sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Kummallinen amaryllis ja epäonninen kirsikkakakku

 Ostin yhden amarylliksen joulukuun alussa samalla kertaa kuin nämä kolme orkideaa mistä tein postauksen 4.12 . Yksi vana kukki kolmella kukalla ja samalla pukkasi jo toista putkea se vana oli ehkä noin 20 cm ensimmäisen kukkiessa . Nyt tämä toinen vana on kasvanut puolet pituudesta mutta ei puhettakaan että olisi aukeamisen merkkiä. Mahtaakohan muumioitua ennenkuin aukeaa .  Tästä on kuitenkin jo reilu viisiviikkoa kun tämän hankin on ollut valossa ja hieman kastellut olen nyt myös viimeaikoina. 




Olen viimeaikoina leiponut taas todella paljon suolasta, makeaa ja leipää. Nyt ajattelin tehdä sen kirsikkakakun minkä suunnittelin jo jouluksi mutta kun tein näitä pieniä taatelikakkuja 74 kpl ja wilhelmiinoja  jo toistamiseen koska ne on niin hyviä. Mutta nyt tähän kakkuun , minulla oli samalla aikaa myös jauhelihapihvien tekoa ja ajattelin laittaa ensin korppujauhot , munat ja mausteet vetäytymään ennenkuin aloitan kakun , näin tapahtui ja sitten kakun sokerit ja rasva vaahtoutumaan . Kuinka ollakaan aloin katsoa että montako munaa kakkuun pitää tulla ja sitten katsoin että minulla oli toisella pöydällä kahden munan kuoret... jumankika miten siinä vaiheessa menin sekaisin ja ajattelin että kolmehan munaa siihen kakku taikinaan piti laittaa ja lisäsin yhden . No sitten muut aineet ja vuokaan , ajattelin kyllä silloin että taikina on aika tiukkaa . Ei muuta kuin vuokaan ja vuoka uunin . Sitten ajattelin jatkaa jauhelihataikinan valmistusta . Siinä vaiheessa minulla välahti että ne kahden munan kuoret olivat jauhelihan joukkoon laitettujen munien ja nyt kakkutaikinaan tuli vain yksi muna per....

No odotellaan rauhassa ja katsotaan mitä siitä kehittyy kypsyessään , katsoin ohjetta mihin ei tule ollenkaan munia niin siinä taas jauhoja oli vähemmän. 😛😰 Pitää myöntää että enää ei kannata tehdä kuin yhtä asiaa kerralla 😥 


No tässä nyt paistoksen tulos yhden munan kakku 😣 
No maistettiin molemmat palat ei se pahaa ollut ja mies otti vielä toisenkin  aika tiukkaa kakkua koostumukseltaan  . No kai se tulee syötyä jollei muuta niin jossain jälkkärissä . 


Sitten vähän paremmin onnistuneita pieniä taatelikakkuja ja Vilhelmiinat . Nämä taatelikakut on kätevä pakastaa koska sulavat ihan hetkessä . Niitä tuli siis tosiaan se 74 kpl yhdestä taikinasta. . 





Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 



30 kommenttia:

  1. Tuon wilhelmiinan reseptin voisit tänne blogiin laittaa, voisin itsekin niitä leipoa.
    No vähän tiukka kakku, mutta varmasti täyttävä myös samalla :)
    Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wilhelmiinojen ohje löytyy spelttijauholaatikon kyljestä helppo ohje ja hyvä.
      Kakusta tuli aika tiukkaa kamaa
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa.

      Poista
  2. Leikkaa amarylliksen varsi maljakkoon, niin aukeaa.

    VastaaPoista
  3. Minulla myös punakukkaisen amarylliksen kukkien avautuminen kesti tosi pitkään. Lisäksi toisen kukkavanan kukka vanheni avautuessaan lähes saman tien.
    Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kokeilen leikkaa sen maljakkoon... katsotaan miten käy.
      Kiitos hyvää alkanutta viikkoa.

      Poista
  4. Voi nuo pikku kakkuset ovat sitten söpöjä ja waudee minkä määrän olet niitä tehnyt.
    Tällä viikolla päätin leipassa,itse asiassa tänää tai huomenna kun on miehen nimpparit.
    Amaryllis on sitten kaunis kukka🌸 kyllä se aukeaa vielä.
    Itsellä vuosi sitten varsi kasvoi ja kasvoin,että oli aina mukkelis makkelis pöydällä,ei pysynyt millää pystyssä. Katkaisin sen vaasii ja siitä olikin sitten pitkä ilo😍
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkukakkuset on söpöjä ja mukavia suupaloja.
      Sainkin vinkin laittaa se maljakkoon niin aukeaa hyvin... pitää kokeilla.
      Kiitos mukavaa viikkoa myös sinne. 🤗

      Poista
  5. Uskoisin amarylliksen avautuvan, vaikka onkin pitänyt sinua odotuksessa pitkään.
    Minä teen todella usein samaan aikaan useampaa leivonnaista tai ruokaa ja tilanteesi kuulostaa tutulta :). Tekevälle sattuu. Mutta voin luvata, että tämän jälkeen taas muistaa olla tarkempi :-D. Kirsikkakakun maku on varmasti ihan herkullinen ja syötyä se tulee ilman muuta. Monia aineksiaan voi muuttaa ja onneksi et kuitenkaan laittanut kirsikkakakkuun jauhelihaa tai sipulia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain vinkkejä että kannattaa leikata amarylliksen putki ja laittaa maljakkoon.. näin tapahtuu 🤗.
      Ennen tuli tehtyä monenlaista yhtäaikaisesti mutta iän myötä ei taida enää uskaltaa 😰 tässä taas todistus aineistoa.
      No ei se kakku nyt niin herkullisen makuista ollut mutta kai se kuluu..
      Tosiaan sekin olisi voinut olla mahdollista että kakkuun lipsahtaisi jauhelihaa.
      Minulla on muuten sellainen kakkuresepti mihin tulee kylmäsavulohta ja kuule hyvää on.

      Poista
  6. Amarylliksesi on päättänyt odottaa joulua. Ei vain huomaa, että se meni jo.
    Multitaskaajalle sattuu ja tapahtuu. Kakku näyttää hyvältä vahingosta huolimatta. Ehdin jo pelätä, että kakkuun meni myös jauhelihan mausteet.
    Teetkö pienet taatelikakut muffinsivuoalla? Tuskin sinulla on kasapäin pikkuisia kakkuvuokia? Kivan näköisiä, nopeasti pakasteesta sulavia, suupaloja parhaimmillaan. Hyvä idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu menihän se joulu tänään aloitin vasta joulunkorjaamisen pois.
      Eipä olisi ollut mikään ihme vaikka mausteet olisi mennyt kakun sekaan samantien. Kyllä se aika tinttua on kirsikat on kaikki pohjalla klimpissä.
      Minulla on sellainen vuoka missä 24 pikkukakkua saa kerralla.
      Minä tykkään näistä tässä muodossa.

      Poista
  7. Mielenkiintoiset taatelikakut. Onneksi laitoit kuvan, koska haukoin hetken henkeä tuon määrän luettuani ;D
    Välillä vaan ei rattaat pyöri oikeaan suuntaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taatelikakut on pieniä niitä valmistuu yhdestä vuokasta 24 kpl.

      Poista
  8. Ei noiden kukkien sielunelämästä aina tiedä. Minulla yksi valkokukkainen amaryllis teki ensimmäisestä kukkavarrestaan puolimetrisen ja toinen jäi ihan lyhyeen tynkään. Omituista oli sekin. Leipoessa ja ruokaa laittaessa aina sattuu ja tapahtuu. Onneksi kakku oli kuitenkin syömäkelpoista. Jos teillä käy lapsivieraita kylässä, heille varmasti maistuu. Minä laitoin kerran pullataikinaan ajatuksissani 2 desin sijaan vain 2rkl sokeria. Tuli diabeetikolle sopivia pullia :D Pitää olla tyytyväinen, että suolat ja sokerit eivät ole vielä menneet sekaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaukseni häipyi bittiavaruuteen yritän uudestaan.
      Leikkaan nyt kukkavanan ja laitan maljakkoon kuten vinkeissä neuvottiin.
      Kyllä kakku on kovaa ja makeaa ja kirsikat yhdessä klimpissä.
      Kyllä minä nämäkin suolan ja sokerin olen sekoittanut mutta kahvituksen yhteydessä. Onnistuu..

      Poista
  9. Olen joskus kyllästynyt amarylliksen "jumittamiseen" ja tehnyt siitä kokeeksi leikkokukan. Ja kas se alkoi kukkia vaasissa. Himottavan näköisiä taatelikakkuja. En koskaan sellaisia tehnyt. Ehkä annat reseptin?
    Hyvää tammikuista uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ostanut jo muutenkin viime vuosina pelkästään leikkona. Minä leikkaan sen tänään ja laitan maljakkoon.
      Nämä taatelikakut on ihan tavallisen taatelikakun ohjeen mukaan tehtyjä mutta paistetaan vuokassa missä saa 24 pikkukakkua kerralla ja paistetaan vain hetken.
      Kiitos mukavaa uutta viikkoa.

      Poista
  10. Joskus käy noin. Mä tein joskus lasagne kastiketta pussista ja ihmettelin kyllä et sitä tuli paljon vähemmän kuin yleensä. Lopulta huomasin et unohdin kokonaan maidon. Vähän oli tönkköä, mutta syötyä tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mutta kyllä se harmittaa huomasin sen melkein heti mutta kakku oli jo uunissa ja enää ei voinut mitään.

      Poista
  11. Tekevälle sattuu ;) Noista pikkuisista taatelikakuista tuli mieleen, että mullakin on jossain tuollaiset pikkuvuoat.. Täytyykin kaivaa esille, ovat kätevänkokoisia kakkusia. Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
  12. Näinhän se on. Minulla on nämä kakkuset todella pieniä ja yhdestä vuokasta tukee näitä 24 kpl kerralla.
    Kiitos kuin myös sinne sinulle.

    VastaaPoista
  13. Upeat orkideat sinulla:) Ihan hyvältähän tuo kakku näyttää ja oi wilhelmiinoja, nyt alkoi tehdä mieli kun näin niitä kuvassasi. Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kakku on kaukana hyvyydestä mutta ehkä se kuluu jos muuta ei tee. 🤗😁
      Wilhelmiinat on kyllä hyviä teen niitä aika usein.
      Kiitos kuin myös sinne sinulle ❤

      Poista
  14. Näin on minä teen niitä aika usein 🤗

    VastaaPoista
  15. Herkulliset pikkuleivät on wilhelmiinat ja nuo taatelikakut söpöjä. Mistä noin pieniä vuokia löytyykin? Harmi kakkua, tekevälle sattuu. Tein piparitaikinan jouluks, paraistenpiparkakut. Vielä kaksinkertasen taikinan, kun usiimpaan paikkaan tien niitä. Mehtään sain kantoo taikinan, jauhoja ol vähemmän kun piti ja leipoissa ei kovin paljon voi lisätä jauhoja. Miulla nyt on kukassa ne jouluks meinatut amaryllikset. Ei noista aina tiiä miten onnistuu kukinta.

    VastaaPoista
  16. Kiitos yhdestä vuokasta tulee 24 kpl näitä kerralla 🤗
    Näinhän se on tekeville sattuu.
    No nyt sait sitten vähän myöhemmin nauttia kukista.

    VastaaPoista
  17. Ei turhaan sanota että tekevälle sattuu. Onneksi ei mennyt kakku kokonaan piloille.

    VastaaPoista
  18. No ei nyt pilalle mutta.......

    VastaaPoista