tiistai 17. lokakuuta 2023

Kodin istutuksia ja sipulien piilotusta .

 Olemme jatkanut kodin istutuksien karsintaa mutta jotain istutin myös tilalle  .

Tästä penkistä sai kolme angervoa lähtöpassit  . Ne siemensivät aika runsaasti ympäristöön uusia alkuja mitä oli vaikea  poistaa  . Syksyllä leikkasin ne heti kukinnan loputtua matalaksi mutta aina vaan jostain putkahti uusi alku . Penkin  reunat pitäisi pestä  , kivetykselle pitäisi tehdä kenties jotain  . Olemme pesseet painepesurilla  joka vuosi  tänä vuonna jäi väliin ja sen se on näköinenkin  . Olemme hieman suunnitelleet koko pihan remonttia mutta kun se aika on kortilla ja rahakin ollut hupaa viime kuukausina . Naapuri suunnittelee myös ja olisi hyvä tehdä samaan aikaan niin tulisi samanlainen  .


No  joka tapauksessa tilalle tuli kolme Little Blossom hortensijaa  . Nämä ei pitäisi kasvaa kuin 80 cm korkeaksi ja 80 cm  leveäksi . Väri pitäisi olla valkoinen ja myöhemmin punertava , näin on tapahtunut  .



Ostin myös kolme matalia laukan sekoitus  sipuli pusseja jotka piilotin väleihin  . En ole yleensä sekoituksien ystävä mutta voihan nämä keltaiset aina poistaa jossain vaiheessa jos siltä tuntuu . Toivottavasti niitä ei ole montaa  mutta jos vanhat merkit pitää paikkansa niin niitä on juurikin pääasiassa  .




Reunasta poistimme taas lisää perennoja,  keväällä kylväänne tilalle  taas nurmikon siemeniä  .Tässä oli jonkinverran helmililjojen ja parvitulppaanien sipuleita jotka istutan etupenkkiin ehkä huomenna  . Varmaan sinne jäikin mutta jääköön . Taas on saatu perennoja pois ja saa nähdä milloin nämä tuijat ja marjakuusi saa lähdön .


Mutta tällaista tällä kertaa  .

27 kommenttia:

  1. Ihania puutarha hommia kotonakin teillä. Niin sitä sitten odotellaan
    keväällä, kun kaikki sipuli ihanuuden nostavat kaulansa iloksemme.
    Mukavia syyspuuhasteluja viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut kotona tekeminen ulkona vähän pakkopullaa kun on ollut niin paljon mökillä ja mummolassa myös . Mutta pitäähän täälläkin tehdä vaikka viimetippaan se aina jää .
      Kiitos samoin sinne .

      Poista
  2. Puutarha alkaa elää omaa elämäänsä ellei puutarhuri ole aina valppaana 🙂
    Kyllä saa huhkia jos aikoo pitää maiseman siistinä.
    Teillä on kauniisti kivillä reunustettuja penkkejä 🌺

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivireunoja on kotona mutta niiden huolto on jäänyt tänä vuonna mutta onneksi on taas ensi vuosi .
    Meillä on ehkä ollut viimeaikoina vähän liikaa mutta parasta on kuitenkin että jotain on ❤️ .

    VastaaPoista
  4. Onpa siellä karsintaa meneillään! Minusta betonikivet ovat kauniita vasta sitten, kun ne ovat sammaloituneita, mutta nämä ovat niin makuasioita :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karsinta jatkuu vielä edelleen mutta ensi vuonna .
      Olemme kokeilleet myös tätä vaihtoehtoa että annetaan sammaloitua mutta jotenkin tuntuu että se ei oikein sovi rivarille .

      Poista
  5. Ostin marketista 2 pussia valkoisen laukan sipuleita.
    No, eipä tarvitse istuttaa - koira söi ne...

    VastaaPoista
  6. Teillä kotipihan istutukset vähenevät ja mökkipihan istutukset runsastuvat. Varmaan on järkevää suunnata voimavarat toiseen.

    VastaaPoista
  7. Komppaan Päiviä, tuossa yllä. Meillä on taas niin että kotona ehdin tehdä puutarhajuttuja, mökki käydään niin harvakseltaan että kuosissa sitä ei saa pidettyä :) Poistin sieltä viime kesänä joitakin perennaryhmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän tämä menee . Meillä on mökki vain 30 km matkan päässä ja siellä tulee oltua keväästä heti myöhään syksyyn .
      Kotona tulee käytyä vain lähinnä leikkaamassa nurmikko .

      Poista
  8. Hei Nila!
    Hortensiat on kauniit. Niitä minäkin olen hankkinut muutaman uuden. Sipulit on vielä laittamatta. Minulla on tulppaaneita ja muita, mutta kun aijoin odottaa että se uusi tilaus tulisi ensin. Se on jonnekin jäänyt kiinni, ei ainakaan minulle ole tullut. Harmi kun pitäis saada ne maahan.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hortensiat ovat todella kauniita ovat nuppusenakin todella viehättäviä .
      Minulla on onneksi kaikki sipulit maassa. Ikävää kun lähetys ei ole tullut niin pääsisit istutus puuhiin sinäkin .

      Poista
  9. Hih... minä piilotan sipuleita erilailla... Mummon murujen murekkeeseen on "lähes jauhettava" sipuli - jos näkyy, niin ei hyvää, mutta ei laita lainkaan, niin ei niin hyvää... mutta jos on piilossa, ei näy - niin on PARASTA murekatta/lihapullia, hih... Ja mitä tulee hortensioihin - niin niistä tykkäisin minäkin, joskus jopa alkukesästä ostinkin sellaisen, mutta väri muuttui niin nopsaan rusehtavaksi... en vaan osaa hoitaa. Pari kesää sitten löytyi Bauhausesta kankaisia - niissä on värit säilyneet.... että tällainen puutarhuri ja sipulinpiilottaja täällä toivottelee ihanaa syksyistä ja pakkasen puremaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olet sinä aika vekkuli. Mutta jos minulle laitettaisiin jotain silppuja eteen ja sanottaisiin että tee kortti olisin kyllä aika hukassa sinä saat sentään sipuleista aikaiseksi murekkeen .
      En muuten ole vielä löytänyt niitä juttuja mitä lupasin sinulle . Katselin jo toisella silmällä mutta pitää vielä avata molemmat josko löydän tai olenko heittänyt pois ?

      Poista
  10. Hortensiat sopivat tuohon kohtaan kivasti ja niiden väleihin saa vaikka miten paljon kukkasipuleita piilotettua. Joku maanpeitekasvikin voisi olla hyvä, niin ei jää kukkasipulien jälkeen pelkkää mullosta. Täällä oli aamulla -6 astetta pakkasta. Tuli kiire lähteä nostamaan kärhöjä ja muita talvetettavia varastoon, olivat ilman suojaa ulkona... Aika jäisiltä ruukut tuntuivat mutta jospa kasvit olisivat kuitenkin hengissä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Hortensijat tuli nyt valittua ja katsotaan mitä jatkossa .
    Me mennään pitkästä aikaa mökille yötä ja yritetään saada haravoitua ja laittaa viimeisiä ruukkuja myös kellariin ja tallituvasta sisälle tupaan .Ahdasta taas tulee kuten joka vuosi.
    Kiitos samoin sinne ,

    VastaaPoista
  12. Hortensiat ovat herkän kauniita.

    VastaaPoista
  13. Hortenssiat on kauniit puutarhassa ja vähällä hoidolla seleviväät. Varsinkin kun harvemmin ootta kesäaikaan ihailemassa kotona kukkivia kasveja. Kukkasipulien istuttaminen hortenssioitten väleihin on hyvä homma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin harvemmin ollaan ihailemassa kesällä mitään kukkia .

      Poista
  14. Hortensiat on upeita. Ostin yhden hortensian äidillenikin, joka aina on niistä haaveillut, omalle takapihalleen. Minä olen laitellut parvekkeelle kanervia ja pienen tuijan, hopeaköynnöksen (en tiedä onko oikeasti tuon niminen, joku hopea oli) sekä kanervan myös etuoven eteen. On ollut ihanaa taas innostua kodin laitosta ja kukista.Edellinen koti kun vei jotenkin energiat vuokran maksun lisäksi :)
    Täällä sis kaikki hyvin, kiitos sinun kommentistasi blogiini <3

    VastaaPoista
  15. Kiitos hyvä että olet päässyt taas arkeen käsiksi ja olet tehnyt jotain istutuksia iloksenne .
    Hyvä juttu että kaikki hyvin.

    VastaaPoista