maanantai 13. syyskuuta 2021

Ulkokukkia terassille ja ohje avomaan valkosipulikurkut Vichy kivennäisveteen


Nyt olen alkanut siirtämään  ulkokukkia kellariin ja muutaman jo sinne olen vienytkin osan siirsin lasiterassille että kuivuisivat ennen kellariin viemistä. 


Vanharouva kukkii vielä jonkinverran 


Lumihiutale sensijaan on kukkia täynnä. Onko kukaan talvettanut niitä kellarissa tai muuten ❓ 
Kannattaako kokeilla ❓🤔 olemme konmarittaneet taas todella paljon tavaraa lähinnä mökin varastoista ja sieltäkin löysimme tämän pikkusen pöydän joka jää nyt lumihiutaleen alustaksi toistaiseksi koska näistä  alustoista on nyt pulaa. Ostin kesällä yhden uuden pelargonian kuulemma riippu sellainen , mutta aika jämäkän oloinen kuitenkin . Nyt kun ulkona on ollut sateista ja kylmää on kukinta hiipunut mutta kyllä se kukki kesällä upeasti . Anoppi oli käymässä ja kertoi että oli leikannut tästä noin 140 kuivaa kukkavanaa . Nyt joutuu taas koettamaan tämän talvetusta . 


Ulkona on vielä räystään alla tummat betuniat ja ne voivat suhteellisen hyvin vaikka ovat saaneet vähän aurinkoa ja lämpöä . Bongasin yhden mielenkiintoisen ohjeen valmistaa avomaankurkuista valkosipuli kurkkuja niissä neste oli tällä kertaa Vicky kivennäisvesi .
Mutta laitan ohjeen jos jotain kiinnostaa suosittelen ohje on helppo ja maukas . Teen itse kyllä toisenkin kerran . 2 kg siivutettuja avomaan kurkkuja 
1   l  Vichyä ( kivennäisvettä)  
4 dl etikkaa 
4 dl sokeria 
1/2 dl suolaa 
nippu tilliä 
10 -20 kpl valkosipulin kynsiä  ( minä laitoin 20 kpl) 
2 rkl sinapin siemeniä. 

Pese ja siivuta kurkut , jotkut siivutin pitkittäin niinsanotuiksi voileipäsiivuiksi
Sekoita kaikki aineet keskenään ( minä laitoin sankoon missä oli kansi)  
anna olla näin kolme päivää huoneen lämmössä , sekoita kuitenkin välillä . 
Nestettä tuntuu ensin olevan niukasti mutta kurkuista kyllä irtoaa nopeasti nestettä lisää . 
Senjälkeen laitoin litran muovi sankoihin ja jääkaappiin .  

Kannattaa valita pienempiä kurkkuja missä ei ole isoja siemeniä  keskus näes "sulaa"  veteen ja sinulla on sitten vain kurkun renkaita . 


Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 


30 kommenttia:

 1. Samoja puuhasteluja täällä kukkien kanssa. Olen siirtänyt pelargoniat ja lyijykukan jo viileän eteisen ikkunoille, osa kasveista odottelee kasvihuoneessa lopullisen talvisäilytyspaikan varmistumista. Syyssyrikkä on yksi jonka talvetuspaikkaa tässä arvailen, onkohan pimeä sillanaluskellari (+5-8°) liian lämmin? Sinisarjat vien kanalaan, siellä pysyy talvellakin plussalla. Vähän tylsää pistää kesää pakettiin, saisi minun puolestani jatkua vielä pitkään.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä kaksi pelargoniaa ulkona ja kukkivat vielä aika mukavasti. Sinulla on kivasti tota säilytystilaa kuitenkin järjestää kasvien talvetukseen.
   Haikeaa se on pistää kesä pakettiin vielä olisi jotain istutuksia tekemättä , joitakin siirtoja. Samoin sipulit mutta eiköhän se jo siinä olekkin.
   Kiitos kuin myös sinne sinulle.

   Poista
 2. Herkullinen kurkkuresepti. Runsas määrä valkosipulia varmasti maistuu, nam. Olisi kiva tietää, mikä vichyn tarkoitus nesteenä on? Tuoko se omaa makua vai onko vichyn sisältämillä ainesosilla säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä?
  Tämä kesäkukkien siivousaika on aina kovin haikeaa. Yöt ovat olleet aika lämpimiä ja monet kukat ovat edelleen hyväkuntoisia. Vaan kukapa tuolla tuulessa ja sateessa jaksaa kukkia kulkea ihailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kurkut on kyllä todella hyviä ja maistuvat kyllä valkosipulilta aika reilusti me nimittäin pidämme sen mausta. Niitä on näe alettu jo syömään 🤗
   Minä luulen että vickyn tarkoitus on varmaan näitä molempia. Oli miten tahansa näitä teen kyllä toistekin.
   Minunkin pitää siirtää katoksen alle vielä kärhöt mitkä menee kellariin talveksi ja kaksi pelargoniaa, sinisarjan ja ruostekukan. Mutta vielä annan pelargonien kukkia hetken ulkona ja samoin ruostekukan mutta sitä mukaa kun kukinta heikkenee melkein olemattomiin niin siirto on edessä.
   Hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 3. Herkullisen näköiset kurkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kuule tosi hyvän makuiset niitä näes on alettu jo syömään 🤗

   Poista
 4. Niin kaunis tuo lasiveranta ja viihtyisä. Kyllä kelpaa aikaa viettää tuolla viettävyydessä.
  Niin ne syyspuuhat ovat alkaneet,sinulla hyvin lähteneet käyntiin.
  Nam olet tehnyt kurkku säilykettä,kyllä muuten talvella maistuu hyvälle.
  Tunnelmallisia syyshetkiä ja puuhia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Syyspuuhat on alkanut puutarhassa ja vajoista on tullut konmaritettua paljon tavaraa ja kotona olen pitkän poissaolon jälkeen tehnyt myös samaa.
   Kurkut tuskin säilyvät pitkään ovat ne niin hyviä.
   Kiitos kuin myös sinne sinulle.

   Poista
 5. Täällä kanssa talvetettavat kukat kannettu sisälle. Kellariin menevät odottelevat vielä kukinnan loppumista kuistilla.

  VastaaPoista
 6. Nyt tosiaan alkaa olla jo niiden siirtely aika. Minulla on ulkona taivasalla vielä muutamia kukkia mitkä on vielä mukavasti kukassa, olkoon vielä jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 8. No nyt tuli ihan uutta minulle. Vissykurkuista en ole koskaan kuullutkaan. Kerrothan sitten, maistuvatko. Odotan innolla. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta se oli minulle myös ja pitihän se kokeilla. Erittäin hyvää maistettu on teen kyllä toistekin.
   Kiitos mukavaa viikkoa myös sinne teille. ❤

   Poista
 9. Minunkin pitää tehdä monenlaista puuhaa ennen talvea. Katsotaan, mitä saan talvetettua onnistuneesti.
  Kiinnostava kurkkuresepti, en ole ennen kuulut wichyn laitosta liemeen. Jos maistuivat hyvälle, niin pitää muistaa kaivaa tämä ohje tulevaisuuden varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt vielä puuhaa riittää muutamia päiviä ehkä pari viikkoa sitten taitaa olla jo kaikki mökillä kunnossa. Pitää anoppia sitten mennä auttamaan hänen syyspuuhissa ennenkuin siirtyy kaupunkiin talveksi.
   Niin kiinnostava kurkku resepti oli että kokeilla piti. Oli erittäin hyvää ja teen kyllä vielä ensi vuonna lisää mutta todennäköisesti tuplana 🤗😁
   Suosittelen kokeilemaan on nopea ja helppo.

   Poista
 10. Kauniita kukkia vaikka ollaan syyskuun puolella.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Onpa lumihiutaleessa vielä todella paljon kukkia. Itse en ole kasvia koskaan talvettanut, joten en osaa sanoa. Aina kuitenkin kannattaa yrittää jos valoisa ja viileä paikka sille löytyy.
  Itse tehdyt kurkkusäilykkeet ovat tosi hyviä. Ohjeessa sokeria on vain melko paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumihiutale jäi täyteen kukkaan saa nähdä miten nyt kun mennään tänään mökille.
   Valoisaa paikkaa minulla ei ole missä tallettaa mutta hyvä kellari kuitenkin. Pitää vähän googlettaa 🤗.
   Ehkäpä sokeria on paljon mutta maistettuna ei yhtään liikaa kuitenkaan hyvää oli.

   Poista
 13. Kaunis tuo terassinne.Mielenkiintoista käyttää kivennäisvettä kurkuissa, tuliko kurkuista erilaisia Vichyllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Mielenkiintoinen ohje todella onko ne erilaisia ehkä jotain erilaista mutta tarvitsisi olla toinen mihin vertaa. Rapsakoita ovat ja todella hyviä.

   Poista
 14. Hei Nila!
  Hortensia oli viime talven pienessä muovi kasvihuoneessa jpnka olin laittanut ison kasvihuoneen sisälle. Se kävi hyvin, muuten olen aika huono saamaan kasvit talvitettua. Daaliat tietenkin onnistuu tyttären kellarissa. Sinun kannattaa kokeilla.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 15. Minä olen muutaman kerran talvettanut hortensiat kellarissa ja vain yksi kukki kerran. Kasvoivat kyllä hyvin keväällä mutta kukkia ei tullut.
  Olen vähän laiska talvettamaan daalioita kun on niitä muitakin niin paljon.

  VastaaPoista
 16. Kauniisti kukkii terassillasi.
  Mukavaa päivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Kiitos mukavaa päivää myös sinne sinulle.

   Poista
 17. Valkosipulikurkut ovat herkkua! Vichyyn en ole kyl tehnyt.
  Meillä olisi kukkapylväitä! Äidin talo on myynnissä, ja siellä on monenlaista kivaa tavaraa. Kun saisin itsestäni irti ja perustaisi fb-tilin jonka kautta voisin myydä niitä.

  VastaaPoista
 18. En ole minäkään ennen tehnyt mutta hyvää oli.
  Sinulla on minun Whatsapp numero laita kuvia sen kautta 🤗

  VastaaPoista
 19. On kyllä nätti tuo sinun vanharouvasi. Minä olen talvettanut lumihiutaletta(kin) pari kertaa. Minä pidin ne kylmässä eteisessä ikkunan edessä. Aika raaskuiksi menivät talven aikana enkä ainakaan itse saanut niistä seuraavana kesänä niin komeita kuin pienemmistä taimista kasvattamalla. Niistä sai kuitenkin hyvin pistokkaita, joista sai juurrutettua uudet taimet. Kannattaa kokeilla kellarissa talvettamista, varsinkin kun tuo sinun lumihiutaleesi on noin komean kokoinenkin. Saahan sen viskattua keväällä menemään, jos ei selviä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista