tiistai 17. syyskuuta 2024

Syksyn kukkijoita

 

Sain viimevuonna vaihdossa tämän päivänsilmä Burning Beart



Istutin sen valon eteen nyt mietin että pitää varmaan istuttaa se valopylvään taakse...tuuhentuessaan se estää koko valontulon .


Tänä vuonna sain tämän vaihdossa ja istutin sen tähän samaan ryppääseen. Olen yrittänyt lisätä näitä myöhään kukkijoita .



Kruunuvuokolta sain salkoruusun  ja samettikukan siemeniä . Molempia esikasvatin ja sainkin komeat kasvustot molemmista . Tässä salkoruusut mitkä aloittivat aika myöhään kukinnan mutta toivottavasti myös jatkuu pitkään ilmojen salliessa .



Useampia värejä löytyy mutta kaikki kuitenkin kauniita. 




Kärhö Blue Engelin kukinta on jännästi aika alhaalla ja taipuivat myös lauantain kovan sateen vuoksi , samoin punahattu taipui vaikka oli tuettu .  Kärhön reunoilta kurkkii kultasieni sitä näköjään on taas tänä vuonna  ....pitää kerätä pois kunhan saan itseni ulos .


Maksaruoho aloitti uuden kukinnan tosin vain punainen versio  .



Komea maksaruoho on alkanut punastumaan kunnolla keskuspenkissä ja pitkässä penkissä  .



Mutta tällaista tällä kertaa  .

13 kommenttia:

  1. Paljon on vielä kukkijoita. Syksyn tullen tuntuu, että kaikki kukat eivät ehdi saada täyttä mahdollisuutta kukintoihinsa hitaan kasvun takia. Loppuu kesä ja lämpö kesken. Minäkin ostin 2 salkoruusua keväällä. Tosi pieniä olivat, ajattelin, että eivät kuki tänä vuonna. Toinen kuitenkin hurahti pituutta ja isot nuput on, mutta en tiedä ehtiikö avata nuppunsa.

    VastaaPoista
  2. Kaunis on tuo päivänsilmä 'Burning Hearts'. Sekin pitäisi saada päivänsilmäkokoelmaani 'Bleeding Hearts'in seuraan. Ihanan dramaattiset nimet näillä! Ja ne kukkivat tosi pitkään syksyllä.
    Kärhö 'Blue Angel' on niin herkän värinen että. Salkoruusuja pitäisi hankkia. Ne ovat todella näyttäviä. Komeamaksaruoho alkaa meilläkin hieman jo punertaa.

    VastaaPoista
  3. Ihania syyskukkijoita! Voi hyvä ihme, miten komeat maksaruohot.

    VastaaPoista
  4. Päivänsilmät ovat kauniita ja niitä pitäisi itsekin hankkia lisää. Sinulla on näyttävän runsaat ja kauniit syysmaksaruohokasvustot.
    Oli myös kiva kuulla, että salkoruusut ehtivät kukkaan jo ensimmäisenä kesänään. Omistani olen kerännyt siemeniä talteen ensi kevään kylvöä silmälläpitäen.

    VastaaPoista
  5. Kauniita syyspuolen kukkijia. Syysmaksaruohot ovatkin muhkeassa kunnossa, ovat hyvä lisä kukkapenkissä. Miullakin salkoruusut on kukkinu vähän aikoo vasta, eikä halloja vielä hetkeen toivottas tulevan.

    VastaaPoista
  6. Paljon on vielä ihania kukkia.

    VastaaPoista
  7. Meillä on kaikki kukat jo kukkineet, mutta sinulla on vielä paljon kauniita kukkia.
    Koivut ja haavat alkavat kellastua, kohta on ikkunan takana keltaistakin keltaisempaa.

    VastaaPoista
  8. Kaunista kukkaloistoa syksyn iloksi🌼
    Ihanaa kun on saanut nauttia kukkien väriloistosta näinkin pitkään.

    VastaaPoista
  9. Kiva katsella kukkiasi 🌼
    Syksyn keltaisia ja pinkkejä. Nättiä vihreän lomassa.

    VastaaPoista
  10. Hei Nila!
    Salkoruusut on kukkinut jo ohi ja olen ottanut siemenet talteen. Sinulla kukkii hienosti vielä.
    Ihana tuo pieni punainen maksaruoho, ja kärhö. Paljon kivaa vielä.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
  11. Komeat maksaruohot ja mikä rivistö! Upeasti kukkivat myös päivänsilmät ja salkoruusut. Omat päivänsilmäni luulin menettäneeni kaikki, mutta nousi ne ja kukkivat.
    Täytyy kasvattaa siemenistä uusia päivänhattuja ensi vuonna, ovat myös kauniita ja kukkivat pitkään. Ne taantuivat/ lähes kuolivat harmikseni talvella.

    VastaaPoista
  12. Upeita kukkia,ja noissa ensimmäisen kuvan kukissa tosi kauniit värit 🏵🌸🌺🌻🌼🌷🪻

    VastaaPoista