sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Majakkapenkki sai viimeisen pioninsa ja vuorenkilpeä jälleen lisää.


Viikkositten viikonloppuna oli aika kovat istutushommat. Majakkapenkki sai viimeisen pioninsa vihdoin viimein . Pionien paras istutusaika on syksyllä mutta nyt tein poikkeuksen tämän yhden kanssa . Nyt niitä on tässä majakkapenkissä yhteensä kaksikymmentä  . 
Tässä suoralla niitä on yhdeksän . Tässä päädyssä niitä on seitsemän.


Ja tässä reunassa neljä .


  Peitimme keskeneräiset käytävät maanpeitekankaalla  . Näin myös alkaa hahmottua penkin  idea ja muoto  . Eivät ole nyt mitään kaunistuksia mutta minä en jaksa niitä nyt hoitaa ja reunukset on vielä kesken . Singelikiveä tilataan myös lisää. Jottei olisi liian helppoa niin käytiin hakemassa mökin läheltä runsaasti vuorenkilpeä  . Torissa oli ilmoitus että saa hakea  . Pilkoin niitä vähän pienempiin osiin ja vähensin lehtiä ihan minimiin joihinkin en jättänyt yhtään lehteä. Laitoin ne suuriin saaveihin ja veden alle tiiliskiven avulla .Teen aina pesuhommat jos jostain saan alkuja , meillä ei ole kotiloita joten olen hyvin varovainen . Ei heilläkään ollut mutta varmaa on aina varmaa . Annoin olla kolme päivää ja sitten aloin ensimmäisiä istuttamaan aidan taakse rinteeseen  . Mies katkaisi aitaa tehdessä aina kulmissa heinäseipäiden päät ettei tulisi mitään vahinkoa pikkuväen ja muidenkaan kanssa . 
Pääsin istutusvaiheessa noin 220 kpl istutus lukemiin  . Minulla oli tässä kohtaa pressu ollut peittona vuoden päivät joten rikkaruohot oli suurinpiirtein vähissä mutta jouduin lapiolla kaivamaan paljon aikojen saatossa kipattuja romuja pois mullan alta . Pääasiassa ihan hyviä tiiliskiviä 😰
Tämä rinne on ollut varmasti jonain kaatopaikkana koska olemme löytäneet sieltä aikoinaan vaikka mitä pienkonetta ja patjaa  . Istutin kasvit kuokalla koska se oli kätevämpi kuin lapio näin rinnepaikoissa . Ensin kuoppa , siihen vettä kastelukannulla , kasvi kuoppaan  , peitto ja vielä vettä lopuksi päälle  . Vuorenkilpeä riitti myöskin pressun ulkopuolelle olevaan alueeseen  joten kitkentää riitti myös ensin istuttamista . Apua loppuuko nämä taimet ja koska ❓ 😨

Eikö vaan olen tyytyväinen tähän mennessä istuttamaani alueeseen.
Mutta homma jatkuu....


Nyt on kulunut viikko ja lisää kukintaa pionien välissä  , matalat iirikset vähän yli kymnensenttiset on alkanut kukintansa .
Samoin kulleron kukinta on parhaimmillaan  . Se kukkii tulevan majakan reunalohkolla . 


Pionit on rehevöitynyt senverran että jotkut niistä vaati jo tuentaa  . Ostin muutaman puolikaarituen lisää ja sidoin vielä vihreällä langalla ne toisiinsa ettei jäänyt niiden välille väliä .Mutta tällaista tällä kertaa  . 35 kommenttia:

 1. Meillä ei vielä kuki mikään iiris, ovat muutenkin nousseet todella hitaasti. Vuorenkilpi on hankaliin paikkoihin hyvä kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista etkö sinä istuttanut aikamoisen erän uusia iiriksiä. Vuorenkilpeä minäkin istutan mielelläni tällaisiin paikkoihin.

   Poista
 2. Rinnemaa on haasteellinen, mutta niin kaunis, kun vuorollaan kaikki pääsevät kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä niitä rinteitä piisaa. Saisi jopa olla puolet vähemmän.

   Poista
 3. Olet ollut ahkera! Puutarha näyttää mahtavalta jo tässä vaiheessa! Onpa pionit kasvaneet hienosti. Vuorenkilpi on hyvä juuri tuohon kohti. Kun ostin tämän meidän talon, ei takapihalla ollut muita kukkia kuin tolkuttoman paljon hoitamatonta vuorenkilpeä (muut kukat oli ennen myyntiä viety muualle, kun kuoppia pihasta löytyi). Vähensin vuorenkilpiä kaksi peräkärryllistä ja siirsin loputkin eri kohtaan pihassa. Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, no olet sinä sitten melkoisen määrän kilpeä vähentänyt. Tässä ei nyt niin paljoa ollut mutta kyllä näitäkin piisaa vielä kaksi kertaa sen mitä jo istutinkin. Jos me myisimme mökin näin paljoa kukkia en mukaani voisi viedä 😁. En taitaisi viedä yhtään. Aurinkoisia päiviä myös sinne.

   Poista
 4. Joka blogissa kirjataan nyt urakalla pihan puuhasteluista. Ihanaahan se on räntäsateen jälkeen päästä kunnolla tekemään töitä kasvien parissa. Vuorenkilpi on kiitollinen kasvi juuri tuollaisessa paikassa, mihin sitä laitoit. Minullakin sitä on jonkin verran mökkipihassa, tuota monen niin inhoamaa kasvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ne hetket kun puutarhassa pitää tehdä sitten kun alkaa marjasatoa tulla niin ei kyllä kerkiä muutakuin marjoja kerätä ja niitä valmistaa. Vuorenkilpeä istuttelen vielä paljon lisääkin.

   Poista
 5. Kaunista,vuorotellen puhkeavat kukkimaan "tämä kaunis -puutarhasi",Samoin kuin into Sinussa:)
  vuorenkilpi monikäyttöinen;)...
  Kiitos niistä "vuorenkilpi-vinkistä:)
  Oikein hyvää ,touhukasta,mutta muistahan huiliakkin KESÄÄ!,Sinulle Nila!
  Kiitos!!
  ..(laitan blogini ,,säppiin..palaan kun oon tervehtynyt!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi välillä on intoa enemmän välillä vähemmän.
   Vuorenkilpeä olen lisännyt joka vuosi mutta en koskaan näin paljoa kerralla.
   Toivottavasti tervehdyt ja palaat pian blogin pariin Liisukka ❤

   Poista
 6. Siinä on ollut istuttamista! Vuorenkilpi on täydellinen kasvi tuollaisiin paikkoihin ja parasta on, että sitä saa usein ilmaiseksi. Näky on varmaan upea, kun nuo pionit alkavat kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja istuttaminen on vielä kesken niitä kyllä riittää vielä jonkin aikaa istuttaa. Tänään istutin vain kolmekymmentä lisää. Piti ensin kitkeä. Pionien kukintaa odotan kovasti. 🤗

   Poista
 7. Upea määrä pioneja. Tulevat olemaan kaunis näky kukkiessaan. Ahertamisesi näkyy kyllä ja lopputulos on.......❤️
  Minullakin siniset Pumila kääpiökurjenmiekat aloittivat kukintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä toisessa penkissä kymmenen ja viisi ihan pientä alkua reservipenkissä. Odotan kyllä kovasti niiden kukintaa viimevuonna ei kukkinut kun ehkä neljä. Nyt on monessa nuppuja.
   Kiitos sinulle kehuista.
   Nämä kääpiökurjenmiekat on kyllä ihania kukkiessaan ja lehdetkin on ennen ja jälkeen kukinnan kauniita.

   Poista
 8. Siellä on niin kaunista! Pionit on aivan ihania! Leppoisaa ja aurinkoista alkanutta kesäkuuta ♥ ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 9. Pioneja ei voi koskaan olla liikaa. Ne ovat niin ihania.
  Näet itse puutarhan keskeneräisyyden. Minä katson vaan kaikkea sitä, mitä olet saanut aikaiseksi, eikä se ole vähän.
  Sinulla näkyy olevan pioneilla samanlaiset tuet käytössä kuin meilläkin.
  Oikein upeaa kesäkuuta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioneja ei ainakaan vielä ole liikaa 😁
   Meillä on niinpaljon kaikkea rakennusprojekteja kesken että joskus tuntuu että on niin romuisen näköistä mutta kyllä se siitä.
   Saa sitten nähdä käytännössä miten toimivia nämä tuet on.
   Samoin hyviä kesäkuun päiviä. 🤗 ❤

   Poista
 10. Kyllä oletkin ollut ahkerana. Pionien kukkiessa näky on taatusti kaunista katseltavaa. Ne ovat kasvaneet mittaa ihan silmissä, joten tuenta alkaa olla ajankohtaista. Itsekin laitoin muutamille tänään tuet ja huomenna pitää jatkaa hommaa.
  Vuorenkilpi on erinomainen kasvi hankaliin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, odotan kovasti niiden kukintaa kun en tiedä monenkaan edes väritystä.
   Vuorenkilpeä olen lisännyt joka vuosi.

   Poista
 11. Ihanan paljon pioneja, kiva nähdä kuvat, kun ne kukkivat. Varmasti tietää istuttaneensa, kun tuollainen määrä vuorenkilpiä on työn alla. Saat kätevästi suuren alan hoidettua istutuksilla ja vuorenkilpi auttaa haasteellisissa paikoissa. Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pionien kukintaa minäkin odotan kuten jo kerroinkin niin en tiedä monenkaan väriä edes.
   Minä olen ihan poikki niiden istuttamisesta ja vieläkin niitä on. Olen vaihtanut niille veden välillä hyvin pärjäävät.
   Hyvää viikonjatketta myös sinne.

   Poista
 12. En vaan jaksa olla ihmettelemättä ja ihailematta, millainen homma tuossakin istutuspuuhassa on ollut. Mutta lopputulos on takuulla vaivan arvoinen; sen näkee jo nyt.
  Aurinkoista alkanutta kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi kyllä sitä välillä ajattelee että onko tässä mitään järkeä 😂. Mutta usko siihen on vielä vankka. 🤗
   Aurinkoisia päiviä myös sinne.

   Poista
 13. Siellä on oltu ahkerana, mieletön vuorenkilpien istutusprojekti. Ihailen pionipenkkejä, pionit näyttävät jo nyt muhkeilta. Mukavaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Tämä vuorenkilpi istutusprojekti ylsi kyllä aikamoisiin mittoihin.
   Pioneja löytyy lähellä olevasta penkistä vielä kymmenen lisää joten kukintaa odottaen.
   Mukavaa oli kuulla sinusta ja hyviä kesäkuun päiviä.

   Poista
 14. Kovasti oot touhunnu ja omanaikansa viep, ennenkuin kaikki on järjestyksessä, käytäviä myöten. Pionit on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi. Käytävät vievät todella paljon aikaa ja nyt olen panostanut puutarhan puolelle tänä keväänä. Pionit on kyllä ihania.

   Poista
 15. Hyvälle näyttää! Pionit kun puhkeaa kukaan, niin sanon minä, että on kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti useimmat edes kukkisi niin näkisin minkäväriset kukat niillä on. Muutama on vasta aiemmin kukkinut.

   Poista
 16. Kaunista. Iirikset ovat niin kauniita ja samoin kullerot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iirikset on minunkin mielestäni todella kauniita ja kullerot tuovat minulle mieleen Italian matkan olo oli kuin "pikku Heidillä"

   Poista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Kyllä olette kovan työn tehneet. Sitä jälkeä on aina ihana katsella. Minäkin edellispäivänä laitoin vuorenkilpeä pihaani jotka vanhempieni pihasta sain. Tykkään siitä kyllä, se on kaunista. Mulla on nytkin edellisissä vuorenkilvissä kukinta kestänyt kolmatta viikkoa 😍 Nyt meidän uusin työ pihalla on vanha puinen pikaliippari (vai mikä sellaisen veneen oikea nimi on!? 😅) Mies sahasi pohjan pois ja istutettiin keskelle omenapuu. Ympärille sitten jotain kukkaa pitää keksiä. Laitan kuvia pihalta varmasti blogiinikin 😊

  VastaaPoista
 19. Kiitos, itseasiassa kilpien istutus on vieläkin kesken nyt pitää vielä jatkaa olen istuttanut vasta 250 kappaletta. Ne on vedessä ja vaihdan välillä vettä. Säilyvät kyllä näin hyvin ja voi istuttaa pidemmälläkin aikavälillä. Mielenkiintoista puuhaa teillä odotan mielenkiinnolla kuvia " pikaliipparista " 🤗

  VastaaPoista