maanantai 23. lokakuuta 2023

Verhojen ja mattojen vaihtoa .

 

Olen joskus vaihtanut verhoja ja mattoja jopa kolme neljä kertaa vuodessa mutta nyt on harventunut korkeintaan kahteen kertaan  . Vinhaan vaihtoon oli varmasti syynä että meillä ei ollut silloin mökkiä joten vietimme myös kotona kaiken ajan  . No joka tapauksessa sain vaihdettua ruokahuoneeseen matot ja verhot nämä onkin sitten ensivuoden ensimmäisiin kuukausiin asti  . Minulla ei ole niinsanotusti jouluverhoja mitkä pitäisi vaihtaa pois tietyn ajan jälkeen joten nyt oli hyvä aika raahata mattoja mökiltä ja viedä edelliset pois .



Kirjoitinkin hetki sitten mökin komeista maksaruohoista ne todella on ollut komeita kasvustoltaan ja väriltään . Poiminkin niitä kimpun kotia ja olen antanut myös niitä muille maljakkoon kohtahan pakkaset ne muutenkin vie huonoon kuntoon  .


Olen aina ollut maljakko hullu vaikka viimevuosina olen poistanut niitä useita kiertoon  . No uusia on tullut ostettua muutama ja viimeisin on tämä Iittalan isompi Nappula  maljakko . Tämä on vain niin yksinkertaisen kaunis jo itsessäänkin . Mitenkähän onnistun usein kuvaamaan vinoon ??



Eilen kun tultiiin mökiltä jouduin ensimmäisenä antamaan kiireesti vettä tälle kukkivalle kaktukselle ,  sen lehdet oli hieman nahistuneen näköiset  .


Tässä kaktuksessa on varmaan satoja kukkia ja oksat on ihan painuksissa ja kukat suurinosa kääntyneenä ikkunan ja valon suuntaan .

Siinä on tasaisesti ihan ympäri asti kukkia  , joskus kukkii vain toinen puoli  mutta nyt on kyllä tasaisesti tykitystä  .




Joitakin valoja olen myös viritellyt jo parisen viikkoa sitten eteinen sai tämän valotornin ja siihen valot . Jonain vuonna torni jatkaa oloaan valojen poiston jälkeenkin  .


Tämä valotorni antaa valoa mukavasti ylhäältä alastullessa ja se onkin toiminut jo monena vuonna aina kevääseen asti  . Valopalloja siinä ei kovinkaan paljon ole mutta aivan riittävästi kuitenkin  ja se onkin päällä ympäri vuorokauden  .
Seinällä oleva suuri käpykranssi pudottaa silloin tällöin käpyjä maahan sekä lipaston päälle  kuivumisen takia ilmeisesti tätä tapahtuu . Olenkin joutunut liimaamaan niitä tiheeseen tahtiin takaisin taas oli muutama tipahtanut  . Tämäkin on ollut jo kauan tässä seinällä koristeena mutta kun on puoli vuotta mökillä kaikki tuntuu silmissä  uudelta  .





Oletteko te jo viritellyt kausivaloja mitenkä paljon? 

Mutta tällaista tällä kertaa ❤️

30 kommenttia:

  1. Oi,miten kutsuvan kaunis teidän eteinen väriharmonioineen ja tuo valotorni kranssin kera on kerrassaan kaunis🧡
    Verhojen ja mattojen vaihto piristää.
    Syysväriään huokuvat maksaruohot ovat todella kauniita pöydällä🌸
    Syysiloa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nämä eteisen jutut ovat vanhoja kuten kerroin mutta kuin uusia kun ei ole puoleenvuoteen joutunut kuin hetken katsomaan .
      Minä pidän verhojen ja mattojen vaihdosta se piristää ja ei maksa mitään tässä tapauksessa on vaan viitseliäisyydestä kiinni .
      Kiitos samoin sinne .❤️

      Poista
  2. Lehtikaktuksesi kukkii tosi komeasti. Piti samantien käydä katsomassa oman kaktuksen tilannetta. Nuppuja pilkistää jo siinäkin.
    Verhoilla ja tyynynpäällisillä saa kivasti vaihtelua kotiin. Kesällä niitä ei niinkään kaipaa, mutta näin pimeän tullen ollaan enemmän sisällä. Silloin muutos piristää.
    Tykkään tuosta Arabian Nappulasta. Sain sellaisen vuosi sitten lahjaksi.
    Muutama kausivalo on ollut niin ulkona kuin sisälläkin kohta kuukauden. Pimeyden lisääntyessä ja joulun lähestyessä niitä ilmestyy todennäköisesti lisää.

    VastaaPoista
  3. Lehtikaktus yllätti kyllä näin komealla kukinnallaan.
    Minä pidän vaihtelusta tässä muodossa kuin verhojen ja mattojen vaihdosta ja kun se ei maksa mitään .
    Kausivaloja pitää viritellä lisääkin kunhan kerkiää .❤️

    VastaaPoista
  4. Kaunista ja kodikasta tuli.
    Ihana tuo kaktuksesi. Voiko noin paljon nuppuja ja kukkia ollakkaan.
    Minun iso marraskuunkaktus oli ulkona koko kesän ja nyt kun toin sen sisälle - ilmestyi muutama nuppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi.
      Ensimmäinen kerta kun tässä on näin paljon nuppuja ne on ihan päällekkäin .❤️

      Poista
  5. Ihana kaktus!
    Tuli mieleeni noista kausivaloista että on meillä jo valekynttilät käytössä, ja tällä viikolla teen globeliinitaulun jonka taakse virittelen jouluvaloja niin että ne pienet tuikut näkyy globeliinin läpi. Siinä on kudottuna rivi vanhoja taloja, ja niiden ikkunoihin on tarkoitus ne valot viritellä, saa nähdä jos onnistuu viritelmä. Laitan sulle kuvan Whatsappiin jos onnistuu homma.
    Kato meillä on olohuoneen seinä kokonaan paljaana ja siihen pitäisi saada jotain kodikasta, valojen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos .Laita ihmeessä se kuva tulemaan mukaavaa nähdä minkälainen siitä tuli .❤️❤️

      Poista
  6. Onpa upea kaktus.
    Onko tuo punainen ryijy ”Metsässä palaa”?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaktus on komea .
      Ryijy on Tuula Saarenpään Satelliitti ❤️

      Poista
    2. Kiitos.
      Minulla on muutamia Tuula Saarenpään tauluja.

      Poista
  7. Hih - Ukkokulta suoritti "verhojen vaihdon" loppukesästä. Pesi ikkunat ja jätti mun "valoverhosysteemit" auki sekä olkkarissa, että makkarissa ja nehän onkin kivat... hih...
    Keittiä lienee ainoa johon vaihdan useastikin vuodessa verhoja... makkarissa ja olkkarissa kun on menneisyys ja nykyisyys verhoissa Vallilan kuosein - niin ne ei ole valoverhoja enempää muuttaneet enää muotoaan vuosiin... olkkariin voisi kyllä virittää jo kausivalot, juurikin valoverhon taa... ei ole vielä tuikun tuikkua meillä syttynyt sisällä.... Vuosi vuodelta laiskistun! Minäkin ihastelen idyllistä ja niin kodikasta eteistänne... kyllä kelpaa tulla kotiin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi .
      Jotenkin tuntuu hyvältä kun saa vaihdettua verhot ja matot . Makkariin vaihdan ehkä ensi viikolla verhot mattoja en ole pitänyt siellä vuosiin. ❤️

      Poista
  8. Toivottavasti kaktus virkoaa. Siinä on upeasti kukkia. 💕

    Minä laiskimus vaihdan yhä harvemmin verhoja ja mattoja. Eilen ostimme pari uutta kynnysmattoa. Nyt aloin postauksesi innoittamana pohtia josko vaihtaisin makuuhuoneen verhot. Meillä on ollut siellä samat keltaiset pitsiverhot melkein aina siitä pitäen kun niihin ihastuin kirpparilla 💛

    Teillä on nättiä. Valotornistakin saan inspiraatiota... Taidan ottaa meidän valoja esiin tänään. Kiitos innoituksesta! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle.
      Hyvä kun sait inspiraatiota minusta . Nyt minun pitäisi saada sitä jostain että saisin takamukseni ylös tuolista .❤️

      Poista
  9. Kaktus kukkii valtavasti, sillä on varmasti mieleiset olosuhteet. Minä en ole vielä viritellyt kausivaloja, mutta marraskuu lähenee ja silloin olen yleensä niitä laitellut. Kellojen kääntelyn jälkeen on illasta pimeys jo varhain, joten on kiva, että ulkona on jotain pientä valoa. Sisällä aloitan yleensä kynttilöiden sytytyksellä, silloin kun olemme pöydän ääressä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaktus kyllä yllätti näin valtavalla kukinnalla .
      Ulos pitää laittaa vielä lyhty ja siinä sisällä onkin ledit valot .
      Meillä on kynttilöitä paljon kun vähänkin hämärtyy meinaan ledinä ❤️

      Poista
  10. Ooh, onpas siellä kaktus komeasti kukassa!

    VastaaPoista
  11. Älä muuta sano kyllä tämä lyö laudalta kaikki aiemmat ❤️

    VastaaPoista
  12. Sinulla on kauniita verhoja ja mattoja. Minä en vaihda niitä ollenkaan, mutta pesen niitä joskus - harvoin ;-)
    Valosarjoja on minulla kaupunkiparvekkeella aina, kesällä vain en laita niitä päälle, mutta nyt olen jo laittanut kaupungissa ollessani. Saarikodissakin kiertää valosarja kuistin katonrajaa, voisikin laittaa siihen jo ajastimen, niin olisi kivan näköinen iltaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos verhoja en minäkään aina pese tuuletan kunnolla jos niitä jatkuvasti pesee nehän menettää värinsä ja ryhtinsä .
      Ulos ajateltiin kotona myös jotain viritellä mökillä onkin ollut koko vuoden ympäriinsä kolme lyhtyä missä on ledit . On vain lyhyt aika milloin ne eivät näy kunnolla . Maalla kun ei ole muita valoja ne näkyy kivasti kesä illassakin.

      Poista
  13. Upea tuo kukkiva kaktuksesi,olen tainnut nähdä sellaisen kodin lähellä.olevassa kaktuspuistossa.Minulla ei ole täällä lainkaan verhoja ikkunoissa:Suomesta tuomani verhot edelleen kaapissa,sillä kuumassa maassa ikkunat pienemmät kuin Suomessa,ainakin vanhemmissa taloissa.Kaunista uutta viikkoa sinulle

    VastaaPoista
  14. Kiitos siellä on sellaisia luonnossa mitä täällä kaikki ei saa kukkaan tai kasvamaan ollenkaan.
    Totta pienissä ikkunoissa on turhaa olla verhot näkymää peittämässä .
    Kiitos samoin sinne.

    VastaaPoista
  15. Kaktuksen kukat ovat todella upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näkisitpä nyt kun se on avannut kaikki kukkansa ja voi sanoa yhdellä kertaa .

      Poista
  16. Liittyvätkö nuo kuvissa näkyvät vanhat puhelimet jonkun harrastukseen tai työhön? Harvoin kodeissa näkyy noita, ne ovat niin tunnelmallisen ihania!
    Valosarjoja on sekä ulkona että sisällä, laitamme heti kun illat alkavat hämärtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mies on edelleen Ericssonilla töissä ja minäkin joskus .Nämä puhelimet on vanhoja Ericssonin puhelimia ja ne viehätti meitä suuresti joten halusimme niitä myös sisustukseen . Muutama on vielä keittiön hyllyllä .
      Valoja pitää meidänkin lisätä viikonloppuna .

      Poista
  17. Kaunis kaktus. Kun illat alkaa hämärtyyn,niin on kiva laittaa valoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaktus on kyllä nyt todella komea .
      Minäkin ajattelin lisätä valoja nyt viikonloppuna .

      Poista