keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Hyasintin tuoksua ja mökkipihan tarkastelua.Mieheni on hyasintin ystävä joten ostin niitä ja kopioin jostain blogista mallin miten laitoin ne esille. Poistin mullan ja juuret. Lasiastia minulla oli ennestään. Astian pohjalle omasta metsästä vähän sammalta. Tuoksu on aika voimakas ja kuulin että juuri sininen on voimakkain . Punaiset sipulit tuovat oman viehätyksensä tähän asetelmaan .


Tämä kukka -asetelma on eteisessä ja poistin  samalla aiemmin  tekemästäni käpykrassista pullonkorkit .
Kyllä se on näin paljon paremman näköinen. 

Tässä aiemmin otin kännykällä jännän sinisen värisistä sienistä pari kuvaa. Oltiin suppiksia keräämässä marraskuussa 18.11. mökillä ja niitä löytyi vielä mukavasti.
Mutta nämä kumman väriset sienet veivät jonkin aikaa huomioni.
Mistäköhän nämä ovat saavat tämän sinisen värin ja mikäköhän sieni on kyseessä , tällaisia ajatuksia tuli mieleen. Siinä päällä on joku hyttynen kuollut onkohan vähän maistanut sientä vähän ennen .Tässä myös 18.11.18. otetuissa kuvissa peurat olivat oikein tosissaan taas kävelleet kukkapenkeissä. 

Olivat kaivaneet yhden harjaneilikan maasta ( kuvan yläreunassa)  
Piti istuttaa se uudelleen saa nähdä kerkiääkö nyt juurtumaan. Hemmetin peurat. 
Piti laittaa lisää esteitä vaikka ne kauniita eivät olekkaan. Ne on kulkenut pituussuunnassa penkeissä ja kun uudet istutukset on tosiaan uusia pelkään että pionien alut taallaantuvat pahasti . Ensikesänä kun saan reunat myös päihin niin katsotaan tarvitaanko näitä rumia tappeja ollenkaan jos vaikka kiertäisivät koko paikan. 

Istutimme puron reunaan kaksi marjakuusta muutama vuosi sitten .Saimme ne rivarinaapureilta isoina puina jotka juurtuivat hyvin varmaan myös kostean ympäristön ansiosta , koska puro tosiaan on heti  kuvasta oikealla. Sitä ei huomaa kuvasta koska se on vähän alempana. 

Marjakuuset ovat peurojen herkkua ja kuten kuvasta näkyy ne on syöty melkein latvaan saakka. 

Peurat kun ovat kalunneet rungon puhtaaksi kasvusto alkaa taas pikkuhiljaa kasvaa uudelleen. Aiomme kaataa molemmat marjakuuset kokonaan pois jos niitä ei sitten kiinnostaisi niin pahasti tämä kulma. Tästä ne nousee rinnettä ylös ja suoraan kukkapenkkeihin .


Olimme nyt viikonloppuna mökillä ja ilma oli sateinen ja vei mennessään sen pienen lumen mikä oli maassa . Laitoimme kaksi tähteä mökin ikkunoihin. 
Mies teki uudelle puolelle väliseinä runkoja. Mukavaa kun alkaa pikkuhiljaa hahmottua mitä tulee mihinkin .

Tervetuloa Annika lukijaksi .Mutta tällaista tällä kertaa .57 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Minustakin ne olivat niin ihmeellisiä että tarkkailla piti ja kuvata.

   Poista
 2. Mä seuraan paljon sieniä ja löysin samanlaisen sienen. Se on viherkaulussieni 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle tiedosta minäkin opin taas tänään jotain uutta Ihanaa.

   Poista
 3. Jos saat jostain lähiaikoina ammuttuja pyssyn hylsyjä, niin laita niitä kukkapenkin pinnalle ja puskien/puitten juurille, niin pysyvät syöjät poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta pitää kysyä mökkinaapureilta ne kun metsästää.

   Poista
 4. Kaunis hyasinttiasetelma.
  Voihan peurat sentään.

  VastaaPoista
 5. Kivaa ja jännää taas täällä sinun blogissa ❣️ Alkoi tehdä hyasinttia mieli, en vaan tahdo kestää sen voimakasta tuoksua. Ulkokuistille voisin ehkä laittaa. Lila on ihan paras väri 💕 vaikka kyllä valkoinen ja vaaleanpunainenkin ovat herttaisia. 💜 Käpykranssit miellyttävät, oi että sopivat joulunalusaikaan 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, minulla on sama juttu niiden tuoksun takia jouduin siirtämään hyasintit lasitetulle parvekkeelle. Alkoi pää särkeä .

   Poista
 6. Hyasintit kuuluvat kyllä olennaisesti jouluisiin asetelmiin.
  Onpa todella harmi, että peurat tekevät siellä teillä vahinkojaan. Niiden tuhotöitä taitaa olla todella vaikea estää. Onneksi meillä on peuroilta ainakin toistaiseksi vältytty.
  Kaunis tuo tekemäsi käpykranssi.

  VastaaPoista
 7. Kiitos sinulle tuoksu on kyllä aika vahva ja jouduin siirtämään ne lasitetulle parvekkeelle .Peuroja on siellä mökillä niin kamalan paljon ja siinä ne pihalla löntystää niin kuin ei mitään. Onneksi puutarha on aidattu.

  VastaaPoista
 8. Söötit hyasintit! Itsekin olen hyasintin ystävä. Siitä tulee joulun tuoksu.
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on myös hyasintin ystävä mutta minulle se tuoksu on kyllä vähän liikaa .

   Poista
 9. Onpa harmi, että teillä on peurat ihan harmiksi asti. Asumme niin lähellä kaupunkia, ettei tänne niitä eksy, vaikka täälläpäin niitä on runsaasti. Minä kyllä tykkään niistä, vaikka ei se tietenkään ole hauskaa, jos ne mellestää puutarhassa. Ihanat hyasintit. Minä en ole vielä hankkinut joulukukkia. Mukavaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
 10. Kyllä niistä on todella paljon harmia, kun pysyivät metsässä mutta kun ei. Hyasintit tuoksuu kyllä niin hurjasti että jouduin siirtämään ne lasitetulle parvekkeelle .Mukavaa keskiviikkoa myös sinne.

  VastaaPoista
 11. Kaunis jouluinen kukka-asetelma! Ensi viikolla aion ostaa muutamia joulukukkia kotia koristamaan. Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa viikonjatketta myös sinne.

   Poista
 12. Minä aion kopsata sinulta tuon hyasinttiasetelman. Kiitos Nila <3
  Peuran pahalaiset saavat tuhoa aikaan pihoissa ja viljelmillä, vaikka metsässä niiden olemassaolosta ei ole haittaa.
  Apteekkireissu tuotti vesiperän, mutta he lupasivat tilata tuotetta :)
  Mahtavaa jatkoa tälle viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taisi nämä vastaukset vähän mennä sekaisin mutta vastaus löytyy kyllä vähän alempana . Olen pahoillani.

   Poista
 13. Ihana asetelma ja kauniin väriset hyasintit <3 Onpa niitä peuroja nyt harmillisen paljon liikkeellä ja ihan riesaksi asti!
  Hyvää viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja peuroja on tosiaan harmiksi asti.

   Poista
 14. Kopsaa vaan niin minäkin tein jostain plogista. Peurat kyllä harmittaa meitä aika lailla ne saa kyllä pienessäkin ajassa pahaa aikaiseksi saatikka koko talven aikana. Kaikissa apteekeissa ei tosiaan niitä ole . Mukavaa viikonloppua myös sinne.

  VastaaPoista
 15. Olipa tonttu varmaan haistanut hyasintin tuoksun kun oli tällännyt itsensä sitä vartioimaan :) <3. Meillä myös peurat seikkailevat ja muutama "pommi" on "räjähtänyt" pihassa, eli vesimyyrät ovat tehneet koloja ja kekoja - mokomat. Mutta ei anneta niiden häiritä, ripustetaan jouluvalot kuten itsekin olet tehnyt ja katsellaan vaan ylöspäin. Hyvää loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on teilläkin peuroja. Minua kyllä häiritsee todella paljon niiden tuhot jouluvalotkaan ei auta tähän harmitukseen. Pitäisi olla haulikko 😂. Mutta kun on se aika että ihmisillä on hyvä tahto.

   Poista
 16. Kaunis jouluinen asetelma on se hyvin ikävää
  Kun peurat tekee vahinkoja.
  Hyvää viikon jatkoa ja ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kyllä se harmittaa kun menee jokavuosi jokin työ hukkaan. Mutta hyvää viikonloppua ja ihanaa joulun odotusta myös sinne.

   Poista
 17. Kiva hyasinttiasetelma! Minulla on samantyylinen lasiastia, pitääkin kokeilla tuota juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kokeile ihmeessä minusta se oli aika hauska idea.

   Poista
 18. Peurat ovat niin kauniita, mutta kuinka paljon tuota tuhoa mahtavat saada aikaan(?). Ainakin selvät jäljet jättävät käynnistään...meille eivät pääse, kun koko tontti on niin rajattu ja korkeat rajaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peurat on kauniita ja läheltä niitä pääsee katsomaan ihan pihassa syövät pensasta tai kasvia ja sinä hakkaat ikkunaan , katsovat sitten vain ihmeissään että mitä nyt. Meillä on puutarha aidattu mutta hyvä kun teillä on suojaus kohdallaan.

   Poista
 19. The hyacinths are really lovely flowers and with a very pleasant fragrance.
  Beautiful decoration.
  Greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 20. onpa jo joulutunnelmaa, kiva hyttyskuva.

  VastaaPoista
 21. Olipa ovelia sieniä. Kaunis käpykranssi, meillä ei oo männynkäpyjä, kuusia vain.
  Sen takia mä ihaile noita männynkäpyjä, kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienet oli ovelan värisiä ja siksi kiinnittivät huomioni . Meille tulee pihalle aika paljon männynkäpyjä aidan takana puistossa sijaitsevasta männystä . Ja sitten meillä on mökillä mäntyjä. Kävyt on hyvää materiaalia moneen käyttöön.

   Poista
 22. Ihanan jouluinen asetelma ja hieno puhelin!! Kylläpäs on oudon värisiä sieniä. En ole ennen nähnyt tuollaisia. Eläimet on kivoja, mutta ei ole koskaan kivaa, kun tekevät tuhojaan. Viime talvena meilläkin kauriit lyhensivät omenapuun ja tammen oksia. Ihmeen vähän kumminkin oli tuhoja. Kop, kop... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle puhelin on vanha Ericssonin. Eläimet kun pysyisivät metsässä mutta pihapiirissä ovat kuin kotonaan. Onneksi olemme puutarhan aidanneet. Sienet olivat oudon mutta jännän värisiä.

   Poista
 23. Kauniisti oot laittanu nuo hyasintit,onko ihan tavallista jäkälää,Kiitos tosi ihanasta vinkistä:)
  Minä tykkään tuota jäkälää laittaa vähän sinne ja tänne,mutta ei pienessä päässä oo käyny ajatus,joulukukille!!!kaunis!
  ja tuo käpyranssion ihan sievä :))pullonkorkeilla ja ilmankin,Minä laittoin "tekohyasintien juurille pikkukäpyjä:))
  Mahtavan värinen sieni .
  mutta nuo kauriit :(,voi että minkä niille laittais pelotiksi.Niin ison työn kun kesällä/syksyllä teit ,harmittaa ku joku kopsukka tullee ja myllää koko kukkapenkin:(
  JA puut ja pensaat syövät kaikki!!
  Voi`toivottavasti apu löytyy niitten kauriiden karkotukseen!
  Ihanaa joulun odotusta!,Kiitos Nila:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ihan tavallista jäkälää on ja taitaa olla vähän sammaltakin joukossa . Juuri se harmittaa kun on ison työn tehnyt ja sitten osa siitä menee hukkaan peurojen takia .Ei niihin löydy varmaan mitään keinoa karkottaa pihasta muutakun aidata se kokonaan, mutta kun se on aika iso alue. Onneksi puutarha on aidattu. Kiitos sinulle ja ihanaa joulun odotusta myös sinne.

   Poista
 24. Onpa outoja sieniä! Tulee väristä heti mieleen, että ovat kovin myrkyllisiä. Peuroja on toki kiva seurata, vaikka onhan niistä myös haittaa. Meillä peurat myös kuljeskelevat.

  VastaaPoista
 25. Tossa jo Taru tunnistikin ne Viherkaulus-sieniksi mitkä on syömäkelvottomia. Peuroja joutuu väkisinkin seuraamaan kun ihan pihassa popsivat milloin pensaita milloin kukkia milloin vain kulkevat ja kuopivat kukkapenkeissä. Kirjoitinkin jo että sitten kun koputat tai oikeastaan melkein hakkaat ikkunaan ne katsovat että mikä nyt on. Yhtenä aamuna mökillä mies puhui yhdelle peuralle useamman minuutin pihalla muutaman metrin päässä. Ja mies kyllästyi ensin ja jatkoi matkaansa niin sitten peurakin vasta lähti . Mutta kyllä niistä suurta harmia on pihapiirissä.

  VastaaPoista
 26. Kauniita ovat hyasintit. Mullakin on samanlaisnen lasimaljakko. Taidanpa tehdä saman tempun.
  Niitä on niin monenlaisia sieniä. enpä tunne tuota.
  Hyvää joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu tee sama juttu hyasintin istutuksen kanssa. Taru jo tunnistikin sienen ja minä opin taas uutta. Hyvää joulua odotusta.

   Poista
 27. Hyasintit on ihania. :) Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa joulun odotusta myös sinne.

   Poista
 28. Kaunis tuo sinun hyasinttiasetelma!Rauhaisaa joulunodotusta❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja rauhaisaa joulunodotusta myös sinne.

   Poista
 29. Ihania juttuja (paitsi peura-asiat). Toi yläkuvan tonttu on kiva, kun se onkin vihreä, eikä totutun punainen. Se onkin kai puutarhatonttu parhaimmillaan?

  VastaaPoista
 30. Niiden tuoksu on minusta joskus vähän liikaakin. Mukavaa joulun odotusta myös sinne.

  VastaaPoista
 31. Juurikin näin minusta tämä vihreä väri tontussa oli tosi mukava juttu ja olet oikeassa se on puutarhatonttu . Peurat kyllä harmittaa.

  VastaaPoista
 32. Peurat ovat siis tottuneet ihmisiin🤔harmin paikka kun noin paljon tekevät tuhojaan. Varmaan meilläkin olis muuten sama juttu mutta koirat pitävät pois pihasta.

  VastaaPoista
 33. Peurat kyllä harmittaa kun ne on pihassa kuin kotonaan. Koirat olisi hyvä karkoittaja.

  VastaaPoista