perjantai 6. elokuuta 2021

Hortensiat

 Minulla on näitä hurmaavia hortensioita peräti kymmenen kappaletta . Pallohortensioita on yksi punainen ja kolme valkoista , mustialanhortensiaa on kaksi ,  yksi kuutamo , yksi syys ja köynnöshortensian olin ihan unohtanut koska se kasvaa rinteessä rikkojen peitossa .  Ja yhtä en tiedä mikä hortensia on . Luultavasti tämä on syyshortensia sen olen leikannut niin että alaoksia ei ole näin  olen saanut istutukset alle ja ne näkyvät koko kasvukauden  . Tämä pitää todennäköisesti nyt verkottaa alhaalta muuten puput syövät varret  . Kaikki hortensiat leikkaan jo heti syksyllä hieman niin saan kukkavanat samalla poistettua ja sitten keväällä vähän lisää .  Puput saattaa järsiä latvoja mutta se ei haittaa koska jokatapauksessa leikkaan . Tämän mustialanhortensian leikkaan kukinnan jälkeen haluan siitä alaoksat myös pois . 
Toinen puoli on jo parempi ei niin paljon karsittavaa . Muuten en tätä leikkaa pituudesta muutakuin korjaan keväällä pupujen jäljet . Tämä on luultavasti kuutamohortensia ( alakuva)  tätä olen siirrellyt jo muutaman kerran mutta nyt todennäköisesti on pysyvästi tässä . Minulla oli nuo nimilaput mutta poistin ne yhtenä vuonna kun olivat osittain maanallakin ja nyt on hieman arvailua mikä mikin on . 


Se kasvaa nyt hieman lamoavasti mutta kyllä se kohta kun saa rauhassa kasvaa , kasvaa myös ylöspäin  . Rastaat on levittänyt peijakkaat taas sanomalehden palasia mitkä on karikkeen alla 😣


Olen levittänyt edelleen rentoakankaalia ja toivon että se ehkä jo parin vuoden päästä on levinnyt koko toivotulle alalle . Levitän multakerroksen karikkeen päälle ja akankaalit päälle niin rastaat jättävät alueen rauhaan  . 
Tämä punainen sopii juurikin kukkimaan vaaleanpunaisten unikkojen kanssa mitä tosin on muutamia enää jäljellä kun kitkin ne pois .  En muistanut ollenkaan että tällaisia olin yleensäkin istuttanut .  Kovin ovat matalia mutta siemenet otan talteen ja ensi vuonna uusi yritys samaan paikkaan . Tarhakylmänkukat on varmasti myös tuuhentuneet paikassaan mutta kyllä ne unikot joukkoon mahtuu . 
Vasemmalla yläkulmassa reunassa on vielä hyvin tilaa uusille istutuksille . Rikot kuoli melkein kaikki mitä siihen istutin ja siirsinkin ne mitä oli jäljellä muualle . Tässä reunassa ei kyllä meinaa mikään kasvaa olen yrittänyt tosi monia . Tämä on niin kuiva ja kuuma paikka joten nyt maksaruohot saa yrittää  samalla saan ehkä 🤔syksyn kukintaa sisääntulon kylkeen . Komeaa maksaruohoa lisään siis vielä tähän reunaan ja myös näin syksyllä kukkivaa matalaa maksaruohoa. 


Tuolla takana kurkkaa yksi mustialanhortensia ja on siinä joku muukin hortensia sen edessä mutta en muista mikä . Se ei ole oikein hyvässä hapessa ja siinä on yksi kuiva oksakin. Sitten minulla on vielä se köynnöshortensia rinteessä kasvamassa tai ei se siellä kyllä hyvin kasva taidan siirtää sen parempaan paikkaan kasvamaan jossain vaiheessa. 
Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 


60 kommenttia:

 1. Oh, your hortences are absolutely gorgeous!
  Greetings

  VastaaPoista
 2. On sinullakin mukava kokoelma hortensioita. Omassa kuutamohortensiassa on vähemmän streliilejä isoja kukkia keskustassa, ne painottuvat enemmän laidoille. Voisiko olla kuitenkin toinen lajike sinulla? Maksaruohot ovat yleensä kuivan paikan pelastus, hyvin näyttävät viihtyvän tuossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule en ole varma ollenkaan onko tämä kuutamohortensia 🤗😁🤔
   Nimilaput on hukassa, voit hyvinkin olla oikeassa ❤
   Toivottavasti maksaruohot on tämän penkin pelastus tässä kohtaa.

   Poista
 3. Upeita hortensioita sinulla!
  Kuivien penkkien kasvit ovat tänä kesänä olleet tosi kovilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos
   Olen huomannut sen erittäin hyvin meillä kun on etelä -pohjois tontti niin se on tosi haasteellinen kasvien suhteen monissa penkeissä.

   Poista
 4. Voi miten upeita hortensioita sinulla on! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Hortensiat ovat suosikkikukkiani, vaikka mulla ei yhtäkään ole. Aina päätän että seuraavaksi vuodeksi hankin, mutta aina se jää. Sama juttu pionien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulla on sama juttu kesäkukkien kanssa olisi kiva saada niitä ihan penkki mistä ottaa maljakkoon....mutta ei vaan saa aikaiseksi 🤗😁🤔

   Poista
 6. Hortensiat ovat hurmaavia, se on aivan totta. Joka vuosi tähän aikaan ajattelen, että on vielä pakko hankkia niitä lisää. Ne ovat näyttävän kauniita ja kukkivat pitkään. Juuri aamulla kirjoitin muistivihkooni ostoslistaan hortensiat.
  Ihana näkymä ekassa kuvassa, kun monet hortensiat näkyvät yhtä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihania ja ymmärrän hyvin että olet kirjoittanut muistilistaasi juurikin hortensiat. Teillä on niin suuri pihapiiri että kyllä sinne vielä muutama mahtuu.

   Poista
 7. Sinun hortensiasi ovat kyllä ylivoimaisen komeat.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Komeita pensaita💚 Hortensiat on kyllä minun lempikasveja.

  VastaaPoista
 9. Muhkeita kukkia on hortensioissasi! Minäkin sain nyt hankittua syyshortensian ja istutin tänään, toivottavasti menestyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, syyshortensia on ihana kyllä se menestyy hyvinkin.

   Poista
 10. Ihanasti kukkivat hortensiat. Minullakin niitä on muutamia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voi olla että meillä tulee vielä ehkä punainen vielä, tai katsotaan mitä on alessa tarjolla.

   Poista
 11. Aivan upeita hortensioita! Ne ovat jotenkin ihan "luksusta" kaikessa komeudessaan. Tuollaisia vaaleanpunaisia en ole nähnytkään muualla kuin kukkakaupassa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hortensiat on ihania loppukesän kukkijoita. Punainen on kyllä myös kaunis ja kukkii runsaasti vaikka on aika pieni vielä.

   Poista
 12. Hienot hortensiat. Minulla on tarkoitus lisätä pikkuhiljaa hortensioiden määrää puutarhassa. Ja eikä haittaa vaikka jänikset maistelevat latvoja, siitäkin hyviä kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu meillä kyllä joka vuosi jänikset tekevät parturin hommia mutta harmittaa jos käyvät rungon kimppuun.

   Poista
 13. Sinulla on monta hienoa hortensiaa. Kivahan niiden nimet on tietää, mutta pääasia kuitenkin kasvu ja kukkiminen. Vaikka puput eivät kärkiä söisikään, usein ne paleltuvat talvella. Itse leikkaan syyshortensioita varhaiskeväällä, joten kärkien paleltuminen tai pupujen napsiminen ei suuremmin haittaa.
  Köynnöshortensian juurtuminen ja kasvuunlähtö kestää tosi pitkään. Sen jälkeen se onkin sitten menoa sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minulla on useimmat nimet hukassa 😁
   Minä leikkaan kuten kirjoitinkin kahdessa osassa nyt syksyllä ja sitten myös keväällä pupujen tehtyä ensin esileikkauksen.
   Köynnöshortensia on ollut rinteessä jo monta vuotta ja ei ole jatkanut jalkojaan kai se pitää siirtää 🤗🤔

   Poista
 14. Komeita kukkijoita!
  Minullakin on yksi hortensia. Nyt tuli taas uutta tietoa, että niitä on noin montaa lajia😊
  Ja pupuvaarakin on! 1 omenapuu meillä taas kuoli, kun puput syöneet jo useampana talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos
   Kyllä niitä on useimpia eri lajeja ja puput kyllä nakertaa niitä mielellään.

   Poista
 15. Upeita hortensioita sinulla 😊 ja monenlaista! Itse huomasim että vaökoiset pallohortensiat "loistavat" aika kivasti hämärässä 🤩 ne ihan huutaa kukkapenkistä, että huomaa minut 🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valkoiset tosiaan hohtaa hämärässä.

   Poista
 16. Upeasti kukkivat, niin on kaunis rinne!

  VastaaPoista
 17. Komeita hortensioita! Minäkin vähän katsoin tuota kuutamohortensiaasi, että tuon näköinenkös se olikin. Pitää käydä jossain välissä tutkimassa omaa tainta. Se kun ei ole ihan ensimmäisenä katseltavana, kun on vielä niin pieni, että hukkuu jaloangervojen sekaan :D Kukkii kuitenkin. Voihan se olla, että pieni taimi ei ole vielä ihan päässyt selvyyteen siitä, kuinka sen kuuluisi kukkia ja vasta vanhemmiten oikea laita- ja keskuskukkien suhde selkiytyy. Tuo vaaleanpunainen pallohortensia on kyllä herkullisen värinen. Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voi olla että se ei ole kuutamohortensia tai sitten on. 🤗 😁
   Minulla on se kuitenkin jossain ainakin nimilapun perusteella mutta ne minä poistin ja sekosi silloin myös kasvit 😀
   Vaaleanpunainen on kyllä herkullinen.

   Poista
 18. Ei ihme että tykkäät noista hortensioista, ovat kyllä niin kauniita:) Hyvää sunnuntai-iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä minä niihin olen ihastunut ja voi olla että yksi vielä tulee kokoelmaan lisää.

   Poista
 19. Sinä saat kyllä kaiken niin kukoistamaan. Kylläpä hortensiat
  kukkivat myös niin kauniisti. Upea iso kukka.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Hortensiat on kyllä loppukesän kaunistus upeilla kukillaan.

   Poista
 20. Upeita nuo hortenssiat. Pikkaisen isompia ku meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Nämä on jo muutaman vuoden vanhoja ja sentakia myös kookkaat.

   Poista
 21. What beautiful flowers.
  The hydrangea is really beautiful.
  I enjoyed it.
  Greetings Irma

  VastaaPoista
 22. Hirmu kauniita! Noita(kin) pitää itse hankkia lisää.

  VastaaPoista
 23. Wau! Sinulla ei tosiaankaan ole viherpeukalo keskellä kämmentä :) Varsinkin tuo pallohortensia on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Pallohortensiat on upeita.

   Poista
 24. Runsaasti kukkivat. Aivan ihanat.

  VastaaPoista
 25. Hurmaavia hortensioita <3 Kauniita elokuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauniita elokuun päiviä myös sinne

   Poista
 26. Hortensiat ovat kyllä ihan parhaita 🤍 Ne ovat vaurioitta tästä kestästä meillä selvinneitä meillä, kun kaikki perennaistutukset menivät piloille kuumuuden, kuivuuden, nyt syksyllä härmän ja kotiloiden takia. Mutta hortensiat kukkivat. Tuollainen vaaleanpunainen on aivan ihana 🤍 Itse toivoisin myös, jos löytäisin jostain sellaisen limenkeltaisen. Vaikka taitaa valkoinen kuitenkin viedä voiton :) Ihania kesäisiä elokuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 27. Hortensioita on todella monia kauniita lajikkeita joista löydät mieleisen kyllä varmasti.
  Kiitos ihania elokuun päiviä myös sinne.

  VastaaPoista
 28. Upeita hortensioita, kukkivat runsaasti.

  Yllättävän niukka multaisessa maassa ja vähällä hoidolla hortensiat viihtyvät.
  Tänä kesänä en kertaakaan kastellut edes helteillä, enkä lannoittanut.
  Upeassa kukassa silti ovat.

  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 29. Kiitos
  Näin on ne on aika vaatimattomia hoidon suhteen mutta palkitsevat upealla kukinnallaan.
  Kiitos kuin myös sinne sinulle

  VastaaPoista