maanantai 15. tammikuuta 2018

Jouluruusun vaiheita.


Ostin tässä aiemmin ehkä joulukuun alussa valkoisen jouluruusun. Laitoin sen myöhemmin vähän ennen joulua lasiseen ruukkuun missä minulla oli ollut aiemmin jouluvalot ja käpyjä. Pohjalle laitoin sammalta ja mustikan varpuja vähän reunoille. Suojaruukun päällystin säkkikankaalla ja ympärille samanvärisen kumilangan.
Nämä kuvat on otettu 23.12. Lasisen ruukun reuna heijastaa pahasti kuvassa, mutta onneksi se ei käytännössä näytä tältä. 
Kastelin reunoilta sammalta ja mustikanvarpuja ja hieman myös jouluruusua. Ja kastelun ja lämmön yhteisestä vaikutuksesta se kasvoi jonkinverran. Nämä kuvat on otettu. 3.1

.


Mutta nyt sen lehdet on alkanut ruskettua. On ilmeisesti aika lähteä mökille. Siellä on lämpö noin +5 astetta. Keväällä istutan sen ulos. Mökillä on sisällä  tällä hetkellä oikea kaaos meneillään. Yhden seinän paneelit vaihtuu levyyn ja saa maalipinnan. Kukkia on sisällä aikamoinen määrä, mutta vielä sekaan hivutin jouluruusun rosmariinin ja laihan pelakuun viereen. 


Käväisin vielä puutarhan puolella. Tänä vuonna jätin vadelmien vanhat satoa antaneet oksat syksyllä paikoilleen ja poistan vasta nyt keväällä. Huomasin että penkki on entistä selkeämmin vahvempi kasvultaan alapäästä. Mistäköhän tämä johtuu?  Pitää lannoittaa vähän reilummin penkin yläpäätä ja katsella onko syy lannotuksessa vai jossain muussa. Yksi hernepensaan oksa oli katkennut, mutta kun ei ollut aidan päällä jätettiin katkominen toiseen kertaan.
Muuten tilanne puutarhassa oli hyvä, jälkiä ei näkynyt muutakuin omat ja kissan.   
Suljin portin hyvillä mielin. 


Mutta tällaista tällä kertaa. 

42 kommenttia:

 1. Ai miten onkin söpöläinen jouluruusu ja niin herttaisesti olet asentanut sen lasiseen ruukkuun. Taidanpa harkita vakavasti jouluruusun hankintaa ensi jouluksi ❤️ Mukavaa uutta viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on söpöläinen. Mukavaa uutta viikkoa myös sinne.

   Poista
 2. Oi miten ihana tuo jouluruusu♥ On kyllä kaunis! Meillä oli jänikset käyneet katsomassa olisiko syötävää:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on ihana. Meillä on puutarhan ympärille rakennettu aita. Vielä ainakin on vieraat pysyneet poissa. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle.

   Poista
 3. Jouluruusu ei prameile, mutta on herkällä tavalla kaunis!

  VastaaPoista
 4. Jouluruusu on niin upea kukka. Siellä puutarha odottaa jo valmiina kevättä.. pieni hetki vielä ja kevät-aurinko on täällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa nähdä minkälainen on tuleva kevät. Suuria odotuksia on varmasti meillä kaikilla.

   Poista
 5. Jouluruusulla on mökillänne varmasti hyvät oltavat se kun pitää viileästä. Toivottavasti saat sen kukinnasta puutarhaan istutettuna nauttia jatkossakin. Minulla yksi valkokukkainen jouluruusu sinnittelee toista talveaan takapihan alppiruusupenkissä. Sain sen pidettyä alkuaan hengissä 10-asteisessa autotallissa kevääseen saakka. Muutama muu aiemmin ostettu jouluruusu on kokenut menehtymisen juuri viime hetkillä ennen kuin ne olisi saanut siirrettyä ulos penkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä nyt onnistuu. Tarkkana pitää varmaan olla kastelussa. Mutta kumpaan suuntaan? Kattellaan.

   Poista
 6. Hyvän näköinen jouluruusu sinulla. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja mukavaa viikkoa myös sinne.

   Poista
 7. Jouluruususi näyttää niin hyvältä, että se taitaa selvitä kevääseen ja pihamultaan saakka. Yhden kerran olen onnistunut pitämään hengissä sisälle ostetun jouluruusun pihalle istutettavaksi. Muut olen ostanut kevätmessuilta, enkä ole niitä sisälle tuonutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogissani on sinulle haaste.

   Poista
  2. Toivottavasti onnistun jouluruusuni kanssa, mutta tosiaan onhan kevätmessut. Kiitos sinulle haasteesta, mutta tein juuri joulukuussa tämän saman haasteposta uksen ja minulla ei ole oikein kuva materiaalia huhtikuulta toiseen haasteeseen. Minä olen kuvannut niin vähän vasta kun blogikin on niin tuore. Mutta ajattelin jos voisi käyttää toukokuun materiaalia. Niin sitten.

   Poista
 8. Kaunis jouluruusu. Minulla on kaksi. Toinen voi paremmin kuin toinen. Toistaiseksi kuitenkin hengissä molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinunkin jouluruususi säilyvät penkkiin asti. Onpahan jotain jännittämistä. Hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 9. Jouluruusu on herkkä ja hienostunut kasvi ja näin saat sen varmasti menestymään kevääseen. Sitten vaan on löydettävä sille hyvä paikka pauutarhasta. On tosiaan suuri apu, kun voi viileässä talvettaa kasveja. Esimerkiksi rosmariinia en saa omissa oloissani menstymään talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta jouluruusun kanssa. Rosmariini talvehtii nyt kolmatta talvea. Toistaiseksi hengissä.

   Poista
 10. Onko vadelma rinteessä? Jos on niin alapuoli on kosteammassa ja kasvaa siksi rehevämmin, vadelma tykkää paljosta vedestä mutta ei seisovasta sellaisesta. Ja tykkää se myös tujusta lannoitemäärästä. Hieno jouluruusu, niitä olisi kiva kasvattaa jouluksi mutta eivät pysy minulla hengissä kevääseen saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vadelma on loivassa rinteessä, mutta tuntuu kuin siinä olisi muutakin. Henkimaailman hommia välillä tämä puutarhan hoito. Hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 11. Jouluruusu on vaikea pitää hengissä kevääseen, sinulla on sille optimaalinen talvetuspaikka mökin viileydessä. Minäkin ostin jouluruusun alesta ja se pärjäsi hyvin saunamökissä ennen pakkasjaksoa, mutta nyt se täytyi tuoda sisälle. Toivottavasti elää niin kauan, että se pääsee takaisin viileään mökkiin kun sää lauhtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostin jouluruusun lasipurkissa lasitetulle parvekkeelle ennen kuin vein sen mökille ja silloin oli ulkona jopa -5 astetta pakkasta. Hyvin pärjäsi lasin sisällä ja ruukun sisällä.

   Poista
 12. Pitäisiköhän minunkin viedä jouluruusuni viileään ja yrittää keväällä laittaa se ulos penkkiin. Ruusuni näyttävät aika surkeilta ja lehdet ovat kuivuneet ja ruskehtavat. Mukavaa alkanutta viikkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla alkoi myös lehdet ruskettua ja koivua. Vein sen lasiruukussa ulos lasitetulle parvekkeelle ja ulkona oli jopa -5 astetta yöllä pakkasta. Hyvin pärjäsi. Mutta nyt on tosiaankin mökillä.

   Poista
 13. Kaunis ja elinvoimaisen näköinen jouluruusu! Minulla on puutarhassa pari, mutta ne on kesällä taimistolta ostettuja. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama on minullakin mökillä jo ulkona maassa. Saa nähdä miten tämä yksilö pinnistelee siihen asti. Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 14. Jouluruusu on yksi lemppareistani. Todella kaunis.

  VastaaPoista
 15. Ihana jouluruusu💕Minulla samanlainen😊Nyt alkanut kasvaa hirveästi pituutta. Mukavaa viikkoa💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös minun jouluruusuni alkoi kasvaa pituutta, mutta samalla myös ruskettaa lehtiä. Oli aika muuttaa mökille. Mukavaa viikkoa myös sinne.

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 17. Minäkin sain jouluruusun yhdeltä naapuriltamme jouluksi. Kaunis se on ja kasvanut tänä aikana aika paljonkin. Saapa nähdä, kestääkö kesään asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinunkin jouluruususi kestää siihen saakka kunnes saat sen penkkiin. Jää nähtäväksi kumpaisellakin.

   Poista
 18. Minä en ole vaihtanut multaa, mutta nyt on tosiaankin mökillä +5 asteessa. Toivotaan parasta. Mukavaa viikkoa myös sinne.

  VastaaPoista
 19. Jouluruusu on kaunis, voittaa mennen tullen joulutähden.

  VastaaPoista
 20. Näin on ja joulutähdestä ei saa puutarhaan monivuotista perennaa. Kiva kun kävit blogissani toivottavasti tulet toistekin.

  VastaaPoista
 21. Hei. Blogissani on sinulle haaste. Toivottavasti se on mieleinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämä haaste taisi tulla jo kerran aikaisemminkin sinulta ja vastasinkin haasteeseen joulukuussa. Mutta ehkä kerta kiellon päälle.

   Poista
 22. Jouluruusu on kyllä kaunis! Minäkin olen muutaman istuttanut maahan ja sitkeästi ne ovat sieltä nousseet joka vuosi. Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että olet onnistunut jouluruusujen kanssa. Minulla on myös muutamia mökillä mutta saa nähdä miten tämän kanssa käy.

   Poista