maanantai 22. tammikuuta 2018


Sain huhtikuu haasteen jo toiseen kertaan. Mutta yritän saada jotain kasaan.  
Sain haasteen. Pihakuiskaajan blogista Annelilta ja Rikkaruohoelämää Betweeniltä. 

Olen potenut flunssaa jo reilun viikon verran. En naismuistiin ole sairastanut vastaavaa. Mutta näillä mennään. Siis uudemman kerran  huhtikuu haasteeseen.Ja kun viimevuosi oli mitä oli kaikki myöhässä ja minulla vähän kuva materiaalia. Päätin ottaa vähän toukokuuta mukaan niin voidaan haaveilla mitä ehkä on edessä. Elikä kerta vielä kiellon päälle. Keväällä huhtikuussa minulla oli joitakin palloesikon alkuja itänyt ja ajattelin reilusti lisätä palloesikko katrasta. Mutta todellisuudessa minulle jäi tästä lopullisesti muutama henkiin istutettavaksi asti. 
Tämä mä kuva on otettu 
5.4. 17.
Mutta onneksi minulla oli ennestään jo joitakin kasvamassa rivarin pihan rinteessä. 
Jotka sitten antavat uusia siemeniä. 

Mukaan kukkailotteluun alkaa kukkimaan balkaninvuokko ja tulppaaneja. 


Sisällä mökissä alkoi papinkaura pukkaamaan nuppuja jo 

18.3.17. 


Tähkävarsi oli jo hieman kasvanut pituutta 1.4 mennessä. Joskus olen tuonut sen kotiin missä se kukkii vielä syyskuussa. 


Minua sykähdyttää se ajatus ja tunne millä voimalla kevät muuttuu kesäksi. Nämäkin kukkapenkit muuttuu hetkessä.

17.4.17.
28.5.17.17.4.17.


28.5.17.


17.4.17.28.5.17.17.4.17.


23.5.17.


17.4.17.


28.5.17.Onneksi kun puutarhassa on vielä hiljaista voi iloa kukista sisälle tuoda kaupasta ja niitähän on saatavana keväästä syksyyn.
Toki pitää muistaa mainita meidän herkut mitä ei vielä kyllä huhtikuussa omasta penkistä saa, mutta kaupan hyllyiltä pitkin vuotta. Me tosin alamme herkutella  nykyään lähinnä oman penkin antimia koska satoa tulee jo aika runsaasti. Tosin kerran pari pitää ottaa varaslähtö kaupasta.


15.4.17.mökillä nautiskellen.

Ja meidän pikku "nappula" pojanpoika oli saavuttanut huhtikuussa jo kolmen kuukauden iän  voi tätä kasvun ja elämän ihmettä.

Alkuperäinen haaste kuuluu näin. 

1.  Kerro mistä haasteen sait. 
2.  Kerro huhtikuun viisi tärkeintä kevään merkkiä jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaammin. Etelä rannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto. 
3.  Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia mukaan. 

Minä en haasta nyt ketään mukaan tähän, mutta jokainen voi halutessaan siepata tämän haasteen itselleen. 


Mutta tällaista tällä kertaa. 

36 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Minusta huhtikuu on vähän sellainen välikuukausi..ei ole oikeastaan enää talvi, mutta ei aina kunnolla kevätkään:) Olipas hauskannäköisiä nuo Balkaninvuokot ja papinkaura, tuollaisiin en ole ennen törmännyt:) Voi ihanuus miten pienet jalat, suloinen pikkuinen..kyllä siinä on ihmettelemistä puolin ja toisin♥ Ihanaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balkaninvuokkoa saa ostaa syksyisin kuten muitakin sipulikukkia ja levii mukavasti, muttei liikaa. Papinkaura taas on vanha huonekasvi mitä tosin kaupoissa ei ole myytävänä. Ihananasti ei minulla vielä viikko ole alkanut
   kun flunssa vaan jyllää. Mutta kiitos sinulle.

   Poista
 2. Hei Nila ja terveiset lumen keskeltä! Kyllä on ihanaa nähdä taas keväisiä kuvia. Vaikka olenkin jouluhassu niin kyllä on taas helpottavaa mennä kevättä kohti. Vihreää kaipaan jo minäkin. Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä minäkin tykkään joulusta ja jotain on vielä siitä jäljelläkin, kuten valoja, mutta kevättä kohti. Mukavaa viikkoa myös sinne.

   Poista
 3. Kauniita keväisiä kuvia. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 4. Hyvänmielen postaus. Sitä minäkin aina ihastelen miten kukkapenkit muuttuvat hyvin lyhyessä hetkessä toukokuusta kesäkuntoon, puhumattakaan siitä kasvun ihmeestä kun vauvasta, pikkunappulasta tulee isompi nappula 💙❤️ Hauska tuo viimeinen kuva missä on valtavat jalat 😀

  Palloesikkohan on söötti. En ole ennen nähnyt mutta kovasti näyttää meidän pihan totutulta esikolta kasvutavaltaan, vaikka meidän esikoitten lehdet eivät ole noin suipot. Ei kulu enää pitkää aikaa kun ekat kukat alkavat nousta maasta. Sitä odotellessa haetaan sinun esimerkkisi mukaan kukkia kaupasta 🌷🌷🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se todellakin on ihmeellistä koivuihinkin voi tulla lehti yhden päivän aikana. Palloesikkoon tulee myöhemmin isot lehdet jopa tosi isot. Mutta kiitos sinulle.

   Poista
 5. Upea papinkaura! Mahdottoman näyttävä huonekasvi ja tuo iloa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papinkaura on näyttävä kasvi ja tosi helppohoitoinen, mutta kaupasta sitä ei saa. Kiitos sinulle.

   Poista
 6. Mahtava määrä palloesikkoja. Samaa liilaa on minullakin, valkoisena ajattelin hankkia tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä valkoinen olisi mukava lisä. Pitää pyytää siemeniä miehen siskolta, koska hyvin ne ainakin itää. Ja jos kokeilisi istuttaa suoraan maahan. Mutta kiitos sinulle.

   Poista
 7. Ihania kuvia <3 Kohta päästään nauttimaan taas huhtikuusta. Se on kyllä ihana kuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ei siihen kauaa mene kun ollaan jo pitkällä keväässä. Kiitos sinulle.

   Poista
 8. Hienon postauksen sait kasaan, vaikka olit jo aihetta aiemmin käsitellyt.

  Voi mahdoton, miten upeasti kuvaparit tuovat esiin viherryksen voiman. Ja miten monta kaunista palloesikkoa sinulla on. Ihan tässä heräsi esikko- ja varsinkin palloesikkokateus eli niitä pitää saada lisää.

  Pikkuiset ihmisenalut kasvavat ja kehittyvät nopeasti nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palloesikko ainakin itää helposti ja siemeniä tulee yhdestä valtavasti. Olen nämä kaikki itse kasvattanut. Ja pienet ihmisalut kasvavat kuin "rikkaruohot" sanotaan. Kun vain saavat siihen tarvittavan mahdollisuuden. Kiitos sinulle.

   Poista
 9. Kiva nähdä keväisiä kuvia. Toivon, että talvikin kääntyisi voimalla mahdollisimman pian kevääksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kyllä minä usein jo katselen keväisiä ja kesäisiä kuvia. Että mielessä on.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Niin kohta todella saadaan nauttia jo oikeasti näistä kukinnoista. Kiva kun poikkesit taas pitkästä aikaa.

   Poista
 11. En ole ennen nähnytkään palloesikkoa ja balkaninvuokkoa, kauniita kevään kukkijoita ovat.

  VastaaPoista
 12. Papinkaura näyttää tosi eksoottiselta! Mukavat kuvasarjat olet löytänyt kuvaamaan puutarhan vihertymistä - näin pitäisi enenmmän kuvata paikkoja, joten voisi myöhemmin seurata kehitystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papinkaura on vanha kodin kukka mitä tosin ei kaupasta ole saatavilla. Minä kuvaan mielelläni jopa juuri samoja kohtia jos vain muistan.

   Poista
 13. Olipa kiva katsaus. Kiinnitin erityisesti huomiota kauniisiin ja runsaisiin havuistutuksiisi. Ja kuvat kertovat hyvin miten kevät etenee siirryttäessä huhtikuusta toukokuuhun.
  Ihanat palloesikot.

  VastaaPoista
 14. Meillä on tosi paljon havuja ja ollaan lisätty niitä joka vuosi lisää. Palloesikko on aika hauska versio esikoista. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 15. Ihan tässä tulee pihapiiperryskuume. Meillä on kylläkin niin paljon lunta täällä, että kesä tuntuu kaukaiselta haaveelta. Ihania nuo nappulan kuvat. Lapsenlapset ovat parjautta. Meillä on yksi lapsenlapsi Mimosa. Onpa kivaa hänen kanssaan touhuta kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä pihapiiperryskuume alkaa iskemään. Ja kyllä se kesä sieltä tulee. Kiitos sinulle.

   Poista
 16. Kiitos postauksesta - lykkäsin tuon haasteen alunperin liikkelle, kun kevät tuntui oleva niin kaukana, mutta näköpiirissä kuitenkin. Kevät on minusta ihmisen parasta aikaa.

  Tuo papinkaura on minulle outo, mutta kuvista päätellen sangen kiehtova. Ja mummoudesta olen ihan himpun kade - siinä on ihanaa seurattavaa sydämen kyllyydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on alku uudelle elämälle ainakin puutarhan ja kasvien puolesta. Se on voimakasta aikaa, kaikkialla virtaa elämän eliksiiri ja mahla. Sitä odotellessa.

   Poista
 17. Kiva postaus! Havupuita näkyy teilläkin olevan. Meillä niitä myös paljon ja ihanaa, kun ne ovat aina vihreitä. Mummoilu on parasta :) Mukavaa keskiviikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havupuita on meillä paljon. Syksyllä istutettiin 7 uutta tuijaa ja yksi tuivio.Ensi syksynä todennäköisesti lisää. Juuri se vihreys viehättää. Mummoilu on ihanaa.

   Poista
 18. Oli kiva lueskella mietteitäsi. Mäkin tein ton haasteen, kiva juttu.
  Kyllä kesä tulee, nautitaan nyt lumimaisemista.
  p.s. oletko osallistunut blogissani arvontaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumimaisemat on tällä hetkellä mutta onko enää huomenna jos on pitää vähän kuvata. En ole tainnut osallistua. Pitää käydä katsomassa.

   Poista
 19. Kauniita kuvia. Kevättä kohti ollaan menossa ja kesä tulee niin sitten kiva tehdä puutarha
  töitä.

  VastaaPoista