torstai 8. syyskuuta 2022

Ulkovessan kohennus

 Meillä on ulkovessa käytössä edelleen vaikka pakastava vessa sisällä nyt onkin . Tai sisävessa otetaan käyttöön vasta sitten kun aamut on niin pimeitä ja kylmiä että ei viitsi enää pihan perälle mennä . Kesäaikana kuitenkin käyttö jatkuu joten päätimme hieman kunnostaa paikkoja hieman viihtyisemmäksi sisältä . Ulkokohennukset jää tuonnemmaksi . 

Saimme ulkovessaan  kaverilta vanhan Arabian altaan ja saippua tason . Lavuaari on upea vanha mutta täysin kunnossa . Hieman pesua ja se oli siinä . Ulkona mies teki tason vanhasta sellaisesta . 

Pesin ikkunan ja verhot . Marimekon kankaasta mitä minulla oli ennestään sopiva palanen ompelin välitilaan uuden verhon muovisen tilalle . Se toimi hyvin silloin kun se eristi pesutilan vessasta .  Vesisäiliön tilasimme mustan mutta kuinka ollakaan niin tällainen tuli ja loppujenlopuksi olimme myös sellaisen tilanutkin että silleen . Vesi ohjautuu suoraan ulos seinään poratusta reiästä . Onneksi nekin putki tarvikkeet oli jo ennestään  . Kaverilta olemme saaneet tämän pyyheliinanaulakon ja se vaan nyt siirtyi toiselle seinälle kuten raanukin mikä löytyi aikoinaan myös talosta  . Saippuan tilalle laitoin kuitenkin tämän pullon ja tämä vanha peili olikin täällä tänne tullessamme joten se sai jäädä . Vanhasta suihkuverhosta säästin tämän yläosan ja siihen ompelin vain kankaan kiinni . Tämän verhon takana kuultaa lävitse ikkuna mikä on pesuhuoneessa missä pesimme pesuvati tyylillä monta vuotta . Siellä on myös pata missä on vieläkin mukava lämmittää vettä tarpeen tullen . Aikoinaan lämmitimme siinä myös aikaisin aamulla vettä että oli mukavampi tulla tarpeita tekemään . Tämä toimi niinkauan kuin pakkaset alkoivat silloin piti jo pata tyhjentää . Nyt voi jo sanoa että voi niitä aikoja ikävä ei kuitenkaan ole . Tämä puoli toimii nyt myös pienenä varastona siellä on muunmuassa lasten rattaat ja pyörä . Ne kun poistuu aikanaan niin verhoa voi keventää sivulle että valoa pääsee paremmin myös täältä sisälle . Vaikka voisihan sen nytkin jo tehdä koska kaikki kävijät on kurkannut sinne kuitenkin  . Huomaan sen verhon asennosta 😁😎Istun aina kesäisin ovi auki luontoa katsellen .
Tällaiset pask......... jutut tällä kertaa ❤ 

37 kommenttia:

 1. Ulkohuussit ovat niin parhaita ja syyskeleillä kiva käydäkkin ulkoveskissa, siinä on oma tunnelmansa.
  Meillä oli ennen polttavakäymälä, joka oli sitten enemmän huollossa kuin kotona. Ja takuuaika, kun umpeutui niin liian kallista oli huolto sille. Meillä on erotteleva käymälä.
  Monesti miettinyt miten se pakastava toimii oikeen?
  Kaunis viihtyisä muutos tuli kyllä nyt teidän ulkoveskiin, kauniin raikas.
  Aurinkoa loppuviikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkohuussin käyttö kesällä on mukavaa ja käytännöllistä ei tarvitse kumisaappaita jalastaan vetää. Meillä on ulkona erotteleva myöskin ja pakastava on kyllä kätevä sen voi periaatteessa asentaa mihin vaan missä on sähköä.
   Kiitos kehuista ja hyvää loppuviikkoa myös sinne 🌷

   Poista
 2. Viihtyisän oloinen kakkahuone teillä nyt :)
  Mukavaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi 🌷
   Kiitos ja mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 3. Tästäkin asiasta saa mukavan postauksen, kun niin vaan haluaa. Onnistuneita reissuja!

  VastaaPoista
 4. Sievän ja viihtyisän näköinen huussi! Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi 🌷ja mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 5. Kaunis ja viihtyisä huussi😍

  VastaaPoista
 6. Mukava ja viihtyisä huussi!
  Meilläkin on ulkohuussi käytössä kesäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ulkohuussin käyttö on kyllä sitä parasta kesäisin ei tarvitse saappaita jalastaan heittää.

   Poista
 7. Kätevästi kohensitte ulkohuussin ilmettä ja käyttömukavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämä on ollut listalla jo kauan jossain vaiheessa tulee sitten ulkokuoren vuoro.

   Poista
 8. Viihtyisän näköisen sisustuksen sait aikaiseksi. Meidän mökin huussi on niin pieni, että sinne ei saa mitään tuollaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämä on ollut joskus pieni sauna ja pukutila siksi hieman suurempi. 🤗

   Poista
 9. Ulkohuussin uusi ilme on raikas ja kiva. Olen monta kertaa miettinyt, että jos asuisimme väljemmin rakennetussa paikassa, ulkovessa olisi tosi kätevä. Voisi lampsia puutarhakengissä vessaan ja käsipesulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin ei tarvitse saappaita tai ulkokenkiä jaloistaan heittää kätevää todella. Ulkonäköä pitää jossain vaiheessa fiksata.

   Poista
 10. Oikein kiva ulkovessa. Ja ihanan rauhallisen sävyinen raanu, mummoni teki niitä mutta ovat niin kirjavia, että migreeni tulee katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos raanu oli täällä jo tuvassa ennestään minusta sopii hyvin myös tänne.

   Poista
 11. Onpa ihana 😍! Olette kyllä taitavia kun tuosta noin vaan saitte muutoksen aikaiseksi ja lopputulos häikäisee. Harvassa ulkohuussissa olen nähnyt lavuaarin! Ihana myös tuonne vessaan johtava kuunliljapolku 🪴

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämä lavuaari on todella ihana ja vanha mutta kunnossa kuitenkin kaikin puolin. Sanoisin ihana aarre minulle.
   Kuunliljat sopivat hyvin minusta johdatella huussiin.

   Poista
 12. Ulkohuussi ajaa hyvin asiansa ja varsinkin kesällä, kuten kerroit. Raikkaan näköistä!

  VastaaPoista
 13. Onpa suloinen ja hyvän kokoinen huussi 🤍 Ja kauniisti sisustettu. Kylläpä tuolla kelpaa istuskella ovi auki maisemoita ihaillen (varsinkin, jos ei pakkanen varpaita kipristele).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minä istun voi sanoa aina ovi auki koska tänne ei kukaan näe kuin vartavasten tänne tulijat . Pakkasella olemme siirtyneet nyt sisävessaan. 🤗

   Poista
 14. Ihana sinivalkoinen tunnelma!
  Ja voi kuinka upea rivi huussille mennessä kuunliljaa...
  se onkin ainoa joka meillä vielä kukoistaa, muutoin kukat vaihtuikin jo havuisiin asetelmiin kurpitsoineen ja peikkoineen! Mieltä iloista syksyysi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuunliljat on varmoja perennoja ja näin suurena ryhmänä ovat varsin kauniita.
   Kiitos samoin sinulle 😁

   Poista
 15. Kivan näköinen huussi.
  Ihailin komeaa kuunliljapenkkiä. T: MaaritKoo

  VastaaPoista
 16. Kerron tämän todistuksen kumppaneiden kanssa, jotka kärsivät suhteestaan, koska on olemassa kestävä ratkaisu. Mieheni jätti minut ja kaksi lastamme toisen naisen takia 3 vuodeksi. Yritin olla vahva vain lapsilleni, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni piinaavia kipuja. Olin loukkaantunut ja hämmentynyt. Tarvitsin apua, joten tein tutkimusta Internetistä ja törmäsin sivustoon, jossa huomasin, että tohtori Ediomo, loitsunpyörä, voi auttaa rakastavien toipumisessa. Otin häneen yhteyttä ja hän teki erityisen rukouksen ja loitsuja puolestani. Yllätyksekseni mieheni palasi kotiin kahden päivän kuluttua. Näin me yhdistyimme ja perheessä oli paljon rakkautta, iloa ja rauhaa. Voit myös ottaa yhteyttä Dr. Ediomoon, tehokkaaseen ratkaisujen ohjaajaan
  1) hanki entinen poikaystäväsi takaisin
  2) Tuo aviomies tai vaimo yhteen
  3) Jos sinulla on yötammoja
  4) Lääke HIV:lle ja syövälle
  5) Tehokas taikasormus
  6) Onnen viehätys
  7) pakkomielteen murtaminen
  8) Syntymä- ja raskausasiat Ota yhteyttä EMAIL:drediomo77@gmail.com Voit myös Whatsapp +2349132180420

  VastaaPoista
 17. Oikein soma huussi. Mainio tuo veden ohjaus suoraan ulos. Tuo voisi ehkä olla ratkaisu meidän mökkimmekin huussiin. Nyt käsienpesupaikka on ulkosalla. (Olen todella jäljellä blogien luvussa, kun muutto ja vauva ovat vieneet aikani. Nyt vasta tajusin, että imettäessä on hyvä lukea blogeja. :D)

  VastaaPoista