keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Rinteiden kitkentää tikapuiden avulla ( mur mur 😣😰)

 Meillä tätä vuohenputki kasvustoa riittää sitä on jokapuolella ,  kieltämättä näin kuvassa katsottuna se näyttää jopa romanttiselta tässä aidan alla kasvaessaan , ja syömällä tästä ei eroon pääse joten kitkentää riittää . Isoja alueita käyn lävitse mutta paljon myös jää . 


Toukokuun 28 päivä ( alakuva) oli alkutilanne näiden vuohenputkien osalta . Aidan ja tuijien väliin olemme istuttaneet viisi pikkujasmiketta sen vuosikasvua on peurat käyneet taas verottamassa ja tuijien taakse olen istuttanut vuorenkilpeä . Olen ajatellut sen että kun jasmikkeet kasvavat ja vuorenkilpi runsastuu koko tuija rivistön taakse se pitäisi vuohenputkea aisoissa ettei se pyrkisi niin hanakasti tuijien edessä olevaan kukkapenkkiin . Niinsanotusti kaksoisrintama 🤗
Tässä kuva toisesta suunnasta olen taas käyttänyt vanhaa muovikangasta ja pressua pitämään kasvustoa kurissa nämä eivät näy pihan puolelle ollenkaan ja tuijien taakse olen raivannut jo puhdasta istutusaluetta uusille vuorenkilville. 


Olen aloittanut nyt maanantaina myös tämän rinteen kitkemisen tässä on  pääasiassa kortetta . Perennoja on tuoksukurjenpolvea , verikurjenpolvea , alhaalla erilaisia matalia maksaruohoja ja muutamia muitakin matalia lajikkeita . Tuoksukurjenpolvea on satoja alkuja mutta heikkoa on tämän vuoden kasvu ja kukinta . Käytän apuna vanhoja tikkaita mitä mies tulee aina siirtämään uuteen paikkaan kun olen saanut entisen hoidettua .  Jukolauta minä vihaan näiden alueiden huoltoa mutta en vielä ainakaan voi jättää niitä tekemättä . Rinne jatkuu vielä ylöspäin tikkaiden loputtua ja kitkenkin sentakia yhden rivin kerralla koska on paha laskeutua takaisin matkaa missä ei ole tikasta . Kierrän ympäri pihan kautta ja aloitan uuden rivin . Huumori on tiukalla ja nämä olisi saatava valmiiksi ennenkuin isot paarmat tulevat .Maanantaina oli vain muutamia pienempiä liikkeellä hyttysten lisäksi . Tosin  tuuli myös aika kovaa joten selvisin ehkä muutamalla sadalla hyttysen pistolla . Kitkin noin kahdeksan tunnin verran yhteensä .  Tiistaina lisää jipiii............. 

 Tässä olen ottanut kuvan ylhäältä mistä näkee vähän tätä meidän rinne korkeutta rinteiden välissä on polku ja sen reunassa kuunliljat . Kuunliljat aloittelee myös kukinnan mutta aika maltillisesti . Monet eivät pidä sen kukinnasta mutta näin pitkässä kasvustossa ja jos se olisi vielä runsasta niin se olisi jopa upeaa . 
Alakuvassa oikealla on myös rinnettä. 


Sitä ennen viimeviikolla aloittelin tätä toista rinnettä se on vasta aluillaan ehkä yksi kolmasosa tehty . Tässä en käytä tikkaita apuna ja välillä oli kyllä vaikeaa taiteilla pystyssä , nilkat on taas kovilla . Jostain syystä en ole aikaisemmin saanut tätä aloitettua ja nyt se kostautuu .  Yritän saada vuorenkilven ja pikkutalvion esiin . Tässäkin olen ajatellut että kun nämä kasvaa muille ei jäisi niin paljon tilaa ja rinne voisi olla oman onnensa varassa . 


Lähtötilanne ei ollut edes tämä vaan nämä voikukat kerkesi kasvaa vielä helkkaristi ja tehdä vielä jopa sen siemenpallon  . En ottanut siitä edes kuvaa niin masentavan näköinen se oli . 
Toukokuun 28 päivänä rinne on kauniin keltainen ja aika matala . 


Nyt tilanne tänään keskiviikkona vielä on jäljellä vähän ja mies saa vielä ajaa trimmerillä muutaman pikkualan . Ja tiedotteeksi että paarmat on saapuneet mun hartiat kirvelee ihan niiden puremista  . Lopetan kitkemisen tällä erää . Sitten lopuksi terassin peräseinällä olevaan siemenestä kasvattamaani pelargonian kukkiin.  Todella rentoa kasvua voi johtua myös siitä että on liian kaukana ikkunoista . Pitää varmaan kylmästi leikata varsia lyhyemmäksi ja siirtää valoisampaan paikkaan . Mutta pirteän värinen tämä on ajattelin laittaa lopuksi jotain kauniimpaa katsottavaa . 

Mutta tällaista tällä kertaa . 44 kommenttia:

 1. Ei todellakaan käy kateeksi tuo rinteen kitkeminen. Pelakuu on tosi kauniin värinen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 3. Oletko varma, että siemenestä kasvattamasi pelargoni ei ole riippuva tai puoliriippuva pelasgoni? Siirtäisin sen aurinkoon, mutta en leikkaisi varsia. Auringossa se innostuu tekemään paljon nuppuja. Väri on todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta pitää ihan googlettaa kun nimikin on tiedossa 🤗

   Poista
 4. Teillä on tosiaan jyrkkiä nuo rinteet! Tsemppiä niiden kanssa.

  VastaaPoista
 5. Jyrkkiä on, kiitos tsempeistä useampia vuosia on näitä tullut jo kitkettyä.

  VastaaPoista
 6. Tikkaat on hyvä idea vaikka kyllähän tuossa siltikin on työtä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja tikapuista on kyllä apua.

   Poista
 7. Vuohenputkea täälläkin riesaksi asti. Raadan ja leikkaan sitä, mutta ei se mitään juurineen kitkemistä ole. Tsemppiä sinne kitkentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yksi niistä mikä leviää herkästi.
   Kiitos sitä tarvitaan. 🤗

   Poista
 8. Vuohenputki... huokaus. Sitä löytyy meiltäkin. Olet tehnyt super ison urakan! Työ tekijäänsä kiittää - sitten on rinteitä mukava katsella <3 Tikapuiden käyttäminen on hyvä konsti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenputki on syvältä...
   Onneksi urakka on melkein ohi tältä vuodelta, olen tyyväinen ja onnellinen.
   Vanhat tikapuut on saanut uuden elämän tässä hitommoisessa urakassa 😰

   Poista
 9. Voi tsissus mikä tyä ja viälä nuan suurelta alalta. En kyllä karehri.
  Mutta pelargooni on hiano ja hianosti kukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin että kateeksi ei käy 🤗😁
   Kiitos pelakuu on kyllä jännän näköinen.

   Poista
 10. Voi mikä urakka. Vuohenputki on sinnikäs ja siitä onkin hankala päästä eroon. Näännytys taitaa olla se paras konsti sen taltuttamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa pääseekö siitä eroon koskaan mutta yritän kyllä tosissani pistää kampoihin että eivät menisi kukkapenkkiin ainakaan isolla joukolla.

   Poista
 11. Hei Nila!
  On iso urakka saada rikkaruohot pois, tuo tikapuu idea on oikein fiksu. Minua ihmetyttää sinun ihanat Hostat, niin saman suuruisia kaikki. Kiva väri sinun pelargoniassa.
  Terveisin /Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakka on jokavuotinen ja yhtä epämiellyttävä mutta pitää ensi vuonna yrittää olla aikaisemmin liikkeellä.
   Ei ne kaikki hostat ihan samankokoisia ole tossa pikkurakennuksen vieressä on kyllä vähän pienempiä mutta aika lailla kuitenkin.
   Pelargonian väri on kyllä jännä.

   Poista
 12. Tuo teidän aita on niin kaunis, kuten koko piha-alueennekin. 😜Lähes kuolaan kateudesta.
  Jo viime vuonna ihailin tuota tikapuu-konstia. Vaan on siinä melkoinen urakka. Hatun nosto.
  Täällä kaksi orimattilaista toivottelee teille molemmille upeaa viikonloppua! 🧡☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ mutta teidän pihanne ja puutarhannne on taas jotain mitä minä ihailen.
   Tikapuut on hyvä apu mutta ensimmäiset vuodet kitkin ilman niitä ennenkuin keksimme ottaa tikkaat käyttöön. Kiitos.
   Täällä kaksi mökkiläistä toivottaa myös upeaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 13. Kitkeminen on minulla vasta suunnitteilla 😁. Sinulla on jo hyvällä mallilla.
  KIvan pilkkuiset kukat tuossa pelakuussa, mikä on lajike?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on sitten ollut vähän kitkettävääkin kun nyt vasta aloitat. Pelargonia on minun itse siemenestä kasvattava Raspberry Ripple.

   Poista
 14. Voihan vuohenputki! Tsempit sinulle sen kanssa taisteluun. Toivottavasti pikkujasmike ja vuorenkilpi laittavat kampoihin ja kunnolla mokomalle riesalle ettei se pääsisi kukkapenkin puolelle. Rinteissäkin sinulla on vaativa urakka saada ne kitkettyä. Kuunliljarivistö on varmasti upea kun intoutuvat kukkimaan. Minusta kuunliljojenkin kukat ovat kauniita eikä niitä tarvitse väheksyä yhtään. Ovat nättejä kukkakimpuissakin. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 15. Vuohenputki on todella iso riesa ja sitä on meillä niin paljon että ei voi kaikkea kitkeä mutta tarvitsee keskittyä vain olennaiseen.
  Rinnekitkentä on ihan syvältä mutta nyt kohta se on hoidettu tämän vuoden osalta.
  Minä pidän myös kuunliljojen kukista.
  Kiitos kuin myös sinne.

  VastaaPoista
 16. Kaunis tuo pelakuu, kun terälehtien joukossa on yksivärisiäkin.
  Voin kuvitella, että hätä keinot keksii, kun on tarve ja into kitkeä ;) Noi putket on inhottavia. Meiän pihalla kasvaa niitä myös ihan kiitettävästi ja juuret on jossain Kiinassa asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuu on vähän erikoisen värinen on siemenestä kasvattamani Raspberry Ripple.
   Intoa minulla ei ole tähän rinnekitkentään mutta tarve on ainakin vielä.
   Vuohenputki on kiusallinen kun sitä on vielä niin paljon.

   Poista
 17. Komea kuunliljojen rivistö. Tosi kaunista ja minä kuulun heihin jotka tykkää kuunliljojen lehdistä mutta en kukinnoista. Työn iloa ja jaksamista sekä kauniita kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ ja kauniita päiviä myös sinne.

   Poista
 18. Tuttua putkia on täälläkin valkoisenaan tuo metsän reunus,mite se leviääkään niin nopsaa.
  Voi,että miten ihanat kuvat. Ja tuo romanttinen heinäseiväs aita,en koskaan kyllästy ihastelemasta sitä.
  Ja kukkapenkit,niin kauniisti hoidettu. Kaikki sointusasti sulassa sovussa puskat,pensaat ja kukat. Kerrassaan kaunista.
  Ihana kesä!...Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 20. Nature is extraordinary. I loved your geranium, what a beautiful color it has.
  Have a wonderful weekend

  VastaaPoista
 21. Itse pidän kuunlijojen kukinnasta. Kaunis valkoreunuksinen lajikkeesi tulee hyvin esille pitkänä rivinä. Rikkojen nyppiminen on työlästä puuhaa.

  VastaaPoista
 22. Samoin minä pidän niiden kukinnasta ja pitkänä rivinä on näyttävän näköinen jos ylipäätään pitää kuunliljoista.
  Kitkeminen on kyllä työlästä puuhaa mutta sekin on tehtävä.

  VastaaPoista
 23. Sinulla on niin kaunis, mutta varmasti paljon työtä vaativa piha. Aivan ihana kuunliljapolku. Nyt olisikin parempi olla siellä Lapissa päin, kun meille on luvassa hirmuhelteet. Paarmoja ja itikoita piisaa täälläkin ihan ennätysmäärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hellettä piisaa. Isot paarmat on löytänyt jo minunkin takapuoleni 😁
   Itikoita on ollut täälläkin mutta nyt vähän vähemmän.

   Poista
 24. Kuunliljalla on kauniit lehdet ei kaipaa näyttäviä kukkia.
  Kaunis Pelargonia.

  Tekeminen ei lopu tällä upealla moni-ilmeisellä pihalla.
  Jaksamista helteellä tekemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet on kauniita kuunliljassa ja aion nyt käyttää niitä pöytä asettelussa
   Pelargonia on kyllä jännän kaunis 🤗
   Kiitos sinulle, hellettä piisaa

   Poista
 25. Aita seipäistä tuli jostain kumman syystä mieleen seppo räty. Upea.

  VastaaPoista
 26. Ajatuksemme on myös rikkaus. Räty on miehen kotipaikkakunnalta kotoisin.
  Kiitos.

  VastaaPoista
 27. Upeat kuunliljarivistöt! Olisiko pienestä viikatteesta hyöytä tuon vuohenputken torjunnassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kyllä ne ajettiin trimmerillä alas mutta eihän se niitä pysäytä.

   Poista
 28. Sinulla kyllä puuhaa riittää. Paljon jaksamista sinne helteiden keskelle. Kaunis kesäpiha. 🥰

  VastaaPoista
 29. Puuhaa riittää tämähän on meidän harrastus.
  Kiitos sinulle sanoistasi. ❤

  VastaaPoista