maanantai 3. heinäkuuta 2017

Iiris ja kurjenmiekka.Erilaiset kukat on alkanut kukkia jotkut jo lopettelevat laitan tähän alkuun muutamia iiriksen ja kurjenmiekan kuvia.


Muutama kuva rivarin pihalta. Kohokki Lehtosilatvan kirjava muoto. Kultakaari


Tämä pieni kaunotar oli muutaman vuoden poissa palaten yllättäen. Mökillä lavakauluksessa talvehtinut salvia alkoi kukkimaan, aika kauniit kukat. En tiedä onko hyvä asia sadon kannalta antaa sen kukkia. Mansikkamaalle laitettiin kehykset päälle. Saa nähdä tuleeko mitään, yksi mansikka tosin jo syötiin. Kukkia ja raakileita on jonkun verran. Keskus penkistä muutama kuva. 

Mutta tällaista tällä kertaa. Enemmän kuvia vähemmän puhetta. 


21 kommenttia:

 1. Kauniita kurjenmiekkoja. Osaatko sanoa kurjenmiekkakuvista alimman kurjenmiekan lajiketta. Sain sitä juuri ystävältä ja hänkään ei tiennyt nimeä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä minullekin selvisi vasta nyt mikä iiris on kyseessä. Mutta tieto on nyt hävinnyt. Heti kun löydän sen jostain, ilmoitan heti sinulle. Sitä myy kuulemma yksi taimisto suomessa. Itse hankittu Türistä.

  VastaaPoista
 3. Taisi löytyä. Mätäskurjenmiekka. Iris graminea.

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihania kuvia!!Kukkaista heinäkuuta sinne💚💛☀️

  VastaaPoista
 5. Upeita iiriksiä. Tuo kirjavalehtinen lehtosinilatva on todella mahtavan näköinen. Kylläpä teillä on komean kokoinen mansikkamaa, tuosta riittää paljon herkuteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkamaa on kärsinyt jo kahtena peräkkäisenä vuonna talvivaurioista mutta tulee mitä tulee.

   Poista
 6. Kurjenmiekkavalikoima on monipuolinen ja siniset ovat ihailuni kohde, etekin nuo vaaleansiniset! Teillä on mahtavat viljelmät kukkia ja mansikkaa. Meillä salvia kestää aina kaksi vuotta ihan tavallisessa yrttipenkissä ja kukkii toisena vuotenaan. Sitten se talvella kuolee. En tiedä, onko siinä joku säännönmukainen kaksivuotisuus?

  VastaaPoista
 7. Kiitos salvia tiedoista. En sitten ihmettele jos ei ensi vuonna keväällä nouse.

  VastaaPoista
 8. Ihana paljon sinulla iiriksiä, tuo korkea sininen on ihan huippu, tuo pensasmainen. Kirjava lehtosinilatva myös kivan näköinen, en tiennytkään semmoisesta värityksestä, tykkään <3 Voi miten rakastankaan unikoita, vaan sen kukinta-aika on niin lyhyt, etenkin idänunikon.
  Ihana myös tuo keskuspenkki, siinä on sinulla monenlaista perennaa.

  VastaaPoista
 9. Kyllä minulla on paljon iiriksiä kaikkia ei tainnut tullakkaan kuviin mukaan. Ja muutaman ostin uudenkin Türistä. Syksyllä siirtelen niitä vähän uusille kasvupaikoille. Kiitos paljon kehuista aina ne mieltä lämmittää. Monet aikaisemmin Türistä ostetut ovat olleet minullekin yllätys värityksen suhteen.

  VastaaPoista
 10. Kiva kun poikkesit blogissani. Meillä se haju juttu jatkuu, vaikka kaikki lattiat on käytetty auki ja tutkittu, eikä ole kosteutta ollut missään. Täys kellari on talossa rinnetalo, eikä siellä ole tätä hajua. Kreosoottia oli kyllä pyhitty muurauksen päälle laitettuun lankkuun, mutta sekin ihmetyttää, että se nyt vasta alkais haisemaan. Talo on rakennettu 1967 v.
  Lastulevyä meillä ei ole missään ja sehän ihmetyttää, kun se haju muistuttaa lastulevyn hajua. Laitettiin sitten semmonen "ilmastointi" laite joka ottaa ulkoa raittiin ilman ja tarvittaessa lämmittää sen ilman. Sen avulla pärjäilee jotenkin. Sitten huomaan, että matalapaineella haju voimistuu, mutta aurinkoisella ei niin voimakas, ajoittain poissakin hetkittäin. Se haju ei ole ihan kamala, mutta kun sitä jatkuvasti haistelee, niin ärsyttääää. Saa nähdä mitä seuraavaksi. Nyt pitää kattoa jos tuo rauhottuis jossain vaiheessa. Kivaa keskiviikkoa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan yhteyksissä tämän yhteisen asian tiimoilta. Kiitos kun liityit lukijaksi tein myös samoin.

   Poista
 11. Upeaa kukkaloistoa. Meillä on myös tuota violettia iristä pihalla. Se on kaunis kukkiessaan.

  VastaaPoista
 12. Kauniita kukkijoita! Upea tuo kaksivärinen lehtosinilatva. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 13. Kiitos ja aurinkoista kesän jatkoa sinullekin.

  VastaaPoista
 14. Ihanan näköistä hyötypuutarhassasi, paljon kaikkea tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minä liityin lukijaksi sinun plogiisi.

   Poista
 15. Ihania kukkia kaikki, Irikset on mun lemppareita! Tuo siperiankurjenmiekka viihtyi pihassa villinä ja kukki mahtavasti. Nyt pari vuotta sitten kun siirsin sen kukkapenkkiin niin se lakkasi heti kukkimasta ja alkoi kaljuuntua keskeltä. Nyt tänä kesänä jaoin kaikki juurakot. Toivottavasti kukkii oikein runsaana ensi kesänä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenmiekat ei saa olla kovin syvälle istutettu. Multaa saa olla vain ehkä pari senttiä juurakoitten päällä. Itse heitän joskus niille vähän lisää pinnalle jos ovat kovasti nousseet pintaan. Toivottavasti sinulla on ensivuonna runsas kukinta. Voisikohan niistä laittaa kuvan ja vaikka kakku viereen.

   Poista