perjantai 4. huhtikuuta 2025

Vuohenjuuston paistoa ja juuren tehnyt kukkoset

 

Ostin monia juustoja kun kaupassa oli kaikki määrätyn hyllyn juustot-50% . Toimittaja vaihtui kuulemma.  Valitsin joitakin tosi kalliita napostelu ja vanhoja juustoja joita harvoin raskii  ostaa mutta myös esimerkiksi tällaisen Shevre vuohenjuuston mikä oli 32 .50e kilo eli kohtuu hintainen ja siitä se-50% pois. 


Ajattelin paistaa pannulla ja käyttää jäähtyneenä salaatin seassa . Bongasin jostain netin syövereistä ohjeen sen paistamiseen niin ettei se tartu pannulle. 

Ohjeessa sanottiin että voi paistaa leivinpaperin välissä ilman rasvaa . Minä laitoin oivariinia tilkan .Hyvin paistuivat.  Kuulemma voi samalla tavalla grillata mutta tarvitsee varoa ettei paperi syty palaamaan. Ehkä sekin menee kokeiluun .



Jäähtyneenä saatiin kolmeen eri salattiin . Ostin pitkästä aikaa myös rypäleitä juurikin näiden juustojen takia  ja ilta napostelua varten kypsyneiden juustojen kanssa.  Niissä on varmaan paljon myrkkyjä ja kun itse viljelee kaiken luomuna tuntuu välillä pahalta. Halusin jakaa tämän tiedon juuston tavasta paistaa myös teille jollei se ollut jo ennestään tuttua .


Olen täällä kertonutkin innostani juuri leivontaan . Nyt meni kokeiluun kukkoset ja tuli erittäin hyviä. Näitä olen tehnyt nyt kaksi kertaa en tee enää toisella tavalla. 



15 kommenttia:

  1. Vuohenjuusto on todella ihanaa, hyvältä näyttävät noin paistettuina. Ja kukot, voi hyvänen aika kun on herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me rakastamme erilaisia juustoja ja pitää joskus herkutella.
      Kukkoset on kyllä hyviä ainoastaan sen puuron tekeminen aina hatuttaa.

      Poista
  2. Ah mitä herkkuja! Vuohenjuustoa on tosiaankin mahdoton paistaa pannulla niin ettei se pala/hajoa. Kiitos vinkistä, tuo täytyy muistaa! -D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos juu tämä oli hyvä konsti ei tarttunut pannulle.

      Poista
  3. Vuohenjuustot ovat kyllä hyviä. Itse pidän President Sainte Mauresta. Tosin juuston syöntiä on pyritty kaikkineen vähentämään viime vuosina ruokalistalta....ja niin hyviä, kun ne olisivat.
    Todella herkullisen näköiset kukkoset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ei mekään usein näitä ostella eikä nytkään ollut ostoslistalla ...mutta hups. ei voinut vastustaa kun oli näin hyvä tarjous.
      Kiitos kukkoset kyllä maistuu ja olen iloinen kun olen oppinut leipomaan näitä juureen.

      Poista
  4. Kiitos vinkistä, enpä ole aatellut että noinkin voi tehdä ja paistaa, rakastan juustoja!🧀 Kukkosten kuvista herahti vesi kielelle😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä tämä kyllä hyvä tapa paistaa. Kukkoset on kyllä herkkua .

      Poista
  5. Juustot ovat ihania, joskin kalliita. Hienon tarjouksen löysit!
    Tänä vuonna olemme tutustuneet Provolone-juustoon. Miellyttävä tuttavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihania herkkuja ovat ja kalliita on normaalisti .
      Okei pitää googlettaa teidän herkkunne

      Poista
  6. Everything looks great!!
    Thank you very much!!

    VastaaPoista
  7. Erinomainen vinkki vuohenjuuston paistamiseksi. Kiitos, otan käyttöön.

    VastaaPoista
  8. Kukkoset näyttävät herkullisilta. Muuten, yhden Kukkosen kanssa oli nuoruudessa ihana rakkausjuttu!

    VastaaPoista
  9. Tuo meni nyt kokeiluun, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  10. Juustojen paistaminen (ja monen muunkin tarttuvan) on ollut inhokkia, mutta paperikikka ehkä muuttaa tilanteen. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista