lauantai 20. elokuuta 2022

Siemenkirjeen toteutus

 Ensinnäkin pitää pyytää anteeksi että en ole kerkinyt vastaamaan kaikkien kommentteihin edellisessä postauksessa ja nyt teen jo uuden. Minulla on ollut sellainen tapa että vastaan ensin ja käyn vastavierailulla ja sitten vasta uusi postaus. Mutta sovittiin Minnan kanssa että teen nyt tämän postauksen tästä siemenkirjeestä. 

 Nyt on mukavaa kerrottavaa niille ketkä tätä kirjeen toteutusta on odottanut. 

Minna Hiidenkiven puutarhassa blogista on ystävällinen ja on luvannut laittaa sen alkuun  . Joten kipin kapin hänen blogiinsa ilmoittautumaan . Itseltäni on tulossa useita perennan siemeniä kaikki eivät ole vielä valmistuneet ja jotkut eivät ole siemeniä edes kunnolla tehneet  . Mutta kolmea tarhakylmänkukan siemeniä on tulossa ja amerikanvuokkoa, alppiasteria,  kulkeroa ja kesäkukka silkkitassua.  Joitakin muitakin siemeniä on valmistunut mutta pitää putsaa ne nyt ja katsoa tilanne. 









Minulla on merkattuna vielä monia perennoja mistä voisi siemeniä kerätä mutta osa kukkii vielä. Minulla on useita päivänliljoja mitä tässä nyt vain muutamia esittelen ja erilaisia iiriksiä ja saksankurjenmiekkoja mitkä on jo kukkinut joten niistä ainakin voisi olla siemeniä luvassa ehkä seuraavaan kierrokseen niistä en nyt laita kuvia mutta palailen asiaan kun siemenet on kypsyneet ja mukana ehkä kartuttamaan siemenkirjeen sisältöä. 







Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 



22 kommenttia:

  1. Sinähän olit nopea! Eihän tällä nyt niin hirmuinen kiire olisi ollut, kun on vielä melkein kuukausi aikaa ilmoittautua :D Kiva kuitenkin, että sait jo nyt tämän tehtyä. On helppo muiden löytää ilmoittautumaan, kun minullakin on nyt postaus heti ensimmäisenä näkyvillä. Pari sinun lisäksesi on jo lähettänyt sähköpostia. Nyt on varmaan kaikilla marjankeruut ja muut satokausikiireet menossa, niin eivät niin ehdi lueskelemaan blogeja. Pitää vielä muistutella sitten kun ilmoittautumisaika alkaa lähetä loppuaan, ettei pääse livahtamaan keneltäkään ohi.
    Kiva, kun laitat silkkitassun siemeniä. Vaikka se ei perenna olekaan, niin ainakaan täällä sitä on harvemmin myynnissä ja netissäkin hinta on aika huima muutamalla siemenellä. Tuskinpa perennojen siemeniä ihan niin valtavasti on tulossa kirjeeseen, etteikö sinne yksi pussi tuollaisen harvinaisemman kesäkukan siemeniä mahtuisi mukaan.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hittara tämä tosiaan oli perennojen siemeniä kirje. Voin hyvin ottaa tämän pois niin ei tule mitään sanomisia. Minulla kun ei ole yleensäkään kesäkukkien siemeniä niin unohdin myös näiden olevan.

      Poista
  2. Oi miten kaunis tuo kaksivärinen lilja!

    VastaaPoista
  3. Siemenkirje on kiva idea ja kaikin puolin kannatettava. En ole itse vielä kokeillut kukkien siementen talteenottoa, joten en uskalla lähteä mukaan. Pitää ensin katsoa, onnistunko saamaan siemenet omista kasveista itämiskykyisinä talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toisella kertaa .Se on hyvä jos omaankin tarkoitukseen onnistuu saamaan kypsiä siemeniä . Tänä vuonna kaikkiin ei ole edes tullut siemeniä ja minusta se on ihmeellistä .

      Poista
  4. Voi ihanuus. Ei voi kun ihailla sinun kauniita kukkakuviasi. Upea puutarha kesänlopun loistossaan vielä. Kauniit kuvat!
    Aurinkoa sunnuntaihin ja alkavaan viikkoosi!

    VastaaPoista
  5. Onpas kiva idea tuollainen siemenkirje. Itse en oikein onnistu ainakaan esikasvatettavia kasvattamaan. Elämänlankaa on joka paikka täynnä. Laitoin siemenet suoraan maahan ja sitä kasvaa siellä missä ei pitäisi. Suoraan maahan kylvettävät siis onnistuu. Akilleijan kanssa kävi samoin kuin elämänlangankin.

    VastaaPoista
  6. Ihanat liljat ja niin ihana tuo pörröisen näköinen vaalean lila kukka (mikä se onkaan).
    Kaunista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  7. Upeita kukkasia ja hienosti olet niitå kuvannutkin🌻🌼🏵️💮🌺🌸 Kaunista uutta viikkoa

    VastaaPoista
  8. Minä ihailen sinun kauniita ja hienon värisiä kukkia, aaah kun silmäni lepäävät. Olen itse vähentänyt kukkia tosi paljon, voimat eivät riitä niitten hoitamiseen. Laitoin neljä pelarguunia ja yhden hortesian sekä murattia kesäkukiksi. Kaiken ensimmäiseksi kastelin yhden purkin liikaa, ja niin siitä kuoli yksi kukka.On noita vielä muutama elossa.

    VastaaPoista
  9. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

    VastaaPoista
  10. Oi teitä "Kukkakuiskaajia" - ihailen kuvina, sillä omat taitoni jo tunnistaen/tietäen!

    VastaaPoista
  11. Oi oi mitä ihanaa kukkaloistoa. Ihanuus tuo kaksivärinen lilja.

    Jostain syystä en saa kommentoitua tänne. Nyt Atom-tilaus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ensi kertaa tulee vastaan että tänne ei saa kommentoitua harmillista nämä ongelmat.

      Poista
  12. Ihania ovat mutta minulla ei tarmo riitä kasvattaa siemenistä.

    VastaaPoista
  13. Kiitos minäkin laitan lavakaulukseen ja kasvavat itsestään.

    VastaaPoista