lauantai 13. tammikuuta 2024

Mitä kuuluu mökin sisäkukille .

 

Mökillä lauantaina käydessä kuvasin muutamia sisäkukkia  . Jouluruusut mitkä vein viikko sitten oli  rupsahtaneita liian kuivia  kastelin niitä hieman lämpimällä vedellä ja pian ne olikin pirteitä  .



Yksi isolehtinen oli ainoastaan pirteän näköinen  . No kastelin tosiaan kaikki ruusut kunnolla ja jätin myös hieman alusastiaan vettä  . Mennään taas viikon päästä niin luulisi veden näin riittävän  . Ne olivat kuivanut varmaan sentakia kun annoin niille liian varovaisesti vettä  ja multa ei ole mitään multaa vaan jotain ihan muuta .






Papinkaura jatkaa kukkimista ja yllätys yllätys myös tulitikkukaktuksessa on muutamia nuppuja. 

 



Samalla se kasvattaa uusia kasvustoja ja pudottaa todella paljon " kuolleita" keltaisia kasvustoja  . Se ei ole voinut oikein hyvin kesän jälkeen  se oli todella huonolla hoidolla ulkona katoksen alla remontti juttujen keskellä  , seassa  .  Se pudotti jo silloin valtavan määrän tikkuja.  Mutta kun se kuitenkin pukkaa nuppua niin kaikki ei varmaan ole menetetty . Se on kyllä puolet pienentynyt no kerkiää kasvaa taas samoihin mittoihin  .


Muut hoidokit oli jollain lailla ihan ok . Kävin myös kellarissa katsomassa miten siellä kukat pärjää . Ihan hyvältä näytti  lirautin joillekin hieman vettä . Näillä mennään taas viikko eteenpäin  .


Mutta tällaista tällä kertaa. 


22 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Päivän valoisa aika on pikkuisen pidentynyt ja siitä tulee kovin iloinen mieli. Talven hämäränhyssy ja hyggeily kynttilöitä poltellen on ihan mahti mukavaa, mutta näin Nuutinpäivän jälkeen alkaa katse kääntyä kohti tulevia aurinkoisia keväthankia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos olen samaa mieltä aurinkoisia päiviä odotellessa .😀 .

      Poista
  2. Hoidat hyvin paneutuen kukkia, joten ne voivat niin hyvin kuin tammikussa on mahdollista. Kiitos, kun kerroit kastelusta. Muistin, että en ole syyssyrikkääni kastellut tai pitkään aikaan katsonut sen tilannetta. Pelkään kyllä, että se on liian kylmässä ja jäätynyt jo pakkasissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kellarissa noin 5 astetta ja siellä oli onneksi kaikki hyvin .Sisäkukat on suurinpiirtein kunnossa . Toivottavasti syrikkäsi ei ole jäätynyt .😀 .

      Poista
  3. Hei Nila!
    Hyvin on jouluruusut pärjänneet. Minä en osaa niitä hoitaa sisällä ollenkaan. Vaikka saa vettä , lehdet kuivuu ja rapisee pois. Muut kasvit myös näyttää voivan hyvin.
    Terveisiä Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on mökillä aika viileää joten aika mukavasti siellä jouluruusut on tähän asti pärjännyt . Kotona ne varmaan olisi jo kuollut .

      Poista
  4. Jouluruusut retkahtavat aina kuivuessaan, mutta kastelu piristää ne pian terhakoiksi.

    VastaaPoista
  5. Minun mielestäni jouluruusuja on todella vaikea saada pysymään hengissä sisätiloissa. Kaksi on taas kokeilussa ja tulen istuttamaan ne puutarhaan heti kun maa on vähänkin sula jos pysyvät sinne saakka hengissä. Jouluruusut tykkäävät lumella kastelusta.

    VastaaPoista
  6. Vaikeita ne on saada pysymään hengissä toivottavasti onnistun mökillä se saattaa onnistua .

    VastaaPoista
  7. Hyvin oot suanu kastelulla piristymään jouluruususi, Jouluruusut ovat viileän kasveja. Meillä on viileä varasto jossa säilytän kevääseen asti. Ovenpieleen laitan lattialle ruukut odottamaan istutusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piristyihän ne. Mökillä onneksi on aika viileää joten uskallan toivoa niiden pärjäämistä .

      Poista
  8. Sulla kyllä on ihan valtava tuo tulitikkukaktus! Olen huomannut että kai kastelen marraskuun ja kevätkaktuksia liian vähän, kun lehdyköitä tippuu. Pelargonejani olen katsellut huolestuneena, mutta sulla näyttää tuo kyllä ihan samalta, joten ehkä vielä ne selviää.
    Talvi on ollut pimeää, nyt alkaa valoa lisääntyä onneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tulitikkukaktus on ollut puolta suurempi viimevuonna. Pelargonioita on minulla useita mökin sisällä nämä kuvassa on aika huonossa hapessa toivonkin niiden piristyvän .

      Poista
  9. Onko tuon nimi tulitikkukaktus? Olin luullut, että korallikaktus. Itselläni oli aikoinaan juuri samanlainen. Ostin sen alun perin joulukoristeena, se oli yltä päältä maalattu valkoiseksi. En tainnut edes ymmärtää, että on elävästä kasvista kyse. Alkoi kuitenkin puskea uutta kasvustoa ja lopulta eli monen monta vuotta. En muista, mihin tai milloin kuoli. Tykkäsin kovasti niistä keltaisista kukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin olen ymmärtänyt että tulitikkukaktus on nimeltään . Minulla oli viime vuonna se puolta isompi mutta remontin aikana oli milloin missäkin paikassa . Ihmettelen että kukkia yleensä on nyt tulossa vaikka vain muutama .

      Poista
  10. Hyvä, että ehdit kastelemaan jouluruusut ennen kuin olivat liian kuivia. Sehän se ongelma noissa jouluksi ostetuissa kasveissa on, että ovat ties mihin turvepölyyn istutettuja ja vielä pienissä ruukuissakin. Kuivuvat hetkessä, jos ei ole jatkuvasti vahtimassa. Jos sinulla on multaa sulana, niin periaatteessahan noita voisi istuttaa isompiin ruukkuihinkin. Yksi, mitä voisi myös tehdä, niin laitat mökiltä lähtiessänne muutamia jääpaloja jokaiseen ruukkuun mullan pinnalle ja siirrät jouluruusut mahdollisimman viileään kohtaan. Niin ne pysyisivät pidempään kosteina. Olen itsekin laittanut aina silloin tällöin lunta tai jäätä joulukukiksi hankituille jouluruusulle, vaikka minulla ne ovat olleet jo muutenkin 5-10-asteisessa tilassa kevään ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kastelin vähän enemmän ja mennään taas lauantaina mökille . Ovat siellä nyt noin 15 asteessa . Toivottavasti pian voin siirtää ne lasituksen sisälle ja siitä sitten puutarhaan .

      Poista
  11. Jouluruusut talvella ei helppoja, jos selviää hengissä kannattaa istuttaa ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aikonut istuttaa ne ulos heti kun vain pystyy .

      Poista
  12. Jouluruusua on todella vaikeaa hoitaa. Hauska tuo tulitikkukaksus

    VastaaPoista
  13. Jouluruusu ei ole sisäkukka siitä se varmaan johtuu .
    Tulitikkukaktus on minustakin hauska .

    VastaaPoista