torstai 31. toukokuuta 2018

Nyt se multa tuli.Puutarhan penkit etenee kun on saatu vahvistusta ravinnon antajasta. Sanoin miehelle että multa loppuu kohta ja pionien ja muidenkin kukkien istutus alussa. Multaa tilattiin maanantaina ja multaa tuli maanantaina parin kuution verran ainakin. Tämä on kolmas kuorma mitä olemme mökille seitsemän vuoden aikana tilanneet. Kyllä nyt on taas mistä ottaa. Pitää vaan peittää se pressulla. Nyt ei taida yksi edes riittää, jollei ole vielä varastossa se yksi isompi. 
Ensimmäiset kukat Vuorikaunokit kukkivat  jo uudessa penkissä (mikä on vielä nimeä vailla) 
Keskuspenkki saa oman multa lisäyksensä keväällä, nyt ei ole aikaa. Mutta havupuubalsamia pitää sumuttaa uudemman kerran. Ei ole vielä toipunut keväästä Sinikynäkataja se on vielä ruskea samoin muut katajat. Kartiovalkokuuset ovat kuin ennenkin. Niihin näytti balsami tehoavan hyvin. 
Keskuspenkissä aloitti kukinnan tämä ihana sinisen esikko. Tämä kukkii myös vähän myöhemmin. 


Valkoinen pikkusydän on parhaimmillaan. 
Samoin Rentoakankaali .

Ja hupsista olen tainnut unohtaa kauemmas rinteeseen jotain. 

Nämä kyllä piti jo saksia vapaaksi. Sitä se kiire teettää. 
26.5.18.   
Nyt keskiviikkona  30.5.18. tilanne oli parempi. 

Rinnepenkki on alkanut mukavasti jo kukkia. Kasvustoa pitää lisätä vähän syksyllä .
Isojen kivien väliin istutin  viime keväänä valkoisen Levisian. Ja näyttää selvinneen hyvin talvesta koska kukkia jo pilkistelee. 

Etummaiseen valkoisten kivien välissä kasvaa tätä pientä vaaleanpunaista kukkaa . Sitä ei kauempaa näin kuvassa  juuri huomaakkaan. Tämä on taas yksi niistä Türistä ostettuja.  Leviää mukavasti omilla rönsyillään. Onko kenelläkään tietoa nimestä?  
Näitä valkoisia tiilenpaloja oli mökillä ennestään paljon, joten päätin käyttää ne erilaisten kukkien erottajana. 


Seuraavassa rivissä kasvaa kaunokaisia ja sarviorvokkia. 
Isoista kivistä tänneppäin kasvaa kuunliljaa ja  angervoa ja karhunlaukka on levinnyt jo aika mukavasti. Olen käyttänyt sen lehtiä salattiin . Maistuvat vähän valkosipulilta . Yritän lisätä sitä vielä lisää. 
Tiarella kukkii parhaillaan ja punainen keijunkukka aloittelee vasta kukintaansa .
Toisaalta näkyy karhunlaukka lisääntyvän myös itsestäänkin ihan mihin sitä ei ole edes istuttanut . Keskuspenkissä niitä näkyi muutama kukkivan. Pitää siirtää ne samaan paikkaan . Mutta taas toisaalta jos antaisi vielä olla ja katsoisi mitä meinaavat ensi vuonna .
Tervetuloa uudet lukijat. 


Mutta tällaista tällä kertaa. 
45 kommenttia:

 1. Tuota hauskaa vaaleanpunaista kukkaa en tunnekaan, mielenkiintoinen tapaus :D. Tykkään kovin myös kaurhunlaukasta ja sen leviämistä toivon myös. Viime helmikuun ahavat teki kyllä sellaista tuhoa, meillä ei niinkään havuihin, mutta rodoihin ja sillan ihmeellisesti, että vierekkäisiin kasveihin -toiseen vaikka kuinka paljon ja toiseen ei juurikaan. Ihania orvokkeja!

  Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen kukka on viehättävä ja mielelläni tietäisin nimen. Karhunlaukka on minulle tärkeä kasvi myös ruokataloudessa joten toivoisin minäkin vielä sen lisääntyvän . Meillä ei ole koskaan ollut vastaavaa rusketusta havuissa. Mutta ihmeellistä on tämä puutarhan hoito. Orvokit on takuuvarma ihanuus.

   Poista
 2. Ai pikkusydäntä on valkoisenakin? Sööttiä 💕

  Nuo kivet ja kiveykset miellyttävät silmääni.

  On tosissaan kivaa päästä seuraamaan kasvien ja suunnitelmienne etenemistä blogin kautta 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain työkavereita valkoista pikkusydäntä jo vuosia sitten. Eli ei se mikään harvinainen uutuus kai ole? Kivetyksillä sai kivasti pois rikkinäisiä tiileskiven paloja nurkista. Ja luonnon kivet on kiva lisä puutarhaan. Kiitos sinulle sanoistasi.

   Poista
 3. Kiva kun multakuorma saapui! Nuo kivetykset on hienoja. Onpa hauska nähdä sitten hetken päästä miten kesä siellä etenee, nyt jo näyttää niin kauniilta! Aurinkoista toukokuun viimeistä päivää❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa tuli yllättävän nopeasti miltei heti. Kuivaa on ollut kesän alku joten en uskalla paljon istutuksia vaihtaa ja tehdä. Aurinkoista ja myös sadetta toivottavasti kesäkuun alkuun myös sinne.

   Poista
 4. Multakuorman tuleminen on ihana juttu <3 Ihania kukkasia <3 Mukavaa toukokuun vikaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakuorma sai minut hyvin onnelliseksi. Kiitos sinulle ja hyvää kesäkuun alkua sinne .

   Poista
 5. Onpa kaunista. Sinulla onkin jo paljon kukintaa. Multakuorma on aina yhtä ihana juttu! Sille on aina käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat on kukkineet kauniisti jotkut jo ohitse . Multakuorma on tosiaan aina yhtä ihana juttu. Kiitos sinulle.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Ups kännykkä teki niin hassun kirjoitusvirheen että oli pakko poistaa koko kommentti.
  Upean penkin olet rakentanut 👏

  Suihkutin rhodoille 2 x balsamia mutta ei ole tehnyt juuta ei jaata😔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tulee usein näitä kirjoitusvirheitä joskus huomaan joskus en ennenkuin on myöhäistä. Toivottavasti penkistä tulee edes siedettävä . Rhodoille pitäisi suihkuttaa myös lehtien alapuolelle. Ei minunkaan ole kaikkiin vielä tepsinyt. Odotellaan ja suihkutetaan.

   Poista
 8. Tosi hieno kukkapenkki, ja aivan ihania kukkia.
  Kivoja ideoita olet tehnyt kivistä.

  VastaaPoista
 9. Hienosti penkeissäsi kukat kukkivat. Ihana multakuorma. Kuinka kivaa onkaan käydä lapioimassa materiaalia tuollaisesta kasasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Ensimmäiset lapiolliset on multaa jo käyty lapioimassa ja tuntui pirskatin hyvältä .

   Poista
 10. Kaunista, järjestelmällistä! RRRakastan sinisiä ja liiloja kukkia erityisesti. Kivoja ideoita.

  VastaaPoista
 11. Minullekin valkoinen pikkusydän on uusi tuttavuus. Että voi multakasakin näyttää ihanalta. Minulla on vain säkkimultaa ja se on aina lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valkoinen pikkusydän on ollut puutarhassani rivarinpihalla jo vuosia ja sieltä olen sitten lisännyt sitä mökille. Tämä ei lisäänny niin nopeasti kuin punainen ja lehdet ovat vähän tillimäiset. Yritän saada siitä siemeniä syksyllä jos onnistuu ja laitan siemenkirjeeseen . Jos kiinnostaa eikun mukaan siemenkirjeen kiertoon.

   Poista
 12. Nyt riittää multa vähäksi aikaa. Minullakin samantapaisia laattoja kuin sinun tiilenpalat. Yksi vaihtoehto olisi käyttää niitä noin. Siinähän olisi 'kulkuväylätkin' kasvien väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multaa tosiaan riittää vähäksi aikaa eteenpäin. Näin minäkin ajattelin että tulee kulkuväylät samalla. Kiitos sinulle.

   Poista
 13. Upeita kukkapenkkejä, rentoakankaali muodostaa kivan tummansinisen alueen keskuspenkkiin. Suloinen vaaleanpunainen leviäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoakankaalia pitää vähän kurittaa ja lisään jaloangervoa.

   Poista
 14. Odottelen kans multakasaa pihaan, niin pääsee hommiin :) karhunlaukkaa olisi kiva kokeilla. Kaunista kukintaa puutarhassasi :) Hyvää kesän alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakasa antaa puhtia kesän istutuksille. Karhunlaukka on suosikkini ja aion lisätä sitä. Kiitos sinulle ja hyvää kesäkuun alkua sinne.

   Poista
 15. Kyllä sinulla puuhaa riittää, mutta lopputulos se aina palkitsee. Kauniita penkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhaa riittää ja työt vaihtuu kelien mukaan . Kiitos sinulle.

   Poista
 16. Aika iso multakuorma..mun 3 säkkiä näyttää vaatimattomalta😊Kaunista jo nyt siellä ja tuo kivetys on kyllä hieno. Aurinkoista kesäkuun alkua🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakuorma on vähän isompi kuin pari kuutiota ja kolme säkkiä on hyvä määrä tarpeen mukaan. Aurinkoisia päiviä myös sinne.

   Poista
 17. Onpa komea multakuorma! Tuollainen kyllä ilahduttaa puutarhurin mieltä. :) Ihanaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakuorma kyllä lämmitti mieltä . Kesäkuu on alkanut hyvissä olosuhteissa ja sitä toivon myös sinne .

   Poista
 18. Valkokukkaiset pikkusydämet ja sinisävyiset akankaalet ovat kaunis väripari.
  Nyt onkin komea multakasa mistä ottaa tarpeen mukaan.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno pari ovat, mutta akankaalit valtaa vähän liikaa penkkiä. Taidan vähän kurittaa niitä. Multakasa sai pressun päälleen ettei rikkaruohot ala kasvaa. Tarvetta mullalle on vielä näinkin suuren kasan verran .Mukavaa viikkoa.

   Poista
 19. Olipa kivoja uusia kukkatuttavuuksia, kiitos niistä! Tätä me koko talvi odotettiin, nyt nautitaan kukkaloistoista :). Mahtavaa istutushuumaa ja kivaa alkanutta kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä me talvi odotettiin, mutta paljon ei voi istuttaa kun on niin aurinkoista. Kivaa kesänjatketta myös sinne.

   Poista
 20. Suuri piha tarvitsee suuren kasan multaa. Nopeasti saitte mullan. Sen verran on kuivaa, että ei oikein uskalla siirrellä kasveja. Toivottavasti pian tulisi sadetta. Kaunis tuo vaaleanpunainen kasvi, sen nimeä en tiedä.

  VastaaPoista
 21. Multakuorma tuli niin nopeasti että aivan hämmästyin. Minäkään en ole kasveja nyt siirrelly kuivuuden ja auringon takia . Kerkiää vielä, kesä vasta alussa. Sadetta odotellessa hyvää alkanutta viikkoa. Kasvin nimi taitaa jäädä saamatta, mutta nimettömänäkin tosi herkkä ja kaunis .

  VastaaPoista
 22. Onnekas, olen koettanut saada karhunlaukkaa leviämään, mutta paikka ei ole sille ilmeisesti mieleinen. Täytyy siis etsiä uusi paikka. Itse ilahtuisin, jos sitä alkaisi putkahdella siellä täällä esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä olen iloinen sen leviämisestä annan sen myös olla toistaiseksi keskuspenkissä kun siihen on itsestään ilmestynyt.

   Poista
 23. Kaunis tuo keskuspenkkisi. Niin paljon muutoinkin kaunista. Ja multaa. Siinä riittää mullittelua. Olen itse tilannut pihalle muistaakseni kerran oikein iiison kuorman. Se piti levittää nopeaan ja saada mm. nurmikkoa uuteen iskuun. Tavallaan oli jännä huomata, kuinka nopsaan maa imaseekin kaiken ja hetken päästä ei enää silmään osunut yhtään, että multaa oli kuitenkin levitetty kaksin lapioin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se multa tästäkin kasasta hupenee jonkinverran syksyyn mennessä. Kiitos kun kiinnostuit blogistani toivottavasti tulet toistekin.

   Poista