maanantai 10. helmikuuta 2020

Keittiö " riepujen " tekoa vanhoista pyyhkeistä .



Monet teistä on virkannut pesulapppuja ja keittiörättejä  . Minä olen tehnyt nämä keittiöversiot vanhasta ohuesta froteepyyhkeestä  . Olen ostanut niitä kirpputoreilta niitä ei vaan tahdo löytyä kovinkaan usein  . Omat varastot on melkein käytetty loppuun . Kaikki pyyhkeet tuppaa olemaan aika paksuja ja silloin ne eivät sovellu tähän tarkoitukseen .


Löysin tämän Finlaysonin ohuen pyyhkeen mikä oli juuri sopiva tähän tarkoitukseen ja sainkin siitä leikattua 10 kpl keittiöön tarkoitettuja riepuja  . Pesin pyyhkeen 60 asteen lämpötilassa ennen käsittelyä .


Siksakkaan reunat ensin ja leikkaan sitten vielä ylimääräiset langanpätkät pois.




Minulla on näitä isot pinot , värit kertovat minulle mihin tarkoitukseen ne on tarkoitettu  . Tässä vasemmalla on aiemmin tehdyt vessoihin tarkoitetut ruskean väriset  ,  myöskin pesun jäljiltä . Kyllä keittiö riepuja myydään  kaupoissa mutta ne on joko liian paksuja tai pieniä . Tai niitä myydään myös jonkinlaisia rullassa mutta ne eivät ole minun juttuni .  Nämä päättävät sitten lopulta päivänsä kesäkalusteiden pesussa tai jossain vastaavassa kun ovat tarpeeksi huonoja . 


Minulla on aina tällainen puhdas riepu vessan lavuaarin päällä sillä pyyhin aina sen päällisen ja hanan käytön jälkeen . Nopeaa ja siistiä hana ei ole koskaan läikällinen vesijäljistä . Se että onko tämä turhaa on jokaisen päätettävissä ja se sallittakoon .





Minä pesen nämä muun froteepyyhkeiden kanssa ja sitten vielä joko silitän ne tai manteloin  . Näin ne pysyvät siisteissä pinoissa kaapeissa ja niitä on sitten mukava ottaa . Koitappa säilyttää kymmeniä tällaisia vastaavia  muuten siististi . Keittiössä niitä menee minulla välillä kaksi kolmekin päivässä . Tämä on minun uusiokäyttöä ja monen mielestä ehkä jopa hullua .



Lapsenlapset oli yökylässä viikonloppuna . 






Onko sinulla mitään tällaisia niinsanotusti hulluja juttuja lukisin niistä mielelläni .




Mutta tällaista tällä kertaa.


39 kommenttia:

  1. Fiksusti tehty, kierrätystä parhaimmillaan. Pesuliinasi ovat kuin uusia.
    Minä leikkaan käytöstä poistetut t-paidat pesuräteiksi. Niiden reunoja en sen enempää siksakkaa, sillä trikoo ei helposti rispaannu. Käytän niitä mm. ikkunanpesussa, pihapöydän pyyhkimisessä ja auton siivoamisessa. Siistimmät pesen ja käytän useammin, huonoimmat ja likaisimmissa hommissa käytetyt menevät roskiin. Monet vanhat tekstiilit ovat imukykyisiä ja niistä saa kooltaankin isompia, kuin kaupasta ostetut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hienoa kierrätystä sielläkin. Hyvät teepaitapalaset minäkin vien mökille erilaisiin tarkoituksiin. Tämän imukyvyn myötä minäkin näitä mielelläni käytän. Kiitos sinulle. ❤

      Poista
  2. Todella fiksua ja ekologista! Ihailtavaa myös siisteyden kannalta. Tykkään laillasi siisteydestä, mutta käytännön toteutus ontuu ;-D
    Varmaan on tosi paljon hassuja tapoja, tulisikohan nyt mitään mieleen... etenkin saarikodissa tulee käytettyä ihan kaikki vanha roju varsinkin puutarhassa. Viime vuosina olen kietonut vanhat nuhjuiset neuleet kasvien ympärille talvisuojaksi, etenkin jos on köynnösruusuja yms. talvenarkaa. Vanhat matot ja pahvilaatikot käyvät laatoituksien alle yms. paikkoihin, joihin tarvitaan juurimattotyyppistä kasvun estoa.
    Ystäväni antoi kerran vinkin leikata terveyssiteestä sopivan kokoiset palat kalusteen jalkojen alle, ei kai ollut kauppaa lähellä, mistä huopatassuja olisi saanut :-D Ihan hyvä vinkki, en ole kokeillut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, tuon pahvijutun minäkin kopioin itselleni, kiitos. Meillä töissä aikoinaan eräs siivooja toi myös kotoonta terveyssiteitä ja kietoi niitä kokonaisena eräiden pienten johtojen ympärille mistä joskus vuosi muutamia tippoja öljyä lattialle. Laittoi ne narulla kiinni tiukasti. Siihen tuli kyllä hyvin pian loppu kun ylinjohtoporras sai siitä kuulla 😁. Mutta se toimi kyllä hyvin. 🤗. Kiitos sinulle. ❤

      Poista
  3. Hei, blogissani on sinulle haaste! Nappaa mukaan, jos haluat :)

    Minäkin oon leikannu vanhoja pyyhkeitä räteiksi ja nyt suunnittelen vanhoille t-paidoille nenäliinan virkaa. Ihan siitä syystäkin jo, että talouspaperi rikkoo ihon nenän alta flunssakautena. Puuvillakangas on hellävaraisempaa kuulemma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käyn kurkkaamassa.
      Mukavaa kuulla että sielläkin leikellään rättejä. Nenäliinoja kankaisia ei taida saada ostaa enää mistään. Minulla oli tässä joku aika sitten nuha ja nenä meni tosi pahasti rikki huulia myöten, sieraimet ja kaikki. Rasvasin niitä koko ajan mutta mikään ei auttanut. Vieläkin iho on arka ja kuivahko. Että kyllä olisi vanhanajan nenäliinat ollu tarpeen. Minulla oli yksi työkaveri mikä käytti aina miesten kankaisia nenäliinoja hänellä oli aina sellainen taskussa. Hieno idea kiitos ❤

      Poista
  4. Hienoja ideoita sinulla! Jotain tulee aina tehtyä. Kuluneesta saunapyyhkeestä laudeliinoja (ei kuluneesta kohdasta). Jokin aika sitten tein tyynynliinoja pussilakanasta, josta oli yläreuna hiutunut. Oli sen verran kaunis lakana, että piti keksiä jotain käyttöä. Sain muutaman tyynynpäällisen lakanan vahvasta kohdasta. Tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyviä kierrätysjuttuja myös siellä. Minäkin olen säästänyt muutaman kauniin pussilakanan jonka ylälaita on mennyt rikki. Aion pienentää sen lapsenlapsien käyttöön mökille. Kiitos sinulle ❤

      Poista
  5. Minäkin silppuan vanhat froteepyyhkeet räteiksi. Äiti hurauttaa reunat saumurilla. Ovat kestäviä ja ekologisia. Kaikki vanhat puuvillavaatteet menee autotallissa autonvahausrätteinä. Isot vanhat lakanat kierrätän puutarhassa esim. kuorikatteen alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kun ei ole saumuria niin täytyy tyytyä siksakkaukseen mutta ihanaa kun äitisi hurauttaa ne sinulle ja autonrättejä tarvitaan aina. Tuo lakana jutun olenkin joskus lukenut jostain sinun postauksessa ja se on tosi hyvä, se menee minullakin jatkoon. Kiitos sinulle ❤

      Poista
  6. Hienoa kierrätystä ja niin kaunista. Nuo ihanat pinot kaapissa, wau! Neillä kierrätykseen menee kaikki mahdollinen autotalliin, siellä ne yhdessä sumpussa ovat...mut hyvä kai silti kierrättää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minä haluan säilyttää ne siisteissä pinoissa. Autotalli on oiva paikka kiertätyskamoille mitkä odottaa jatkojalostusta ja käyttöön ottoa. Meillä mökillä on myös aika paljon tällähetkellä tavaraa ulkorakennuksissa säilytyksessä niinsanotusti sumpussa odottamassa. Nyt kun on vielä rakennus, laajennus projekti meneillään niin pois ei voi vielä kaikkea viedä. Kierrätys on minusta hyvä asia ja kaikki aikanaan. ❤

      Poista
  7. Hyvää kierrätystä. Vein syksyllä ison läjän pyyhkeitä Konttiin. Piti saada komeroon tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näinkin se toimii vallan mainiosti ❤

      Poista
  8. Kierrätys voi olla myös kaunista ja siistiä! Annan kymmenen pistettä tälle esimerkille ja tunnustan, että teen itsekin tätä: leikkaan vanhoja pyyhkeitä sopiviksi paloiksi ja saumuroin ne. Meillä kuluu monenlaista 'rättiä', jotkut sotkeentuvat yhdessä käytössä ja toiset kestävät pidempään. Kunpa löytäisi noin kauniita materiaaleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hienoa että samanhenkisiä löytyy aina vain lisää. Näitä rättejä menee tosiaan keittiössäkin joskus useampi päivässä ja kuinka mukavaa se on ottaa vaan aina uusi käyttöön ja etenkin kun tietää että ne eivät mene käytön jälkeen roskiin vaan pesuun ja taas uudestaan käyttöön. Hih olen iloinen kun kiinnitit huomion materiaalin ulkonäköön. ❤

      Poista
  9. Erinomaista kierrätystä! Silität nuo rievut?! Näin laiskana silittäjänä kauhistelen, jos pitäisi niin tehdä! Kiva lukea näitä kodinhoitojuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, luit aivan oikein kyllä minä silitän tai manteloin nämä rievut kuten muunkin pyykin. Siinä se samalla menee 😁. Ja onneksi minun ei pidä sitä tehdä vaan minä teen sen mielelläni. Minulla on näitä montakymmentä kappaletta niille pitäisi olla sitten iha oma kori , no kävisihän se tietysti niinkin 🤗 Kiitos kun olet kiinnostunut näistä minun höpinöistä ❤

      Poista
  10. Hienosti kierrätät omat ja vielä toistenkin hylkäämät pyyhkeet. Hatunnosto sinulle.
    Varmasti on hienoa ottaa uusi, puhdas riepu käyttöön entisen likaannuttua.
    Itsekin pesen pöytärättejä pyyheliinapyykin seassa, vaikka ne ostettuja onkin. Mutta ostorätit eivät kestä kovin montaa pesua, toisin kuin sinun!
    Nyt on lähdettävä Sydneyn rankkasateita pakoon.
    Hyvää tätä viikkoa teille molemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, näin minäkin sen olen ajatellut on hienoa ottaa taas uusi riepu käyttöön ja siinä niitä peseytyy samalla isompikin määrä. Ostorätit eivät minun mielestäni ole myöskään niin imukykyisiä mutta tiedä sitten. Voi helkkari teitä matkaajia kun saa jännittää teidän puolesta. Pitääkää toisistanne huolta ja Erkille terkut. Hyvää viikonjatketta myös sinne.

      Poista
  11. Leikkoon miekin vanhoja pyyhkeitä pesuräteiks. Kantapiästä hajonneen pestyn froteesukan säilytän ja lasinen, nokinen uunin luukku sillä pyyhitään ja sitten uuniin koko sukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla että lisää kierrättäjiä löytyy. Minulla on kaksi oikein mieleistä froteesukkaparia missä on ihana resoriosuus ei yhtään kiristä. Anoppi on parsinut minulle niitä ja olen siitä todella mielissäni. Hän on parsinut niitä erittäin ohuella langalla.

      Poista
  12. Todella järkevää kierrätystä. Itse käytän Viledan sieniliinoja, mutta säästämiäni vanhoja
    lasten valkoisia ja hyväkuntoisia harsoliinoja käytän pölyjen pyyhkimiseen ja milloin mihinkin satun tarvitsemaan. Harsot kuivuvat nopeasti ja ne on kätevä heittää valkopyykin mukana pesukoneeseen, jolloin ne pysyvät pitkään siisteinä ja valkoisina.

    VastaaPoista
  13. Kiitos minulla ei ole harsoja kuin kaksi prässäystä varten mutta olisivat varmasti oivallisia juuri tähän tarkoitukseen mihin nyt kerroitkin. Meille kun lapset tulivat neljä ja kahdeksan vuotiaina niin silloin ei harsoja enään tarvittu.

    VastaaPoista
  14. Mahtavaa, esimerkillistä kierrätystä!

    VastaaPoista
  15. Kauniita luutuja tuli pyyhkeistä,ja tarpeellisia.
    Noin kyllä saa enempi,minä laitan käsipyyhkeen 3 osaan.Minulla keittiön tiskipöydän alla oma hylly noille pyyhkeille,pesuvatia pidän ,kun en sopivaa laatikkua löytäny.Ostin Pelastusarmeijan kirppikseltä ison 200l jätesäkin pyyhkeitä 10€,siellä oli finleisson ,marimekon ym,oikein pieniä vieraspyyhkeitä,ne käytän sellaisenaan.Ja minulla päätyy kans ,ulko/terasi /autotallin kertasiivous jutuihin-nuhruset ja vanhat luutut:)
    Nyt on puolikymmentä isompaa pyyhettä oottamassa ompelua,Teenkin tuollaisia "käteensopivia-luutuja",Minä säästän myös talouspaperi kulutusta näillä pyyhkeillä.Kiitos Nila .tästä vinkistä!
    Vanhat t-paidat ,puhkikuluneet kainalot,niistä leikkaan siivouskomeroon pieniä sopivan kokosia palasia,Hhat niistä teen koiran.siistiytymiseen pieniä luutuja,silitän ne kuumalla raudalla,..
    ja ovat kannellisessa astiasa koirakaapissa;)))
    Roskapussin pohjalle laitan pari ohuempaa tai xxl-tarjouslehden,ja kun vien roskat litistän roskapussin niin ohueksi kuin ikinä vaan voi.."ilmat pois"pusseja sopii paljon enempi roskakärryihin.
    ..joku oli vielä ,,mutta nyt taitaa "nukkumatti-kutsua! :)

    ..oi pieniä sormenjälkiä,,,,siellä ja täällä:))
    nuo wc-paperit ovat ihania,hauskoja tekstejä:)
    Oikein Ihanaa viikkoa!,Sinulle Nila!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sinä olet saanut ison kasan halvalla pyyhetarpeita ja rieputarpeita. Ja hyviä vinkkejä sinulla paljon, kiitos niistä. Oikein ihanaa viikkoa myös sinne. ❤

      Poista
  16. Koska yhtään hullua juttua ei tule mieleen, olen vakuuttunu siitä, että en vaan ite näe niitä ;D
    Käytän vanhoja, pehmeitä vaatteita, esim. T-paitoja rätteinä, vaan leikkaamalla niistä paloja. Veskirätit heitän käytön jälkeen pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teepaidat on erittäin hyviä käyttää moneen paikkaan rätteinä. Kiitos sinulle. ❤

      Poista
  17. hyvää ja tarpeellista kierrätystä, kauniit pinot ilahduttavat todella silmää kaapissa! hanojen pyyhkiminen heti käytön jälkeen sästää kyl työtä. kunpa tuon idean saisin itsellenikin omittua...tämä on juuri sellaista kierrättystä, mistä luonto kiittää. meilläkään ei haaskata hyviä kankaita, vaan kaikki kierrätetään moneen kertaan. en osaa käyttää puulattioiden pesussa sinipiikaa (emme edes omista sellaista), vaan pesen lattiat perinteisesti rätin kanssa. rätit ovat vanhoista teepaidoista tai vaikkapa pyyhkeistä kuten sinullakin. talouspaperia ei niin ikään huushollistamme löydy, rättejä käytämme pöytien pyyhkimiseen. autotallissa on vanha metallikaappi, nuorenparin kylppäriremontista säästetty, missä säilytämme erilaisia riepuja auton ja puutarhatyökalujen puhdistamista varten ja käsienkuivaamiseenkin ne ovat juur passeleita. tiskiharjat kierrätetään ulos laskiastioiden ja esim kukkapurkkien pesuharjoiksi. kuten Sailakin kirjoitti aiemmin, vanhat matot ja muut paksut tekstiilit päätyvät "juurimatoiksi", muovia missään muodossa en halua maahan kätkeä.

    VastaaPoista
  18. Hienoa lukea näitä sinun kierrätysjuttuja mutta tämän olenkin jo huomannut lukiessa sinun postauksia. Sinulta moni saisi hyvää oppia. Kiitos sinulle. ❤

    VastaaPoista
  19. Great read.I love the outcome.Thanks for sharing.

    VastaaPoista
  20. Meillä kanssa pyyhitään roiskeet ja rähmät pois hanoista, lavuaarinreunoista ja suihkuseinästä frooteella. Kun pataljoona lapsia käy kätensä pesemässä, siivoavat kuitenkin jälkensä. Ovat oppineet, ettei ottomummulla saa jättää räpiköinnin jälkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja kun sen tavan ottaa se käy kuin itsestään.

      Poista
  21. Do you understand there is a 12 word sentence you can tell your crush... that will induce intense feelings of love and impulsive appeal for you buried within his heart?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, look after and protect you with his entire heart...

    12 Words That Trigger A Man's Love Impulse

    This instinct is so built-in to a man's genetics that it will drive him to try better than before to to be the best lover he can be.

    In fact, fueling this powerful instinct is so important to achieving the best possible relationship with your man that once you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You will instantly find him open his soul and heart to you in a way he never expressed before and he will recognize you as the one and only woman in the world who has ever truly appealed to him.

    VastaaPoista