torstai 4. kesäkuuta 2020

Parsasatoa ja sen pakastusta ja jotain uutta kukintaa.


Nyt on oman maan parsakausi parhaimmillaan  . Me olemme saaneetkin sitä ihan kunnon nippuja per päivä  . Ollaan oltu nyt mökillä melkein koko ajan koska satoa pitää kerätä joka päivä tai ainakin joka toinen  , on sillä on senverran kova kasvuvauhti . Kuvasin yhden päivän nipun . Nyt pitää alkaa pakastamaan niitä ja tehdä myös pari  piirakkaa  ,  syötävän piirakan lisäksi myös pakkaseen . Tätä satokautta kestää noin juhannukseen ja sitten on lopetettava niiden keruu ja jätettävä loput kasvamaan  . Mutta jos tätä vauhtia tulee niin sitä on jo juhannukseen mennessä enemmän kuin riittävästi   . 


Nyt pakastettiin kaksi vähän pienempää nippua . Niitä ei tarvitse esikeittää mutta pakastetaan pitkällään . Käytettäessä laitetaan jäisenä kuumaan suolalla maustettuun veteen . Me keitämme ne aina omassa parsakeittimessä siinä nuput kypsyy hyvin höyryssä veden yläpuolella . Meiltä hajosi tässä aiemmin vakumi kone. Uutta ollaan tässä ostamassa .


Tulikellukka mukavasti jo kukassa  . Niiden takaanta poistin kokonaan  syksyllä vuorikaunokkien rivistön  . En ole istuttanut vielä mitään niiden tilalle koska uusia pikkualkuja on tullut jonkinverran vieläkin  . 


Rusettinukki Androsace Sempervivoides on vain noin 5 cm korkea kukkivana.
Aivan ihana pikkukasvi kivikkorinteeseen  . Luin että meillä melko arka, minulla kasvanut kuitenkin jo monta vuotta . 


Tämän pihaesikon paikka ei ole vieläkään hyvä siirsin ne syksyllä tähän majakkapenkkiin . Vain kaksi ruusuketta on tehnyt kukkaa  . Joskus saa hakemalla melkein hakea ennenkuin oikea paikka löytyy  niin että kukka sekä minä viihdyn 🤗
Voi olla tosin että siirrän kevätvuohenjuuret pois niin tämäkin saa enemmän aurinkoa nyt ovat suurinosa niiden lehtien peitossa  . 


Kivikkorinteeseen istutin kuusen alle sammal-leimua ja 
Ajattelin silloin että mahtaakohan onnistua mutta nyt ainakin näyttää lupaavalta sammal-leimu kukkii ja kuusen toisella puolella kohta myös hopeahärkki , sekin on nyt hyvässä hapessa. 


Minäkin innostuin syksyllä ostamaan tämän yhden tuppaan verran tulppaaneja  . 
Nämä on ollut todella kauniita ja on saanut olla rauhassa pupuilta ja peurilta  . 
Oletteko jo kokeilleet uutta bloggerin sovellusta minä tässä yritin ja toistaiseksi minusta hankala ja en osaa vielä kunnolla käyttää ❓Mutta tällaista tällä kertaa  . 36 kommenttia:

 1. Wau, hienosti tulee parsoja! Minulla ei ole parsaa lainkaan, pitäisi sen kasvatus opetella. Esikoista on kaunis, kiva tuo tumma reunus keskustan ympärillä.
  Meinasin kokeilla bloggerin uutta sovellusta, mutta kuvissa jäi pois vaihtoehto ’vasemmalle’, joten en sitten jatkanut sen edemmäs. Toivottavasti sekin vaihtoehto tulee käyttöön, jos pitää vaihtaa uuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsan kasvatus on helppoa mutta vaatii kyllä kärsivällisyyttä sadon suhteen. Pihaesikko on kyllä kaunis. Bloggerin uusi sovellus on vielä aika raakile.

   Poista
 2. Voi miten hyvältä kuulostaa ja näyttää parsasatonne. Omat parsat ovat varmasti maultaan ihan huippu hyviä.
  Tulppaanituppaasi on todella onnistunut ja värit natsaavat täydellisesti toisiinsa.
  En ole vielä kokeillut bloggerin uutta sovellusta. ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsasatoa odotamme joka vuosi hartaasti.
   Tulput on kyllä kauniita mutta keskeneräinen tausta ei 😂.
   Tämä uusi sovellus on mulle kyllä vielä hepreaa.

   Poista
 3. Bloggerin uusi sovellus on ollut viikon verran käytössä. Vasta tänään sain sen toimimaan tietokoneellaja tabletilla ei toimi vieläkään. Kännykässä on toiminut alusta asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän olet taitava näissä jutuissa. Minä teen nämä postaukset tabletilla joten hankalaa on.
   Kännykällä en ole kokeillutkaan.

   Poista
 4. Voi nam noita parsoja, ovat niin herkkua:) Upeat tulppaanit! Minäkään en ole vielä uutta sovellusta kokeillut:) Kauniita kesäpäiviä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsat on aina yhtä odotettu herkku.
   Tulppaanit on kyllä kauniita mutta keskeneräinen tausta ei. 😂.
   Saa nähdä milloin oppii tuon uuden sovelluksen ei oikein pelitä vielä.
   Nyt on pilvessä ja sateisen oloista mutta kiitos, kauniita kesäpäiviä myös sinne. 🤗

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Näin on ja toivottavasti paranee vuosi vuodelta. 🤗

   Poista
 6. Aloin heti käyttää uutta versiota kun se tuli, vaatii kyllä tottumista. Hieno parsasato ja erittäin kauniit tulppaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas, olet saanut sen toimimaan, minulla tyssäsi heti alkutaipaleella. Pitää pyytää mieheltä vähän apuja.
   Parsat on kyllä tänä vuonna antaneet mukavasti satoa.
   Tulput oli kyllä onnistunut ostos.

   Poista
 7. Onpa kaunista tulikellukkaa. Rakastan niiden lehtimuotoa ja kukkien väriä. 🧡
  Omat parsat! Mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikellukka jakaa myös mielipiteitä minä pidän myös niiden aikaisesta kukinnasta ja pirteästä väristä. Ja lehdetkin on kauniita.
   Omat parsat oli kauan haaveena ja nyt korjataan satoa 🤗

   Poista
 8. Muistelen, että teillä oli aika iso parsakasvusto. Hienoa saada satoa noin paljon. Minulla on vain kuusi parsajuurakkoa, jotka jouduin viime vuonna kaivamaan ylös lavakaulusten uusimisen vuoksi. Tänä vuonna en kerää satoa ollenkaan, vaan annan kasvuston vahvistua.
  Rusettinukki onkin ihan uusi tuttavuus. Hauskan näköinen ruusuke. Pitääpä tutustua paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on iso kasvusto parsaa ja sato paranee vain vuosi vuodelta. Kyllä kuudestakin saa hyvän sadon aikanaan ja viisas teko kun et kerää satoa tänä vuonna ollenkaan.
   Minä lannoitan nyt syksyllä kunnolla (ensi kertaa syksyllä) . Muista leikkaa varret pois kun ne syksyllä on tuleentuneet ja älä jätä niitä paikoilleen. ❤
   Rusettinukin ostin muutamia vuosia sitten Türistä.

   Poista
 9. Kaunista on kukinta! Ja parsaa taitaa tosiaan tulla riittävästi:) Hienoa, että sitä pystyy pakastamaan, joten eihän siinä sitten mitään. Rusettinukki on minullekin uusi, mutta ulkonäön perusteella sellainen, jota haluaisin kyllä kokeilla. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi.
   Parsaa tulee nyt ihan mukavasti.
   Rusettinukki on söpö pieni kivikkokasvi. Ostin sen muutama vuosi sitten Týristä.
   Kiitos, mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 10. parsa on niin namina, minulla ei onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsa on kyllä hyvää, harmi kun et onnistunut sen kasvatuksessa. Hyvää loppuviikkoa.

   Poista
 11. Onpa hyvä parsasato! Ja aivan upeita kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsasato paranee vain vuosi vuodelta. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa kun vierailit toistamiseen minun pitää tehdä samoin 😁

   Poista
 12. Parsa on minun herkkua :) Uusi blogger versio on jotenkin vielä vaikea, tuttuun oli niin hyvin jo sopeutunut mutta ehkä harjoitus tekee mestarin ;) Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
 13. Parsasta meidän koko perhe pitää, paitsi miniä. Uusi versio on ihan sieltä... Pitää tutustua taas mutta kun tökkii heti alkuvaiheessa. Aurinkoa ei nyt taida tänä viikonloppuna näyttäytyä mutta kuulemma ensiviikolla kuulemma taas. Vettä sataa mutta sitä kyllä tarvitaan ainakin täällä. Mutta hyvää viikonloppua kuitenkin sinne.

  VastaaPoista
 14. Paljon ihania kukkia ja tuo heinäseiväsaita on tosi hieno! Vähän erilainen. En ole vielä ehtinyt uuteen sovellukseen perehtymään. Täällä on tällä hetkellä sateista, mutta taidan mennä takasin pihalle siitä huolimatta. On vähemmän ötököitäkin :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos, heinäseiväs aita on tämän kevään tuotoksia. Uusisovellus on vielä aika raakile. Tällä hetkellä täällä paistaa aurinko mutta hetki sitten tuli vettä. No sade oli kyllä toivottua herkkua. Minä pesin mökin ikkunat sisältä päin ja vähän muutakin siivoamista. Nyt on kuukirjan mukaan hyvät kitkentäpäiviä peräti kolme peräkkäin. Voi jättää vaikka paikoilleen. Minulla on rinteissä vielä niin paljon rikkoja että kyllä minä ne pois kuskaan. 🤗

  VastaaPoista
 16. Hieno parsasato. Kauniita kesäkukkia.
  Hyvää kesäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää kesäkuuta myös sinne. 😁

   Poista
 17. Hyvin olette saaneet satoa parsasta, mutta teillä olikin ihan jättimäinen rivistö niitä. Rusettinukki on todella söpö, samoin nuo tulppaanit ovat kauniita. Hyvä, että nelijalkaiset puutarhavieraat ovat jättäneet ne rauhaan. Olen nyt pari päivää kokeillut uutta bloggeria ja täytyy sanoa, että aika sekavalta tuntuu. Kuvien lisäämisen ja siirtämisen kanssa on ainakin minulla ongelmia. Sekin on huono minusta, että postauksen esikatselu ei aukea omaan välilehteensä. Ei pysty korjaamaan toisessa välilehdessä kirjoitus- tai asetteluvirheitä sitä mukaa kun niitä esikatselussa huomaa, vaan pitää sulkea esikatselu ja palata takaisin tekstiin. Piti ihan laittaa virheet muistiin paperille, että muistin kaikki vielä silloin kun palasin takaisin luonnokseen. Kännykällä on selkeämpi kuin vanha blogger, mutta se ei oikein auta, kun teen tietokoneella postaukset. Toivottavasti saavat uuden version toimimaan paremmin ennen kuin kaikkien on pakko siirtyä käyttämään sitä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsaa meillä on tosiaan iso rivistö. Rusettinukki on kiva matala kivikkorinteeseenkin sopiva. Tulppaanit myös yllätti minut kauneudellaan ja että kukaan ei hoksannut niitä syödä. 🤗. Minä teen kaikki postaukset tabletilla ja hankalaa on todella uuden sovelluksen kanssa tyssää ihan jo alkuvaiheessa. Kiitos ja mukavaa sunnuntaita.

   Poista
 18. Mua harmittaa kun siskolta saamani parsa ei näytä elonmerkkejä... muutamana vuonna on lykännyt pari todella kapeaa parsan näköistä mutta siinä kaikki. Tänä vuonna ei tullut sitäkään...
  Mä en tykkää yhtään uudesta bloggerista! En saa enää kännykällä päivitettyä blogia vaan aina pitää mennä tietokoneelle. Muutenkin on epäselvä. Ennen näki kerralla blogin tilanteen, nyt ei.
  Ja anteeksi etten ole pitkään aikaan käynyt täällä. On ollut niin paljon muuta. Ja nykyään tulee ne pienet hetket vietettyä instagramissa. Mutta nyt katson päivityksiäsi pitkälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa parsan istutusohjetta jos uudelleen istuttaa vaikka lisää parsaa se on alussa vähän tarkempaa mutta kun pääsee vauhtiin on aika helppo. Toivottavasti parsasi ei ole mennyttä.
   Uusi bloggerin sovellus on kyllä ihan kauhea toivottavasti hylkäävät koko jutun.
   Älä pyydä mitään anteeksi kaikki aikanaan ja jos ei kerkiä niin ei kerkiä.
   Ilahduin kuitenkin kovasti kun näin kommenttisi ❤

   Poista
 19. Mahtavaa parsasatoa.
  Kerran olen kokeillut uutta bloggeria, mutta en tykännyt siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja minulla tyssää heti alkuun kun yritän tehdä uudella bloggerilla jotain. Ei onnistu 🤔

   Poista
 20. Hienosti saat kaiken kasvamaan.
  Apua, en ole kokeillut uutta versiota mutta alkaa tuntua etten kokeilemaan. Eikö vanhassa voi pysyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤.
   Ne kirjoittaa että olettaa että kaikilla on käytössä jo ensikuussa uusi versio. Vanha kulkee kuitenkin vielä mukana valinnaisesti. 🤗 mutta kuinka kauan ❓

   Poista