Tein pitkästä aikaa jotain suolasta melkein valmiista aineksista . Tämä paketti valmiista taikinasta on monelle tuttu ja tapa miten sitä käytetään . Mutta sitten se kaikki muu voi olla uutta . Olen huono valmis juttujen käyttäjä mutta joskus on paikallaan .
Tässähän on kaksi levyä ja käytin toisen pohjaksi ja toisen kanneksi piirakan teolle . Ostin myös tällaista valmista kinkkua tässä on 200 g ohjeessa on 250 g mutta tämä riitti ihan hyvin .
Sinappi on jotain tämän tapaista mitä käytän mutta mitä kotona on käy myös .
Mutta sitten ohjeeseen vuokana käytin tällä kertaa kerman saven pitkulaista vuokaa minkä voitelin pohjalta ja reunoilta .
Ensimmäinen levy pohjalle ja reunoille . Voitelin pohjan reilusti sinapilla noin 3 rkl senjälkeen puolet kinkusta . Senjälkeen munat varovasti vuokaan yksitellen pienen kupin kautta ( ettei ole huonoja) seitsämän kappaletta . Riko munien rakenne varovasti ettei sekoitu valkuaiseen ja lisää niiden päälle hieman suolaa itse käytin Aromat maustetta missä on enemmän maustetta kuin suolaa . Pakkasessa oli ruohosipulia ja senjälkeen hieman parmesaani juustoa mitä minulla ei ollut joten käytin muuta . Senjälkeen loput kinkut varovasti päälle .
Kaaviloi toinen taikina kanneksi ja taita reunat alimmaisen alle . Reunoista tulee jokseenkin paksu joten painoin feta kuutioita makuiseksi .
Nämä valmiit kuvat on otettu seuraavana päivänä kuohkeus ja rapeus on hieman laskenut .
Söimme tätä piirakkaa yöllä kun mies tuli työmatkalta Norjasta ja hieman punaviiniä ja jos saan suositella meidän merkkiä . Erittäin täyteläinen ja hyvä viini .
Kuten huomaatte vielä on jotain kausivaloa jäljellä tai oikeastaan otin esiin tämän valopullon vasta joulun muun koristeluiden lähdettyä . |
Sanoin että pistä viestiä kun auton nokka on kotiin päin kentältä niin tiedän laittaa uuniin. Tämän voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jos haluaa ja paistaa kun on sen hetki . Minä teinkin juuri näin ja se oli jääkaapissa jonkin aikaa ennenkuin laitoin uuniin .
Suosittelen kokeilemaan kerran ja se jää pysyväksi teille kuin meille 😀 .
Mutta tällaista tällä kertaa .
Oi millaisilla herkuilla hemmottelet miestäsi!
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi❤️
PoistaMehevät kuvat, varmaan ihana piiras. 🌷 Kiva vinkki tuo valmistaikina!
VastaaPoistaEn oikein erota viinin nimeä (Apasionado?) Ehkä googlaamalla selviää. En ole tänä vuonna vielä innostunut viiniä juomaan, mutta viikonvaihteessa on tulossa ystäviä kylään. Juhlajuomia tarvitaan. 🍷🥂
Viinin nimi on ihan oikein suosittelen hyvä pehmeä kuitenkin vaikka täyteläinen maku.
PoistaKyllä kelpaa miehen saapua kotiin, kun on sekä vaimo että maistuvat herkut odottamassa :).
VastaaPoistaKiitos tämä kommentti meni sydämeen ❤️
VastaaPoistaHyvältä näyttää! Miehelläsi oli mukava kotiinpaluu.
VastaaPoistaKiitos .
PoistaVoi namskis täälläkin herkku tarjottavat😋
VastaaPoistaKiitti viini vinkistä🍷 ja juku miten herkullinen piirakka, täytyypä suolainen piirakka tehdä myös joku päivä. Valmistaikinat huippu käteviä.
Mukavaa viikonloppua!
Aika harvoin käytän näitä valmiita piirakka taikinoita mutta kuitenkin joskus . Käteviä ovat .
PoistaTämä resepti menee kokeiluun. Ainekset on lisätty kauppalistalle. ;)
VastaaPoistaKiva juttu uskon että ilahdut lopputuloksesta .
VastaaPoista