tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kellarin aarteet

Näin se on viimeinen viikko maaliskuuta alkanut. Kellarista pitäisi tuoda lisää ruukkuja kohta  päivän valoon. Hortensiat pukkaavat jo kovasti uutta lehteä. Mutta kun on vielä niitä yöpakkasia. Jos olisi mökillä lasitettu parveke mihin nostaisi niin ei olisi mitään hätää. Sellainen on kyllä tulossa laajennuksen myötä. Meillä on tosiaan laajennuskin meneillään. On ollut jo kaksi vuotta. Ja vielä saman verran ehkä menee. Tulee sauna,vessa,eteistä ja terasseja. Mutta kun mies yksin rakentaa lähinnä viikonloppuisin ja lomilla. Aika ja raha on kulkenut sopivasti käsikkäin.Tässä kuvia kellari aarteista.

Ruostekukan alun ostin Tyristä 2014. Ostaessa en tiennyt mitä loppujen lopuksi ostin. Mamma sanoi on juurakko ja ei tarvitse nostaa talveksi. Onneksi tutkin myöhemmin asian ja totesin mukuloita on. Ja kun kasvi kukki sain tietää nimenkin. Vähän harmitti. Se kun tiesi kellariin viemistä. Kokeilin jättää muutaman mukulan maahan talveksi. Kyllä ne kylmi talven aikana. Nyt minulla on kaksi valtavaa pehkoa. Toinen oli ruukussa ja toinen maassa minkä nostin muovi saaviin syksyllä. Pitää nyt vähän irrotella mukuloita toisistaan. Viime vuonna keväällä liotin pitkään vedessä pehkoja,mutta en saanut niitä erilleen toisistaan. Hortensian toimme lokakuussa kotiin lasitetulle parvekkeelle.Sisällä mökissä pelargoniat pitäisi leikata ja vaihtaa ainakin pintamullat.
Tässä ne nauttii auringosta kotona lasituksen sisällä." Vanha Rouva "kuten me tätä vaaleaa kaunotarta kutsumme ei pitänyt mökille siirrosta. 

Samoin tämä kaunotar. 


Mutta tällaista tällä kertaa. 

8 kommenttia:

 1. Hei Nila, täältähän löytyy vaikka mitä ihanuuksia ... ja se rosmariinkin vilahtaa! Mukava juttu, kun pääsen seuraamaan teidän kevättä! Hyvää huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun löysit plokiltani jotain, mikä sai sinut seuraamaan jatkossakin.

   Poista
 2. Elikkä...hortensiat voi ottaa kellarista pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos asuu samassa paikassa hortensioitten kanssa ottaisin ne johonkin lämpimälle seinustalle ja peittäisin yöksi. Mutta, jos on eri osoite niin odottaisin vielä vähän aikaa. Niin minunkin on maltettava.

   Poista
 3. Siinähän se valkoinen sinisarja on, yhtä kaunis kuin sisarensakin!

  VastaaPoista
 4. Siinähän se. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista