tehtynä jauhelihasta lempiruokana. Pitää muistutella mitä muuta siihen tulikaan, mutta oli se hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä vaan .Tähän voi laittaa sisälle ihan mitä vaan jääkaapista löytyy .

      Poista
  2. Nam, rakastan kalkkunaa. 💗 Meillä oli tänä jouluna kaupasta ostettu kalkkunarulla, helppo syötävä keittiöremontin keskellä. Voi miten hassukas tuo eka kuvasi missä leipä on koverrettu kuin kengäksi tai veneeksi 😀 Ihana herkku syntyi. Valkoviini menisi oheen hienosti. Hassu ajatus koska itse pidän vain punaviinistä 😀 Remonttimies kävi juuri jatkamassa töitä 4 päivän flunssan potemisen jälkeen. Kyllä se tästä. Viikon kuluttua saamme varmaan jo nauttia kotiruuasta. Nyt pitää vain nauttia sinun keittiösi antimista 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut kalkkuna jo vuosia joulupöydässä ja vielä jäi hieman pakkaseen. Laitoin ne vakuumiin niin säilyvät pidempään kun nyt jotenkin ei mene .Valkoviini on kyllä minulle mieleen nykyään enemmän kuin punainen 😀 .Flunssa jatkuu minulla edelleen miehellä on ollut jo monta viikkoa . Laita ihmeessä kuvia uudesta ihanasta keittiöstä .

      Poista
  3. Hauska täytetty leipä, tuonne voi tosiaan pistää mitä vain. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näin voi juurikin tehdä sisään mitä kaapista löytyy .

      Poista
  4. Pakko kyllä kokeilla. Tähän voisi keräillä muutakin mukaan. Esimerkiksi juustoa ja purjoa

    VastaaPoista
  5. Ei varmastikkaa makuhun vaikuttanu mitenkää, vaikkei ihan putkehen mennykkää. Leipähänhän voi tunkia vaikka mitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaikuttanut vaikka minä en ymmärrä miksi se piti tohon vuokaan tunkea 😀

      Poista
  6. hyvännäköistä.saisi vaan ukonkin syömään,ettei olisi ainoa.tylsä tehdä vain itselle.

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttää tuo täytetty leipä. Me teemme joskus samanlaisia, mutta juustokuorella.
    Ihanaa alkuvuotta sinulle Nila <3

    VastaaPoista
  8. Kiitos sinulla on aina kaikkea kivaa reseptiä.
    Kiitos ihanaa alkanutta vuotta myös sinne .

    VastaaPoista
  9. Hyvältä näyttää leipäsi ja varmaan maistuikin!

    VastaaPoista
  10. Nam kiitos kokeiluun meni tämä.
    Uudet ruoka vinkit ovat niin tervetulleet.
    Ihanat nuo kuvassa olevat pikkutalo somisteet.

    VastaaPoista
  11. Oleppa hyvä vaan .Minäkin tykkään uusista ruokavinkeistä .
    Pikkutaloissa on myös valot pattereilla ja saavat vielä jäädä valoisuuden aikaan asti .

    VastaaPoista
  12. Herkullinen idea! Täytyy pitää mielessä. Uutta ohjetta itsekin aina kaipaan.

    VastaaPoista
  13. Kiitos samoin minä pidän uusista ohjeista jos ovat vielä edullisia ja helppoja .

    VastaaPoista
  14. Hih... vastaavaa tehnyt kaalista.... vuorannut vuokan kaalilla ja pekonilla ja sitten "munakas" sisälle... sopii täytteeksi niin moneen... eilen tein muffinivuokassa "munakasta" - pitäisikin saada kuvat blogiin.... Meillä on savukalkkuna joulupöydän komisteena - puolikaskin riittää lähi savustamolta ja lopuista saa juuri kaikkea kivaa... pizzaan taidettiin loput silputa. Kinkkua ei ole ollut koskaan... kalaa monella tapaa... nämä perinteet lapsuudestani ja ukkokulta tottunut, vaikka heillä kyllä oli aina kinkku...

    VastaaPoista
  15. Meillä tosiaan myös ollut yli kaksikymmentä vuotta savustettu kalkkuna jouluna ja osan laitoin vakuumiin ja pakkaseen näitä sitten hyödynnetään ehkä seuraavaksi pannu pitza .

    VastaaPoista