lauantai 7. syyskuuta 2019

Pelargoniat ulkona.


Minulla on kaksi pelakuuta ulkona altakasteluruukuissa. Valitsin altakasteluruukut siksi että ei tarvitse pyytää ketään kastelemaan poissa ollessa. Sain ne viime vuonna ystävältä kun hän oli niitä pois heittämässä talven tieltä. Ensimmäisen talvensa toinen vietti kellarissa ja toinen sisällä mökissä. Molemmat ovat kasvaneet valtavasti etenkin toinen mikä on aika suuressa ruukussa. Leikkelin sitä kevään kuluessa reilusti mutta siitä huolimatta se on rönsyillyt sivuille niinpaljon että olen joutunut sitä tukemaan kivillä. 


Siitä katkesi oksa kovalla tuulella. Toin sen sisään maljakkoon en juurruttaakseni vaan ihan vain hetken silmän iloksi. Yllättävän kauan se kesti maljakossa kukkivana senjälkeen heitin sen pois. En halua enää tätä samaa lajia kahta enempää. 
Tämän siniseksi maalatun " Koiviston Kylväjän " ostin samalla kuin kävimme ostamassa vähän yli 200 kpl aidanseipäitä. Vanha herra keneltä seipäät ostimme tarjosi sitä minulle halpaan hintaan. Minä katselin sitä ja sanoin että jos kärrykuorman päälle vielä mahtuu seipäitten jälkeen ostan sen. Ja mahtuihan se sinne vielä keikkumaan. Jos sen maalaisi ja istuttaisi peltikouruun vaikka murattia ensivuonna. 
Oksia ja nuppuja katkeilee edelleen silloin tällöin joko tuulen tai sateen takia. 
Pikkumökin portailla on toinen näistä.


Tänä vuonna on ollut aivan mahtava pelargonia kesä ne on viihtynyt hyvin nyt sateista huolimatta. Miten teillä on pelakuut menestynyt ?  Kasvaako ne ulkona vai sisällä? Mutta tällaista tällä kertaa.


52 kommenttia:

 1. Siis niin hienot pelargoniat! Mukavaa syyskuuta sinulle🍂🍁🍂

  VastaaPoista
 2. Upeat pelargoniat <3 Mulla viihtyneet parvekkeella ja katselin just säätiedotteita että viikon päästä sisälle, alkaa laskea yölämpötilat. Tarkoitus olisi talvettaa kasvilamppujen alla sisällä, katsotaan miten onnistuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti saat onnistumaan talvetuksen koska ovat seuraavana vuonna paljon komenpia ja näyttävämpiä.

   Poista
 3. Hienot pelargoniat! Hyvää syyskuun alkua!

  VastaaPoista
 4. Nyt onkin ollut lämpöä ja aurinkoa rakastaville pelargonioille hyvä kesä.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ollut hyvä kesä nyt pitää niitä reippaasti leikata ja tuoda lasiterassin sisälle. Kukat alkaa mustua ja veden painosta varret alkaa katkeilla. Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 5. "Koiviston Kylväjä" luo hienon "kehyksen" rehevälle pelargonialle.
  Tämä kesä onkin suosinut pelargonioita.
  Hyvää viikonlopun ja syyskuun jatkoa Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Koiviston Kylväjä" oli loppujen lopuksi kiva ostos. Kesä oli kuiva ja pelakuut tykkäsi kun ei satanut paljon. Toisin on nyt. Hyvää syyskuun jatkoja myös sinne.

   Poista
 6. Terve. Mitä meinasitte seipäistä tehdä. Kylväjä on kyllä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä alkaa nopeasti tehty "riuku" aita lahomaan joten aitaa ja sitten säästetään muutama johonkin muuhunkin. Kylväjä oli heräte ostos mutta ei hullumpi sellainen.

   Poista
 7. Pelakuut on kyllä tänä kesänä kasvaneet todella hyvin ja kukkineet mahtavasti .Minulla on
  kuistilla ja osa kasvihuoneessa.Minulla on isän vanha koiviston kylväjä tallessa.Isä käytti sitä suomailla ja meilläkin se oli käytössä heinän siemmentä kylväessä(kauan sitten).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut on kasvanut kesän myötä jopa liikaakin. Kuistilla on varmasti ihanaa pitää niitä myös, niinkuin aikoinaan tehtiinkin. Otappa kylväjä esiin ja johonkin koristeeksi. Olisi mukavaa nähdä se sinulla jossain esillä. Kun ensin kerrot mistä sinut tavoittaa, ei ollut mitään tietoa "tytin" takana. Mukavaa kun vierailit blogissani ja tervetuloa uudelleen. Tekisin mielelläni vastavierailun.

   Poista
  2. Minä olen tällainen blogiton lukija,enkä kuulu faceen tai mihinkään muuhun mediaan.
   Luen kyllä säännöllisesti blogiasi ,kun kerran löysin tänne.Meillä on täällä kotimuseo ja koivistolainen viettää aikaa sisätiloissa muiden maatalouskoneiden kanssa.

   Poista
  3. Mukavaa että olet löytänyt tiesi tänne ja luet säännöllisesti blogiani. Ihanaa että koivistolainen on päässyt muiden säästettyjen koneiden joukkoon.

   Poista
 8. Toden totta "oikia pelakuu-kesä"
  sinun pelakuut ovatkin komeita,tosi isoja.
  Minä ostin Bauhausista 8,90-4 pelakuuta keväällä,koko kesän kukineet komiasti.Mutta lulen että en saa nitä talvehtimaan,joskus oon kellarissa kokkeilu:(,ei onnistunu.
  (mulla tuottaa harmaita :)lisä hiuksia,tuon kärsimyskukan -talvettaminen:))
  Ihana hyväkuntoisia "seipäitä"
  Mitäs olette ajatelleet niistä tehdää;) ?
  jk;)kaunis korkea maljakko;)),ja pelakuun oksa:=)
  Mukavaa sunnuntaita,ja kauniita syyspäiviä alkavalle viikolle;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on suosinut pelakuita ulkokasvatuksien osalta. Kärsimyskukka on varmasti vaikea talvettaa. No kaikki seipäät eivät ole ihan priima kuntoisia mutta ei ollut hintakaan viimeisenpäälle. Aitaa ajateltiin tehdä ja jotain muutakin sitten ajallaan. Mukavaa alkavia syyspäiviä.

   Poista
 9. Minulla joskus noita pelakuita oli, mutta en oikein innostunut niistä. Tosin tyyliltään sopivat hyvin mökkipihaani. En vieläkään ymmärrä, mikä ihme tuo kylväjä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuita on onneksi monen värisiä en minäkään kaikista väreistä innostu. Vilja ja mitä sitten onkaan haluttu kylvää on kaadettu suppiloon ja eikun työntämään. Pyörä on edessä ja aisoista on nostettu ilmaan. Suppilossa on sisällä sellainen mikä pyörii ja lennättää raoista kylvettävän maahan. Oli varmasti aika hutera selitys 😁

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanan väriset ja rehevät pelakuut Sinulla. minulta ei oikein palakoiden talvettaminen onnistu, joten ostan suosiolla ain keväällä uudet taimet. keväällä sain ostettua isoja pelakoikta 1 e kpl. ne ovat kukkineet koko kesän ilokseni.
   tuo Koiviston kylväjä on löytö! minä en maalaisi sitä, vaan antaisin olla sinällään. ihana pirteä väri tuo sininen ja se kertoo työkoneen menneestä elämästä tarinoita jälkipolville. mieleeni tuli, et myyjä tai myyjän sukujuuret ulottuvat itärajan taakse.

   Poista
  2. Kiitos no oletpa saanut halvalla isoja pelakuita. Mutta joskus kun löytää mukavan värin ei haluaisi siitä luopua ja sitten yrittää talvisäilytystä. Näin on minulle käynyt näiden kohdalla mitä minulla on. Koiviston Kylväjä oli heräte ostos mutta ei hullumpi sellainen. Minäkin vähän ajattelinkin että jos vaikka en maalaisikaan sitä vaan antaisin olla näin. Itärajan takaa meille tuli adoptio veljekset yli kaksikymmentä vuotta sitten. Että voipi olla tämäkin sieltä juuriaan.

   Poista
 11. Upeasti kukkii pelakuut!
  Olen ihan kateellinen noista seipäistä.
  Jään odottelemaan, mitä niistä valmistuu...
  Lempeää jatkoa syyskuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minä innostuin ostamaan seipäät kun halvalla sain. Ei tullut niille hintaa kuin vähän alle euron kappale. Niitä ei voinut jättää ostamatta. Aitaa valmistuu ja jotain muutakin sitten myöhemmin. Lempeitä syyskuun jatkoja myös sinne.

   Poista
 12. Kivat kuvat kauniisti kukkivista pelargonioistasi, koko sommitelma on hieno! Mahtava määrä heinäseipäitä, jotain kivaa tulossa:) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,pelakuut kun kukkivat upeasti niitä on mukava kuvata. Heinäseipäät oli niin edulliset että niitä ei voinut jättää ostamatta. Aitaa tulee jossain vaiheessa ja jotain muutakin. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle.

   Poista
 13. Kauniisti kukkivat pelakuut! Hieno väri, tuollainen pehmeän persikkainen. Pelakuut kukkivat täällä edelleen täyttä päätä pitkissä altakastelulaatikoissa talon seinustalla. Mitähän keksit noista seipäistä? Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava väri minunkin mielestäni säästämisen arvoinen. Altakasteluruukut on minusta mainio valinta. Hyvä valinta myös siellä. Seipäistä tulee aitaa ja jotain muutakin jossain vaiheessa.

   Poista
 14. Upeat pelargoniat! Omani ovat kasvarissa ja Lillevillassa.

  VastaaPoista
 15. Pelargoniat ovat viihtyneet hyvin tänä kesänä ja tuo sinun vaaleanpunaisesi on upea! Minä toin omat pienemmät pelakuuni jo sisään eteisen ikkunalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minunkin on aika pienentää ja tuoda ne lasituksen sisälle.

   Poista
 16. Ihania pelargonioita sinulla! Kauniisti kukkivat! Minulla ei ole paikkaa, missä saisin pelargoniat pidettyä talven yli. Siksi ostan uudet keväällä. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi on kaupoissa hyvät valikoimat joka kevät. Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle.

   Poista
 17. Kylläpä nauttivat olostaan!
  Äh, minä en saa pelakuita kasvamaan. Hoidan ne vissiin hengiltä.

  VastaaPoista
 18. Kyllä ne tänä vuonna on ulkonakin viihtyneet hyvin. Minä en hoida niitä mitenkään.

  VastaaPoista
 19. Hienosti ovat kasvaneet ja kukkivat. Minulla on vielä opeteltavaa pelargonioiden talvettamisesta, joten tämänhetkiset ovat tämän vuoden ostoksia. Nätisti ovat kyllä kukkineet ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hankalaa se vähän on niitä talvettaa jos ei ole kellaria tai viileätä paikkaa. Mutta voihan kokeilla vaikka yhtä kotona ikkunalaudalla. Toisaalta niitä saa aika edullisesti keväisin ja kukkivat kyllä hyvin.

   Poista
 20. What beautiful geraniums, how many flowers do they have.
  In the company where I work there are geraniums of red color.
  Hugs from Portugal
  Maria

  VastaaPoista
 21. Hei tulin oitis vastavierailulle tänne ja lukijaksi myös ilmoittauduin.Komeita pelargonioita,minulla kans ulkona niitä vaan punaisena punoittavat terassilla laatikossa,hyvin vielä kukkivat en henno ottaa vielä ko ei yö pakkasiakaan näy!

  VastaaPoista
 22. Hienot pelargonit! Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
 23. Kiitos en kerinnyt toivottamaan sinua tervetulleeksi uudelleen lukijaksi kun jo poistuitkin.

  VastaaPoista
 24. Oi että nuo pelakuut ovat upeita, niiden värikin on niin kaunis.
  Mukavaa syyskuuta sinulle.

  VastaaPoista
 25. Pelakuita on monia värejä jokaiselle löytyy sopiva. Mukavaa syyskuuta myös sinne.

  VastaaPoista