perjantai 23. maaliskuuta 2018

Vielä lisää kukkapenkin suunnitteluaTämä toisen penkin uudistus kulkee käsikädessä edellisessä postauksessa olevan penkin kanssa . Tässä penkissä oli paljon nauhuksia takana ja toisessa laidassa. Annoin niitä paljon poiskin, mutta siirsin niitä myös pitkään rinnepenkkiin missä niitä oli ennestäänkin. Näitä samoja mietelmiä on varmaankin jo aikaisemmin tullut  kerrottua ja kuvattua. Kesäkuun 26 päivä 2017  kaivinkone poisti muutamia kantoja ja osa tästäkin penkistä sai kyytiä .Takana on vielä yksi alue pressun alla mikä odottaa istutuksia.
Mutta sillä ei ole kiirettä siihen ei rikkaruohot pääse käsiksi. Etualalla olevasta istutusalueesta poistuu sammalleimut kun muorinkilvet lisääntyvät. Peurat kyllä  jo verotti sitä kovasti tänä talvena .Tähän istutettavaan penkkiin jo kerroinkin aiemmin  että istutin tuijat taakse.
Koska penkki on rinteen yläpäässä halusimme istuttaa siihen jotain mikä erottaa piha-alueen  rinteestä ja antaa myös näkösuojaa alaspäin menevälle rinteelle. 


Rinteen alapuolella kasvaa metsävadelmaa ja siellä on myös aika märkää reunoilta aika pitkälle. Siellä on lähteitä. Olemme ajatelleet josko siihen joskus kaivaisi lammen. Aika näyttää. 


Penkki on kooltaan 8 metriä pitkä ja 3.50 leveä. 
Tähän penkkiin olen suunnitellut  tuijien eteen ja väleihin erilaisia,  lähinnä sinisiä iiriksiä ja kurjenmiekkoja . Tuijien välit kasvaa senverran hitaasti umpeen että siihenkin voi vuosiksi istuttaa. Katsotaan mitä kaikkea sitten siihen sopii. Kenties vaikka vähän tummempaakin väriä. 

Iiriksen eteen tulee sitten pioneja. Osa pääsee tähän penkkiin . Ehkä tähän mahtuu kahdeksan, yhdeksän kappaletta. Pitää katsoa mikä on suositeltu istutusväli. Minulla taitaa olla pioneja yhteensä 27 kappaletta. Suurinosa on saatuja tai Viron kukkamarkkinoilta mummoilta ostettuja joten nimistä ei ole tietoa. Ne on kasvanut tähän asti vähän siellä toinen täällä.
Yritän saada nyt niitä vähän yhtenäisiin ryhmiin .
Kaikki värit eivät vielä ole edes kukkineet kertaakaan .
Ovat kasvaneet  ja vahvistuneet ja odottavat siirtoa .
Nämä on istutettu keväällä 2017 ja ovat vielä pieniä ja minä teenkin sitten näille ja muille pienemmille pensasaluille  oman penkin kun kerkiää.Yksi hankaluus on kun en tiedä kaikkien kasvukorkeutta.Sitten pionien eteen ajattelin istuttaa jotain matalaa, ehkä tätä iiristä. Tässä on rikkaruohoa koska nämä ovat edellisen postaus penkin reunasta ja odottavat siirtoa (selitystä)Tai tätä punaista esikkoa minulla on paljon monessa paikassa kasvamassa. Muunmuassa myös siinä aikaisemmassa  postauksessa uudistusta  kaipaamassa  penkissä .

Ja sitten on minulla tätä matalaa kaunista valkokukkastakin . Tietääkö kukaan tämän nimeä?  Vielä kaikki suunnitelmat eivät ole ihan varmoja kasvien suhteen mitkä tulee pionien eteen ja yleensä ne matkalla jotenkin muuttuu .
Kotia sain jotain pääsiäistä laitettua .Nämä narsissit laitoin tähän suureen lasimaljaan. Vielä ovat kovin nuppusia, mutta eiköhän kun ovat vähän aikaa lämmössä niin avautuvat.
Tervetuloa uudet lukijat.


Mutta tällaista tällä kertaa.


54 kommenttia:

 1. 27 pionia!!! On kunnon projektit sinulla! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että niitä on enemmänkin kuin 27 kpl. Projekteja piisaa. Mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 2. On se vaan mukava katsella tällaisia muutossuunnitelmia. Alkaa hissukseen omassakin mielessä virrata ajatuksia ja innostusta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kyllä sitä pitkän talven jälkeen on intoa taas . Vaikka lokakuussa oli ihan takki täynnä. Meillä kun on sitä muutakin kuin puutarha projektia mökillä. Mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 3. Narsissit ovat ihania kevään ja pääsiäisen tuojia 💛

  Teillä on ihan mahtavasti lääniä tuolla tontilla. Siellä mahtuu kaivinkonekin möyrimään, ja voi suunnitelmia tehdä oikein sydämen kyllyydestä vaikka miten moneksi vuodeksi ❤️

  En tunne tuota valkokukkaista mutta sen kasvutapa näyttää jotenkin tutulta. Meillä on jotain tuon tapaista pihassa. Katsellaan kunhan pääsen kasvukauden alettua tutkailemaan ja valokuvaamaan 🙂 Esikot ovat suloisia ja iirikset komeita. Pioneista puhumattakaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissit on näin pääsiäisenä ja keväällä mukavia. Kaivinkone oli pieni mutta tehokas. Ja saadaan apua taas vaahteran kannon poistoon. Kukat on kauniita jopa melkein kaikki .

   Poista
 4. Oih, mitä ihanuuksia teiltä löytyykään. Kaunis miljöö <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 5. Isoja projekteja sinulla ja hyvänkokoisia kukkapenkkejä suunnitteilla. Minä kun luulin että olen tänne tekemässä isoja kukkapenkkejä, mutta jäävät ihan näiden sinun omiesi varjoon. Alkuunsa toki kasvejakaan ei ole kovin isoille penkeille, joten hyvä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projektit on kyllä isoja. Ja aikoinaan sain todella paljon kasveja kavereilta ja ystäviltä ja istutin ne ympimähkään vain mihin mahtui. Ja silloinkin pieni kaivuri oli apuna kun kaivettiin sähköjohdoille ojat. Samalla tehtiin isot kukka- alueet. Nyt on siirtojen aika. Hyvää viikonloppua sinulle .

   Poista
 6. Tuijien kasvua saa odottaa, mutta on ne niin komeita. Sinulla riittää puuhaa, kun on noin paljon tilaa ja mukavia suunnitelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijat kestää kasvaa, mutta antavat ryhtiä pienenäkin . Puuhaa riittää niin sisällä niinkuin ulkonakin.

   Poista
 7. Hurja määrä pioneja. Türista on saanut mummoilta hyviä taimia, vain yksi on minulla kuollut ja sekin oli ihan omaa syytä.
  Upea tuo ihan tumma iiris.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioneja on tullut hamstrattua muutama vuosi .Türissa ne kasvoivat pihalla ihan ruohojen keskellä. Sitä me ihmeteltiin ja ihailtiin niiden kokoa ja näköä. Juteltiin mummojen kanssa niiden pihoilla ja ne esittelivät niitä mielellään. Upea on iiris väriltään se on myös Türistä ostettu.

   Poista
 8. Kunnon määrä pioneja. Tulee iso ja komea penkki. Kauniita kurjenmiekkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioneja on runsaasti ehkä kolmeenkiin eri ryhmään. Pitää katsoa miten ne sitten istuttelee. Kurjenmiekat ja iiriksen on minun lemppareita.

   Poista
 9. Hyvänkokoinen uusi istutusalue ja hyvältä kuulostavat suunnitelmat! Ihanat iirikset. Ihastelen myös esikoitasi, niissä on kaunis väritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänkokoiset on alueet ja kasveja kyllä on mitä istuttaa aikaa vain kuluu että saan ne omille paikoilleen. Esikoita minulla on monta erilaista lajia ja väriä.

   Poista
 10. Ihania suunnitelmia!! <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja hyvää viikonloppua myös sinne.

   Poista
 11. Niin kauniita pioneja ja kurjenmiekkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on kyllä kauniita samoin kurjenmiekat, minusta ne sopii samaan penkkiin .

   Poista
 12. Voi miten paljon mahdollisuuksia! Tuossa on paljon tilaa, valoa ja kasvumaata. Sopii siinä aivonystyjä hieroa, että mitä kaikkea tuohon haluaa laittaa. Onnea projekteihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisuuksia on paljon ja tilaa istuttaa. Meillä on vielä etelä -pohjois tontti ja pohjoispuolella on kalliota suojana. Nystyrät on kovilla ja välttämättä ei onnistu heti kasvien valinnan suhteen mitkä on kauniita yhdessä. Kiitos sinulle ja mukavaa loppuviikkoa.

   Poista
 13. Kivoja projekteja ja voi mikä määrä noita Pioneja! Pionit onkin niin kauniita♥ Ihana kun on tuollainen piha, mahdollisuuksia vaikka mihin ja niin kaunista! Nuo narsissit on sitten suloisia:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on saatava jo omaan penkkiin vaikka ei ne kyllä yhteen mahdu . Piha on kyllä iso ja antaa moneen mahdollisuuden. Narsissit on kyllä suloisia. Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 14. Lampi kuulostaa ihanalle! Iirikset siinä lammen reunalla olisi hienoja! Sinulla näyttää olevan pihalla paljon tilaa, joten kivahan on uutta suunnitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampi olisi kyllä kiva ja se kuivattaisi mukavasti sitä aluetta. Pihalla on paljon tilaa ja sitä saa jäädäkkin ja mukavaa on aina uutta suunnitella.

   Poista
 15. Ihania nuo pionit! Sulla on mukavasti tilaa uusille ideoille toteutta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on ihania ja tilaa kyllä on kun vain olisi aikaa.

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Ihanaa ajatella että tosiaan pääsee kohta tosi toimiin .

   Poista
 17. Jotain kaunista on tulossa sinulla siellä.. omistat upean ja avaran puutarhan:)
  Leppoisaa palmusunnuntaita sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja avara puutarha kyllä on ja avaruutta saa kyllä jäädäkkin. Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 18. Tulee upean suuret ja runsaat kukkapenkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi kukkapenkeistä tulee kyllä suuret ja runsaat, mutta pienet ei näissä tiloissa näyttäisi miltään .

   Poista
 19. Tuo vaalea näyttää joltain rikolta. Koska en muista kunnolla, voisiko se olla isorikko tai posliinirikko? Voi mennä väärinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle pitää yrittää googlettaa rikkojen kohdalta.

   Poista
 20. Inspiroivia suunnitelmia. Pionipenkki olisi ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionipenkkejä olen halunnut jo muutaman vuoden ,mutta kun on ensin ollut puiden ja kantojen poistoa penkeistä. Kiitos sinulle.

   Poista
 21. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 22. Sinulle on kyllä tilaa ja ideoita, miten laittaa pihaa. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa kyllä on ja en tiedä onko hyvin suunniteltu, mutta jostain pitää aloittaa, Hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 23. Iirikset ovat kauniita, mutta pionia ei voita mikään. Minullakin oli niitä puutarhassa kun asuin omakotitalossa. Mutta nyt on pionit ostettava maljakkoon kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iirikset on kauniita myös lehdiltään ja pionia ei tosiaan voita mikään. Kaupasta tosiaan saa pionia ostaa leikkona mutta ovat pahuksen kalliita.

   Poista
 24. Mukavoo hommoo on myllätä noihen kukkapenkkien kanssa. Hyvästi oot suunnitellu muutosta. Pionit on kyllä ihania ja tuo vaaleansininen iiris on kaunin värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on mukavaa hommaa se suunnittelukin kun muuhun ei vielä pääse käsiksi .Pionit on ihania ja saavat nyt oman paikan penkeissä. Vaaleansisistä iiristä on minulla paljon .

   Poista
 25. Hienoja kuvia! Kivoja touhuja siellä.
  Pioni on niin kaunis kukka!
  Hyvää pääsiäistä!🐣🐥❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Pioni on kaunis kukka ja mukavaa kun saan niitä osan jo vakipaikalle. Hyvää pääsiäisen jatketta.

   Poista
 26. Upea miljöö ja ihana suunnitelma! Kiitos paljon vinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja kiinnostuksestasi .

   Poista